Ben hep iyi niyetimden kaybettim diyenler okusun lütfen !

Ailesinden uzak durmalısın çünkü bi şekilde görüşme Vs olursa zamanla normal gelir anesi ile de gorusursunuz.
Söylediğin üzere kadın uyuşturucu kullanıyor ve kendinı de satıyor. . SEninde basın yanabilir Allah korusun aynı havayı asla teneffüs etmemelisiniz.
Dede annene demek kızlariyla bi şekilde bağlantı noktası demek sizin yerinizde olsam eşim dede ile görüşse bile ben onlarla tanismam gitmem .

Sen kendini korumaya bak neler duyuyoruz okuyoruz Allah korusun ...

Arkadaşlar açık ve kısa yazmaya çalışacağım lütfen sabırla okuyun sıkılan bıraksın yorum da yazmasın lütfen . Ben 2 yıllık evliyim. eşimle tanıştıktan bir kaç ay sonra evlendik. şimdi çok dallandırmadan konuya giriyorum. eşimin anne babası ayrı bebeklikten beri anne de baba da kendi hayatına bakmış eşimi de anneanne ve dedesi büyütmüş. 22 yaşına kadar. O zamana kadar da annesi maalesef çok ahlak dışı şeyler yaşamış, eşimin sadece anlatabildiği eve adam almalar, evli adamlarla birlikte olmalar,uyuşturucu, çalıştığı yerlerde hırsızlık.. vs ama anlatamadığı travma etkisi yaratan şeyler de var bana söyleyemediği. Ben de sadece dinleyici oldum ısrar edip benden de soğumasını istemedim. Babası ise bekar kalmış ama maalesef eşime karşı herhangi bir destek olmamış, Haftasonu görüşmelerinde insaatta çalıştırmış akrabaları ile ve parada vermemiş. eşim mühendislik fakültesini kazanıyor bilirsiniz ilk kayıtta harç varya 250 tl onu vermediği için türkiye derecesiyle gireceği okulu da kaçırmış. zaten dede nine de karnını doyuruyor yeter diye düşünüyor okul okuması okumamasını önemsemiyorlar. ondan sonra yollara düşüyor eşim 17 yaşında ülkenin her yerinde reklam panoları yapıyorlar kaynak çekmeyi öğreniyor. dönüyor sonra okul parası birikince 2. sene yerleşiyor üniversiteye. ama çalışamadığı için daha düşük bir puan alıyor. Okulu da maalesef kendi imkanlarıyla bitiriyor. ardından hemen askerlik sonra dönüyor 22 yaşında işe başlıyor. Üzülerek söylüyorum ki yıllardır meydanda olmayan annesi eşyasını topluyor eşimin yaşadığı şehre yanına yerleşiyor.(Sonra eşim öğrenmiş dostu olan adamın karısı bunu dövünce kaçmış o şehirden) koca 6 sene eşimin parasını alıyor sadece harçlık veriyor ve geriye kalan parayı arkadaşlarına alkollü restoranlarda takılıyor harcıyor yiyiyor içiyor ve geziyor. Eşimin şehir dışına çıktığı zamanlarda da eve misafir alıyor. neyse bir kaç yanlış şeye de denk geliyor eşim ama <ben öleyim ben anne değilim zaten sen nasıl evlatsın< diye eşimi bastırarak yaptıklarını bastırıp unutturuyor.. eşim sürekli kredi çekiyor borçlarını ödemek için annesinin ama olmuyor yettiremiyor. Annesi ne yazıkki koskoca 6 seneyi yiyip bitiriyor. neyse baba da bu sürede oğlu işi girince aramaya sormaya başlıyor geliyor yiyor içiyor vs. Anneanne dede de her kışı onun evinde geçiriyo biz sana baktık yıllarca diye oda her türlü bakıyor onlara da köydeki evleri için de kredi çekiyor hatta tadilatını yaptırıyor 20.000 tl ye. Böyle yaşayıp gidiyordu sonra biz tanıştık eşim evlililik hiç düşünmüyormuş çünkü annesi evlenme oğlum ben evlendim de ne oldu yaşar gideriz beraber diyormuş en son emlakçı olan sevgilisinden de ayrılınca . Biz zaten arkadaş olarak tanıştık sonra eşim birden evlenelim dedi ilk buluşmada hemde. ben zaman istedim çünkü tanımıyordum. 1-2 ay geçti annesi bu sürede onu vazgeçirmekle uğraşırken ben de ailesini kendini araştırdım eniştem vesilesiyle. Maalesef eşimin bana evlendikten sonra anlattıklarını üstü kapalı eniştem anlattı. çocuk temiz ama kızım o kadın sana zarar verebilir dedi. bunun üstüne eşimle konuştum maalesef sen annendir yaşayabilirsin ama ben yaşayamam sen ara sor ama benim yaşamamı bekleme istersen yollarımızı da ayırırız dedim. eşim sağolsun ikiletmeden kabul etti. olanlar ondan sonra oldu kadın çıldırdı resmen hergün eşime saldırıyormuş evde ne varsa kırıp döküyormuş komşular duysun diye bağırarak beni sokağa mı atıyorsun vs. diyormuş. Birgün bana da çok ağır bir küfür etti( o o......pu için mi bana uzaksın diye) telefon açıktı eşim o gün yeter dedi. sonra beni aradı ben sakin ol dedim sakın birşey deme dedim sonra bıçakla üstüne saldırıp yumruklamış hatta eşim ağlayarak evden çıkmış benim 28 yılımı mahvettiniz benden buraya kadar diye eşyalarını toplayıp çıkıyor evden. ben de ailemden izin alıp yanına gittim hemen kredi çektik vermediler başta zaten dedesi için 20 bin annesi için de 10 bin çekmişti tanıdık araya girdi yolunu buldular. evimizi dizdik eşyalarımızı aldık. hani allah yardım eder derler ya herkes yardım etti bize kınalığımı gelinik aldığım yer verdi salon sahibi baya indirdi. eşyalar ucuzdan aldık kurduk şükür evi. onun eski evinden eşyaları kadın maalesef vermedi. bana küfür ettiği için korktuğundan karşıma da çıkmadı hiç ama eşime sadece kıyafetlerini al eşyalar benim demiş. eşim aldı geldi 6 yılda rahat 50 bin verdiği eşyaları da bıraktı. biz neyse dedik ağzımızın tadı olsun yeter. düğün oldu eşim gelmelerine izin vermedi. kadın gelmedi korkudan ama babasınıı gazlayıp git oğlun o diye düğünde olay çıkarsın diye gönderiyor ama eşim müsaade etmedi oda gelemedi. çünkü babasıyla düğünden 2 ay önce perdemiz yok evde baba bana yardım et en azından 500 lira gönder demişti oda bende yok diyor. eşim de sen ne zaman babalık yapacaksın deyince bir ton küfür edip kapatıyor. sonra öğrendik ki meğer ki eski karısına yardım ediyormuş yani bildiğiniz boşandığı kadınla para karşılığında dost hayatı maalesef. mevzular buraya kadar en kısa haliyle bu. şimdi bana sövmeyin ama ben bu aralar dedesi ninesini aramasını vs söylüyorum eşim bana kızıyor onlar ahlaksız kızının tarafını tutup bana hakaretler ettiler asla aramam da gitmemde diyor. zaten onlarda aramadı hiç.ölüleri ölüme dirileri dirime benim huzurumu bozmalarına izin vermem diyor. Kızlar lütfen yardımcı olun ailesi akrabası kimseyle görüşmüyor ben sebep olmuşum gibi hissediyorum ne yapayım bilmiyorum. benim ailem sadece var ama hiç olmadılar zor zamanda adları var kendileri yok(başka bir konumda bahsetmiştim kendi ailemden). onun da ailesi hiç yok biz ne yapacağız. yanlış anlamayın ama birimize birşey olsa öbürümüz yalnız kalacak diye çok korkuyorum. :KK43: Bana fikir verin nasıl davranmak sağlıklı olur.
görüş tabi bir kaç aya kızlar ben ne yaptım ne huzurum ne kaldı ne saygım diye başlık açarsın. Yahu yazdıklarını kendin okumuyor musun kardeşim. illa hızırum kaçsın eşimle aram bozulsun mu istiyorsun

Aman sende be dertsiz basina dert istiyorsa birak arasin ozaman ikna et ne diyelim yani.iyilik melegi olacaksin arat bakalim.dunya sana kalacak.gor bakalim bizler bile seninki kadar manyak olmayan es aileleriyle en ufak tartismada evimizin huzuru kalmiyor sen o manyaklari basina bela edeceksin zorla. Gunaha soktunuz yani beni gece gece. Lutfen aratin esinize. Kişlarida dedeyle nene gelsin yanliz ölmeyin insanlik ve buyukluk sizde kalsin.
niye kızıyorssunuz ki ben babasız büyüdüm annem den sıcaklık görmedim kardeşlerime ayrım yaptı hep. eşimle evlendim onun hal benim bin beterim. ocak ayında ölümden döndük hastanede ailenize haber verelim mi deyince boğazım düğümlendi arayacak kimsemiz yok dedim. bizi de merak eden bir büyüğümüz birşey olduğunda haber edecek kimsemiz olur dedim. dede ninesini isterse arasın dedim sadece. ben o kadın ve adamı ara demedim ki

Şunu da söyleyeyim, benim kuzenim de anne babası ayrılınca babannesi ile yaşadı. Ama kadıncağız tek başına dul maaşıyla sınav dönüşü taksi parasını bile düşünür öderdi. Eşinizin dedesi, ninesi çok sevecen bir aile olsa o ilk yıl harcını öderlerdi. Çocuk derece yapmış azıcık ilgili olsalar kendileri okumasa bile bunun önemli birşey olduğunu bilirlerdi.
hep dede ninesinden bahsediyor anılarında bende içinde uhde kalmasın dedim. ama onu hep tarlada bahcede çalıştırmışlar okula kaydını lisede öğretmenler son gün yapmış kendi de söylğyor benim karnımı doyurdular bende çalıştım onlar için diyor. ama yine de sağolsunlar sokaklarda bırakmadılar diyor ben o yüzden dedim. ben onun üzülmesini istemem hiç beni yanlış anlamayın lütfen çok sevdiğim için aklında içinde pişmanlık olmasın dedim

yani görüşmek isterse o ahlaksız kadın ve adamla karışma mı diyorsunuz ? ben bu evliliği birlikte çabalayarak kurdum dede ninesini ara dedim diye hayat kadını ve para karşılığında her pisliği yapacak bir adamla görüşmesi için değil. benim evliliğim orada biter. zaten evlenmeden bu konuda konuşup anlaştık.

adam gorusmek isyemiyor hic biriryle siz aanane ve dede ile gorus.diye zorluyorsunuz ilk mesajda. ne ara anne ve babayla gorusmeye geldi mevzu?

Eşiniz nasıl mutluysa öyle davransın, çocukluk ve aile içinde yaşanılan travmalar kolay atlatılmıyor , eşinizin içinde yaşadığını net olarak asla bilemezsiniz, ayrıca işin sadece dede ve ananeyle sınırlı kalacağının bir garantisi var mı? İşler sarpa sararsa senin yüzünden oldu denir,kendi kendinize duyacağınız pişmanlık da cabası, boşverin ısrar etmeyin, koskoca adam...
evet kendide bilmediğin çok şey var deyip duruyor. ben dede nine dedim ama onlardan sonra o kadını da başımıza sarabilirler. ben artık bu konuda birşey demem

Hepsini okudum ne yapacaksın akrabayı boşver onları dertsiz başına dert mi ariyon o kadar olay olmuş hala akraba diyorsun,ikimizde cslisin cabalayin gezin tozun yetersiniz birbirinize evine kocana çocuğuna odaklan gerisini aklına bile getirme
evet sizde dediğiniz her kelimede haklısınız kendi yalnızlığım ve ailesizliğmle eşimi de yalnışa sürüleyip kendi hayatımı iyice cehennneme çevirmemeliyim. inşallah birbirimze hep yeteriz

Çok mutlu olun insaAllah. Okudugum hicbirsey beni bu kadar etkilememisti. Allah sizi birbirinizsiz koymasin. Aklima geldikce dua edicem sizin icin.
çok teşekkür ederim allah sizi de her daim iyi insanlarla karşılaştırsın. bize ettiğiniz duanın misli önününze çıksın

Kusura bakma biraz ağır yazacağım ama eşinin ailesi o ahlakta insanlarsa, sen onlara evini açsan gelinini torununu adamlara pazarlar öyle aile, yok demeyin neler yapar öyle insanlar, bir sürü örneği var adliyelerde, ne eşinize ne çevrenize kimseye dert anlatamazsınız. Eşinize acımamışlar size evlatlarınıza acırlar mı sizce. Eşiniz barışsa sizin rest çekmeniz lazımken, ne yapsamda geleceğimi karartsam diye düşünüyorsunuz bana göre.

rahat olun bende artık öyle olacağım ben birşey yapmadım aksine ona iyilik ettim belki de evlenerek. bir daha ona bu konuyu açıp ısrar etmeyeceğim
Bencede çok büyük iyilik etmişsiniz aileden yana yüzü gülmemiş ama sizin gibi bir eşe sahip olmuş ne güzel 🥰 Sizde haklısınız tabi insan başında bir büyüğü olsun ailesiyle mutlu olsun ister ama bu aile düzelmez ne yazıkki. Hem belki de aradığınız aile mutluluğunu konu komşunuzda eşinizde dostunuzda bulacaksınız? Bazen el alem deyip geçtiğimiz insanlar kan bağımız olanlardan daha iyi ve faydalı olabiliyor☺️

insan akrabasını kardeşini seçemez ama bazı dostlar kazanır insan kardeşten öte. Evladınız olursa da endişelenmeyin zamanla anlatacaktır. Kendinize iyi komşular ve arkadaşlar edinin. Çok zorluklar yaşamış iki insansınız. Birikim yapın ve birlikte hayatınızın tadını çıkarın. Görmediğiniz yerlere gidin hiç cesaret edemediğiniz maceralara atılın. Hayatınızın tadını çıkarın. problemli aile üyeleri hem sizi hem eşinizi hem evladınızı sıkıntıya sokar. Bunlar birinci derece akrabanız bile olsa risk almaya değmez. Küçük ama samimi sevgi dolu yuvanızın tadını çıkarın. Eşinizi de böyle düşüncelerle bunaltıp hataya sürüklemeyin lütfen ona da yazık.

Barıştır barıştır yarın öbür gün boşanmanız için herşeyi yapsınlar...
Rahat batmasın dur durdugun yerde

adam gorusmek isyemiyor hic biriryle siz aanane ve dede ile gorus.diye zorluyorsunuz ilk mesajda. ne ara anne ve babayla gorusmeye geldi mevzu?
yanlış anladım özür dilerim başka mesaj ile üst üste gelince. ben sadece ona bir defa dedim. zorlamadım sen ne düşünüyorsun dedim

Ailesinden uzak durmalısın çünkü bi şekilde görüşme Vs olursa zamanla normal gelir anesi ile de gorusursunuz.
Söylediğin üzere kadın uyuşturucu kullanıyor ve kendinı de satıyor. . SEninde basın yanabilir Allah korusun aynı havayı asla teneffüs etmemelisiniz.
Dede annene demek kızlariyla bi şekilde bağlantı noktası demek sizin yerinizde olsam eşim dede ile görüşse bile ben onlarla tanismam gitmem .

Sen kendini korumaya bak neler duyuyoruz okuyoruz Allah korusun ...
evet evet ya görüşünce dede nşine de kızlarının oyunnuyla eşimi zorlarsa ben bunu nasıl düşünemedim allahım bn nasıl bir aptalım. evet uyuşturucu kullanıyor kendini eşimle yaşadığı evdeyken bile satmış eşim bilmiyor buunu emniyette evde tartışma çıkınca götürmüşler bunu ifade alınınca kayda geçmş. allahım sen akılsız başıma akıl ver allahtan eşim akıllı. o kadın seni benden ayırmak için eve adam alıp sana saldırtır demişti bir defa. asla da görüüşmem hiçbiri ile allah yaptıklarını yanlarına bırakmasınlar. eşim hala ormanda adamın biriyle olup onu 5 yaşında arabaya karanlıkta 1 saat kitlediklerini unutamıyor. ben dede nine konusunda vicdan yaptım tambir akılsızlık ettim o kadın onların kızı tabi ki onun istediğini yapacklar

görüş tabi bir kaç aya kızlar ben ne yaptım ne huzurum ne kaldı ne saygım diye başlık açarsın. Yahu yazdıklarını kendin okumuyor musun kardeşim. illa hızırum kaçsın eşimle aram bozulsun mu istiyorsun
yok yok ben saçmaladım ben dede nşne yaşlı yarın öbür gün ölür eşim pişman olmasın dedim ama bne hata ettim valla elim ayağım titriyor o kadın onların kızı ya eşimin aklını yıkayıp yuvamı bozsalar allahım ben niye düşünemiyorum bazen

Kusura bakma biraz ağır yazacağım ama eşinin ailesi o ahlakta insanlarsa, sen onlara evini açsan gelinini torununu adamlara pazarlar öyle aile, yok demeyin neler yapar öyle insanlar, bir sürü örneği var adliyelerde, ne eşinize ne çevrenize kimseye dert anlatamazsınız. Eşinize acımamışlar size evlatlarınıza acırlar mı sizce. Eşiniz barışsa sizin rest çekmeniz lazımken, ne yapsamda geleceğimi karartsam diye düşünüyorsunuz bana göre.
birşey diyeyim mi eşim aynı şeyi söyledi o kadın eve adam alır sana da saldırtır dedi. o adamın namusuna güvenim yok sana saldırır belki baba dediğim kişi. eşimle anlaşma yaptık anne babası varsa ben yokum zaten benim ailem de bu şartla evlenmemize müsaade etti. ben sadece dede nine dedim ama onlarda öbürlerine yol açar yok olmaz.

Bencede çok büyük iyilik etmişsiniz aileden yana yüzü gülmemiş ama sizin gibi bir eşe sahip olmuş ne güzel 🥰 Sizde haklısınız tabi insan başında bir büyüğü olsun ailesiyle mutlu olsun ister ama bu aile düzelmez ne yazıkki. Hem belki de aradığınız aile mutluluğunu konu komşunuzda eşinizde dostunuzda bulacaksınız? Bazen el alem deyip geçtiğimiz insanlar kan bağımız olanlardan daha iyi ve faydalı olabiliyor☺
çok teşekkür ederim inşallah size de benim onu sevdiğim kadar seven insanlar denk gelir. bu insanlar 30 yılda düzelmemiş 2 yıllık ben adam edemem. amacım dede nine ölmeden görsün dü ama olmaz oda saçma bir adımdı kendi kızları için torunlarını atan insanlar bize ancak sıkıntı verir

Aile bu değil ki ortada aile yok o yüzden görüşmeleeine de gerek yok ve kesinlikle zorlama zaten evlenip bir dert almıssın başına ikiye katlama bu derdi gözünü 4 aç çok zor insanlarla yolun kesişmiş Allah yardımcın olsun

X