Ben mi alınganım ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.421
13.759
Ben küçük bir okula kadrolu müdür yardımcısı olarak atandım. Müdürlük için de yazın dilekçe falan vermiştim öncelik benimdi bu konularda mahkeme kararları falan var. Fakat daha önce o okulda müdürlük yapan bir öğretmeni milli eğitim sene başında okul müdürü olarak görevlendirdi. Bende bu ilçede ilk senem dikkat çekmeyeyim diye itiraz yoluna gitmedim. Genel olara aramız normaldir samimi değiliz ama işim olduğunda beni idare etmişliği çoktur Ama dün şöyle bir muhabbet oldu canım sıkıldı. Müdürün bir işi olduğundan okulda değildi, bu hafta da yerli malı haftası öğretmenler sürekli ne zaman yapacağız önümüzdeki hafta yapalım diye konuşuyorlardı. Bende tüm sınıflar için yerli malı salı olacak diye mesaj attım whatsappa. Müdür de özelden bana sormadan karar vermeyin minvalinde hafif sert bir şey söyledi. Çok bozuldum açıkcası. Okulda sekreter gibiyim hiçbir iş bilmiyorum , hiçbir şey bana danışılmıyor, hiçbir şey konusunda bilgi verilmiyor, öğretmenler bike benden daha hakim konulara. Sadece imza attırmak ve evrak toplamak yaptırılıyor. Bu kadar basit bir şeyde sert bir cevap vermeye gerek var mıydı diye düşünüyorum. Yoksa ben mi çok alınganım.

En başta makaminiza sahip çıkmanız gerekiyordu kendinize saygı duyulmasi için.Bende öğretmenim dışardan gelen ister istemez dislaniyor maaalesef
İlk yıldan küçük ilçede dikkat çekmek istemedim bir de o öğretmeni ilçe milli eğitim müdürü bizzat arayıp müdürlüğü teklif etti. Benim dilekçem yok sayıldı

Sen alıngansın bence doğru yapmış. 1 gün gelmemiş sadece müdür o anı kollayıp karar verme yetkisi bulmuş gibi davranmışsınız. Eğer illa o gün söylenecekse gün arayın ya da mesajla müdüre hatırlatın. Ya da salı günü yapılacağını duyurmamı ister misiniz? Deyin. Sizin li gereksiz atılganlık olmuş.

Meslekte yeni sayılırsınız.Tabiki acemilik dönemindesiniz ve kağıt kürek işleriyle uğraşacaksınız bir süre ki idarecilik budur . Diğerkonu ise müdüre sormadan nasıl kendi başınıza karar alırsınız ki? Haklı tabiki.

Yani bizim okullarda genelde her işi müdür yardımcısı yapardı müdür birçok şeye karışmazdı aynı zamanda derslere giriyor musunuz bence pasif durmayın başta böyleyse hep böyle devam eder aslında.

Ben değil öğretmenler karar verdi deseydin. Bu tip şeyleri genelde öğretmenler kendi arasında kararlaştırıp idareye haber verir. İdare de kaçıran olmasın diye duyuru yapar. Bence müdür biraz abartmış ama yine de arayıp bi 'çoğunluk salı diyor hocam, siz ne dersiniz' desen olurmuş. Ayrıca yapılan atana usulsüz, müdür yokluğunda müdür yardımcısı müdürlüğü vekaleten yürütür yanına müdür yardımcısı görevlendirilir. Ama yerini benimseyene kadar ses çıkarma, işi iyice öğrendikten sonra bunu tekrarlamalarına izin vermezsin. Çok emek verdi diye okulda kadrolu idareci varken öğretmen müdürlüğe görevlendirilemez. Bunlar iyice teksasa çevirdi memleketi. Herkes bildiğini okuyor.

Yani tam olarak ne bekliyorsunuz idarecilikten?yönetici olmak etiket gibidir malesef size ne yapışırsa o kalır üzerinizde .

Okul idare isini bilmeyen biri olarak,özel sektörde dahi patrona sormadan tarih vermezdim.
Siz sormadan is yapmıssınız diger konularda haklı olabilrsiniz ama bu konuda müdürün tepksii normal.

Ben öğaretmen değilim devlette de hiç çalışmadım ama mesela işle ilgili birden çok takım arkadaşımı veya departmanı etkileyen bi durum varsa yöneticimin olmadığı günü tercih etmezdim plan yapmak veya duyurmak için.
Ha zaman çok sıkışık konu acilse whatsapp tan iki sn yazardım “Salı demeyi düşünüyorum sizin için de uygunsa” derdim.

Adam size iyi niyetle yaklaşırken yokluğunda rol çalıyor gibi olmuşsunuz

neye dayanarak salı yazdınız
üstelik idare kendi arasında konuşmadan karar almaz ki kime sordunuz
konudan bağımsız idarecilik deli işi
on maaş verseler yapmam kolay gelsin
tam bir fırsatçı gibi olmuşsunuz
başkası adına utandım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…