Ben mi alınganım, insanlar mı acayip

Ablanstarbebegim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
210
267
23
32
Çalıştıgım ortamda yakın olduğumuzu düşündüğüm bir arkadaşım var, kendisi de bunu dile getiriyor. Ama bu arkadasımın sevdiği bir arkadaşımız daha var, onunla birlikteyken beni genelde görmüyor, duymuyor (hatta bunu dile getirdim yanlış anlaşıldıgım bir konudan sonra, durumun öyle olmadıgını, genel olarak farketmediğini söyledi)
Diğer arkadaşımızın işten ayrılma durumu söz konusu, sen gidince ben napcam, ben mutsuz olurum, buradan ayrılırım gibi ifadeler kullanıyor biz birlikteyken.. O yanımızdan ayrılınca hemen bana dönüyor ve tripli misin, iletişim kuramıyor muyuz fln diyor.. Çok cici bir iletişim kurmamızı bekliyor..
İnsanları tam çözdüğümü düşündüğüm noktada çözemediğimi farkediyorum.. Mesafe koysam bu arkadaşa dengesiz oluyorum.. Dengesiz ilişkileri sevmem diyor
Diyelim ki siz bir projede iki yakın arkadaş görevlisiniz ama arkadaşınız sürekli beni Xle görevlendirin diyor, sizle görevi paylaştığı halde.. Kötü hissettirmez mi insana
Ben durumu anlayamadım ve muhtemelen bu sebeple de anlatamadım
İnsanlarla bağ kurmuycam diyorum, elimde değil.. Bu yaşıma geldim hala aynı şeyi yapıyorum

Sizinle yakındır evet ama o kişiyle çok daha yakın ve samimi olabilir. Bu çok da alınılacak, bozulacak bir şey değil. Yani en azından ben umursamazdım.

Sizin bu kıskançlıklarınızı X e anlatmıyorsa hiç bir şey bilmiyorum böyle birini tanıyorum çünkü

X kişisi sizden daha yakın arkadaş gibi sanki. Ama kendinizi üzmeyin takmamaya çalışın ne kadar değer gördüğünüzü düşünüyorsanız siz de o kadar değer verin.

Sizinle yakındır evet ama o kişiyle çok daha yakın ve samimi olabilir. Bu çok da alınılacak, bozulacak bir şey değil. Yani en azından ben umursamazdım.
Haklısınız.. Ama ondan arta kalan vakitlerde sizinle samimi bir iletişim kurmak istese, eger yapmıyorsanızda trip yapıyorsun ya da dengesizsin gibi ifadeler lullansa
Siz nasıl davranırdınız

Bence de.. Kesinlikle ama ben üzülüyorum
Yani kıskanmak değil.. Bana ulaşmak daha kolay, o yüzden boş zamanları benle degerlendirip öteki zamanlarda 2.planda hissetmek hoşuma gitmiyor
Kolay ulaşılır olmamaya çalışın o zaman. Ama bunu hani sen beni sevmiyorsun hep X e gidiyorsun havasında çocuk gibi değil de gerçekten başka meşguliyetleriniz olduğundan yapın mesela. O zaman sizin için de bu arkadaşınizin genel değeri hak ettiği düzeye iner çok üzülmemeye başlarsınız X i tercih ettiğinde.

Olabilir.. Kıskançlık yapıyorum dimi aslında kendimi değersiz hissediyorum ondan
O sizi gerçek dost olarak görmüyor. Öyle görmüş olsaydı eğer ki sizin yaptığınız konuşmalardan sonra sizin yanınızda konuşmalarına dikkat etmesi gerekirdi. Paylaşılamayan olmaktan çok mutlu sizin onu paylaşamadığınızı bildiği için bilerek yapıyor sizi sinir etmek için...

Xle iş dışında görüşmüyorlar, biz görüşüyoruz.. Sabah öğle X gidene kadar beraber, X gidince bana dönüyor.. Bende o zaman bozuluyorum
Belki alınganlık yapıyorumdur, abartıyorumdur bilmiyorum. Ama iyi hissetmiyorum sonuçta

İlk cümlenize katılıyorum.. Ben oysaki öyle cok ders cıkarmıştımki kendime

Haklısınız tabiki onun yokluğunda sıra size geliyor onun muadili gibi bı şeysiniz sanki. Onun için diyorum hani çok sık görüşmeyin farklı meşguliyetleriniz olsun o zaman bu kadar canınız sıkılmaz

İşyeri içerisindeki ilişkiler genellikle çıkar üzerine kurulur.X,Y,Z kişisi fark etmez,çok moral bozulacak bir durum yok.Kim nasıl davranıyorsa öyle karşılık verin.

Aslında ben bunu tecrübe edeli çok oldu, öğrenmemişim demekki hala yaşıyorum aynı şeyleri bana nasıl geliyorsa insanlar öyle gideceğim

Ben size hakverdim burda.sizi dengesiz gibi lanse ediyor ama hareketleri ve konuşmalarıyla asıl dengesizliği kendi yapıyor.sizide yinede el altında tutmak galiba amacı hiç yoktan iyidir gibiben olsam araya mesafe koyardım net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…