• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi alınganlık yapıyorum?

missblue

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
2.971
495
0
İstanbul
Şimdi ben mi alınganlık yapıyorum onu anlamak için farklı görüşler görmek adına size sormak istedim.
Bi'arkadaşım var bi'süre aynı şehirde yaşadık sonra sadece Facebook'tan iletişim, bayramda seyranda mesajlaşma olarak iletişimimiz bi'şekilde devam etti. Severim de kızı.

Konuyu anlamanız için biraz detay vereceğim ilk tanıştığımızda ben 18imde "erken evlenmek güzel bence erken anne olup çocuğunla abla kardeş gibi oluyosun" derdim(erkenden kastım 23 falan 18 değildi:1:) o ise tam tersi 30larında evlenmek mantıklı derdi. Gel zaman git zaman büyüdük benim kafa "erken evlenip napıcam ya, 30a kadar yolu var"a doğru ilerledi. Aradan 5 sene geçti yani fikirlerim değişti haliyle. Ara ara konular açıldı ben hep saçma düşünmüşüm dedim artık mantıklı gelmiyo dedim..

Konuşmaların kilit yerlerini yazıcam şimdi;
X:İşte biz de sözlendik çok şükür sizde bi'şey yok mu daha:)
Ben: Dur daha ya okul var daha (aynı yaşıtız kızla)
X:Okul bitince? Sen erken evlenmek isterdin, niyeti yok galiba seninkinin ahah:)))
Ben: Onu dediğimde 18 yaşımdaydım ya, evet niyetimiz yok böyle rahatız zaten iş yok güç yok okulluyuz daha. Annem babam biliyo zaten istediğim an görüşüyoruz:)

Başka gün ben mezun olmuşumdur artık ark.nişan arifesinde ailelerden dert yanar ve konu bana gelir...
X:Ee sizde bi'şey yok mu hala? Bak hayırlı iş bekletilmeye gelmez hee:)))
Ben:Aman X'yaa sizi söz yüzüğümü tutuyo bi'arada sevginiz tutuyo, olacağı varsa zaten görürüm ben de ogünleri Allah hayırlısını nasip etsin :)
X:Hmmm, sen de haklısın :))

Son konuşma:
X:Y'nin doğumgünü hediyesini görmek istiyorum ben de :) (sevgilimin bana ne aldığını soruyo)
Ben: konuyu kaynatıp/ erken kutladı o ya:)
X:niye?
Ben: Ogün müsaitti:)
X:neden?
Ben:okulla, kurs var (yüksek lisans yapıyo iki okulda çok yoğun bigünü boş)
X: seninki baba parası yemeye devam desene:))))) Prof olacak çocuk hahahaa.
Ben: ya evet, varsın olsun imkan veriliyoken okusun işte ne güzel yaşı küçük daha :)

Yani can ciğer olsak cidden anlarım ama niye hep ilişkimi didikliyo ya da bana mı öyle geliyo. Dostum dediğim arkadaşım sadece seninki kutladı dimiiii naptınız dedi ama diyorum ya hergün görüştüğüm dostum her şeyimizi biliriz. Bu arkadaşsa öyle değil.
Cevaplarımı ağır bulabilirsiniz çünkü kullandığı ifadelerle pek samimi portre çizmiyo konuşuyorken sürekli niyeti yok galiba hahaha modunda. Ben mi yanlış anlıyorum yoksa bıyık altından laf mı sokuyo:44:(Benim de yanlış olduğum noktalar varsa belirtirseniz memnun olurum ona göre şekillenirim) Teşekkür ederim şimdiden. ek:ilişkim dışında bi'şey sormuyo günlük yaşam vs.

Son düzenleme:
Merhaba missblue,

Yorumlarını sevdiğim bir üyesin.İnşallah kırılmazsın yazacaklarıma...:24:

Arkadaşının sanırım başka övünecek hiçbir şeyi yok.Sahip olduğu tek şey sevdiği adam herhalde.Bu sebepten dolayı,ilişkini,eğitimini aşağılaması da sadece eksik yönlerini bu şekilde kapatma çabasında.:32:

Ben cevaplarını çok itici buldum arkadaşının.:ssz: Böyle biriyle görüşmeye devam etmezdim ben,karar senin tabi.:12:

Son düzenleme:
bence arkadaşınız nişanlandığına binpişman sizide aynı yola sürüklemeye çalışıyo:1:
alınganlık değil sizinki,kız gayet güzel laf sokmaya çalışıyo.sorarsa bi daha ilişkinizle ilgili bişey cevap vermeyin geçiştirin derim ben,meraktan çatlasın:1:

Merhaba missblue,

Yorumlarını sevdiğim bir üyesin.İnşallah kırılmazsın yazacaklarıma...:24:

Arkadaşının sanırım başka övünecek hiçbir şeyi yok.Sahip olduğu tek şey sevdiği adam herhalde.Bu sebepten dolayı,ilişkini,eğitimini aşağılaması da sadece eksik yönlerini bu şekilde kapatma çabasında.:32:

Ben cevaplarını çok itici buldum arkadaşının.:ssz: Böyle biriyle görüşmeye devam etmezdim ben,karar senin tabi.:12:

Teşekkür ederim MonaLiisa:48:Yok neden kırılayım farklı yerden bakabileyim diye açtım konuyu:)
Öyle mi dersin cidden? Ben genel olarak alıngan demiyelim de çabuk kırılırım sulugözlüyüm biraz anneme anlattım annem de ilişkini anlatma büyük ihtimal kıyaslama yapıyodur olur böyle şeyler dedi. Kafam karıştı yani ben mi kötü niyetliyim diye. Her konuşmamız ilişkim, sevgilimin ne aldığı, ne yaptığı annem bile bukadar didiklemiyo ilişkimi:44:

bence arkadaşınız nişanlandığına binpişman sizide aynı yola sürüklemeye çalışıyo:1:
alınganlık değil sizinki,kız gayet güzel laf sokmaya çalışıyo.sorarsa bi daha ilişkinizle ilgili bişey cevap vermeyin geçiştirin derim ben,meraktan çatlasın:1:

Aslında severek nişanlandı ama iş güç aileler gibi sorunlar oldu ben hep siz aile muhabbetlerine karışmayın kendiniz halledin canını sıkma dedim o dönüp seninkinin niyeti yok galiba ahaha deyince ekran başında kalıyorum her seferinde:37:
Ablam da aynı yaştasınız sen hep yeni mezunuz nasıl evlenicez deyince aynı yaştasınız diye kırılmıştır belki dedi.

"Sevgilim Almıyo beni" de :52:
canım boşver takılma.Hayatını başka insanların yargılarına göre şekillendiremezsin.Bugün yüzük takan,yarın atar,evlenen boşanır.Önemli olan doğru zamanda doğru insanla olması.İnsanın fikirleri de deiğişir.Dün savunduğun fikir,bugün ters gelir.Ya da şartlara göre davranmak zorunda kalabilir insan.Hayatta ki hedefi,sadece evlenmek olan insanları kaale alma.Bi<zim hedeflerimiz evlenmekle sınırlı değil,zamanı gelince kısmetimizde varsa evleniriz sen tasa etme de geç.

Bence arkadaşın evlilik nişan falan bu gösterişlere takılan tiplerden olmuş...benimde bi arkadaşm vardı kızla ne zaman konuşsak ayy şunu aldım ayy şuraya gidicez düğün hep bu hiç demezdi ki sen nasılsın hep kendi anlatırdı böyle bu tiplere ben buldumcuk diyorum ...Senin arkadaşın da şimdi nişanlanıo ya sana takmış kendini bi adım ötede görüyo konuşmalarında pek bi samimiyet göremedim ben bak ben nişanlanıorum sende hala bir şey yok gibi düşündüm...
Ben olsam ilişkimi azaltırdım o arkadaşmla ve ilişkime dair bir şey anlatmzdm eh falan der geçerdim kendini kıyaslıcak başka bir şeyler bulsun

bu tür muhabbetler çok yakın iki kız arkadaş arasında olabilir..o seni sen onu ii bilirsiniz niyetini çünkü..
ama fazla samimiyetiniz yoksa ayrıntıları istemesi, baba parası yiyo falan demesi bi sanane dedirtio insana yani...

"Sevgilim Almıyo beni" de :52:
canım boşver takılma.Hayatını başka insanların yargılarına göre şekillendiremezsin.Bugün yüzük takan,yarın atar,evlenen boşanır.Önemli olan doğru zamanda doğru insanla olması.İnsanın fikirleri de deiğişir.Dün savunduğun fikir,bugün ters gelir.Ya da şartlara göre davranmak zorunda kalabilir insan.Hayatta ki hedefi,sadece evlenmek olan insanları kaale alma.Bi<zim hedeflerimiz evlenmekle sınırlı değil,zamanı gelince kısmetimizde varsa evleniriz sen tasa etme de geç.

Valla inanır mısın annem de öyle de de sormasın daha dedi:37:
En son öyle diycem gerçekten hayır 23 yaşındayım 25 falan olsam evde kalmış muamelesi yapacak bana demek ki:9:
Her fırsatta açıkladım yeni mezunuz askerliği var, işimiz yok eğitime devam etmek istiyoruz, iyiyiz böyle diye. Taktı iki yılın dolmasına hayırlı işmiş uzarsa bitermiş biteceği varsa biter zaten böyle diye apartopar evlenelim mi:44:

böyleleri genelde didiklemeyi sever ama sende tersi onun gibi davran bak hemen konuyu kapamaya çalışır. Birazda kedi uzanamadığı ciğere mi desem ne :26:

hiçte alınganlık yapmıyorsun... bir insan kıskanc olurda bu kadar bellı etmez hani:) bence hıc yazısmayın bu kızla onun hıcbıseyınden sıze yarar gelmez..

ben olsam bırsey demeden arkadaslıgımı kesersem ıcımde kalırdı son bır darbe yapardım:)

bir daha sözü nişana düğüne getırdıgınde senın evlenmekten baska konusacak dert edecek bırseyın olmayabılır ama bızım hayata karsı ıdeallerımız var suan evlılıklten cok baska cabalar ıcındeyız malesef senın gıbı koca derdıne dusemedm daha derdım:)

ben bıle tanımadan sınır oldum kıza ya:)

Teşekkür ederim MonaLiisa:48:Yok neden kırılayım farklı yerden bakabileyim diye açtım konuyu:)
Öyle mi dersin cidden? Ben genel olarak alıngan demiyelim de çabuk kırılırım sulugözlüyüm biraz anneme anlattım annem de ilişkini anlatma büyük ihtimal kıyaslama yapıyodur olur böyle şeyler dedi. Kafam karıştı yani ben mi kötü niyetliyim diye. Her konuşmamız ilişkim, sevgilimin ne aldığı, ne yaptığı annem bile bukadar didiklemiyo ilişkimi:44:

Ben de çok çabuk kırılırım,artık takmamaya çalışıyorum.:ssz:

Kıyaslama yaptığı bariz,bence tavrını belli et. Tamamen kesmek istemiyorsan muhabbeti.

Aslında severek nişanlandı ama iş güç aileler gibi sorunlar oldu ben hep siz aile muhabbetlerine karışmayın kendiniz halledin canını sıkma dedim o dönüp seninkinin niyeti yok galiba ahaha deyince ekran başında kalıyorum her seferinde:37:
Ablam da aynı yaştasınız sen hep yeni mezunuz nasıl evlenicez deyince aynı yaştasınız diye kırılmıştır belki dedi.

Severek nişanlanmış olması milletin ilişkisini didiklemesini haklı kılmıyor ama.:6::31: Başkalarının üzerinde yapamadığı ego tatminini sizin üstünüzde deniyor.:22:

arkadaşınız kıyas işine girmiş hadi hayırlısı :1:

emin ol bu kıyaslamalar devam eder ve iğnelemeler. o yüzden mesafe iyidir.

benim kuzenim de aynı şeyi yapıyordu bana ben kendimi geri çektim şimdi arada mesaj atar mesajı da " eee nasıl gidiyor evlilik " :53:
en son ben de iyiyim sağol hoşçakal yazdım. olan o oldu.

mesafe şart.:26::31:

Bence arkadaşın evlilik nişan falan bu gösterişlere takılan tiplerden olmuş...benimde bi arkadaşm vardı kızla ne zaman konuşsak ayy şunu aldım ayy şuraya gidicez düğün hep bu hiç demezdi ki sen nasılsın hep kendi anlatırdı böyle bu tiplere ben buldumcuk diyorum ...Senin arkadaşın da şimdi nişanlanıo ya sana takmış kendini bi adım ötede görüyo konuşmalarında pek bi samimiyet göremedim ben bak ben nişanlanıorum sende hala bir şey yok gibi düşündüm...
Ben olsam ilişkimi azaltırdım o arkadaşmla ve ilişkime dair bir şey anlatmzdm eh falan der geçerdim kendini kıyaslıcak başka bir şeyler bulsun

Üzüldüm ya keşke sen alıngansın deseydiniz :25: kasıtlı yapıyo oluşu en fenası heves edip şunu aldık bunu yaptık dese hevesini de paylaşırım çok da mutlu olurum onun mutlu oluşuna aa ben de niye yok deyip kıskanmam bile ama böyle olunca canım sıkılıyo.

bu tür muhabbetler çok yakın iki kız arkadaş arasında olabilir..o seni sen onu ii bilirsiniz niyetini çünkü..
ama fazla samimiyetiniz yoksa ayrıntıları istemesi, baba parası yiyo falan demesi bi sanane dedirtio insana yani...

Zaten 2-3 yıldır iletişimimiz bayram doğumgünü vs özel günlerde kutlama/tebrik sonrasında da ee ne var neyok diye açılan muhabbetler:44:En yakın arkadaşım bile didiklemiyo ki ilişkimi bu kadar:26:

Malesef o kadar çok ki bu insanlardan.:ssz:

Evleniyorsun yahu,herkesin yaptığı bir şey.:23::1:

Sanki sadrazam alıyor hatunları,evlendikten sonra da bir kociş bebiş muhabbeti alıp başını gidiyor.:30:

Rabbim buldumcuk yapmasın kimseyi.:ssz:

Bunlar da sanki annelerinden evlenecekleri yaşta doğmuşlar. Düşünsene hooop diye gelinlik kız doğurmuşlar :D Ya da evlenmeyi cok önemli bir mertebeymiş gibi görüyorlar :)

Takma kafana, samimiyetini de asgariye indir.

Son düzenleme:
böyleleri genelde didiklemeyi sever ama sende tersi onun gibi davran bak hemen konuyu kapamaya çalışır. Birazda kedi uzanamadığı ciğere mi desem ne :26:

Valla öyle yapsam kedi ben olurum bence kıskanıyosun beni der çıkar işin içinden:1:

hiçte alınganlık yapmıyorsun... bir insan kıskanc olurda bu kadar bellı etmez hani:) bence hıc yazısmayın bu kızla onun hıcbıseyınden sıze yarar gelmez..

ben olsam bırsey demeden arkadaslıgımı kesersem ıcımde kalırdı son bır darbe yapardım:)

bir daha sözü nişana düğüne getırdıgınde senın evlenmekten baska konusacak dert edecek bırseyın olmayabılır ama bızım hayata karsı ıdeallerımız var suan evlılıklten cok baska cabalar ıcındeyız malesef senın gıbı koca derdıne dusemedm daha derdım:)

ben bıle tanımadan sınır oldum kıza ya:)

Annem yakın arkadaşlarını sev sana katlanabiliyolar der hep:37: Yani dururum dururum lafı bi'kere der tam söylerim nokta atışı yaptığım ve malesef kin tuttuğum için annem huyumun kötü olduğunu söyler. Ama şimdi böyle yaparsam niye ben kötü olurum onu anlamıyorum:9:Du bakalım bi'dahaki konuşmada ufaktan çıtlatıcam galiba:25:

Üzüldüm ya keşke sen alıngansın deseydiniz :25: kasıtlı yapıyo oluşu en fenası heves edip şunu aldık bunu yaptık dese hevesini de paylaşırım çok da mutlu olurum onun mutlu oluşuna aa ben de niye yok deyip kıskanmam bile ama böyle olunca canım sıkılıyo.

Zaten 2-3 yıldır iletişimimiz bayram doğumgünü vs özel günlerde kutlama/tebrik sonrasında da ee ne var neyok diye açılan muhabbetler:44:En yakın arkadaşım bile didiklemiyo ki ilişkimi bu kadar:26:

Sanki sadrazam alıyor hatunları,evlendikten sonra da bir kociş bebiş muhabbeti alıp başını gidiyor.:30:

Missblue maalesef ki sen alıngan değilsinn canım karşındaki fazla bi havaya girmiş ...Bende böyle durumlarda kendimi sorgulardm acaba o evlenio ben evlenmiorm bende mi sorun var diye ama sonradan anladım ki evlenince başının göge ereceğini sanan tiplerden uzak durmak en iyisi boşa zaman geçio yani ...Sana tavsiyem ilişkinle ilgili ehh idare edioruz falan de geç ...

Monalisa aynen bende 26 yaşındayım önüne gelen çeyiz yapmıomusun yok evlenmiomsn arkadaşlardan da bu tarz işte evlenenlerden bi böyle hava atma durumu falan sonra ama bi sorunu olduğnda sana anlatmak istio bu seferde kapıları sen kapatıosun iyi gününde sana sormuo ki sen nasılsın diye ...Allah hayırlısını nasip etsin Allah her şeyin bi vaktini vermiş yani sırası gelen ölüo doğuyo evlenio nasip kısmet...

Son düzenleme:
Ben de çok çabuk kırılırım,artık takmamaya çalışıyorum.:ssz:

Kıyaslama yaptığı bariz,bence tavrını belli et. Tamamen kesmek istemiyorsan muhabbeti.

Severek nişanlanmış olması milletin ilişkisini didiklemesini haklı kılmıyor ama.:6::31: Başkalarının üzerinde yapamadığı ego tatminini sizin üstünüzde deniyor.:22:

En son tamam çok kıskandım oldu mu tamam mıdır konuyu kapatalım diyecem:9:

arkadaşınız kıyas işine girmiş hadi hayırlısı :1:

emin ol bu kıyaslamalar devam eder ve iğnelemeler. o yüzden mesafe iyidir.

benim kuzenim de aynı şeyi yapıyordu bana ben kendimi geri çektim şimdi arada mesaj atar mesajı da " eee nasıl gidiyor evlilik " :53:
en son ben de iyiyim sağol hoşçakal yazdım. olan o oldu.

mesafe şart.:26::31:

"Kötü gidiyo tatlım kınanı kargoladım" desen çok mu ayıp olur:37: Sırf merak kötü desen mutlu olur bunlar:25:

Ablamın da var böyle arkadaşı 24 yaşınlar o evlendi doğurdu Allah mutlu etsin de her aradığında ablama "ay sen de bi'şey yok mu daha evde kaldın kız ahahah" diye kahkaha atıyo. Bizi kimse istemiyo:52::9:

Bunlar da sanki annelerinden evlenecekleri yaşta doğmuşlar. Düşünsene hooop diye gelinlik kız doğurmuşlar :D Ya da evlenmeyi cok önemli bir mertebeymiş gibi görüyorlar :)

Takma kafana, samimiyetini de asgariye indir.

Ay çok güldüm ya Allah da seni güldürsün inşallah:9:Kız kendini sanırım bi'tık üst seviyeye geçmiş olarak görüyo benden. Siz böyle deyince zaten yanılmadığımı anladım daha soğuk olucam:25:

Back
X