• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi haklıyım eşim mi

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.656
7.692
448
Şimdi arkadaşlar öncelikle maddi durumdan bahsedeyim çünkü konu gereği soranlar olacaktır..Zengin değilim yoksul da değilim yurdumun orta halli insanlarından biriyim..iyi bir isim var ama doğum yaptım ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum...şu an tek maasiz yani. eşimin işi de güzel ama öyle uçuk rakamlar kazanmıyor.
Olaya geleyim..7.8 yıl önce kızıma oldukça yüklü para verip bebek arabası almıştım ağır paspal olanlardan..kızım 1 yaşından sonra hiç binmedi yeni kaldı desem yeridir...bu yüzden oğluma bebek arabası almadım nasılsa var diye ..oğlum 7 aylık oldu hiç sorun yaşamadım taki geçen haftaya kadar..geçen hafta bebek arabasını kapatamadik arabaya koyamadık..çok uğraştık en sonunda oldu.
Neyse bugün dsari çıkalım hava alalım dedik giderken kapattık koyduk bagaja ama dönerken bebek arabasini kapatamadik..bagajimizda dolu açık olarak sığmayacak...Eşim " arabayı burda bırakalım yarın yenisini alırız" dedi 🙄 ben " olur mu öyle şey sağlam araba bırakılır mı belki ufak bir maliyeti olacak yaptırırız" dedim . Daha dün çıktı bu sorunda daha önce yoktu yani..Tartistik neymiş zaten eskiymis orda sokakta birakmaliymisiz...izin vermedim arka koltuğa tıktık arabayı ben oğlumla öne oturdum..öne oturmak yanlış biliyorum ama mesafe çok kısaydı başka çözümde bulamadım..
Yol boyu kızdı bana bende ona tabi ki...niye birşeyi tamir ettirmek varken yenisini alayım..hata bende mi yoksa ömrümde gördüğüm en müsrif adam olan esimde mi?

Hata esinizde bence. Zaten çok kullanılmamış ki. Bakılır eğer tamir için istenen fiyat çok uçuk değilse tamir ettirilip kullanılır. Başka çocuk düşünmüyorsanız gereksiz masraf olur yenisini almak.
Benimde iki çocuğum var. İlki arabasına 3.5 yaşına kadar severek bindi. 2 senedir kızımı bindiriyorum şuan hala gayet güzel kullanıyor. Kızımda büyüyünce ihtiyacı olan birine veririz dedik. Bir tane daha arabamız var başka sebeplerden dolayı almıştık. Onun bir tamir isi oldu bize göre zor bir islem görünüyordu ama yapan kişi tanidikti ücret bile almadı. Belki böyle kolaylıkla çözülecek bir durum da olabilir.

Şimdi arkadaşlar öncelikle maddi durumdan bahsedeyim çünkü konu gereği soranlar olacaktır..Zengin değilim yoksul da değilim yurdumun orta halli insanlarından biriyim..iyi bir isim var ama doğum yaptım ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum...şu an tek maasiz yani. eşimin işi de güzel ama öyle uçuk rakamlar kazanmıyor.
Olaya geleyim..7.8 yıl önce kızıma oldukça yüklü para verip bebek arabası almıştım ağır paspal olanlardan..kızım 1 yaşından sonra hiç binmedi yeni kaldı desem yeridir...bu yüzden oğluma bebek arabası almadım nasılsa var diye ..oğlum 7 aylık oldu hiç sorun yaşamadım taki geçen haftaya kadar..geçen hafta bebek arabasını kapatamadik arabaya koyamadık..çok uğraştık en sonunda oldu.
Neyse bugün dsari çıkalım hava alalım dedik giderken kapattık koyduk bagaja ama dönerken bebek arabasini kapatamadik..bagajimizda dolu açık olarak sığmayacak...Eşim " arabayı burda bırakalım yarın yenisini alırız" dedi 🙄 ben " olur mu öyle şey sağlam araba bırakılır mı belki ufak bir maliyeti olacak yaptırırız" dedim . Daha dün çıktı bu sorunda daha önce yoktu yani..Tartistik neymiş zaten eskiymis orda sokakta birakmaliymisiz...izin vermedim arka koltuğa tıktık arabayı ben oğlumla öne oturdum..öne oturmak yanlış biliyorum ama mesafe çok kısaydı başka çözümde bulamadım..
Yol boyu kızdı bana bende ona tabi ki...niye birşeyi tamir ettirmek varken yenisini alayım..hata bende mi yoksa ömrümde gördüğüm en müsrif adam olan esimde mi?
Kesinlikle siz haklısınız.

Erkeklerin gerçekten hayat şartlarından haberi olmuyor. Benim eşime kalsa ev her gün yenilenir herseyin yenisi alınabilir malesef... siz doğru olanı yapmissiniz. Tamin ettirin, bebek arabası fiyatlarına bakın ve eşiniz o parayı size takdim etsin gönlünüzce harcayın. Çöpe atacak paraniz olmasın. Zaten cocugunuz toplasaniz 3, 5 ay daha biner sonra kaldır kenara.

Normalde de müsrif mi?
Orda zorlukla baş edemeyince sıkıntıya girip kolay olanı seçmek istemiş.
Ama sonrasında iyi oldu sığdırdık falan demedi mi?
Ben 2.el aldığım bebek arabasını bırakamam 😄

konuyu çok saçma bir o kadar abartı buldum. adamın parası var demekki. hantal araba yerine portatif bir araba alacak ne güzel işte seninde işine gelir. bu müstiflik değil bir ihtiyaçtır. biz kadınlara ne yapılırsa yaranılmıyor zaten. buna kavga ediyorsanız şükredin ne dertler var. yaşadığın dert değil ablacım

İnsan ilk bebekte hangi bebek arabasının fonksiyonel olacağını tam hesaplayamıyor. Yanlış bir seçim olmuş başta. Ama sokak ortasında da bırakılmaz ki. En azından ihtiyaç sahibi biri bulunup verilir.
Eşiniz yenisini ve daha hafifini alacaksa ne güzel işte.

Hata esinizde bence. Zaten çok kullanılmamış ki. Bakılır eğer tamir için istenen fiyat çok uçuk değilse tamir ettirilip kullanılır. Başka çocuk düşünmüyorsanız gereksiz masraf olur yenisini almak.
Benimde iki çocuğum var. İlki arabasına 3.5 yaşına kadar severek bindi. 2 senedir kızımı bindiriyorum şuan hala gayet güzel kullanıyor. Kızımda büyüyünce ihtiyacı olan birine veririz dedik. Bir tane daha arabamız var başka sebeplerden dolayı almıştık. Onun bir tamir isi oldu bize göre zor bir islem görünüyordu ama yapan kişi tanidikti ücret bile almadı. Belki böyle kolaylıkla çözülecek bir durum da olabilir.
Peki nereye tamir ettirdiniz yani bisiklet tamircileri mi yapıyor bu isi
Bizde bebek arabasinin tekerini düşürdük diye 20 km yol geri dönmüştük:KK53: benim kocammi cimri senin kocan mi müsrif şuan düşünüyorum 🤔
😃 Benim ki hayatta dönmez ...ben donerdim
Bir bebek arabasının tam altın fiyatını çok çok aştığını biliyor mu kendisi?
Kaç kere soyledim
Normalde de müsrif mi?
Orda zorlukla baş edemeyince sıkıntıya girip kolay olanı seçmek istemiş.
Ama sonrasında iyi oldu sığdırdık falan demedi mi?
Ben 2.el aldığım bebek arabasını bırakamam 😄
Nerdeee hala bana sürat yapıyor orda bırakmadık diye

Acımayın madem o öyle istiyor gitsin alsın. Düşünmeyin . Kıysın bı kere paraya da aklı başına bak nasıl geliyor , bı araba olmuş kaç para dersini alırdi.

daha kullanışlı bir araba almak için bırakmayı ben teklif ederdim sanırım :halay: haklı haksız yok bence boşuna tartışmayın. eşiniz uğraşmak istememiş, zaten bozuluyor ve kullanımı zor kafasına girmiş bırakalım demiş, siz de bebek arabası fiyatlarından haberi olan bir insan olarak arabaya geri tıkmışsınız.. daha uzatmaya gerek var mı? yok:KK24:

Bırakırsa bıraksın tasasi seni mi aldı :))) Bir iki derim baktım ısrar ediyor uğraşmam yani. Alsın da bindirsin çocuğunu derim. Eskisini de let go dan satarım🙊

Bebek arabasi zaten hem hantal hemde kapanmiyormus. Imkanlar el veriyorsa bende yenisini isterdim. Sokakta, markette, orada burada arabayi acip kapatmakla ugrasmak istemezdim

Back