Ben hep iyi niyetimden kaybettim diyenler okusun lütfen !

Ben korkak bir insan olmadım asla. Her şeyi kabul ederim ama bunu kabul etmem. 15 yaşımdan beri kendi hayatımı idame ediyorum. Canımdan da asla korkmadım asla. Bugün eşime birşey olsa zor olur ama yine toparlanır yasarim hayatımı. Ama o yapamaz benden başka kimsesi yok epilepsi hastası yeri geliyor nöbet geçirirken başını yere vuruyor hastaneye yattı doktor ailenizi arayın dedi bende kimsemiz yok dedim. O gün korktum işte ben olmasam ne yapar evde nöbet geçirse kimse fark etmezse ne olur ne yapar diye diye. Yanı bazı insanlar var korkaklık ve gucsuzlukten değil de geride bırakacaklarını düşündüğü için size göre korkakca davranırlar. O konu başlıklarını bende okudum benim konumu annesiyle uyuyan adam, korkudan bosanamayan kadin vs ile kıyaslamak hayatı boyunca kimsenin gölgesinde yaşamadan varolmuş bana hakarettir. Onları da anlamaya çalıştım okuyunca asla laf etmem ama bu hikâyede tirnaklariyla kazıyan bir insan var herşeye rağmen kabullenmeyecegi bir hayata aman ağzımın tadı bozulmasın diye susan biri olsam şimdi böyle bir yuvam olmazdı. Ha allahın işi yarın tersi mi oldu. Kocaman iki ayağım var onların üstüne basa basa da giderim.. Gitmediğim gün korkak oldum ama bugün şu saniye değil.
Bravo size.Ama ya bana bişi olursa korkusuyla yaşanmaz, dediğimin hala arkasındayım.Kendinize bişi olursa korkusuyla kocanızı çakallara mı emanet edeceksiniz.O aileden ona hayır mı gelecek sanıyorsunuz.Geleceğe dair korkunuz varsa yapabileceğiniz tek şey çok çalışıp,para biriktirmek.Böylece kötü bi olasılıkta bakıcı tutma şansınız olur.Aslında hepimiz de bnzer kötü olasılıkları düşünerek geleceğe yatırım yapıyoruz zaten.Aile huzurunuz için eşinizi darlamayı bırakın.Belki siz olmasanız da ailesiyle bağını kesecekti.Ki çok bile dayanmış zaten.

Bravo size.Ama ya bana bişi olursa korkusuyla yaşanmaz, dediğimin hala arkasındayım.Kendinize bişi olursa korkusuyla kocanızı çakallara mı emanet edeceksiniz.O aileden ona hayır mı gelecek sanıyorsunuz.Geleceğe dair korkunuz varsa yapabileceğiniz tek şey çok çalışıp,para biriktirmek.Böylece kötü bi olasılıkta bakıcı tutma şansınız olur.Aslında hepimiz de bnzer kötü olasılıkları düşünerek geleceğe yatırım yapıyoruz zaten.Aile huzurunuz için eşinizi darlamayı bırakın.Belki siz olmasanız da ailesiyle bağını kesecekti.Ki çok bile dayanmış zaten.
Ben her gün ara sor diyen biri değilim ki zaten bir yabancının varlığı daha iyi olur onun için Emin’im. Ben sadece onu çok sevdiğim için belki benden çekinip aramıyor diye ilerde pişman olmasın diye 1 defa söyledim zaten sonra yok dedi konu kapandı. Kendisi bunu söylüyor zaten bana yol gösteren Yanımda duran gücümü hissettiren biri olsa ben asla onlarla durmazdım dedi. Bana sürekli ana babadır olsun dendi diyor. Yani benlik bir durum yok esasında haklısınız

Eşinin Kurtulmasina sen vesile olmuşsun resmen bide niye kötü hissediyosun ki başına bela mi alacaksın onlarla.gorusturup. kafan rahat olsun bırak ne cehenneme giderse gitsinler

Ben her gün ara sor diyen biri değilim ki zaten bir yabancının varlığı daha iyi olur onun için Emin’im. Ben sadece onu çok sevdiğim için belki benden çekinip aramıyor diye ilerde pişman olmasın diye 1 defa söyledim zaten sonra yok dedi konu kapandı. Kendisi bunu söylüyor zaten bana yol gösteren Yanımda duran gücümü hissettiren biri olsa ben asla onlarla durmazdım dedi. Bana sürekli ana babadır olsun dendi diyor. Yani benlik bir durum yok esasında haklısınız
Tamam bir defa söylemişsiniz,içiniz rahat olsun artık.Eşiniz sizin varlığınızdan da cesaret alınca zincirlerinden kurtulmuş ne güzel.Siz yuvanıza bakın.İlerde hayırlı,sağlıklı evlatlarınız da olur inşallah;siz size yetersiniz.Bol şans.

A
Arkadaşlar açık ve kısa yazmaya çalışacağım lütfen sabırla okuyun sıkılan bıraksın yorum da yazmasın lütfen . Ben 2 yıllık evliyim. eşimle tanıştıktan bir kaç ay sonra evlendik. şimdi çok dallandırmadan konuya giriyorum. eşimin anne babası ayrı bebeklikten beri anne de baba da kendi hayatına bakmış eşimi de anneanne ve dedesi büyütmüş. 22 yaşına kadar. O zamana kadar da annesi maalesef çok ahlak dışı şeyler yaşamış, eşimin sadece anlatabildiği eve adam almalar, evli adamlarla birlikte olmalar,uyuşturucu, çalıştığı yerlerde hırsızlık.. vs ama anlatamadığı travma etkisi yaratan şeyler de var bana söyleyemediği. Ben de sadece dinleyici oldum ısrar edip benden de soğumasını istemedim. Babası ise bekar kalmış ama maalesef eşime karşı herhangi bir destek olmamış, Haftasonu görüşmelerinde insaatta çalıştırmış akrabaları ile ve parada vermemiş. eşim mühendislik fakültesini kazanıyor bilirsiniz ilk kayıtta harç varya 250 tl onu vermediği için türkiye derecesiyle gireceği okulu da kaçırmış. zaten dede nine de karnını doyuruyor yeter diye düşünüyor okul okuması okumamasını önemsemiyorlar. ondan sonra yollara düşüyor eşim 17 yaşında ülkenin her yerinde reklam panoları yapıyorlar kaynak çekmeyi öğreniyor. dönüyor sonra okul parası birikince 2. sene yerleşiyor üniversiteye. ama çalışamadığı için daha düşük bir puan alıyor. Okulu da maalesef kendi imkanlarıyla bitiriyor. ardından hemen askerlik sonra dönüyor 22 yaşında işe başlıyor. Üzülerek söylüyorum ki yıllardır meydanda olmayan annesi eşyasını topluyor eşimin yaşadığı şehre yanına yerleşiyor.(Sonra eşim öğrenmiş dostu olan adamın karısı bunu dövünce kaçmış o şehirden) koca 6 sene eşimin parasını alıyor sadece harçlık veriyor ve geriye kalan parayı arkadaşlarına alkollü restoranlarda takılıyor harcıyor yiyiyor içiyor ve geziyor. Eşimin şehir dışına çıktığı zamanlarda da eve misafir alıyor. neyse bir kaç yanlış şeye de denk geliyor eşim ama <ben öleyim ben anne değilim zaten sen nasıl evlatsın< diye eşimi bastırarak yaptıklarını bastırıp unutturuyor.. eşim sürekli kredi çekiyor borçlarını ödemek için annesinin ama olmuyor yettiremiyor. Annesi ne yazıkki koskoca 6 seneyi yiyip bitiriyor. neyse baba da bu sürede oğlu işi girince aramaya sormaya başlıyor geliyor yiyor içiyor vs. Anneanne dede de her kışı onun evinde geçiriyo biz sana baktık yıllarca diye oda her türlü bakıyor onlara da köydeki evleri için de kredi çekiyor hatta tadilatını yaptırıyor 20.000 tl ye. Böyle yaşayıp gidiyordu sonra biz tanıştık eşim evlililik hiç düşünmüyormuş çünkü annesi evlenme oğlum ben evlendim de ne oldu yaşar gideriz beraber diyormuş en son emlakçı olan sevgilisinden de ayrılınca . Biz zaten arkadaş olarak tanıştık sonra eşim birden evlenelim dedi ilk buluşmada hemde. ben zaman istedim çünkü tanımıyordum. 1-2 ay geçti annesi bu sürede onu vazgeçirmekle uğraşırken ben de ailesini kendini araştırdım eniştem vesilesiyle. Maalesef eşimin bana evlendikten sonra anlattıklarını üstü kapalı eniştem anlattı. çocuk temiz ama kızım o kadın sana zarar verebilir dedi. bunun üstüne eşimle konuştum maalesef sen annendir yaşayabilirsin ama ben yaşayamam sen ara sor ama benim yaşamamı bekleme istersen yollarımızı da ayırırız dedim. eşim sağolsun ikiletmeden kabul etti. olanlar ondan sonra oldu kadın çıldırdı resmen hergün eşime saldırıyormuş evde ne varsa kırıp döküyormuş komşular duysun diye bağırarak beni sokağa mı atıyorsun vs. diyormuş. Birgün bana da çok ağır bir küfür etti( o o......pu için mi bana uzaksın diye) telefon açıktı eşim o gün yeter dedi. sonra beni aradı ben sakin ol dedim sakın birşey deme dedim sonra bıçakla üstüne saldırıp yumruklamış hatta eşim ağlayarak evden çıkmış benim 28 yılımı mahvettiniz benden buraya kadar diye eşyalarını toplayıp çıkıyor evden. ben de ailemden izin alıp yanına gittim hemen kredi çektik vermediler başta zaten dedesi için 20 bin annesi için de 10 bin çekmişti tanıdık araya girdi yolunu buldular. evimizi dizdik eşyalarımızı aldık. hani allah yardım eder derler ya herkes yardım etti bize kınalığımı gelinik aldığım yer verdi salon sahibi baya indirdi. eşyalar ucuzdan aldık kurduk şükür evi. onun eski evinden eşyaları kadın maalesef vermedi. bana küfür ettiği için korktuğundan karşıma da çıkmadı hiç ama eşime sadece kıyafetlerini al eşyalar benim demiş. eşim aldı geldi 6 yılda rahat 50 bin verdiği eşyaları da bıraktı. biz neyse dedik ağzımızın tadı olsun yeter. düğün oldu eşim gelmelerine izin vermedi. kadın gelmedi korkudan ama babasınıı gazlayıp git oğlun o diye düğünde olay çıkarsın diye gönderiyor ama eşim müsaade etmedi oda gelemedi. çünkü babasıyla düğünden 2 ay önce perdemiz yok evde baba bana yardım et en azından 500 lira gönder demişti oda bende yok diyor. eşim de sen ne zaman babalık yapacaksın deyince bir ton küfür edip kapatıyor. sonra öğrendik ki meğer ki eski karısına yardım ediyormuş yani bildiğiniz boşandığı kadınla para karşılığında dost hayatı maalesef. mevzular buraya kadar en kısa haliyle bu. şimdi bana sövmeyin ama ben bu aralar dedesi ninesini aramasını vs söylüyorum eşim bana kızıyor onlar ahlaksız kızının tarafını tutup bana hakaretler ettiler asla aramam da gitmemde diyor. zaten onlarda aramadı hiç.ölüleri ölüme dirileri dirime benim huzurumu bozmalarına izin vermem diyor. Kızlar lütfen yardımcı olun ailesi akrabası kimseyle görüşmüyor ben sebep olmuşum gibi hissediyorum ne yapayım bilmiyorum. benim ailem sadece var ama hiç olmadılar zor zamanda adları var kendileri yok(başka bir konumda bahsetmiştim kendi ailemden). onun da ailesi hiç yok biz ne yapacağız. yanlış anlamayın ama birimize birşey olsa öbürümüz yalnız kalacak diye çok korkuyorum. :KK43: Bana fikir verin nasıl davranmak sağlıklı olur.
Neden vicdan azabı çekiyorsun asıl eşini onlarla görüstürmek vicdan azabı olur zaten çok çekmiş zor yakasindan düşmüşler yazık değil mi eşine dön yazdiklarini bastan sona oku görüşmek istemek çok saçma zor gününde kimse yanında olmamış zaten size bir şey olsada yardım etmezler esinle mutlu mesud geçinmeye bak yazık adamın daha fazla üzülmesine darbe yemesine vesile olmayın onu mutlu edin bu hayatta herkes çok darbeler yiyor ama anne babadan darbe yemek çok daha ağır

Gelin beni kaşıyın diyorsunuz yani. Hmm. Şey yapın bir odayı kaynanaya bir odayı dede nineye verin onlara da siz bakın. Nasıl??

Eşinin Kurtulmasina sen vesile olmuşsun resmen bide niye kötü hissediyosun ki başına bela mi alacaksın onlarla.gorusturup. kafan rahat olsun bırak ne cehenneme giderse gitsinler
Ya dede nine konusunda yersiz bir vicdan yaptım zaten kendi de istemedi. sevse düşünse beni ararlardı dedi benim işim olmaz dedi kapattık konuyu. Artık umurumda değil eşimin hayatını mahvetmişler ben ne düşüneceğim bu merhametsizleri

A
Neden vicdan azabı çekiyorsun asıl eşini onlarla görüstürmek vicdan azabı olur zaten çok çekmiş zor yakasindan düşmüşler yazık değil mi eşine dön yazdiklarini bastan sona oku görüşmek istemek çok saçma zor gününde kimse yanında olmamış zaten size bir şey olsada yardım etmezler esinle mutlu mesud geçinmeye bak yazık adamın daha fazla üzülmesine darbe yemesine vesile olmayın onu mutlu edin bu hayatta herkes çok darbeler yiyor ama anne babadan darbe yemek çok daha ağır
A
hani insan bazen birşeyi filmde görürse inanmaz yımruk sıkar ya sinirden bizim olayda bu sanırım ben yumruk sıkmayı bitirmiş şimdi filmi unutma safhasına girmişim. Yazdıklarıma şöyle bir baktım kendi hikayem değil de bir arkadaşımın hikayesi gibi tepkisizlik oluşmuş sanki. Yahu ne dedesi ne ninesi akılsız kız çocuğun hayatını bitirmişler seni bulmuş rahatlamış eşyalarını bile almadan kaçmış onlardan ne halta adamın aklına gelmeyeni söylüyorsun ki. Yazıyı okudum kendime de bunları söyledim haklısınız kısaca

Gelin beni kaşıyın diyorsunuz yani. Hmm. Şey yapın bir odayı kaynanaya bir odayı dede nineye verin onlara da siz bakın. Nasıl??
Valla o kadar laf işittim ki bu artık tesir etmedi. Tamam haklısınız yersiz gereksiz bir davranıştı tövbeler tövbesi artık o kan emicilern adını anmam

Valla o kadar laf işittim ki bu artık tesir etmedi. Tamam haklısınız yersiz gereksiz bir davranıştı tövbeler tövbesi artık o kan emicilern adını anmam
Sonra eşiniz onları arar sorar bi bakarsınız can ciğer olmuşlar. Hooop siz kapıya. Bu forumda çok var öyle konu. Evlenen erkek canına okuyan anne babaya Kurban olup yeni eşine neler yapıyor. Ne gerek var huzur bozmaya

Sanırım canın dert istiyor, sakın sakın şu anki sistemi bozma çokkk pişman olursun canım.

Aynen öyle yapın birlikte çok çok mutlu olursunuz ins eşinize bu çektiği acıları unutturun ins Allah istediginiz bi vakitte çocuklarınız da olur kimseye ihtiyacınız yok ne onun ailesine ne sizinkine birbirinize yetersiniz arkadaşlarınız dostlarınız olsun candan ciğerden başka hiçbirşeye ihtiyaç yok ailelerin kârı yok zaten zararlarida sizden uzak olsun

Sonra eşiniz onları arar sorar bi bakarsınız can ciğer olmuşlar. Hooop siz kapıya. Bu forumda çok var öyle konu. Evlenen erkek canına okuyan anne babaya Kurban olup yeni eşine neler yapıyor. Ne gerek var huzur bozmaya
Yersizdi dibini görmediğim bir suya atlamak bu ki saçma sapan birşey olur. Her kötülüğü yapabilecek insanlara gösterilen vicdan olmaz kendine yapılmış bir tuzak olur. Ben hatalıydım

Eşinizi kimseyle görüşmesi için zorlamayın. Onlarla her muhatap olduğunda kendinden bisiyler vermek zorunda kalıyor. Mantikli olan şey insanların kotuluk getiren şeyleri hayatından cikarmasi

Aynen öyle yapın birlikte çok çok mutlu olursunuz ins eşinize bu çektiği acıları unutturun ins Allah istediginiz bi vakitte çocuklarınız da olur kimseye ihtiyacınız yok ne onun ailesine ne sizinkine birbirinize yetersiniz arkadaşlarınız dostlarınız olsun candan ciğerden başka hiçbirşeye ihtiyaç yok ailelerin kârı yok zaten zararlarida sizden uzak olsun
Amin amin ne güzel dediniz. Ben ona bazen kızınca bile üzülüyorum başını önüne eğiyor susuyor dünya benim başıma yıkılıyor. Ona yaşadığı herşeyi unutturmak için çabalayacağım tekrar o cehenneme sokmayacaoım asla. Allah bizi birbirimize yettirsin aile ana baba o bu şu aratmasın

Siz resmen adamı o huzursuzluktan, Pirana gibi insanlardan çekip kurtarmışsiniz. Daha derdiniz ne, insanların ne mal olduğu belli adamın yeniden başını yakicaksiniz bu sefer ucu size de dokunacak

Eşinizi kimseyle görüşmesi için zorlamayın. Onlarla her muhatap olduğunda kendinden bisiyler vermek zorunda kalıyor. Mantikli olan şey insanların kotuluk getiren şeyleri hayatından cikarmasi
Allahtan eşim benden sonra güvenmiş bana da onların hepsini çıkarmış hayatından. Bana kalsa saçma sapan vicdanlarla önce dede nineye yol açar sonra o iki ahlaksız insanla kendimi uğraşırken bulurdum

Siz resmen adamı o huzursuzluktan, Pirana gibi insanlardan çekip kurtarmışsiniz. Daha derdiniz ne, insanların ne mal olduğu belli adamın yeniden başını yakicaksiniz bu sefer ucu size de dokunacak
Hani derler ya bir laf var yersiz iyilik kendine kötülüktür diye benimde o hesap olacaktı önce dede nineye ön ayak ol sonra hooop para için kendini veren kadın ve uçkuru için evladını atan bir baba ile uğraş dur. Allahım sen doğru yoldan ayırma. Allahtan eşim akıllı da lafımı dinlememiş.

Bacım sen durduk yere huzurunu bozmaya mı çalışıyorsun. Kocanla sırt sırta ver mutlu bir şekilde yaşa git.hatta akrabalarında uzak mı uzak şehre git ne ara ne sor.eşine miss gibi destek ol. Yaşayamadığı aile sıcaklığını sen ver.tövbe tövbe...

X