Benim eşim de telefonda konuşmayı sevmez. Şehir dışında filan da evde olduğumu bildiğinde pek aramaz, iki dakika bile zor konuşur kapatırız. Telefon konuşmayı genel olarak sevmez. Fakat özel durumlarda veya yalnız olduğumda gerekirse 30-40dk telefonu kapattırmaz. İş yerinde bile olsa fırsat bulur bir şekilde. Mesela taksiye bindiğimde eve girene kadar kapatmaz, eve girince de şöyle bir sağa sola bak öyle kapatalım der. İndin mi, vardın mı vs devamlı arar sorar.
Sizde mesele sadece telefonda konuşma, günde bir kere arama değil. Eşinizin ilgisiz, umursamaz tavrı. Tekrar söylüyorum, kişiliği buysa değişmesi çok çok zor malesef. Çok söylerseniz inada bindirebilir veya daha çok bunaltıyorsun diyebilir. Söylemeseniz böyle geldim böyle gidiyorum diyebilir. Fakat sonradan değişti bu hale geldi diyorsanız oraya dikkat edin derim. Size karşı olan tavrını değiştiren bir şey olmuş olmalı ki önceden sizi geceleri eve bırakıyormuş filan. Değişme sebebini malesef onunla konuşmadan öğrenemezsiniz. Keyfi yerinde olduğu bir gün konuşmaya çalışın. Evlilik fedakarlık, diğergamlık işidir. Emek olmadan, bir imza atmayla karı koca olunmuyor. Sizi umursamayan biriyle iyi günde, sağlıkta bir şekilde idare edersiniz de, kötü günde, hastalıkta sizi yarı yolda bırakır...
Bebek meselesine hiç girmiyorum. Zaten şu an düşünmüyormuşsunuz. Düzelme görene, emin olana kadar bekleyin derim...