evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.
muş diyorum çünkü ben bakamadım.odaya bile gidemedim.dayanamadım.
:çok üzgünüm:
ilaçlarıda olduğu gibi attım....:dilcikar:
kıssadan hisse...
1-çocuk ilaç içmek yada yemek yemek istemiyorsa asla zorlamayacaksın
2-mümkünse doktora ilacı meyve suyu,su vs...ile içirilebilirmi diye sorulacak
3-tadı acımı çok acıysa muadili varmı diye soracaksın
4-ota-b...ka herşeye ilaç içirmeyeceksin
5-kocanla beraber hiiç ilaç içirmeyeceksin..
6-boğazına bişey takılan çocuğu hemen baş aşağı edip kusturacaksın
geçmiş olsun yavrum ya kimlerin eline düşmüş bebek şaşırdım yani:mymeka:
neyse konuya dönelim bu şurup işi cidden çok sıkıntı yaratıyor onu hasta halini görünce çirkin mirkin demeden boca ediyoz ilaçları... biz bile içmeye zorlanırken el kadar bebecik ne yapsın. ama ne sana nede kocana salak diyemeyeceğim her şey tecrübe kazanılarak oluyor ayrıca ne yapsın kocanda panik anında kafası çalışmamış kimse isteyerek yapmaz yani... verilmiş sadakanız varmış kötü bir tecrübe olmuş ama sayende bizede iyi bir ders olduyerimseniben
tekrar çok çok geçiş olsun size paylaşımın için teşekkürlertatlicadiarzu
naptınız nan kuzeyime allan canileriiiii :mymeka:
beceriksizler el kadar bebeye bakamıyonuz
krocan sen yolla onu bana ben bakarım :asigim:
çok çok geçmiş olsun burak kuzeyime :asigim:
Geçmiş olsun..
En korktuğum şey çocuğun bu şekilde tıkanmasıdır.Ödüm patlar hiçbirşey yapamam..
Kayınvalidem herzaman uyarırdı beni, kötü bir durumda ayaklarından tutup ters çevir ve salla..Tabii o şok anında bunu yapabilmek de marifet..
Eşin de ilacı nasıl boca etti anlamadım yahu..Neyse geçmiş olsun..
Çok dikkat edin , çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama meyve falan veriyorsanız gözünüzün önünde yesin.Aman ha..Kış meyveleri de sert oluyor elma, armut...çok duyuyoruz tıkandı meyveden diye..
çok geçmiş olsun.çocuğu ne kadar zorlarsan ( yemek,ilaç her ne olursa olsun) kesinlikle zorlamıycaksın aksi takdirde nefret eder.ayrıca benim kocam hiç ağlatmaz bırak der içmiyorsa içmesin, yemiyorsa yemesin ağlatma der. bir sürü oyunlarla ve cocuğum kendi istediği zaman içirip yediririm.başımdan geçen bir olayı paylaşayım sizlerle.birbuçuk yaşındaydı yürüteçte elinde kraker bende bir arkadaşla sohbet ediyorum .birden çocuğun sesi kesildi arkadaşım farketti hemen çocuğu aldı yürüteçten mosmor olmus gözleri fırlamış ben tabi öyle görünce yığıldım kadım vücudum titremeye başladı arkadaş çocuğu kucağına alıp sarmalayarak karnını sıktı ve yukarı doğru basıç oluştu hemen ağzından kraker parçası fırladı çocuk ağlayarak kendine geldi
allah korusun ya çocuğuma bişey olsaydı nasıl yaşardım kendimi hiç affetmezdim.anladımki bu durumlarda çok soğukkanlı olmak gerkiyo ya arkadaşım olmasaydı ? tecrube ve soğukkanlılık çok önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?