Belkide gercekten ailesi bilmiyordur. Tamam hastalikli biri ama ailesi zaten uzaktaymis onlara da demiyordur heralde anne su saatte niye disari ciktin niye telefona bakmadin vs diye nerden bilsin ailesi? Cok gecmis olsun kurtuldugunuza dua edin bir uzman destegi alin. Umarim atlatirsiniz bu durumu.
adam kadınla onu aldattığını kanıtlamak için evlenmiş
casus programlar kurmuş filan
yani ben sevmem böyle sosyal medyada tanı koymayı haddimiz değil zaten ama bu adam gerçekten normal görünmüyor
bakın benim paranoid şizofren bir eniştem var
etrafta da tanılı olan bildiğim 2-3 kişi var
inanın normal olmadıklarını bir süre sonra anlıyorsunuz -bunlar yetişkin yaşa kadar normal davranan kişilerdi
20lerin başına kadar, yani ergenlikte ilk gençlikte filan çok bilinmiyor bu şizofreni- uzmanlığım olduğundan deil ama gördüğüm genelde yetişkinlik yaşlarında etrafın anlayacağı şekilde belli oluyor.
şunu bilemem: hep var da anca yetişkin yaşta mi belli ediyor. yoksa beyin gelişimi tamamlanınca mı ortaya çıkıyor fikrim yok.
şimdi aile hadi 20lerin başına kadar fark etmez. ama sonrasında eğer aynı evde kalmışlarsa, derin muhabbet etmişlerse illa ki belli oluyor. tek sorun şu ki ailesi uzaktaymış..(bunun annesi hiç mi gelip oğluma yemek temizlik yapayım dememiş mesela bilemiyorum)
burada film kopuyor işte. çocuk yalnız yaşayan birisiyse, aileyle sadece telefonda belki senede 1 kere yüzyüze iletişim kuruyorsa, aile de işinde gücünde çocuğumuz diyor kurcalamıyorsa eğer. bu psikolojik -psikiyatrik aslında -durumu da giderek kötüleşti ise (belki 2-3 sene önce böyle değildi, bilmiyoruz) belki o zaman bilmiyor ihtimali olabilir.
bu kız da muhtemelen adam saha mühendisi diye adamla sadece arada sırada ve dışarıda buluştu
belki evine bile gitmedi
aile ortamında birlikte hiç kalmadılar belki de
bir de kızın da yaşı küçük sayılır 25 yaş bu işler için küçük... daha önce şizofren kimse tanımamış ayırt edecek yetide değil.
nota bene: sizofreni ailesel de olabiliyor. ailede önce vaka olup bilmiyoruz demişlerse o büyük eşşşeklik.