ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

Keşke karşılığını verseydiniz şu cazgır hanıma. Eve hizmetçi değil gelin alıyorsunuz diye. Hizmetçi değilsiniz ki siz. Bir de en küçük en çok işi yaparmış. Pes! Keşke böyle kişileri kumandayla mute yapabilseniz.

muhtemelen hepsi benden nefret ediyodur eltimden küçük değilim ama evin küçük oğluyla evliyim hiçbir işe elimi sürmedim yine gidicez o zaman da sürmeyi düşünmüyorum annemin evinde yapmadığım işi neden orda yapayım ?

sizin bakış açınızda güzel ama söyleseydim kayınvalidem alınganlık yapardı eminim ki

sen istediğin kadar tavrını koyduğunu düşün arkadaşım,
eşin seni hizmetçi ilan etmiş..
kadını ezdirende kocasıdır, baş tacı eden de...
milletin karısı kızı otururken, sana '' çay ver, masayı sil kaldır'' diye talimatlar verebiliyosa,
geçmiş olsun, ömrü billah hizmetten sorumlu küçük gelin olarak kalacaksın gibi görünüyor

ahhh keşke

vallahi alınmakta sonuna kadar haklısın
eve gelin değil hizmetçimi alıyorlar insan içinden geldiği için ev sahibine yardım eder kendi isteğiyle
senin evine gelseler neyse dersin
ki kızları da var elleri ayakları tutmayan bir kaynanada değil anladığım kadarıyla ,
bu mtiplere tek lafım az yesinlerde bir hizmetçi tutsunlar

bu kadar vahim mi yani hiç benim şansım yok mu

aynen bunları söyledim ama paşam bizim kültürümüz bu diyor bide annen öyle mi yapıyordu dedi tabi yapıştırdım bende ; ben annem gibi olmamak için okuyup iş sahibi oldum dedim
elalem ne derse desin umursama bence baştan nasıl alisirlarsa öyle gider eğer esin bu şek konuşuyor sa sende o kırılmasın diye cevap vermekten çekinme tabi ağır olmasın ama sonuçta bayram var tatil var bi hep böyle mi olacak sen hizmet edicen ve diğerleride oturacak...
Gecen yil bayramda kv ye gittik bende 8 aylik hamileydim benim kv cok kıskanç biridir sinirlenince veya eşim benle ilgilenince odasına girer çıkmaz kahvaltı yaptık gitti uyudu bende kahvaltı sofrasını topladım misafir falan geldi bayramlasmaya ilgilendim en son evi süpürecektim esim bırakmadı yeter sen dur dedi babasının yanında kalktı evi süpür du eşinin de seni biraz anlaması ve insanları umursamasi lazım

eşin sıkıntı yapmıyorsa ne ala

Gelinsiniz diye hizmetçi değilsiniz tamam yardım edilir ama sizde çalışıyormuşsunuz sizinde halinizden anlamaları lazım.Kayın validenizle siz konuşun açık açık başka türlü devam eder bu durum.Eşinizde destek olsa sorun kalmaz ortada zaten

işte eşimin zihniyet farklı

benim derdim iş yapmaktan değil ki zaten oturmam öyle iş yapılırken ama kayınvalidemin herkesin içinde ben o kadar yorulmuşken söylediği laflar çok zoruma gitti

Eşimin cezasını kestim diyince döndüm bir daha okudum ama kesilen bir ceza göremedim. Allah kolaylık versin bu aileyle ne diyim.

o geceyi ve ertesi günü burnundan getirdiğim için artık öyle davranabileceğini sanmıyorum

geçen gün babaannem hiç haberi yokken söyledi bunları ; biz sana bi iş yaptırmadık okuyordun o yüzden kimse senden dört dörtlük ev hanımlığı beklemesin dedi eşimin yanında
ben anlamadımki siz niye her gittiğiniz yerde hizmetçilik yapıyorsunuzki kimin evine gidildiyse ikram ve hizmetini o yapar siz isterseniz yardımcı olursunuz sadece boşalan bardağı takip etmekte ev sahibinini görevidir ha yaşlı birine gidersiniz o zmaan ayrı.eşiniz ve kayınvalidenizde sizi bilerek almıştır bu kadar gereksiz beklenti içine girmelerine musade etmeyin sizde gerektiği kadarını yapın birşey diyen olursada gerektiği şekilde cevap verin.okurken sinir oldum .

Arkadaşlar ya artık kendimi ezdirmemek için kötü gelin olacağım ya da devam edeceğim canımı sıkmasınlar diye bunun dışında bi çözüm var mı sizce

bu kadar vahim mi yani hiç benim şansım yok mu
senin aşabileceğin bir durum yok bence ,
kocan onları karşısına alıpta seni saydırmadığı sürece, yapacak bişeyin yok..
şöyle bir örnek vereyim, taşınma arifemde aile ortamında şakayla karışık eltime ''temizlikte desteklerini bekliyorum'' dedim,
o ağzını açmadan kaynım ''bize gelen kadını göndeririz biz ya '' dedi..
kadının kendini yormasına hiç gerek yok yani, savunan bi kocası varsa

sizin bakış açınızda güzel ama söyleseydim kayınvalidem alınganlık yapardı eminim ki
Muhakkak ki kayınvalidenizi benden iyi tanıyorsunuzdur ama ona karşı biraz önyargılı olabilir misiniz? Daha önce hiç denediniz mi? Söyleseniz ne olur? Böyle inatlaşarak bir sonuca varabileceğiniz düşünüyorsanız ben bir şey diyemem tabii ki.

baştan nasıl alıştırırsan öyle gider.
yapma tatlım..
ben gerektiği kadarını yapıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…