- 14 Eylül 2014
- 1.788
- 3.390
- 333
- Konu Sahibi Tardis_2718
Şimdi niye öyle hatırladığını buldum.Yazin köye gidince verdiler.ailenizde hediye işlerini siz mi yönetiyorsunuz?
yani mesela eşinizin tarafında birine giderken de siz mi karar verip alıyorsunuz?
eşiniz kendi tarafından gelene, yapılana ne diyor?
kendi adıma cvp vereyim. bekarım.
benim annem her bebeğe kendisi mutlaka el örgüsü birşeyler yapar. bu onun bir geleneğidir. seviyor. genel olarak bize de (kardeşimin bebeği var mesela) el örgüsü gelir. ama el örgüsü böyle güzel modelli yelekler, takımlar filan. hakkını veriyorlar örgünün. ama püf noktası şu annem yapmuş, gelenler onun torununa geliyor. kardeşim çok az kişiye özel birşeyler yapmıştır.
ben ancak çok sevdiğim özel önem verdiğim birilerine bebek hediyesi özel olarak götürürüm. bebeğm olmadığı için bir karşılık da beklemiyorum. ama para olarak bir şey vermem.
teyze dediğiniz kişi çok yaşlı, bir yol yordam bilemeyecek biriyse yaptığını kafama takmam. bizde de yaşlılar bayramda harçlık verir gibi böyle para verebiliyor. ama görece gençse ne biliyim alışveriş bilebilecek yol yordam bilecek biriyse şık bulmam. 1 kişi 2 kişi değil dediğiniz kişiler sizin daha önce büyük hediyeler yaptığınız kişileri de içeriyor galiba, ona mı bozuldunuz? mesela siz bebeğin büyük hediye yaptını aynı kişi mi size 100 lira verdi yoksa annesi filan mı? bu da önemli.
miktar için bişey diyemedim. gelir düzeyiyle alakalı.
cevabı gönderdikten sonra onu da düşündüm o zaman da 25 lira olması lazım, o günlerde 25 lira da değildi ki. 25 lirayı daha yeni geçti neredeyse. bu yaz başında.