• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartiyorum? 100 TL normal mi?

Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.

Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?
Art niyet mi bilmem ama yanlış düşünüyorsunuz bu kişiler dolar 4 tlyken size 25 dolar takmış bugünün 800 tlsi miktar size az gelebilir okey ama mesela bende bebeğe akrabamsa gram gönderirim arkadaşımsa daha az miktarda para bırakırım çünkü yeni anneler daha doğmadan yaşına kadar ne lazımsa hevesle alıyor e bebek de çabuk büyüyor belki uygun bir şey alamam değişimle şunla bunla yeni doğum yapmış kadın uğraşmasın ne ihtiyacı varsa kendi alsın diye düşünüyorum belki o an farklı bir konu için paraya ihtiyacı olur kullanır doğum masraflı sonuçta sıkışmış olabilirler vs bu mantıkta para takmış olabilirler

Başkasının ipiyle kuyuya inilmez. Kendine güvenmeyen çocuk yapmasın :) hediye gelirse ekstrası olur, gelmezse de aylarca bunu düşünüp konuşup dillendirmek bence birine özensiz bir hediye vermek kadar yakışıksız. Ama bunlar benim fikrim tabi. Sorduğunuz için söylüyorum.
İroniydi.

Art niyet mi bilmem ama yanlış düşünüyorsunuz bu kişiler dolar 4 tlyken size 25 dolar takmış bugünün 800 tlsi miktar size az gelebilir okey ama mesela bende bebeğe akrabamsa gram gönderirim arkadaşımsa daha az miktarda para bırakırım çünkü yeni anneler daha doğmadan yaşına kadar ne lazımsa hevesle alıyor e bebek de çabuk büyüyor belki uygun bir şey alamam değişimle şunla bunla yeni doğum yapmış kadın uğraşmasın ne ihtiyacı varsa kendi alsın diye düşünüyorum belki o an farklı bir konu için paraya ihtiyacı olur kullanır doğum masraflı sonuçta sıkışmış olabilirler vs bu mantıkta para takmış olabilirler
Dolar 4 TL iken değil,25 TL iken...yanlış anlaşılma olmus

Yani önemli değil 3 5 10. Bir kere para vermek ayıptır, hadi köyde gördüler bir şey alamayacaklar, söylediğim gibi bir hediye örülebilir, çeyizlik havludur vs vs. 1000 tl verse yine aynı yorumu yaparım, para hediye değildir hiçbir zaman ve ayıptır. Siz de ona göre davranın artık.

Bu sene kendi adıma büyük bir değişimdeyim, ne ektiyse kimse benden göreceği de o. Verilmeyenleri söke söke alma ya da dile getirme, aman kırılmasın gücenmesin diye tolere edilenleri ortaya serme dönemi ve bunca sene ama bana göre değil, olsun diyerek yük edinmişim. Size de şiddetle tavsiye ederim. Misal akrabalarınızın çocuklarına yapacağına öksüz yetim çocuklara yaparsınız mis gibi.
Benzer dönemlerden geçiyor olabiliriz.Kendi annemi ve kardeşimi bile sorguluyorum bu aralar.Ve doğumdan ve kardeşimin düğününden sonra farkettim ki hem değer görmemişim hem suçlu hissettirilmisim.Ve olanlar o kadar zoruma gitti ki annem ve kardeşimle bile arama mesafe koydum.kusmek bile istemedim tekrar barisip aynı yerden devam etmemek için ...

şimdi kızımın kuculenlerini kimin ihtiyacı varsa veriyorum.Ya da aldigimiz ama artık kullanmadiklarimizi.Ve evet kuzenimin eşi hamile ,ben de aynı şekilde karşılık vereceğim.Sanirim bu konuyu bende bu yüzden tekrar düşündüm

hamileliğimi öğrenir öğrenmez kv altınları bozmayacaksınız bebeğinkiler kalacak diye dk başı darlıyordu. kendi tarafı full para getirdi ve para da maksimum 400 tl 🤣🤣🤣 kv şok. benim bebeğim de uyumuyor diş de çıkarmıyor sanırım çıldırmama az kaldı 🤒

not: durumu iyiyken 100 tl getireni bana değer vermiyor diye düşünür karşılığında da 200 tl götürürdüm. namım yürüsün 🤪

Tahmin ettim ben hemen getirmemişlerdir, küsuratlıdır, mobil bankacılık 17 iken 18 den veriyordur vs. Sonuç olarak 100 tl yani, 5 sene önce değil 1 sene önce.
Para vermek abes bir kere, bayram harçlığı mı bu ne parası ya?
Filmdelisi bazı yerlerde var para vermek. Gençler değil de yaşlılar genelde para verir, hediye alıcam diye uğraşmaz. Bence de bu önemsememek ama onlara normal geliyor. Doğrudur para verenler de çok fazla vermez, belki bir zıbın alabilirsin ancak.

Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.

Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?
100 lira verip bir de biz ne alacağımızı bilemedik, siz kendiniz alın demek çok saçma. Durumun yoksa en azından 2 zıbın sardırıp getirirsin olur biter yani.

hamileliğimi öğrenir öğrenmez kv altınları bozmayacaksınız bebeğinkiler kalacak diye dk başı darlıyordu. kendi tarafı full para getirdi ve para da maksimum 400 tl 🤣🤣🤣 kv şok. benim bebeğim de uyumuyor diş de çıkarmıyor sanırım çıldırmama az kaldı 🤒

not: durumu iyiyken 100 tl getireni bana değer vermiyor diye düşünür karşılığında da 200 tl götürürdüm. namım yürüsün 🤪
Ay şu kv lerde herşeye karışmasın bı zahmet.Hersey bitmiş bu mu kalmış...Siz de arada bir laf soyleseydiniz bu durumla ilgili.Eglenirdiniz😂😂
Benimki uyudu uyandı bu sefer ben uyuyamadım.Depresyonum hortladı bu aralar yine.Bakalim sabahı böyle edeceğiz herhalde.

200 tl iyiymiş aslinda... bonkör davranmak lazım arada

Durumlarini biliyorsunuzdur olupta vermeyene ben hicbisey vermezdim ama durumu olmayana ayni sekilde karsilik verirdim yeter bana ne yaptilarsa okadar fazlasina gerek yok

Filmdelisi bazı yerlerde var para vermek. Gençler değil de yaşlılar genelde para verir, hediye alıcam diye uğraşmaz. Bence de bu önemsememek ama onlara normal geliyor. Doğrudur para verenler de çok fazla vermez, belki bir zıbın alabilirsin ancak.
Evet bizim oralarda normal bişey.Esimin tarafinda çok ayıp mesela.Yoreden yöreye değişiyor sanırım

teyzeyi hoşgördüm valla, köyde o anda elinde birşey olmamış olabilir. illa da birşeyler yapmak gerekiyor. köyde kültür öyle.

köyde çok teyzem yengem var yalnız yaşayan böyle bir hediye koymaları gereken zamanda çocuklarına kaş göz ettiklerini onların da omuz silkip veremem işareti yapıp kalkıp gittiğini çok gördüm. çok hatırlarım ki o zamanlar bu kadar ekonomik darlık yoktu.
neyse

sizin asıl taktığınız kuzenler
yani "kuzenlerime ben doğumlarında güzel güzel hediyeler yaptım, karşışında 100 TL gibi paralar tutuşturup geçtiler" diye konu açmış olsaydınız daha net olurdu.

ben açıkçası bana kim ne yapıyorsa onu yapıyorum. mesela bebeğim yok diye bebek hediyesi yapmaz tabii ama mesela gelirken bana hediye getiriyor. ya da köy yani orası (benim de köyüm var, hemen her yaz giderim) biri salçasını turşusunu yapmış hazırlamış koyuyor öbürü avel avel bakıyor. o da yapabilir aynı imkanlara sahip, hatta daha bol imkana sahip. ben de ona alıyorum öbürüne almıyorum mesela.
Teyzeme hiçbir lafım yok.Bunu yapanlar arasında durumu çok iyi olup çok sık görüştugum insanlar var.

Konu açma sebebim de eşimin böyle düşünmemesi.Dugunumuzde de arkadaşımızın düğününe ikimizde katıldık.eşimle o zaman sevgili değildik,ayrı ayrı katıldık.ayni mesafede o bizimkine gelmedi.Tatile gittiler.Tamam aylar öncesinden planlanmış.ona bişey demem.sonra bulunduğumuz yere gelip tebrige bile tenezzül etmediler.gittikleri plajdan bizi çağırıyorlar.Ben gitmedim.ama en kötü gene ben oldum.Ve buna benzer olaylar...

Durumlarini biliyorsunuzdur olupta vermeyene ben hicbisey vermezdim ama durumu olmayana ayni sekilde karsilik verirdim yeter bana ne yaptilarsa okadar fazlasina gerek yok
Aynısıni düşünüyorum.Hayatim boyunca babam hariç kimse bana değer vermemiş.ben kendi kendime cirpinip durmusum sadece.Para falan değil de mesele, bu his beni yıprattı

Back