• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ben kocaman bi salağım...:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
ay cnaım geçmiş olsun allah korumus aman dıkkatlı olun cocuk bu kendını de koruyamaz cok uzuldum takrar gecmıs olsun canm

evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.
muş diyorum çünkü ben bakamadım.odaya bile gidemedim.dayanamadım.
:çok üzgünüm:
ilaçlarıda olduğu gibi attım....:dilcikar:

kıssadan hisse...
1-çocuk ilaç içmek yada yemek yemek istemiyorsa asla zorlamayacaksın
2-mümkünse doktora ilacı meyve suyu,su vs...ile içirilebilirmi diye sorulacak
3-tadı acımı çok acıysa muadili varmı diye soracaksın
4-ota-b...ka herşeye ilaç içirmeyeceksin
5-kocanla beraber hiiç ilaç içirmeyeceksin..
6-boğazına bişey takılan çocuğu hemen baş aşağı edip kusturacaksın

canimcok gecmis olsun Allah bidaha yasatmasin bütün siklarin dogru ama 6.cisi yalnis neden dersen cocugun bogazina birsey takildimi bas asagi cevirmek yalnismis nerden biliyosun dersen daha bu pazar ilk yardim kursu yaptim cocuklar üzerine ,bogazina bir sey takilan cocugu yüz üstü cevirip gögsünü dizinize gelecek sekilde yatiriyosunuz cenesinden tutarak kafasini hafif yukari dogru kaldiriyosunuz ve dizinizi hafif asagi egiyosunuz sonra eliniz acik bir sekilde( yumruk olmiycak) sirtina vuruyosunuz bu arada baska biride ambulansi cagirsa fena olmaz bir kursa tatbikat olarak yaptik gercekten ise yariyordu ama ambbulans cagirmanin nedeni belki cocugun bogazindaki sey hepden cikmamis olabilir sonradan muayene edilmesi fena olmaz dedi ikincisi cocgun bogazina bisey kactimi önbce kizarir sonra morarirmis morarmaya basladigi zaman acele etmemiz gerekirmis verilmis sadakniz varmis bence biz seniin 6 sikkini ilk firsatta cocuklar üzerine ilk yardim kursu yapmali diye degisitrelim orda ögrendiklerimden sonra gercekten her anne ve babanin bilmesi gereken seyler

çok geçmiş olsun sanırım ilk çocuğunuz tecrübe bunlar analar nasıl yaşlanıyor benimde başımdan buna benzer bir olay geçmişti ömrümün yarısı geri gitti öldü sandım allahım hepsini korusun

kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız ve desteğiniz için...
Allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın...

Ay cok gecmis olsun Verilmis sadakaniz varmis
Korumus yaradanim
Cocuklara ilac icirmek oldukca sorun Onlarida anlamak lazim ama ilaclar zehir gibi genelde helede antibiotikler iykkk

Allah muhtac etmesin aciL sifarlar ins gecmisdir yavrunun kulak acisi

çok geçmiş olsun cnm ucuz atlatmışsınız...allah beterinden koruusn...

çok geçmiş olsun.. ne yazıkki tatlı olan antibiyotik sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. antibiyotik olmasada öksürük şuruplarındada aynı sorun var. biz kızımıza burun spreyi bile sıkamıyoruz. organik bi çocuk oldu gitti. mecbur olduğumda azar azar veriyorum..
bu arada dr la konuşup eğer uygunsa kısa sürede biten ilaç yazmasını istiyorum. azosid (azomax,azro,azeltin) gurubunda ilaç 3 günde bitiyor. ve günde bir defa veriliyor o yüzden en çok tercih ettiğim antibiyotik.

antibiyotik harici düzenli içmesine gerek yok diye düşünüyorum. sadece antibiyotiğinde ısrarcı oluyorum. diğerlerini 5 dk önce alması yada 5 dk sonra alması önemli değil hatta bazen içmesede olur.

bizzat başına gelmiş biri olarak canınızı sıkmak istemem ama eğer ilk dr haklıysa ilerde iltihabı durum antibiyotik kullanmadığı için nükseder.. umarım ikinci dr teşhisinde haklıdır.

geçmiş olsun yazdığın için teşekkürler en azından aklımda bulunur heran hepimiz karşılaşabiliriz.

Kusura bakmayın büyük harflerle yazacağım.

BU GİBİ DURUMLARDA ÖNEMİNİ ANLIYORMUSUNUZ ŞİMDİ İLK YARDIM BİLGİLERİNDEN NEKADAR NOKSAN OLDUĞUMUZU.
ENFAZLA 1 SAATİMİZİ AYIRARAK BİLGİ EDİNEBİLECEĞİMİZ BU İLK YARDIM MEVZULARINDA BELKİDE İLERİDE KARŞILAŞACAĞIMIZ BU TEHLİKE ARZ EDEN DURUMLARDA ÇOLUĞUMUZUN ÇOCUĞUMUZUN BİR YAKINIMIZIN BİLE HAYATINI KURTARABİLİRİZ.

Boğulma tıkanma zehirlenme ,bu gibi olaylar çocuklarımızın başına gelebilir allah korusun,panik yapmadan sakince ne yapılabileceği konusunda bilgi edinelim arkadaşlar,lütfen.

http://www.kadinlarkulubu.com/ilk-yardim-hakkinda-bilmeniz-gereken-hersey-t43790/index.html

Sanada çok geçmiş olsun..

her seyde biraz tecrube ediniyo insan iste.........verilmis sadakasi varmis.....gecmis olsun....a.s.

çok geçmiş olsun canım benim büyük kızımda aynı sorun vardı hiç ilaç içiremezdik hep boğulmaya kalkardı cadı ay bide sıksık hasta olurdu ömrümden ömür gitti onu büyütene allah koruyor işte verilmiş sadakanız varmış çok geçmiş olsun

anladığım kadarı ile trabzonlusun dimi carım. bende trabzonluyum...
o salaklıklardan bi tanede ben yaptım .ben bebek arabasından düşürdüm 4 aylık bebeği. aklım çıktı yaaaaaaa.
kendi kendimi yedim. bu gibi durumlarda aslanda soğukkanlı olacaksın. zira geç kalmamak için. bazı şeyler anında önlemek lazım.refleksimizin iyi olması lazım.donup kalmamak lazım.

Back