- 13 Nisan 2016
- 1.853
- 23.898
- 238
canım Allah yardımcın olsun, şu mübarek günde evlatların en güzeli en hayırlısı senin olur inşaAllahBundan sonra bende kardeşlik kavramını onların anladığı şekilde anlayıp uygulayacagim madem el kadar faydaları yok yada el kadar değerin yok bundan sonra böyle . Zaten her aciyi her derdi tek başına yaşıyor insan ben kimseden pohpohlanmak istemedim beni simartin demedim sadece insan sonucu dahi mi merak etmez dedim.. Neyse canım bundan sonra tek kardeşim dimdik ayaktayım kimsenin kimseye faydasi yok
herkes senin olaylara baktıgın gibi düşünmeyebilir , ilgilenmeyebilir, üzülmeyebilir veya sevinmeyebilir.Evet bu durum benim için çok yeni ve haliyle üzgünüm durumun farkındayım her sonuca hazırım ama su an elimden geleni yapmakla meşgulüm.. dünyanın sonu değil evet bende buna hazırım. Tek istediğim dertlesebilecegim kardeşlerim varken yapayanliz kalisimdi ..
Evet çok şükür bi kaç yakın arkadaşım. Var içimi rahatlatan arayıp soran destek olan onlarda da olmasa hiç kolay olmayacak bunları atlatmak.. spora gidiyorum arkadaş cebren çok geniş ve güzel bi kaç tanesi biliyor bunları ama bana yetiyor ev hanimigim ama evde geçmiyor günüm kurslar sinemalar derken eğleniyorum yoksa kafa dağıtmak ne mümkünAcaba diyorum bir kaç arkadaş mı edinseniz?
Çünkü abla da abla anne de anne gibi bi tavır herkesi yorabilir gibime geldi.
Bundan sonra siz de onların hiçbi ihtiyaçlarını gidermeyin, işlerim var müsait değilim deyin..
Şu sıra duygusal olmanız çok normal,sakin kalmaya çalışın bakın havalarda iyi gidiyo,çıkın hava alın spor yapıp stresinizi atın.Hava almak iyi gelebilir..
Aminn kuzum amin Rabbim sana da hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunucanım Allah yardımcın olsun, şu mübarek günde evlatların en güzeli en hayırlısı senin olur inşaAllah
Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayımçok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii
Haklısın tam da dediğin gibi olmaliymis bundan sonrada öyle olacak artık. İnşallah teşekkür ederim güzel dileklerinde içinonlar sana ne kadar geliyorsa sende o kadar git canım.insan sevildiğini hissetmek istiyor zor anlarında.ben de annemin yokluğunu çok hissederim üzüldüğümde.çünkü üzerime titrerdi annem.bekleme hiç birşey,senden de beklemesin kimse.eşine sarıl..dilerim güzel haberler alırsın
Transfer yapılacağı zaman seninle ilgilenmemeleri ve 15 gün boyunca aramamaları bana çok tuhaf geldi. Onun dışında, "olur ya ilerde takma" demeleri falan çok garip değil. Tüp bebek sürecini de çok iyi bilmemeleri normal. Onu ancak yaşayan bilir. Daha tüp bebeğin başkalarının sperm ve yumurtalarıyla yapıldığını sananlar var bu ülkede :))) Kardeşlerinin tek sorunu ilgisizlikleri bence. Sen de ilgilenmezsin olur biter.Öncelikle merhba kızlar .. ben mi abartiyorum van bi akıl verin kimseyi kırmak istemiyorum kirmadim da ama dayanamıyorum içim açıyor ..konuya gireyim.
Ben çocuk sahibi olamiyorim erken menepoz sebebiyle 28 yaşındayım adet görmüyorum doğru dürüst tüp bebek tedavisi oldum iki kez ma olmadı 3. Tedaviye başlayacağım ama doktorlar çok umutlanma diyorlar durumun bende farkındayım büyük ihtimalle anne olamayacagim hemde hiç. Gelgelelim ki ablalarim var v hepsinin çocukları çok şükür ki hepsi de eğitimli işinde gücünde ama benim derdimden haberleri yok aslında var açık açık tüm değerleri söylediğim halde "olur ya takma kafana" diyen mi " aman olmaması daha iyi olur " diyen mi " aha benim var da ne oldu " diyen mi ararsınız hepsi de benim öz ablam el değil yani eğitimli olmalarına ve internetten herşeyi öğrenebilecekler olmalarına rağmen erken menapoz ne demek diye arastirmaypta ilerde olur amannn deyislerine mi yanayım. Hele tüp bebek yaptırdım transfer girerken toplu mesaj attım dua edin diye ordan hayırlısı diye cevap yazmışlar 15 gün sonra napyin diye arayan ablam oldu teselli vermeyi bırak aa sen tüp bebek yaptirmistin değil mi diyen de öbürü de tutmuş nasıl ki tüp bebek bi iğneyle mi verdiler spermleri diyene mi yanayımçok uzun oldu belki de çok saçma gelecek size kızlar ama çok canım yanıyor bu kadar değersiz mi benim anne olamayisim hiç mi bu ne demek acaba diye dusunmediler yada bu kız iki kez tüp bebek yaptırdı demekki kötü bi durum var ortada bile mi demediler bunlar benim kız kardeşlerim ve ben çok kırgınım .. uzun oldu k.bakmayın. abartiyorsam lütfen söyleyin duygusal olarak yıpranmış durumdayım etrafımdaki insanlara daha hassas davranırım henüz bunları eşimle bile konuşmadım kardeslerimde hala laylaylom durumda hiç bişey olmamış gibi davranıyorum ama içim sistii
ah canım ya.Bayramlarda ancak bir araya gelebiliyoruz onda da herkes kendi derdinde bu yaz baya kaldım memlekette ama soran olmadı naptin diye babam haricinde bi tek onunla konusabiliyorum tedavi sürecimde tek destek cim babam di inanabiliyor musun.. çocuğuna bakıcı bulamayan anlamın ücretsiz izine çıkması daha büyük bir dert mis velhasili
Aynen bana da çok garip cümleler kuruldu henüz yeni olduğu için ben sindiremedim sanırım . Ama anladım ki kimseden hayır yokmuş varsa seni anlayan esin ona sarılıp unutacakmjssjn herşeyi birde canin sağ olacak hayattaRahat bırak kendini düşünme böyle şeyler, kardeşiz de geç
Bunların bir üst versiyonu bende var; çocuğu olmayan ablalarına ama yap bir tane diyen mi ararsın, mirena kullanan ablalarına acaba hamile misin diye soran mı ararsın, çocuğun yok o yüzden evli sayılmazsın diyen mi ararsın =))))))) artık eğleniyorum, üzülmekle başa çıkılmaz çünkü
peki nisan ayına kadar rezervlerde azalma olma ihtimali var mı.Şubatta tedaviye baslayacaktik tekrara ama doktorum nisan ayına erteledi test yaptırdık kromozom analizi onun sonucunu bekliyoruz sonuca göre tedaviye başlayacağız . Bakalım kısmet bende gün sayıyorum heyecanla
Sağol canım çok teşekkür ederim desteğin içinah canım ya.
sen bize yaz biz seni dinleriz burda.
canını sıkma . herşey olacağına varır ve inşallah her şey gönlüne göre olur
sen ümitsizliğe asla kapılma.
ve stres olmamak için başka şeylere yönel . biliyorsun ki stres bebek olması için önemli bir faktör.
sen kimseyi takmamalısın. kendin için yaşamalısın .
o zaman sen de merhaba, merhaba. ayrıntıya girme.
mümkünse hiç kendinden bahsetme. seni merak eder arar sorar saten
Sağol canım çok teşekkür ederim desteğin içinah canım ya.
sen bize yaz biz seni dinleriz burda.
canını sıkma . herşey olacağına varır ve inşallah her şey gönlüne göre olur
sen ümitsizliğe asla kapılma.
ve stres olmamak için başka şeylere yönel . biliyorsun ki stres bebek olması için önemli bir faktör.
sen kimseyi takmamalısın. kendin için yaşamalısın .
o zaman sen de merhaba, merhaba. ayrıntıya girme.
mümkünse hiç kendinden bahsetme. seni merak eder arar sorar saten
Evet her ay giderek azalıyor haliyle leke şeklinde adet görüyorum . Ama yumurtam var anne olabilirim yani. O zamana kadar bitkisel kür ler yapıyorum yumurtam çoğaldıkça diye tedavi öncesinde hazırlık yanipeki nisan ayına kadar rezervlerde azalma olma ihtimali var mı.
adet görüyor musun
Canım azıcık cahil olslar anlarım bilmiyorlar ki derim gelir geçerim yaşınız da yakın birbirimize arkadaş gibi olmamız gerekirken. El gibiyizTransfer yapılacağı zaman seninle ilgilenmemeleri ve 15 gün boyunca aramamaları bana çok tuhaf geldi. Onun dışında, "olur ya ilerde takma" demeleri falan çok garip değil. Tüp bebek sürecini de çok iyi bilmemeleri normal. Onu ancak yaşayan bilir. Daha tüp bebeğin başkalarının sperm ve yumurtalarıyla yapıldığını sananlar var bu ülkede :))) Kardeşlerinin tek sorunu ilgisizlikleri bence. Sen de ilgilenmezsin olur biter.
Tabi ki, beklentin çok doğal. İnsan öyle günlerde dua bekliyor, ilgi bekliyor. Ben de 3 kere aşılama yaptırdım; kardeşim çok genç olmasına rağmen sağolsun hep destekledi beni. Şimdi bile günde 3- 5 defa arar, bebekler iyi mi diye. Ama her kardeş aynı olamıyor işte. Bu yüzden kendini değersiz hissetmekle kendine haksızlık ediyorsun. Senin çektiğin sana yeter bence. Artık umursama.Canım azıcık cahil olslar anlarım bilmiyorlar ki derim gelir geçerim yaşınız da yakın birbirimize arkadaş gibi olmamız gerekirken. El gibiyizsonucu bari merak etseydiler . En azından çok mi şey istiyorum
canım abartmıyosun..ama herkesin beklentisi farklı..ben de tüp bebekle çocuk sahibi oldum.bunu çok yakın akrablarım hariç paylsşmadım çnkü hala cahil cahil konuşanlar var,..ben sonucu almam gerekn günden önce gdip kan testi yaptrdım çnkü gelecek telefonlardan korkuyordum..eşim olmadan gttim eşim olmadan sonuca baktm..şimdi diyorum ne cesaret hem de iş yerindeydim..birinin aryıp ya noldu sonuc demesinden korkuyordum.Canım azıcık cahil olslar anlarım bilmiyorlar ki derim gelir geçerim yaşınız da yakın birbirimize arkadaş gibi olmamız gerekirken. El gibiyizsonucu bari merak etseydiler . En azından çok mi şey istiyorum
Çok zorlu bir süreç. Yaşamayan anlayamaz. Herkes seni arasın istemiyorsun ama bazı inasnlar arasın istiyorsun. Ben mesela kuzenimin eşinin transferinden sonra her gün üç beş kere arayıp ne yiyip ne yemeyeceğine bile karışıyordum. Sonuç günü ve sonrasında aramadım. Pozitif olsaydı o beni arardı diye düşündüm. 10 gün sonra döndü. İnsan öyle zamanlarda kimseyle konuşmak istemiyor biliyorum. Ama bu durumu yaşamayan bilemez.canım abartmıyosun..ama herkesin beklentisi farklı..ben de tüp bebekle çocuk sahibi oldum.bunu çok yakın akrablarım hariç paylsşmadım çnkü hala cahil cahil konuşanlar var,..ben sonucu almam gerekn günden önce gdip kan testi yaptrdım çnkü gelecek telefonlardan korkuyordum..eşim olmadan gttim eşim olmadan sonuca baktm..şimdi diyorum ne cesaret hem de iş yerindeydim..birinin aryıp ya noldu sonuc demesinden korkuyordum.
eevet haklıısın değişik bi süreç..ki normalde iki elim kanda olsa telimi açanlardaydım.transfer süreci de önemli.ya çok değişk ya şimdi düşünnce tekrar olanları ..Ben tekrar kendiliğinden hamile kaldım zor bi ihtimal gibi gözkse de bi de bir yaşında oğlum var.Allah başta konu sahibine snra tüm isteyenlere hayrlı sağlıklı çocuklar nasip etisnÇok zorlu bir süreç. Yaşamayan anlayamaz. Herkes seni arasın istemiyorsun ama bazı inasnlar arasın istiyorsun. Ben mesela kuzenimin eşinin transferinden sonra her gün üç beş kere arayıp ne yiyip ne yemeyeceğine bile karışıyordum. Sonuç günü ve sonrasında aramadım. Pozitif olsaydı o beni arardı diye düşündüm. 10 gün sonra döndü. İnsan öyle zamanlarda kimseyle konuşmak istemiyor biliyorum. Ama bu durumu yaşamayan bilemez.
Bak ne güzel örnek verdin benim kardeşlerim de evli ve hepsi anne yani biraz olsun daha iyi anlamaları gerekirdi bekar ve anne olmamış bir genç kıza oranla ama baktım ki hiç öğle değilmiş isin asli. Anladım şimdi herkes kendi yoluna anlaşan kardeşten fayda yokmuş hayattaTabi ki, beklentin çok doğal. İnsan öyle günlerde dua bekliyor, ilgi bekliyor. Ben de 3 kere aşılama yaptırdım; kardeşim çok genç olmasına rağmen sağolsun hep destekledi beni. Şimdi bile günde 3- 5 defa arar, bebekler iyi mi diye. Ama her kardeş aynı olamıyor işte. Bu yüzden kendini değersiz hissetmekle kendine haksızlık ediyorsun. Senin çektiğin sana yeter bence. Artık umursama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?