• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi haksızım??

Almanyali1987

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2009
549
14
96
Antalya
arkadaşlar merhaba...şimdiye kadar hep ben yorum yazardım,ama şimdi size danışmam lazım...benim kayınvalidem dünya iyisidir..cok severim..ne o bana karışır ne ben ona...ne laf sokar,ne giydiğime karışır...iyidir yani..ama sorunum benim şu:kayınpeder şu aralar cok yoğun bi işte calışıyo..eve haftada bır falan geliyoo..(bu arada ben kayınvalidemle ayrı yaşıyorum)evleri bize yarım saat arabayla..neyse...bize gelir kaynanam,kalır bi kaç gün,torununu sever gider..ama son günlerde bu o kadar sıklaştı..nerdeyse ayın 3 haftası bizle kalıyo...hayır,eli ayağı tutan kendi kendine idare olabilen bi kişi..kaldığı dairede komşuluk ilişkileride vardır..gider gelir..fakat şu aralar sürekli bizde..dediğim gibi bana aslında bi zararı yok....ASLIND a diyorum cünkü artık bazı şeyler beni rahatsız etmeye başladı..mesela eşimle hiç yanlız kalamıyorum...cinsellik zaten sıfır yanı...yan odada o yaterken,ben zaten rahatca o işi yapamam...sonra eşimle bazı özel konuları konuşamıyorum...yanlız biyerlere hiç gidemiyoruz falan..yani özel hayat kalmadı...onun bunu düşünüp,misafirliğini uzun tutmaması kanaatindeyim...sonucta biz daha genciz..bir bebeğimiz de var..rahat hareket edmiyoruz evin içinde...resmen ben kaynanamla yaşıy gibiyim cünkü son aylarda sürekli bizde...yani evine gidiyo..ama 1 hafta.yada 2 hafta sonra gene geliveriyo..bizi hiç bş bırakmıyo..açıkcası sıkldım..eşime gecen bu konuyu acıyım dedim,bana"annemi istemiyo musun yoksa " dedi..ne alakası varsa..oda biliyo annesini sevdiğimi..bunun sevgiyle alakası yok ama cok muhabbet tez ayrılık getiri demişler...eşim beni hiç anlamadı..adımı hemen kötü geline cıkartıyordu..."ne yani,annemi mi kovuyim" dedi..ben sanki ondan öyle bişey istedim de...sadece rahatsızlığımı belirtmek istedim ama olmadı işte..yani sizce ben abartıyo muyum...benim yerimde olsanız nasıl davranırıdnız??bu kadın bizim o evdeyken rahat davranamadığımızı,zırt pırt gelip gitmememsini nasıl anlıcak....sonucta herkesin evi ayrı damı ayrı...düşünün her yere benle geliyo şu an bizde olduğu için..arkadaşıma gidiyorum,rahatca sohbet edemiyorum..özel şeyler konuşamıoyrum..oda var cünkü..eşimle baş başa yemeğe gidemiyorum..oda geliyo vs....yani siz beni anladınız....ne yapmam lazım??anlayışla mı karşılanmalı bu durum???

canım bir yanım senden taraf diğer yanım kaynanandan..o gelmeden sen git kaynana akşama kadar sonra gidin evinize karı koca..bence gelmesini çok sorun etme onun yanında da birbrinizi sevin sarın eşinle hiç mesafe koyma aranıza dışarıya çıkmak istediğinizde bugün karı koca bir yemeğe yada gezmeye çıkacaz çocuğa sen bakar mısın anne deyi ver madem anlayışlı anlar heralde ..sana çok karışmıyorsa bence sorun etme takma benim kaynanam anlayışlı bir insan olsaydı kesinlikle bizimle kalmasını isterdim ..bir kalıversin şunu giyme şöyle konuşma oraya gitme deme hakkını kendinde bulan biri yaa canım şükret haline

bence hiç abartmıyosun gayet haklısın, insan kaynanası değil annesi olsa rahatsız olur bu kadr sık sık
sanırım sorunun köküne bakmak lazım, eğer kayınpederin iş yoğunluğu bitecek geçici bişeyse, az sabret
değilse çocuklar duymasını seyredin orda da kaynana tunayla gönülü yanlız bırakmıyo ya, anlar belki
:27::27:

kayınvalidenin onca iyiliği dokunsun en ufak bir hatasında hemen iyilikleri sil o küçücük hata gözünde büyüsün büyüsün... anlayışlı ise sana karışmıyorsa kalsın ne olacak ki yani elbette kayınpederiniz dönünce oda gidecek siz odanızda ne yaparsanız yapınn aaa utanmazlar şunlara bek ne yapıyorlar diyecek değilya kayınvalideniz sonuçta siz karı-kocasınız büyütmüşünüz gözünüzde bu kadar insafsız olmayın biraz diğergam olun bence.​

minnasu
canım bir yanım senden taraf diğer yanım kaynanandan..o gelmeden sen git kaynana akşama kadar sonra gidin evinize karı koca..bence gelmesini çok sorun etme onun yanında da birbrinizi sevin sarın eşinle hiç mesafe koyma aranıza dışarıya çıkmak istediğinizde bugün karı koca bir yemeğe yada gezmeye çıkacaz çocuğa sen bakar mısın anne deyi ver madem anlayışlı anlar heralde ..sana çok karışmıyorsa bence sorun etme takma benim kaynanam anlayışlı bir insan olsaydı kesinlikle bizimle kalmasını isterdim ..bir kalıversin şunu giyme şöyle konuşma oraya gitme deme hakkını kendinde bulan biri yaa canım şükret haline

cnm onun evi cok uzak..ben bebeğimle yanına gidemem...şu aralarda arbayı sattık...yani benim gitmem imkansız..o bizden uzak oturuyo cünkü...cocugu on bırak demişsin de:benim kayınvalidem cok iyiidir hoştur ama oğlum şu an 1 yaşında..tam yaramazlık döneminde...onunla başa cıkamıyoo...iyi dikkat edmiyo..inan aynı evin içinde ben ona dikkat etsin diye emanet ediyorum..kendim mutfakta yemek yapıyorum mesela..o zaman bile cocuguma ya bi zarar geliyo(iyi dikkat edmiyo cünkü,bi taraflarını vurdurtuyo) yada oynaştıramıyo cocuk ağlıyo .. o zamanda bana getiriyo,benim bakmamaı söylüyo..bütün işler yemek falanda kalıyo bu nedenle..yani ona emanet edip bi yerllere de gidemeyiz..maazallah cocuguma bişey olur...cevabın için tesk bu arada:1:

bence bu hep böyle sürmeyecektir, kalbini kırmaya değmez, azıcık sıkın dişinizi, eğer böyle devam ederse de o gelmeden siz gidersiniz ya da bebeğinizi bırakıverirsiniz ona. bakın herkes ne kadar şikayetçi kaynanasından, sizinki iyiyse, azıcık daha sıkıverin dişinizi. allah sabrını verir inşallah.

son mesajınızı okumadan yazmışım yorumu, eğer uzaksanız da yapılacak bir şey, kayınbabanız elbet daha az çalışmaya başlar, ne bileyim belki de ben yorum yapmamalıyım bu konuda :) elbette başa gelmeden bilinmez ama ben sabretmeye çalışırdım sanırım iyi bi insansa.

Son düzenleme:
cnm onun evi cok uzak..ben bebeğimle yanına gidemem...şu aralarda arbayı sattık...yani benim gitmem imkansız..o bizden uzak oturuyo cünkü...cocugu on bırak demişsin de:benim kayınvalidem cok iyiidir hoştur ama oğlum şu an 1 yaşında..tam yaramazlık döneminde...onunla başa cıkamıyoo...iyi dikkat edmiyo..inan aynı evin içinde ben ona dikkat etsin diye emanet ediyorum..kendim mutfakta yemek yapıyorum mesela..o zaman bile cocuguma ya bi zarar geliyo(iyi dikkat edmiyo cünkü,bi taraflarını vurdurtuyo) yada oynaştıramıyo cocuk ağlıyo .. o zamanda bana getiriyo,benim bakmamaı söylüyo..bütün işler yemek falanda kalıyo bu nedenle..yani ona emanet edip bi yerllere de gidemeyiz..maazallah cocuguma bişey olur...cevabın için tesk bu arada:1:

Çocuğuna bak,kayınvalidene yaptır bütün işleri.İki günde kaçar.:30:

Acaba kayınpederinizle kayınvalidenizin arasında sizin bilmediğiniz bir sıkıntı olabilir mi son dönemlerde?
Benim aklıma da ilk bu geldi.
Evden uzaklaşmak istiyor olabilir mi?

evet cok iyi birisi...kötülüğü yoktur bana hiç aşşah için..evet kayınpederim bu yaz yoğun sadece..sonra daha az yoğun olucak...turizmde claışıyo cünkü..uzun yol şoförü...bide öyle bişey varki,ben kayınvalideme bu rahatsızlığımı İMA DAHİ ETSEM,Kadın 1 dakka bile durmadan hemen gider...huzurunu bozuyorum diye..ama böyle kovmuş gibi olmak istemiyorum..kendiliğinden anlsan, küsmeden gitsin istiyorum..onu kırıp kaybetmek istemiyorum...çok arlıdır kendileri:1:

lkck cnm hiç bi sorunları yok...buna adım gibi eminim..sadece kayınpeder fazla yoğun caliştığı için,bide torununu özlediği icin gelmek istiyoo...

canım valla çok da iyi niyetli bi insansın, bence azıcık daha dayan madem kayınpederin işi de bitecek bir süre sonra... kindar da olabilir kaynanan, bir şey dersin çok daha yanlış anlar hiç istenmediğini sanar bence riske girme iki günlük dünya tabi aynı şekilde kendini sıkıntıya sokmana da değmez ama ne bileyim iyi kaynana kolay bulunmuyo yaa :)))

evet MAALESF fazla iyi:1:onu evden göndermek için nedenin bile yok..hadi kötü bi kaynana olsa,gene bahanenn olur..eşine yakınabilirsin..ben ağzımı açamıyorum cünkü benimki melek....ama bende gencim yaaaaaaaaaaaaaaaa:43:

lkck cnm hiç bi sorunları yok...buna adım gibi eminim..sadece kayınpeder fazla yoğun caliştığı için,bide torununu özlediği icin gelmek istiyoo...

Kayınvalidem çok iyi diyorsun, sana bu kadar iyi davranıyorsa kızı gibi seviyor demek ki, çok az insana denk gelir böylesi, büyük bir şans.
Bir de şöyle düşün, kendi annen evde yanlız kalmak istemezse, torununu özlüyorsa (ki torun öz çocuktan daha kıymetlidir onlara) sizde kalsa rahat edemiyorum git der misin?

lkck inanmassın ama kendi annemden bile rahatsız olurdum zamanla...cünkü eşimle rahat edemezdim...yanii ben ayırmıyorum kesinlikle ikisini....demekki bende bir rahatsızlık var...ee napcaz sabretcez artık:37:

lirik güzelim benim...ağzından bal damlıyoo..sağol cnm benim..evet bende fena bi gelin sayılmam:51::52:

Doğruya doğru.Anlayışlı ve sabırlısın ,ancak karşı tarafın biraz düşünceli olması gerekiyor.Ne kadar iyi olursa olun batar insana.Sonuçta o da aynı şeyleri yaşamıştır,bir kayınvalidesi olmuştur.
Bir de kayınvaliden ev işlerinde sana yardımcı oluyor mu ?

hayır cnm hemen hemen hiiçç...herşeyi ben yapıyorum haftalarca aynı evi paylaştığımız halde....yemek ,temizlik vs...haa mesela cok basit şeyleri canı isterse yapıyo oda mesela camaşır toplamak falan..bu kadar..ne yemek yapar..sürekli oturur vede uyur

Bence de sabır en iyi çözüm :)

Ama bu arada kendini de hırpalama evin her işine koşturacağım diye, biraz yardım iste madem samimisiniz, çocukla ilgilenemiyorsa, ağır ev işlerine de zaten kadıncağız koşturulmaz, en azından yemek yapsın. Güzel yaptığı sevdiğiniz eşinin sevdiği yemekleri varsa özledik yemeyi yapsanız da yesek diye bahaneyle gönder mutfağa :)

Back