• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları ben kocaman bi salağım...:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kronick

bize her yer TRABZON:)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.807
29
116
44
İstanbul
evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.
muş diyorum çünkü ben bakamadım.odaya bile gidemedim.dayanamadım.
:çok üzgünüm:
ilaçlarıda olduğu gibi attım....:dilcikar:

kıssadan hisse...
1-çocuk ilaç içmek yada yemek yemek istemiyorsa asla zorlamayacaksın
2-mümkünse doktora ilacı meyve suyu,su vs...ile içirilebilirmi diye sorulacak
3-tadı acımı çok acıysa muadili varmı diye soracaksın
4-ota-b...ka herşeye ilaç içirmeyeceksin
5-kocanla beraber hiiç ilaç içirmeyeceksin..
6-boğazına bişey takılan çocuğu hemen baş aşağı edip kusturacaksın

kronick büyük geçmişler olsun .... ya allah korumus... ay şimdi bişide diyemiyorum oda şaşırmıs ne yapacagını... bu konularda soğukkanlılık ve olaya doğru müdahale etmek gerekir... kardeşin iyiki ordaymış... ama benim anlamadıgın eşin ilaç şişesinimi cocugun agzına dayamış kı ölece boğuluyor... yani böle bişi yaptıgına inanmak istemiyorumda.. tekrar büyük geçmişler olsun....

geçmiş olsun krocum tecrübe yaşanarak kazanır ama böyle birşeyin tecrübesi yaşamakta bi o kadar zor işte..üzülecek birşey yok eşini de maruz gör belliki onunda eli ayağına karışmış ne yapsın adam değil mi .. bu tür olaylar karşısında ne kadar soğuk kanlı olunsada anne yüreği ayaklarını bağlar insanın orada kala kalırsın elinden birşey gelmiyormuş gibi..:(((

evet evet yanlış okumadınız..ben ve eşim kocaman birer salaklarız.akşam kendi ellerimizle çocuğumuzu boğuyoduk..
nasıl mı?şöylee....
akşam saat 18:00 gibi eve gittim.1 saat kadar sonra çocuk akan burnuna ilaveten(3 gündür burun akıntısı vardı.) kulağınıda tutup "kulak kulak" diye şiddetli bi şekilde ağlamaya başlayınca iltihaptan şüphelenerek doğru hastaneye götürdüm.hem de İstanbulun en ünlü ve Türkiye'nin ilk özel hastanesine...
doktor muayene etti ve ortakuşlak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.
eve gidince antibiyotiği zorla şerle içirdim.tadı zehir gibiydi...bildiğin zehir..
sıra gedi ikinci ilacı vermeye.antibiyotiği şırıngayla verdiğim için kendi başıma verebildim ama diğeri kaşıkla verilecekti.eşimi çağırdım yardıma.sen tut ben içireyim dedi.tamam dedim.(salağım işte ben..)
çocuk ağlıyo tabi bu arada...birden eşim ilacı olduğu gibi çocuğun boğazından aşağı boca etti ve çocuk tıkandı....resmen tıkandı..sırtına vuruyorum yok...başaşağı çeviriyorum yok...resmen rengi mora dönmeye başladı.
bu arada eşim çocuğu almış mutfağa koşuyor.su içirecekmiş.(ki eşimin salaklığıda bu noktada başlıyor.çocuk zaten boğuluyoo su içirecekmiş beyefendi...baş aşağı çevir diye çırpınmamı duymuyor bile.takmışya ille su içirecek...:mymeka:)
benim dizlerimin dermanı kesildi son bir hamleyle kardeşime bağırdım...Allah razı olsun ondan eşimin müdahalesine fırsat vermemiş kapmış çocuğu nası yaptıysa kusturmuş.

kıssadan hisse...

arkadaşım çok geçmiş olsun allahım korumuş yani. allah razı olsun kardeşinden. birşey soracağım nasıl başaşağı edip kusturmuş acaba. bilmek istiyorum çünkü allah korusun yapmak zorunda kalırsam en azından bilgimiz olsun.
bu arada şimdi nasıl oldu bebeğin iyi mi? :teselli: a.s.

Geçmiş olsun kro uyuzu :mymeka:
Uyuz diyorum el kadar bebeye sahip çıkamıyonuz....
Canım benim ne kadar korkmuşsundur :teselli:

kro senden anne olursa ancak böyle olur:mymeka:

allah korumuş ya:çok üzgünüm:
yavrum benim nasılda korkmuştur
krom çoğu çocuğun başına geliyor üzülme artık
bende bebekken üzerine afiyet kabız olmuşum :utangac:
annem zeytinyağı içireyim demiş
o da benim boğazımda kalmış:1shok:
nerdeyse ebedi istirahata geçiyordum:roflol:
ufacık yaşımda
iyiki ölmemişim nan yoksa bensiz napardınıztatlicadiarzu

kronick büyük geçmişler olsun .... ya allah korumus... ay şimdi bişide diyemiyorum oda şaşırmıs ne yapacagını... bu konularda soğukkanlılık ve olaya doğru müdahale etmek gerekir... kardeşin iyiki ordaymış... ama benim anlamadıgın eşin ilaç şişesinimi cocugun agzına dayamış kı ölece boğuluyor... yani böle bişi yaptıgına inanmak istemiyorumda.. tekrar büyük geçmişler olsun....

kızlar çok teşekkür ederim desteğiniz için.
fromhell eşim bir kaşık ilaç verid aslında.ama çocuk yatar vaziyetteydi hemen hemen.ağlıyodu üstelik.o vazi,yette ilacı boca edince tıkandı yavrumm:çok üzgünüm:

sevgili eylüll ve azem danaları:mymeka:
uyuyamadım zaten geceden beri yaa...aklıma geliyo durup durup...:çok üzgünüm:
ule yurtdışında olsak Allaıma çocuğa kötü muameleden elimizden alırlardı:1ninca:

nasıl mı?şöylee....
doktor muayene etti ve ortakulak iltihabı var dedi.1 antibiyotik ve 2 şişe şurupla ordan ayrıldık.

kıssadan hisse...

sonunda anladın salak oldugunu aferim :1closedeyes:
tencere kapak misali birbirinizi buldunuz cocugu boğun :mymeka:
büyük geçmişler olsun krocum :teselli:
Allah bi daha yaşatmasın
kuzeyime de acil şifalar :1hug:
benim yerime bi kaşık şurup içir eve gidince :icecream:tatlicadiarzu

sevgili eylüll ve azem danaları:mymeka:
uyuyamadım zaten geceden beri yaa...aklıma geliyo durup durup...:çok üzgünüm:
ule yurtdışında olsak Allaıma çocuğa kötü muameleden elimizden alırlardı:1ninca:

allam ya kro lan hala öğrenemedin:mymeka:
eylüll değil nan eyylül:dilcikar:
yoksa eylüll diye biri varda ben mi bilmiyorum:sm_confused:
eğer yoksa niye eylüll diyon :bbo:
Çok üzgünüm çoook

sonunda anladın salak oldugunu aferim :1closedeyes:
tencere kapak misali birbirinizi buldunuz cocugu boğun :mymeka:
büyük geçmişler olsun krocum :teselli:
Allah bi daha yaşatmasın
kuzeyime de acil şifalar :1hug:
benim yerime bi kaşık şurup içir eve gidince :icecream:tatlicadiarzu

dinime küfreden bari müslüman olsa:mymeka:
zati moralim bozuksenağlama
defol ule topiğimden evde kalmış gurbaatatlicadiarzu

geçmiş olsun yavrum ya kimlerin eline düşmüş bebek şaşırdım yani:mymeka:
neyse konuya dönelim bu şurup işi cidden çok sıkıntı yaratıyor onu hasta halini görünce çirkin mirkin demeden boca ediyoz ilaçları... biz bile içmeye zorlanırken el kadar bebecik ne yapsın. ama ne sana nede kocana salak diyemeyeceğim her şey tecrübe kazanılarak oluyor ayrıca ne yapsın kocanda panik anında kafası çalışmamış kimse isteyerek yapmaz yani... verilmiş sadakanız varmış kötü bir tecrübe olmuş ama sayende bizede iyi bir ders olduyerimseniben
tekrar çok çok geçiş olsun size paylaşımın için teşekkürlertatlicadiarzu

naptınız nan kuzeyime allan canileriiiii :mymeka:
beceriksizler el kadar bebeye bakamıyonuz
krocan sen yolla onu bana ben bakarım :asigim:
çok çok geçmiş olsun burak kuzeyime :asigim:

neyse konuya dönelim bu şurup işi cidden çok sıkıntı yaratıyor onu hasta halini görünce çirkin mirkin demeden boca ediyoz ilaçları... biz bile içmeye zorlanırken el kadar bebecik ne yapsın. ama ne sana nede kocana salak diyemeyeceğim her şey tecrübe kazanılarak oluyor ayrıca ne yapsın kocanda panik anında kafası çalışmamış kimse isteyerek yapmaz yani... verilmiş sadakanız varmış kötü bir tecrübe olmuş ama sayende bizede iyi bir ders olduyerimseniben

aman yarebbim bunları söyleyen senmisin:1shok:
nerde nan bunun inamotoyu boğdu video :sağasola koşturma şeysi:

Geçmiş olsun..

En korktuğum şey çocuğun bu şekilde tıkanmasıdır.Ödüm patlar hiçbirşey yapamam..

Kayınvalidem herzaman uyarırdı beni, kötü bir durumda ayaklarından tutup ters çevir ve salla..Tabii o şok anında bunu yapabilmek de marifet..

Eşin de ilacı nasıl boca etti anlamadım yahu..Neyse geçmiş olsun..

Çok dikkat edin , çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama meyve falan veriyorsanız gözünüzün önünde yesin.Aman ha..Kış meyveleri de sert oluyor elma, armut...çok duyuyoruz tıkandı meyveden diye..

yerinde duriyde biz şurubu bebenin burnunu sıkıpta veriz onlar yayınlanmadı dahalülülülülülü

Evet canavar kız..Senin eşin olan beyefendi de, oğlanın suratına suyu boşaltmıştı..İzlediğimde ''ayyyyyyyyy'' diye bağırmışım farkında olmadan..Demek ki erkek kısmı boğmaya meyilli...

bu modellerin hepsi böyle :kahve:
cocugun tepesinden aşağı 1 kova suyu içsin diye boca eden kimdi acaba canavar hanım:mymeka:

allam ya kro lan hala öğrenemedin:mymeka:
eylüll değil nan eyylül:dilcikar:
yoksa eylüll diye biri varda ben mi bilmiyorum:sm_confused:
eğer yoksa niye eylüll diyon :bbo:
Çok üzgünüm çoook

ule ha hasan kel ,ha kel hasanşakkıdı
ne farkederr:mymeka:

çok geçmiş olsun kronick geçtiğimiz günlerde annemin başınada bu tip bir şey geldi ve ben tutuldum kaldım kadın resmen ölüyodu ya o duyguyu kaybetme korkusunu o gün çok iyi anladım ve hala üzerimden atamadım Allah bir daha yaşatmasın böyle zor anları sana ve ailene

Back