- 21 Kasım 2017
- 27.859
- 122.220
- 598
- Konu Sahibi Tardis_2718
Yengeç bence de sen özenme. 40 nedir yav. Benim iki taraftan toplam 7 kuzenim var.Benim kuzen sayım kırkı geçiyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yengeç bence de sen özenme. 40 nedir yav. Benim iki taraftan toplam 7 kuzenim var.Benim kuzen sayım kırkı geçiyor
Yap kız aynısınıMerhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.
Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?
Yo çocuk kıyafetleri 400₺500₺ oldı4 dolara denk geliyor dediğin 130 TL. Zaten ebebekten waikikiden basit bir bebek elbisesi de alsan hemen hemen o rakam. Ben de elalemin (kuzenimin,arkadaşımın) çocuğuna gider hemen hemen o fiyata bir elbise alır veririm. Ne yapayım, kuzen çocuğuna altın mi takayim?
Aslında bir yandan para vermek kıyafet almaktan daha mantıklı . Çünkü kıyafeti alıyor mesela çilekli tütülü yaz elbisesi. Çocuk o elbiseye sigdiginda aylardan Aralık oluyor. Hiç giyinmeden gidiyor. Ya da kalın bir şey alıyor, çocuğun gelişiminde o yaza denk geldiği için giyinmeden çöp oluyor.
Bence olmuş bitmiş,çoktan gecmis şeye bu kadar kafayı takma. Çocuğun senin için çooook kıymetli, dünyalara deger. Ama sen,eşin ve kök aileleriniz hariç kimsenin umrunda bile degil. Misafire giderken adet yerini bulsun diye çıkarıp bahsis niyetine bir şey vermişler işte. Çok da bir beklentin olmasın
"Hediye" beklentisiz içten gelerek verilir.Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.
Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?
Yani yakınlarınızın bu şekilde davranması hoş değil.Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için.Biraz bozuldum açıkcasi.Esime karşı da mahcup hissettim.Küstüm mü hayır ,ama ben de ,o zaman ben niye bişey yapayım onlar için algısı oluştu.
Öyle yapacağım ben de . teşekkür ederimYani yakınlarınızın bu şekilde davranması hoş değil.
Aynısını yapıp geçin sizde takılmayın bence.
Çok takılmışsınız bence ya.Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.
Evinden cikmadigim,bziim evden gitmeyen ,dipdibe olduklarımiz yapınca bozuldum.Zaten 32 tane kuzenim var.Bazilari tebrik de etmedi.Normaldir.cunku görüşmüyoruz.Çok takılmışsınız bence ya.
Samimiyet durumunuz nasıl bu önemli. Kuzen var kuzen var sonuçta.
İkincisi insanların ekonomisi ona el vermiş olabilir. Para verelim gönlünce, zevkine göre bir şey alsın düşüncesi gelişmiş olabilir.
Üçüncüsü bu kadar takılmadan yürütün işlerinizi. Yani madem dert oldu sizde onlara aynısını yapın geçin ama günlerce kafaya takmadan. 16 ay geçmiş üzerinden siz hala oradasınız, anda değil.
Yaaa kkya göre otuz binden ucuza sehirde kira yok, üç binden ucuza ayakkabı yok, yurtdışına çıkacaksan minimum yüz bin lirayı gözden çıkaracaksın, düğün salonu istiyorsan yuzelli bin liradan kapı açılıyor vs vsYo çocuk kıyafetleri 400₺500₺ oldı
o zaman bu mantıkla bakarsak senin çocuğuna insanların çoğu tam altın takmış olsaydıŞimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.