• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartiyorum? 100 TL normal mi?

Vermeyen vermiyor getirmeyen getirmiyor hediye hediyedir yani biz de fazla fazla veririz geldi gelmedi takmayız.
Siz eşim olabilirsiniz.Aslinda ben de böyle düşünmek isterdim.1 sene öncesine kadar da böyleydim sanırım.Dugun,doğum ve kardeşimin düğünü derken bana bişeyler oldu

Sanki ben aramadikca insanlar tepeme binmiş.Dugunde kayınvalidemin yaptığına bile yillar sonra takılır oldum.Hep salak yerine konmuş gibi hissettim hayatım boyunca

Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.

Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?
Yoo bence art niyetli değilsiniz. Herkese bize davrandığı şekilde davranmak gerektiğini düşünüyorum. Ben birinin çocuğuna 150 litaya lego seti alıp götürmüştüm, ertesi yıl o benim çocuğuma 20tk verdi. 1$ civarı bir para. Şimdi kardeşi evleniyor ben artık bir şey vermeyeceğim o aileye. Bu kısasa kısas değil de sizin için hediye önemli değil o nedenle benim için de artık değil demek benim fikrimce.

Merhabalar.Esimin bana abartiyorsun dediği bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Benim şu anda 16. aya girmek üzere olan bir kızım var.Kafama takılan durum ,biraz da utanarak yazıyorum.Kizima doğumda verilen hediyeler.Benim aile tarafımdan çoğu , 100 TL verdi.Cok garibime gitti.Tl olunca enflasyondan kafamiz karisiyor diye yazıyorum, o zaman için 4 dolar idi.Diger teyzemin zaten elinde avcunda yok o hediye vermese de başım gözüm üstüne.Ama olup ta bu şekilde ,işte biz hediye almasını bilmiyoruz diyip 100 TL verilmesi sanirim zoruma gitti.Bir iki kişi değil hani.Ben onlarda her zaman eli açık olmusumdur.Asla böyle davranmadim.

Şimdi ben de diyorum ki ,kuzenlerim de dahil çocukları olduklarında ben de aynısını yapacacagim.Kim bana nasılsa ben de oyleyim.Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.Esim de diyor sen niye böyle düşünüyorsun.Ben mi çok art niyetliyim?

Yani bukadar takmanız gerçekten abartı olmuş.
Onlar ne verdiyse sizde verirsiniz ama bunu böyle sorun haline getirip takmak ne bileyim bi değişik.
Eşinizi haklı buldum.

Ben yakın arkadaşlarım daha yeni hamileyken soruyorum sana ne alayım diye. Bebek bakım çantasınķ almayı severim genelde ya da odasına dair bi şey alıyorum. 100 liranın izahı yok. Hiç hediye götürmem karşılık olark.
Bebek bakım çantası tavsiyesi verir misiniz

Siz eşim olabilirsiniz.Aslinda ben de böyle düşünmek isterdim.1 sene öncesine kadar da böyleydim sanırım.Dugun,doğum ve kardeşimin düğünü derken bana bişeyler oldu

Sanki ben aramadikca insanlar tepeme binmiş.Dugunde kayınvalidemin yaptığına bile yillar sonra takılır oldum.Hep salak yerine konmuş gibi hissettim hayatım boyunca
Birilerinin yaptıklarını kafaya takarak kendimizi salak gibi hissetmeyiz birilerinin ne yaptığı beni ilgilendirmez ben bana yakışanı yaparım karşılıksız veririm ama gelir ama gelmez o verdiğim şey bana Allah tarafından çok farklı yollarla geri gelir zaten derler ya denize at yılan bilmezse Hâlik bilir diye he karşıdaki kişiye aşırı fedakarlığın da bir sonu sınırı vardır kendi kişiliğimizi de korumaya alırız ezilmesine müsaade etmeyiz bu bambaşka bir şey ben de bunu farkına yıllar sonra vardım aşırı fedakarlık yaptığım insanların en zor günlerimde yanımda olmamalarını değerlendirerek ilişkilerimde sınırlı oldum zor zamanlarında yanlarında olur muyum sanırım yine olurum çünkü yapımda var bu

Birilerinin yaptıklarını kafaya takarak kendimizi salak gibi hissetmeyiz birilerinin ne yaptığı beni ilgilendirmez ben bana yakışanı yaparım karşılıksız veririm ama gelir ama gelmez o verdiğim şey bana Allah tarafından çok farklı yollarla geri gelir zaten derler ya denize at yılan bilmezse Hâlik bilir diye he karşıdaki kişiye aşırı fedakarlığın da bir sonu sınırı vardır kendi kişiliğimizi de korumaya alırız ezilmesine müsaade etmeyiz bu bambaşka bir şey ben de bunu farkına yıllar sonra vardım aşırı fedakarlık yaptığım insanların en zor günlerimde yanımda olmamalarını değerlendirerek ilişkilerimde sınırlı oldum zor zamanlarında yanlarında olur muyum sanırım yine olurum çünkü yapımda var bu
Ben de hep böyle düşündüm. Ama artık değil. Hep karşı tarafın bana nasıl muamele ettiğine değil de benim içimden nasıl geliyorsa öyle davrandım. Ama burada da çokça okuyorum “saba kıymet vermeyene sende vkıymet verme diye.” Bu bence kıymet vermemek. O 100 lira ile yumak alıp sapka örse benim için özenmiş derim misal. Elbet de önemli olan maddi değeri değil. Ama bu durumlarda manevi kıymetsizlik hissediyorum ben. Ve artık bana kıymet vermeyene ben de kıymet vermemeye başlıyorum 30lu yaşlarımın sonunda :)

Ben akıllı biri de değilim zaten.Ama akilli insanların da salak yerine konuldugunu çok gördüm.

Birilerinin ne yaptığı beni ilgilendirmez ama birilerinin bana ne yaptığı beni ilgilendirir.

Ben onlara şunları yaptım ,onlar bana daha azını yaptıdan ziyade verilen miktar beni çok garip hissettirdi.Yoksa bire bir olsun diye bı kaygım yok,olmadı da.

Denize atacağım iyilikleri zenginin değil fakirin çocuğuna ,ya da kendisine yapmayı tercih ederim

siz daha güzel bir pencereden bakıyorsunuz,o konuda hakkınızı yiyemem.Ben insanlardan yıldım,bıktım.

Ben de hep böyle düşündüm. Ama artık değil. Hep karşı tarafın bana nasıl muamele ettiğine değil de benim içimden nasıl geliyorsa öyle davrandım. Ama burada da çokça okuyorum “saba kıymet vermeyene sende vkıymet verme diye.” Bu bence kıymet vermemek. O 100 lira ile yumak alıp sapka örse benim için özenmiş derim misal. Elbet de önemli olan maddi değeri değil. Ama bu durumlarda manevi kıymetsizlik hissediyorum ben. Ve artık bana kıymet vermeyene ben de kıymet vermemeye başlıyorum 30lu yaşlarımın sonunda :)
Bu tam olarak benim hissettiğim.Bunu yapanlardan biri koydeyken çok sık gorustugumuz ,arastigimiz , evlerimizin çok yakın olduğu kuzenim mesela.Durumlari da çok çok iyi...uzaktan bir tanıdığımız var.nw beni gördü ne kızımı...yelek örüp göndermiş.o kadar hoşuma gitti ki ..aradım,kızıma giydirip fotoğraf attım.severek de giyiyoruz.mesele para değil tam olarak,verilen değer

Eskiden olsa bir takım alıp ,değiştirme kartı koyup giderdim en azindan.
4 dolara denk geliyor dediğin 130 TL. Zaten ebebekten waikikiden basit bir bebek elbisesi de alsan hemen hemen o rakam. Ben de elalemin (kuzenimin,arkadaşımın) çocuğuna gider hemen hemen o fiyata bir elbise alır veririm. Ne yapayım, kuzen çocuğuna altın mi takayim?
Aslında bir yandan para vermek kıyafet almaktan daha mantıklı . Çünkü kıyafeti alıyor mesela çilekli tütülü yaz elbisesi. Çocuk o elbiseye sigdiginda aylardan Aralık oluyor. Hiç giyinmeden gidiyor. Ya da kalın bir şey alıyor, çocuğun gelişiminde o yaza denk geldiği için giyinmeden çöp oluyor.
Bence olmuş bitmiş,çoktan gecmis şeye bu kadar kafayı takma. Çocuğun senin için çooook kıymetli, dünyalara deger. Ama sen,eşin ve kök aileleriniz hariç kimsenin umrunda bile degil. Misafire giderken adet yerini bulsun diye çıkarıp bahsis niyetine bir şey vermişler işte. Çok da bir beklentin olmasın

Hiç sevmem böyle nezaketsizlikleri ve pintilikleri. Asla kimseye de böyle bir şey yapmam. Çok özenirim hediye alırken, o özeni karşı taraftan da beklerim. İnsanın karşısındakine verdiği değerle alakalı böyle şeyler. Utanmamışlar mı o parayı elinize tutuştururken anlamadım, çok çirkin bir hareket. O paraya gidip bir takım almaya kalksalar alamazlar, onun için hediyeden anlamıyoruz ayaklarına yatmışlar. Bundan sonra siz de aynısını yapın. Biraz zor olur sizin için ama deneyin. 😁

Mümkünse gerekli gereksiz hastaneye ya da eve doluşup boş kalabalık yapmasınlar para da takmasınlar 😄 lohusayken tek kızacağım şey o olur. Benim burda ne işim var lazım mıyım acaba demeden tam emzirecekken uyuyacakken löp düşüveriyor herkes içeri. Hediye de para da kalsın 🙈

Hiç sevmem böyle nezaketsizlikleri ve pintilikleri. Asla kimseye de böyle bir şey yapmam. Çok özenirim hediye alırken, o özeni karşı taraftan da beklerim. İnsanın karşısındakine verdiği değerle alakalı böyle şeyler. Utanmamışlar mı o parayı elinize tutuştururken anlamadım, çok çirkin bir hareket. O paraya gidip bir takım almaya kalksalar alamazlar, onun için hediyeden anlamıyoruz ayaklarına yatmışlar. Bundan sonra siz de aynısını yapın. Biraz zor olur sizin için ama deneyin. 😁
Bunlar bebek ziyaretine gelen insanlar değil ki. Çocuk doğmuş yaz olmuş da köye gitmişler denk gelmişler. Çıkarıp para vermek dışında ne yapsınlar ki? Öncesinden bir şey alsalar ,yelek dikseler konu sahibi köye gelecek mi ne zaman gelecek, o zamana bebek kaç aylık olur o şeye ihtiyacı olur mu belli değil. Altın alıp kenarda mi tutacakalr "aman bizim kuzenimizin bebeği oldu, ya gelirse verelim" diye? Ki kim kuzenine niye altın alsın bu devirde?
Köyde denk gelmisler, ayıp olmasın diye bahşiş dedikleri parayı vermişler. Çok da takılmamak lazım bence. Onemsememisler evet ama neden onemsesinler ki? Benim kuzen sayım kırkı geçiyor , çoğunu seviyorum ama her sevdiğimin çocuğuna hediye mi düşüneyim? Bir kıyafet alır geçerim denk gelince. Çocuklar biraz büyüyünce kardeşlerin oynayacagi kutu oyunlar falan alırım, doğumgününe denk gelirsem kırk yılda bir kitap falan alirim. Oldu bitti yani. Hayat kuzenlerimin çocuklarıni düşünmek icin cok kısa , her sevdiğimin çocuğuna ozenilen hediye almak için de çok pahalı 😅 açıkçası birinin çocuğunun benim gözümde ekstra bir değeri yok. Benim doğurduğum da ben-kocam-ablam-anam babam ve kayın ailem için kıymetli olur. Diğerlerine ne ki yani, dünyadaki bütün insanlar ürüyor. Bir doğanın diğerinden ne farkı var üçüncü kişi icin😅

4 dolara denk geliyor dediğin 130 TL. Zaten ebebekten waikikiden basit bir bebek elbisesi de alsan hemen hemen o rakam. Ben de elalemin (kuzenimin,arkadaşımın) çocuğuna gider hemen hemen o fiyata bir elbise alır veririm. Ne yapayım, kuzen çocuğuna altın mi takayim?
Aslında bir yandan para vermek kıyafet almaktan daha mantıklı . Çünkü kıyafeti alıyor mesela çilekli tütülü yaz elbisesi. Çocuk o elbiseye sigdiginda aylardan Aralık oluyor. Hiç giyinmeden gidiyor. Ya da kalın bir şey alıyor, çocuğun gelişiminde o yaza denk geldiği için giyinmeden çöp oluyor.
Bence olmuş bitmiş,çoktan gecmis şeye bu kadar kafayı takma. Çocuğun senin için çooook kıymetli, dünyalara deger. Ama sen,eşin ve kök aileleriniz hariç kimsenin umrunda bile degil. Misafire giderken adet yerini bulsun diye çıkarıp bahsis niyetine bir şey vermişler işte. Çok da bir beklentin olmasın
130 liraya yazın basit, atlet gibi olan penye elbiseler vardır belki bilemiyorum ama geçen ay bir elbise alayım dedim, en ucuz şey 300 liraydı. Beğendiğim elbise 400’dü, gittim onu aldım. Senin dediğin mantık doğru ama miktar her türlü çok az. 😁

130 liraya yazın basit, atlet gibi olan penye elbiseler vardır belki bilemiyorum ama geçen ay bir elbise alayım dedim, en ucuz şey 300 liraydı. Beğendiğim elbise 400’dü, gittim onu aldım. Senin dediğin mantık doğru ama miktar her türlü çok az. 😁
Daha yeni e bebek gezdim, bu civarda (100-200 arası) bir sürü tatlı elbise, hatta ikili takım vardi. Ama iki kişi olduğumuz için 300 liraya çok tatlı bebek nevresim takımı aldık. Hemen hemen bu kadar çıktı cebimden.
Arkadaşımı severim ama bana ne yani onun Doğan cocugundan. Elim boş olmasın diye girdim seçtim,oldu bitti:)

Daha yeni e bebek gezdim, bu civarda (100-200 arası) bir sürü tatlı elbise, hatta ikili takım vardi. Ama iki kişi olduğumuz için 300 liraya çok tatlı bebek nevresim takımı aldık. Hemen hemen bu kadar çıktı cebimden.
Arkadaşımı severim ama bana ne yani onun Doğan cocugundan. Elim boş olmasın diye girdim seçtim,oldu bitti:)
Ben LCW’den bahsediyorum ama o tarz mağazaları her zaman geziyorum çocuklar küçük malum, o fiyata öyle bir sürü alternatif görmüyorum hiç. Tek tük çıkıyor bazen, onların da bedeni denk gelirse şanslıyım. Senin gittiğin outlet mağazaydı belki de. Mesele zaten bu değil ki. Konu sahibi onlara hediye alırken böyle değilmiş, eli açık davranmış. Ben de öyleyimdir. Güzel şeyler seçmeye çalışırım, güzel şeyler de daha pahalı oluyor malum, içine değişim kartı da koyarım ki uymazsa birçok alternatifi olsun o paraya. İşini görsün. Tamam birebir aynı değerde olmasın hediye, onun takibini mi yapacaklar sanki ama o kadar da baştan savma olmasın. Bebek görmeye hiç gelip de kadına zahmet vermeseler daha iyiymiş bundan.

Back