• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ben kocaman bi salağım...:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım geçmiş olsun ben bile bu yaşta icemiyorum antibiyotikleri cok acı yazık cocuga ya

büyük geçmiş olsun insanın tecrübe edinmesi nekdar da zor oluyo.benzeri bir olay benim başıma geldi bayramda ailemin yanına gitmiştim 6ylık yeğenimin elinden biskivisini alınca çocuk ağlamaya sonrada tıkanamaya başaldı çocuk ağlıyo fakat sesi çıkmıyo ve moaramaya başladı hemen annemler ve annesi baş aşağı çevirdiler tokat attılar öle sesi çıktı nasıl korkmuştum
meğer elinden bişey alınca sinir yapıyomuşi çocuk ondan öyle olmuş
yeni nesil çocukalrıda bi alem sana tekrar büyük geçmiş olsun çocuğunda bir an önce iyileşir inşallah

Canım büyük geçmiş olsun..şu var gerçekten çocuğa zorla bişey vermek zararlı. Örneğin annem bana küçükken zorla pekmez içirdiği için bu yaşıma geldim ağzıma almadığım tek şey pekmez.Kazara alsam sonuç küçükken olduğu gibi geri iade olur :) Kokusunu bile duymam yeterli çünkü

canım öncelikle çok geçmiş olsun...yazdıklarını okuyunca birden beni 2 yıl öncesine götürdün aynı şey yeğenimin başına geldi ilaç içirirken ağlıyodu ve boğazına kaçtı çoçuk morardı ve aynı şekilde kurtardık baş aşağı çevirerek ve ondan sora birdaha ilaç içiremedim. çok iyi bilirim yani çok geçmiş olsun tekrar.
evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.
muş diyorum çünkü ben bakamadım.odaya bile gidemedim.dayanamadım.
:çok üzgünüm:
ilaçlarıda olduğu gibi attım....:dilcikar:

kıssadan hisse...
1-çocuk ilaç içmek yada yemek yemek istemiyorsa asla zorlamayacaksın
2-mümkünse doktora ilacı meyve suyu,su vs...ile içirilebilirmi diye sorulacak
3-tadı acımı çok acıysa muadili varmı diye soracaksın
4-ota-b...ka herşeye ilaç içirmeyeceksin
5-kocanla beraber hiiç ilaç içirmeyeceksin..
6-boğazına bişey takılan çocuğu hemen baş aşağı edip kusturacaksın

çok geçmiş olsun.çocuğu ne kadar zorlarsan ( yemek,ilaç her ne olursa olsun) kesinlikle zorlamıycaksın aksi takdirde nefret eder.ayrıca benim kocam hiç ağlatmaz bırak der içmiyorsa içmesin, yemiyorsa yemesin ağlatma der. bir sürü oyunlarla ve cocuğum kendi istediği zaman içirip yediririm.başımdan geçen bir olayı paylaşayım sizlerle.birbuçuk yaşındaydı yürüteçte elinde kraker bende bir arkadaşla sohbet ediyorum .birden çocuğun sesi kesildi arkadaşım farketti hemen çocuğu aldı yürüteçten mosmor olmus gözleri fırlamış ben tabi öyle görünce yığıldım kadım vücudum titremeye başladı arkadaş çocuğu kucağına alıp sarmalayarak karnını sıktı ve yukarı doğru basıç oluştu hemen ağzından kraker parçası fırladı çocuk ağlayarak kendine geldi
allah korusun ya çocuğuma bişey olsaydı nasıl yaşardım kendimi hiç affetmezdim.anladımki bu durumlarda çok soğukkanlı olmak gerkiyo ya arkadaşım olmasaydı ? tecrube ve soğukkanlılık çok önemli.

geçmiş olsun yavrum ya kimlerin eline düşmüş bebek şaşırdım yani:mymeka:
neyse konuya dönelim bu şurup işi cidden çok sıkıntı yaratıyor onu hasta halini görünce çirkin mirkin demeden boca ediyoz ilaçları... biz bile içmeye zorlanırken el kadar bebecik ne yapsın. ama ne sana nede kocana salak diyemeyeceğim her şey tecrübe kazanılarak oluyor ayrıca ne yapsın kocanda panik anında kafası çalışmamış kimse isteyerek yapmaz yani... verilmiş sadakanız varmış kötü bir tecrübe olmuş ama sayende bizede iyi bir ders olduyerimseniben
tekrar çok çok geçiş olsun size paylaşımın için teşekkürlertatlicadiarzu

en büyük hatamız çocuk ağlarken ilacı vermek oldu canavar....
çok sağol moral verdiğin için...Şeniz

naptınız nan kuzeyime allan canileriiiii :mymeka:
beceriksizler el kadar bebeye bakamıyonuz
krocan sen yolla onu bana ben bakarım :asigim:
çok çok geçmiş olsun burak kuzeyime :asigim:

senin herife bu yüzden ayrı bi sempati duyuyom zatiişakkıdı

Geçmiş olsun..

En korktuğum şey çocuğun bu şekilde tıkanmasıdır.Ödüm patlar hiçbirşey yapamam..

Kayınvalidem herzaman uyarırdı beni, kötü bir durumda ayaklarından tutup ters çevir ve salla..Tabii o şok anında bunu yapabilmek de marifet..

Eşin de ilacı nasıl boca etti anlamadım yahu..Neyse geçmiş olsun..

Çok dikkat edin , çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama meyve falan veriyorsanız gözünüzün önünde yesin.Aman ha..Kış meyveleri de sert oluyor elma, armut...çok duyuyoruz tıkandı meyveden diye..

haklısın deniz-güneş...Allah kimseyi korkutmasın özellikle çoluk çocuğuyla...
eşim ağlayan çocuğa bir kaşık ilacı aniden verince çocuk tıkandı...belkide ağlamasa bu kadar zorlanmazdı...
çok teşekkür ederim...

çok geçmiş olsun bir keresinde yiğenim çikolata yerken aynı olay olmuştu
kusturana kadar aklan karayı seçtim ömrümden ömür gitti...çok kötü bir his
allah bir daha yaşatmasın kimselere..

claries,gonca,aşkmeleği,irem vegüllüşen..çok teşekkür ederim desteğiniz için..

çok geçmiş olsun.çocuğu ne kadar zorlarsan ( yemek,ilaç her ne olursa olsun) kesinlikle zorlamıycaksın aksi takdirde nefret eder.ayrıca benim kocam hiç ağlatmaz bırak der içmiyorsa içmesin, yemiyorsa yemesin ağlatma der. bir sürü oyunlarla ve cocuğum kendi istediği zaman içirip yediririm.başımdan geçen bir olayı paylaşayım sizlerle.birbuçuk yaşındaydı yürüteçte elinde kraker bende bir arkadaşla sohbet ediyorum .birden çocuğun sesi kesildi arkadaşım farketti hemen çocuğu aldı yürüteçten mosmor olmus gözleri fırlamış ben tabi öyle görünce yığıldım kadım vücudum titremeye başladı arkadaş çocuğu kucağına alıp sarmalayarak karnını sıktı ve yukarı doğru basıç oluştu hemen ağzından kraker parçası fırladı çocuk ağlayarak kendine geldi
allah korusun ya çocuğuma bişey olsaydı nasıl yaşardım kendimi hiç affetmezdim.anladımki bu durumlarda çok soğukkanlı olmak gerkiyo ya arkadaşım olmasaydı ? tecrube ve soğukkanlılık çok önemli.

sanada çok geçmiş olsun başak...dediğin yöntemi bende biliyorum aslında.ama işte o anda elim ayağım bağlandı..aslında eşim benden daha soğukkanlıdır.oda hiç ağlatmayı zorlamayı sevmez.onunda basireti bağlandı sanırım...
dedim ya verilmiş sadakamız varmış cidden...yasakkelime

Krocum geçmiş olsun. Aynı şeyleri iki defa söylemiş olacam ama malum karadenizli bi kerede basmiyiii.

Benim oğlum da sık sık tıkanır çünkü sadece ilaca değil herşeye bu şekilde alerjisi var. Zorla ne koyarsan ağzına yutmaz tıkanır nefessiz kalır. Önceleri panikliyordum ama şimdi galiba biraz alıştım. Tıkanmışsa sol kolum karnının altında kalacak şekilde çevirip diğer elimle sırtına vuruyorum. Eğer onu tıkayan şey çıkmamışsa bu defa elimi ağzına sokuyorum. Doğru bi yöntem mi bilmiyorum ama elimizi ağzımıza soktuğumuzda nasıl kusma hissi oluyuşuyorsa onda da oluyor ve kusmaya başlıyor. Eğer tıkayan şey bir cisimse elime geliyorsa tutup almaya çalışıyorum zaten bu çabalama çocuğu kusturuyor. Ama almaya çalışırken sakın itmeyin vurarak, silkeleyerek çıkarma ihtimaliniz olan bişeyi tamamen itmiş de olabilirsiniz. Allah korusun işe yaramama ihtimalini düşünmek istemiyorum. :çok üzgünüm:
Boğulma çocukluk ve bebeklik döneminin en tehlikeli kazasıdır. Boğazına takılan birşeyi çıkarmak hızlı ve doğru hareket ettikten sonra çok zor değildir. Karnının altından bastırın cismi yukarı itsin, ters çevirip vurun, elinizle cismi yakalamaya çalışın ve mutlaka başarmaya çalışın. Ama 30-40 saniyede başarılı olamamışsanız yanınızda biri varsa mutlaka ama mutlaka 112'yi arasın zaman kaybetmeyin. Ne kadar erken profesyonel müdahale olursa kurtarma şansı o kadar yüksektir. Allah kimseye bunu yaşatmasın çok ağır bişey bu.

geçmiş olsun kronickçim , Allah korumuş.
Erkekler çocuk konusunda çok panik olup karışıyorlar genelde.ben sakin olduğum için kızımı büyütürken böyle şeylerde eşimi uzak tuttum , kendim hallettimtatlicadiarzu
en önemlisi soğukkanlı olmak, benim kızım küçükken kiraz kaçmıştı bütün olarak boğazına , parmağımla çıkarmıştım.büyürken daha çok kazalar atlatacaksınız, Allah beterinden korusun.
çocukları hiçbirşey için zorlamamk lazım , benim kızım ne yemek yerdi ne ilaç içerdi o büyürken bende zaman içinde onu hiçbir şeye zorlamamayı öğrendim.zorladıkça kötü sonuçlar doğuruyor çünkü.
şurupları hep meyve suyuna katıp verirdim , anlayınca çıkarırdı. sonra doktora sorup tadı daha iyi olan şuruplar istemeye başladım.koca kız oldu hala hap yutarken zorlanıyor :1no2:
Allah kolaylık versin....

geçmiş olsun la,
valla okurken heyecanlandım ve seninle yaşadım olayı
allah korumuş kuzeyciği,
kızım teleşla adam naptını biliyo mu salak diyosun,heyecandan eli ayana dolaşmış belli
iyiki kardeşin yetişmiş valla verilmiş sadakanız varmış

kırocum büyük çok büyük geçmişler olsun:teselli:...
offf off ne zor bu anne baba olmak yaa:çok üzgünüm:..
Allahım cümlemizin evladını korusun:1closedeyes:.

canım gecmiş olsun alah beterinden korusun
az evvel bende ilaç verdim vitamin kan damlası d3 gibi içmiyor zorla veriyoruz bazen o hatayı hep yapıyoruz bende şırıngayla veriyorum azaar azar cay kaşıngınla verince birden bogazına kacıyor nefez alamakta ücleniyor o zaman aglayasım geliyor kötü bi durum ya
bide şu demir için kuladıgımız damla yokmu berbat bi tadı var kızım anlıyor ve hiç azını acmıyor kafasını cevirip duruyor niye güzzel talı ilaç yapmazlarki

çok büyük geçmiş olsun kronick nasıl korktuğunuzu anlayabiliyorum insanın evladı söz konusu olunca ne yapacağını şaşırıyor eşine de öyle olmuş sanırım sen de artık daha fazla düşünüp kendini üzme çok şükür ki kötü bişey olmadan atlattınız bu olayı

Çok geçmiş olsun canım..

İnsan panikleyince ne yapacağını bilemiyor işte..

Neyseki kardeşin ordaymış..Allah korumuş..

kronick gecmis olsun canim,benim oglum bebekliginden bu yana surekli ilac kullanmak zorunda kaldi ,koruyucu amacli antibiyotik,3,5 yasinda bazan hala enjektorle veririm,evet enjektor dedim evde surekli 5 ml enjektor bulunur ilaci ona cekiyorum ve azar azar agzina sikiyorum,sende oyle yap boyle rahat icirirsin,bide asla yatar vaziyette ve aglarken olmasin,kac yasinda bilmiyorum benimki 1,5 yasindayken bulgur pilavi yemek istedi,yerken bogazinda kaldi ses soluk gitti soguk kanlilik cok onemli kayinvalidemlerdeydim gorumcem vardi yanim da o anne kos diye bagiriyor oglumu tutuyordu,hemen gorumcemi itip oglumu tuttugum gibi kucagimda ters ceviripelimle karnina baski yaparken bi yandanda sirtina vurdum ALLAHIMA sukur cikti,yontem bu canim eger daha buyukse arkadan midesinden kucakla ,iki elin mide uzerindeolsun ve sik birak cikar o zaman cok zor bi durum anliyorum korkunu oglum nefes almaya basladiktan sonra gorumcem beni kucaklayip tebrik ederken simdi sok sirasi bende dedim ve kendimi sakinlestirmeye calistim,bide canim ablam amerikada dogum yapti oradaki hemsire ogretmis hani ufak tefek bogazina kacarya hani cocuklarin tikanma degil morarma degil o boyutta degil yani alninda iki kasinin ortasini bas parmaginla yukari dogru ufala geciyor o zaman tekrar gecmis olsun ALLAH bidaha yasatmasin canim

canım hemşerim çok geçmiş olsun nasıl dizlerinin bağının çözüldüğünü tahmin edebiliyorum ama allah o melekleri koruyo ve inşallah hep korur sevgiler:nazar:

kronick bendende geçmiş olsun canım o anları hep yaşadık bizde de zavallı kızım her ilaç içtiğinde özellikle babası üstüne yürüyerek zorlayarak içirirdi sonra yavrum kusardı aynı şeyler tekrar sil baştan olurdu .Yavrum 12 yaşında şurup görünce tabansız kaçıyor neredeyse. ve madde 7

7)Evde mutlaka aklı başında müdaheleye hazır birisini bulunduracaksın......:teselli:

Back