• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ben kocaman bi salağım...:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım çok geçmiş olsun.panik ve bir anlık dikkatsizlik sonucu hepimizin başına gelebilecek bir durum...allah çocuğunuzu size bağışlamış ya gerisini boşver.yapılmaması konusunda yazdıklarına kesinlikle katılıyorum.
sevgiyle kalllllllllllllll

slm arkadasim,okuyunca inan cokk uzuldum,allah korumus,esinide kendinide suclama,ne o ne sen boyle olmasini isterdin,allah bidaha yasatmasin arkadasim,bu sanada hepimizede bir ders olur ins,kendine ve bebegine cok iyi bak,bende zamaninda kizim kusuyor diye ilac kullanmistim ilaci agzina koyar koymaz kusuyordu valla bnde bidaha vermedim,kizim kusuyordu ilacla tam kusuyordu,sifada allahtan dertte,allah buyuktr ,allah evlatlarimizi korusun arkadasim,sevgilerimleee

merhabalar 3 yaşındaki çocuğum hasta oldu için antibiyotik içirdim fakat tadı cok acı oldu için içmek istemedi ertesi gün ben bu antibiyotik ilacını içeremiyecemi anladım ve baska bir doktara gitip tatı güzel olan bir antibiyotik aldım
sizede tavsiye ederim :D:D

Estafurullah kro yani sen öle diyorsan öledir.:tomato:

Geçmiş olsun biliyorsun çocukları Allahım korur, ne kadar dikkat etsen de başa gelicek işte. Allah daha göstermesin. Her işte vardır bir hayır bundan sonra yazdığın maddelere daha iyi dikkat kesilirsin. Çok geçmiş olsun Yavrucak ne kadar korkmuştur öp benim yerime onu.:nazar::nazar::nazar:

geçmiş olsunn canımm bende ağlarkenn ilacı ağzına döküyorumm demekki yapmamak gerekiyormuşş bilgilendirdiğin için teşekkürlerrr

canım çok çok geçmiş olsun, doktorumun bana öğrettiği metodu buraya yazmak istiyorum, mutlaka bu şekilde içirin bir sorun çıkmayacaktır.
Çocuğun yanaklarından içeri doğru parmaklarınızla bastırın böylece ağzını mecburen açacaktır çocuk, sonra ilacı ölçü kabında ölçtükten sonra yemek kaşağına dökün ve kaşığı çocuğun ağzına sokup dilinin en dip tarafına bastırın bu sırada kaşığın ucunu aşağıya doğru bastırdığınızda zaten ilaçta dökülüyor ve direk yemek borusuna gidiyor.
Çocuk muhakkak bu şekilde ilacı içiyor ve nefes borusuna kaçma gibi bir ihtimalde kalmıyor.
Yıllardır bu yolla ilaç içiririm hatta uykudayken bile içiriyorum bir sorun çıkmadı.

inanamadım tek nefeste okudum ya cok gecmiş olsun siteye yeni katıldım belki eski yazıdır ama kanım dondu benimde 11 aylık kızım kusmukuyla boguluyordu zor kusturdum anaokuluögretmeni olup dünya tecrübem olmasına ragmen kendinde kitleniyorsun cok gecmiş olsun.

Geçmiş olsun Krocan bacım, garibim Kuzey, nedir çektiği sizden

yav bende ilaçları hep kocacımla veririm bebelere. Sen tut ben vereyim derim, yanlışmı yapıyorum yaneCADIARZU Her defasında da çıkarır eşşek sıpası:mymeka:, işin yoksa halı sil habire çamaşır yıka:mymeka:

Çok geçmiş olsun canım..:çok üzgünüm:
Şimdi okudum inan.Malum ben de bebek olmadığından bu topiği az takip ediyorum..
İnşallah meleğin şimdi daha iyidir.
Allahım beterinden saklasın inşallah!:teselli:

büyük gecmis olsun,esine de kizma, esinde o andaki telasla, eminim dogru olani yaptigini sanmistir.
mümkün mü bir anne yada baba nin evladina zarar vermek istemesi?
öyle bir durumda sasip kaliyor insan bazen,neyseki daha kötü bir durum olmadan atlatmissiniz.
büyük gecmis olsun.bizede ders olsun.allah herkesin yavrusunu ailesine bagislasin.

evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.
muş diyorum çünkü ben bakamadım.odaya bile gidemedim.dayanamadım.
:çok üzgünüm:
ilaçlarıda olduğu gibi attım....:dilcikar:

kıssadan hisse...
1-çocuk ilaç içmek yada yemek yemek istemiyorsa asla zorlamayacaksın
2-mümkünse doktora ilacı meyve suyu,su vs...ile içirilebilirmi diye sorulacak
3-tadı acımı çok acıysa muadili varmı diye soracaksın
4-ota-b...ka herşeye ilaç içirmeyeceksin
5-kocanla beraber hiiç ilaç içirmeyeceksin..
6-boğazına bişey takılan çocuğu hemen baş aşağı edip kusturacaksın

yeni okudum :uhm:bilmiyordum büyük geçmiş
olsun neler yaşamışın:çok üzgünüm: nasıl oldu sahi söylemiştin sanki yanılmıyorsam ama bu kadarını bilmiyordum canım ne olur kendine öyle deme telaşlanmışın sadece..annesin ne de olsa:teselli:

cnm çok geçmiş olsn bnm de öyle bişey başımdan geçti iyi bilirm odurumları tekrar geçmiş olsn

canım çok geçmiş olsun.valla çok onemli bir mevzu bu,benimde kızım zaman zaman tıkanıyor,çok korkutuyor bazen beni,hele o ilaç içirmek yok mu?of ya zaten şu ara içmesi gereken antibiyotiği var tadıda çok iğrenç ne yapacagım bilmiyorum.ALLAH tum annelerin ve bebeklerin yardımcısı olsun.

kronick çok geçmiş olsun(gerçi geçmiştir epey olmuş ama yeni gördüm:1rolleyes:)kendini suçlama hepimizin başına geldi bu tür şeyler,önemli olan telaşlanmadan çaresine bakmak(çok zor ama)babalar konusunda haklısın çoğunlukla annelerden daha panik oluyorlar...

bir tavsiye de benden:2 yaşından büyük çocuklara yatarken birşey yedirip içirmemek lazımyasakkelime...2 yaşından sonra yutakta bir değişiklik oluyor ve çocuğun boğazı artık yatarak yutkunmaya elverişli olmuyormuş :1closedeyes:

cok cok cok gecmis olsun insallah bidaha böyle talihsiz bir olay yasamazsiniz
ne kadar kötü bir sey oldugunu cok iyi biliyorum yigenim kollarimda ölüyordu nerdyse seker bogazinda kalmisti ben evde yalnizdim ve cocuk mosmor kesilinc tek care komsuya kosmaya basladim korkudan cocugu nasil kucakladiysam kustuda allahtan öylelille atlattim verilmis sadakaniz varmis canim

gecmıs olsun ucuz atlatmıssınız bencede zorlamamak lazım bız anneler ıllakı dedıgımız olsun ıstıyoruz

cok gecmis olsun kronick,neyse ki bisey olmamis .ben oglumun antibiotikten cikan surup siringalarini atmiyorum ,bulasik makinasinda yikayip sakliyorum ve butun suruplarini onlarla iciriyorum,hem etrafa dokulmuyor hemde daha rahat iciyor .surubunun kasiginda ml yaziyor ,ona bakarak kac ml vericegini anlarsin .tekrar gecmis olsun

canım çooook geçmiş olsun aynısını oğlum 2 aylıkken yaşadık biz

berbat bir durum Allah birdaha yaşatmasın :bbo:

birkeresinde tam yemek yedirirken bir öksürük tuttu boğuluyordu boğazıda tıkandı ağzındakilerden hemen kaldırıp baş aşağı tuttum doğru lavaboya tabi bunlar saniyeler içinde oluyor parmağımı ağzına sokup ağzındakileri çıkardım biraz kustu ama çok ağladı yavrum korkmuş senağlama

tabi benim rengim beyaz ötesi olmuş aynada kendimi görünce resmen korkmuştum :çok üzgünüm:

Back