• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben kötü annemiyim :(

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi

boşveer doğsun görürü gününü :) niye kötü olasın sanki senn elnde mi bebek bu gazı olcak başka sıkntılar olcak..ağlayınca kıyamyo insan napacaksın.sende söyle ona ben acımasız anne değilm bebeğim her seyden önemli gerekişrse bütün gece ayakta kalacak kadar iyi bir anneyim bebeğime zorla gece gündüzü öğretip ağlatacak bi anne değilim de otursun yerine .

Anneliği standarda bağlamak o kadar yanlış ki. Her bebek birbirinden çok farklı. Ben de kızımı hastaneden geldiğim andan itibaren odasında ve yatağına yatırmaya alıştırdım, hiç kucakta ya da sallayarak uyutmadım. 1 yaşında hala aynı şekilde devam ediyor, yatağına koyuyorum uyuyana kadar emzirme koltuğunda bekliyorum, uyuyunca çıkıyorum.
Bu yöntemi birebir aynı uygulayan arkadaşım asla sonuç alamadı. Kızı çığlık çığlığa ağladı, hiçbir şekilde durmadı yatakta. Bu onun kötü anneliğinden değil, her bebeğin farklı olmasından kaynaklanıyor.
Çok kızıyorum yeni annelere böyle şeyler söylenince, hiç sıkmayın canınızı, eminim ki çok iyi bir annesinizdir.

Cok tesekkurler yavrularimiz a Allah saglikli uzun omurler versin

Bikac gelin toplanıp böyle boş konuşan görumceleri böcek gibi ezsek mi Neyse inşallah bebeğinin gazi yakın zamanda gecer.onun bebeği dogunca sakın bebegini onunkiyle kıyaslama.bence her bebek kendine özeldir her hamile kadın gibi.bir de o fesat görümce den uzak dur daha mutlu olursun.benim bebeğim sadece anne sütü aldığı için ben hiçbirşey vermedim. Kimyon kaynatıp icirin yada rezene icirin diyen cok oldu.bebek hareketlendikce gazı azaliyor merak etme çoğu gitmiş azı kalmış. Birçok bebekte olan şeyler bunlar bircok annenin yaşadığı şeyler. Incitmeden ellerini ayaklarini oynat.ayaklarini yukari kaldir.internetten bi arastir bebek masajlarinı.bir de anne sütü mu aliyor bilmiyorum ama BBenim bebegim emerken uykuya tam daldigi bir an vardi.yani uyumadan bikac saniye once o zaman gazını çıkarınca daha rahat uuyuyordu.bu sorunlar hep olacak.asla bebegini kiyaslama ve ona kizma sinirlenme.ilk dis cikaracakken benimki çok ağladı ilk dort diste.ilkinde bilmedigimden cok sinirlendim ama o kadar uzuldum ki o daha bebek ve ağrısı oldugu icin ağlıyor. bebegin uyudugunda sen de uyu sakın ev toplayayim çamasir atayim deme.mutlu anne mutlu bebek öptüm bebegini:KK68:

Tesekkur ederim cnm zaten kizamiyorum o aglarken sancidan cok üzülüyorum evi falan biraktim zaten esim isden gelirken hazir biseyler alip geliyor saolsun cok yardimci oluyor Allah herkese akil fikir versin ne diyim.

boşveer doğsun görürü gününü :) niye kötü olasın sanki senn elnde mi bebek bu gazı olcak başka sıkntılar olcak..ağlayınca kıyamyo insan napacaksın.sende söyle ona ben acımasız anne değilm bebeğim her seyden önemli gerekişrse bütün gece ayakta kalacak kadar iyi bir anneyim bebeğime zorla gece gündüzü öğretip ağlatacak bi anne değilim de otursun yerine .

Dedim ztn ne yapiyim dovimmi dedim sen egitirsin dove dove senide gorcez Allah buyuk dedim gorcem onuda

Bekara bosanmak kolay hesabi olmus... Ayrica kendide ne güzel bi terbiye edinmis... Bende anne olmadan önce neler düsünürdüm, ne kitaplar okudum... Bebek deyip gecmemeli o minnaciklarinda karakteri önemli... Hem gaz sorunu terbiye degildir... Etsin bakalim bebegini gaza karsi terbiye... Yaslan ve seyret bence... Herkes kendi cocugu en iyi tanir, onun icin en iyisini bilir ve yapar... Tikayin kulaklarinizi... Gazli bi bebek cok zordur ben bes ay cektim, terbiye etmekle alakasi yok... Hepsini gectim bi bebege ne terbiyesi allah askina... Agzi olan konusuyor iste...:KK14:

Ztn dogacagi gunu sabirsizlikla bekliyorum bebeginin ama aciyorum bebegine yazik

Büyük lokma ye ama büyük söz konuşma diye boşa dememişler... 2 aylık bebeğe ne eğitimi o şimdiden versin bakalım anne karnında geceyi gündüzü nasıl öğreniyormuş sizde görün.. 6 ay olana kadar bebekler düzene girmiyor her bebekte bir değil...

Birak konuşsun canim. Bebegi dogunca anlar. Benim iki kizim var. Kucuk alti aylik su anda . Ablasinin bebekliginden o kadar farkli ki. Çocugu olan kimse buyuk konusmasin !

Bencede gercekten evt 2aydir uyumuyorum ama bi gulusuyle tavliyor yakisiklim bnm unutuyorum herseyi

Genelde böyle büyük konuşanların başına daha kötüsü gelir.
sıkmayın canınızı doğursun ondan sonra böyle büyük konuşabiliyor mu?

Merhabalar arkadaslar

benim 2aylik bi oglum var cok huysuz cok gazi oluyor geceleri uyumuyor agliyor cok hareketli vs...
gorumcemde suan hamile az kaldi dogumuna ve boyle ortaya konusur gibi diyorki cocugu egitmeyi bileceksin anne karninda baslicaksin tavrini koymaya yok geceyle gunduzu dogar dogmaz ogretcekmis kimseden yardim almicakmis resmen bana laf sokuyor Allah askina ben 2aylik bebegime nasil tavrimi koyacam 1 haftadir agliyorum ben kotu annemiyim beceremedimmi buyutemicekmiyim ?

Ikimizinde ilk bebegi

""Anne karnında tavır koyma kısmına takıldım bende açıkçası""

öncelikle sana şunu söyleyeyim, görümcenin laflarını unut. sana bilmişlik taslıyor, iyi niyetli bir insan olsa sana yardımcı olurum birlikte büyütürüz gibi sözler söylemeliydi.
ikinci konuya gelince hemen hemen her bebekte gaz olur bu sorun değil. önemli olan bu gazı nasıl atacak.
kendimin geliştirdiği bir tekniği söylüyorum. önceden bebeği sol omuzuna alıp sağ avucunla sırtına masaj yapacaksın bebek çok dik olmayacak yatık da olmayacak. iki üç dakika yeter . sonra bebeği sırt üstü kanepeye yatıracaksın, çok yumuşak veya çok sert olmayan hareketlerle 5-10 dakika boyunca spor yapar gibi kollarını karnına değdireceksin bacaklarını başına doğru hareketlendireceksin.
düşün sen bir yemek yedikten sonra yatabilirmisin her zaman . işte bebeklerde böyle doyduktan sonra hareket isterler. sanki oynuyormuş gibi hareket ettireceksin ilgileneceksin bak nasıl faydası olacak.

Aman yaa ne takıyorsun Görümcen doğursun da görsün dünyanın düz olmadığını. Böyle konuşanın başına Allah daha beterini verir hiç merak etme canım.
Gaz sorunu da bebekte 3 ay oluyor dert etme benim kızım 3. aya girer girmez gaz derdi bir anda bitti. 1 ayın kalmış rahat ol

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi
gece ile gündüz farkını bebek nasıl öğreniyor biliyor musunuz ?
Geceleri asla çok mecbur kalmadıkça yani sancısı olmadıkça kucağınıza almayın ve sevmeyin.
Gece ile gündüzü bu şekilde ayırt etmeye başlıyorlar minicik oldukları halde.
Anneliğinize gelince bunu sınamak kimsenin haddi değil .

Bencede gercekten evt 2aydir uyumuyorum ama bi gulusuyle tavliyor yakisiklim bnm unutuyorum herseyi
oyyy canım benim yerim ben o görümceyi :))) hele bi doğur o kolik gaz sancısı bi bastırsın görücem ben seni görümce hanım.... aylarca kafamı yastığa koymadım ben oğluma feda olsun tabii o ayrı konu ama karnındayken koysun tavrı da göreyim. asıl sen değil doğmamış çocuğa kurallar koymaya çalışan görümcen anneliği henüz bilmiyor. kaç aylık hamile görümcen bilmiyorum ama o doğurduğunda büyük ihtimalle senin bebeginin gaz sancıları bitmiş olur etrafa gülücük saçmaya başlar o zamanda sen başlarsın ona laf etmeye :)))) intikam zamanı :))) şaka bir yana hiç takılma bunlara 6,5 aylık oğlum var gaz sancılarını 3 ay çektim gaz sancıları bittiğinde öyle mutlu öyle güleryüzlü öyle gülücükler saçan bir bebiş oldu ki ben bile şaşırdım :) ama şu da bir gerçek ben hiç kimseyi dinlemedim "kucağına alma alışır onu yapma alışır kucakta uyutma alışır" bunlar safsata bana göre bol bol kucakladım halada alıyorum hatta çalışıyorum ve eve gidince kucağımdan indirmiyorum alışsın ne var ki bana hiç zor gelmiyor, artık emekleme dönemi geliyor istesemde kucağıma gelmiycek helede yürüyünce hiç kucakta durmak istemiyorlar, o yüzden bol bol al kucağına sev okşa emin ol sancıları daha çabuk geçecek, ben kucağına alma diyenlere hep şunu söylüyorum bebeğimin bana ihtiyacı olduğu kadar benimde onu tutmaya öpmeye ihtiyacım var beni rahatlatan stresimi attığım anlar onun kucağımda olduğu anlar :)
görümcenede sevgilerimi ilet doğurunca tavsiye isterse sana danışsın :)))

Merhabalar arkadaslar

Ikimizinde ilk bebegi
Bebeği aylarca gazdan sabahlara kadar onu uyutmadığın da sende ona hatırlatırsın bu söylediklerini. Laflara bak, artis!

Back
X