• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Evliyim Ama Kocam Yok Kulübü

dediğin gibi allahtan evde durmuyor arkadaşının işyeri var ona yardıma gidiyor iki gündür, evde olsa surat on karış kime bağırsam diye düşünüyor bir daha:kızgın:annem burda olduğu için bana sesini çıkaramıyor ama hep kızıma bağırıyor:kızgın:inşallah bir an önce düzelir işler yaa...
benimkide aynı böyle biliyormusun annem veya ailemden birisi gelse sinirlenecek bir sey muhakkak buluyor artık beni bu konuda cok üzmeye basladı bunu kendine söylediginde sen yanlıs anladın ailen benim icin cok önemli yaparmıyım böyle diyor ama yapıyor iste

Yaşlı bir marangozun emeklilik çağı gelmişti. İşveren müteahhidine, çalıştığı konut yapım işinden ayrılarak eşi ve büyüyen ailesi ile birlikte daha özgür bir yaşam sürmek tasarısından söz etti. Çekle aldığı ücretini elbette özleyecekti. Ne var ki emekli olması gerekiyordu. Müteahhit, iyi işçisinin ayrılmasına üzüldü ve ondan, kendine bir iyilik olarak, son bir ev yapmasını rica etti. Marangoz, kabul etti ve işe girişti, fakat gönlünün yaptığı işte olmadığını görmek pek kolaydı. Baştan savma bir işçilik yaptı ve kalitesiz malzeme kullandı. Kendini adamış olduğu mesleğine böyle son vermek ne büyük talihsizlikti!... İşini bitirdiğinde işveren, evi gözden geçirmek için geldi. Dış kapının anahtarını marangoza uzattı. �Bu ev senin� dedi, �Sana benden hediye� . Marangoz, şoka girdi. Ne kadar utanmıştı! Keşke yaptığı evin kendi evi olduğunu bilseydi! O zaman böyle yapar mıydı hiç! Bizim için de bu böyledir. Gün be gün kendi hayatımızı kurarız. Çoğu zaman da, yaptığımız işe elimizden gelenden daha azını koyarız. Sonra da, şoka girerek, kendi kurduğumuz evde yaşayacağımızı anlarız. Eğer tekrar yapabilsek, çok daha farklı yaparız. Ne var ki, geriye dönemeyiz. Marangoz sizsiniz. Her gün bir çivi çakar, bir tahta koyar ya da bir duvar dikersiniz. �Hayat bir kendin yap, tasarımıdır� demiştir biri. Bugün yaptığınız davranışlar ve seçimler, yarın yaşayacağınız evi kurar. Öyle ise onu akıllıca kurun. Unutmayın... Paraya ihtiyacınız yokmuş gibi çalışın. Hiç incinmemiş gibi sevin. Kimse izlemiyormuş gibi dans edin.
günaydıııııınnnnn çok güzel çok anlamlı janetcim geriye dönebilsek farklı olurdu gerçekten emeğine sağlık ve teşekkür ederim güzel dileklerin için ayrıca diğer arkadaşlarmada tşk ederim ben yokken baya bi kaynatlmış bakıyorumda aman hep öyle oalım bazen diyorum net kopsa kapansa naparım sizlerle rahatlyorum gerçekten kızlar iyiki varsıız öpüyorum hepinizi ayrı ayrıŞeniz

nerdesiniz kızlar gelmediniz bu gece ben gidiyorum bakın az sonra gelirsiniz:a015:

selam kızlar sabahtan beri ceyran kesikti akşam 6 da geldi
kızdan anca bana fırsat geldi :kızgın:
ben diyorum ki huzur ne demektir
ben neden hiç huzur bulamıyorum :delphin::delphin::delphin:

bende öyleyim canım huzurum olsada kacıracak bir cok sebeb cıkıyor söyle sakin sakin hic stres sıkıntı yokken yasabilmeyi cok isterdim bu konuda yalnız degilsin

bende öyleyim canım huzurum olsada kacıracak bir cok sebeb cıkıyor söyle sakin sakin hic stres sıkıntı yokken yasabilmeyi cok isterdim bu konuda yalnız degilsin

öyle deme canım ya
huzuru yaratmak birazda bizim elimizde.öyle herşeye canımızı sıkıp kafaya takmazsak eminim daha huzurlu oluruza.s
sonuçta sıkıntısı olmayan bir insan hiç görmedim ben
hayat işte

cuma_islamcokguzel.gif

bu arada benim ormantik kocam dün yemeğe götürdü bizi tabi benim ısrarımla oldu yok yağmur yağacakmış falan dedi durdu baktı yağmıyo iyi madem dedi hazırlanın gidiyoz yürüyr yürüye gittik yemek yedik geldik çok mutlu olduk ya ama kendide sevindi değişik geldi bundan önce kaç ay olmuştur gideli artık gideriz herhalde oğlanda büyüdü eşiminde hoşuna gitti olcak olcak kızlar yavaş yavaş zorlada olsa olcak ne dersiniz

inşallah canım benim allahım gönlüne göre versin
hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar :Saruboceq:

hayırlı cumalar arkadaslar aysegül cok sevindim senin adına insallah daha güzel günleriniz olurda bizimle paylasırsın
tinkimi sen nasıl oldun dün pek tadın yoktu heralde durumdan onu anladım sabret canım insallah hersey bir gün yoluna girecek herkesin hayatında böyle inisler cıkıslar var bak bu günlerde gececek ve insallah rahata kavusacaksınız

öyle deme canım ya
huzuru yaratmak birazda bizim elimizde.öyle herşeye canımızı sıkıp kafaya takmazsak eminim daha huzurlu oluruza.s
sonuçta sıkıntısı olmayan bir insan hiç görmedim ben
hayat işte
bende biliyorum canım bunu ama benim sıkıntım hep ev ici degil baska etkenlerde var evdekileri görmezden gelebiliyorsun zamanla gecer diye kendini avuta biliyorsun ama cevrende her gün bir sorun cıkarsa kendi hatalarının acılarını bize cıkarsa huzurda olmuyor cevreyi nasıl kontrol altına alacağız inanki onlar daha cok huzuru kacıyor

bende biliyorum canım bunu ama benim sıkıntım hep ev ici degil baska etkenlerde var evdekileri görmezden gelebiliyorsun zamanla gecer diye kendini avuta biliyorsun ama cevrende her gün bir sorun cıkarsa kendi hatalarının acılarını bize cıkarsa huzurda olmuyor cevreyi nasıl kontrol altına alacağız inanki onlar daha cok huzuru kacıyor

janetcim bu tamamen yapı meselesi bazısı takar bazısı yok sayabilir çevreyi ve söylentiyi ben bunu başarabilenlerdenim aslında seviyorum bu yönümü azcık polyanacıyım sanırım umursamıyorum üzüldüğümdede eşime falan sallıyorum susmuyorum karşılığını verip oturuyorum içime atmam hiç bi zaman paylaşırım sonu nereye varırsa varsın derim hep hayata bi kere geliyoz ya bide yok çevre yok koca karartamam ömrümü dediğim gibi benm eşimde söylete söylete yapanlardan herşeyi söylemeden asla içinden gelip bişey yapmaz bende beklemiyorum artık istiyorum söylüyorum diyorum ağzıma geleni yaprtırıyorum napıyım artık onumu beklicem böyle yani bence biraz kendimizin kıymetini bilelim diyorum

ah canım bende söylerim ama iş kaynana görümceye kayınbabaya gelince bizim ormantik herifte onların tarafını tutunca haklı da olsam haksızda olsam huzur kacıyor
bak basımdan gecen bir seyi anlatayım bizimki avcı gecen sene aralık ayında beni iki kücük kızımı bir üc yasına yeni girmisti biri 9 aylık
kayseriye akrabalarının yanına götürdü orası bir köy kar altında ve tuvaleti dısarda
büyük kızım üsüttü tabi cocuk hem idrar yollarını hem bağırsaklarını neyse kaynanamgile geldik tatil bitti iki hafta orda kalacagız kücük gelin hanım hamile hic bir is yapmıyor ben ise yarım saatte bir kızımı tuvalete götürüyorum kücük kız ise meme bekliyor ve yavrum sürekli memeden yarım kalktığından cok huzursuz
kimse tuvalete götürmüyor evdede iki görümce var yemek verilecek kimse yardım etmez kaynana kalk yardım et der kücük cocuk aglarken sinir olurum susarım yemek yendi bulasık yıkanacak birde üstüne bulasık makinası var kücük görümce sinir olmus kimse yardım etmez zaten herkes elini cekiyor birde kalabalıgız üstüne komsusunu cağırmıs üc cocuklu bir kadın o yardım ediyor milletin yanında ağzına geleni söylüyor tepem attı dedim kim yardım etmiyorsa ona söyle ortaya karısık söyleyipte herekis böyle zan altında bırakma
bir haftadır ordayız her gün kahvaltılyı ben hazırlıyorum sinir oldum tamam ben sorumlulugumu bilirim ama herkeste bilsin ben 3 hamilelik gecirdim hep kanamalı hep yardım etmeye calıstım ama gelin hanım midesi bulanıyormus
bunları gectik benim pis kocam hic yengenizde kücük cocuklu bir bulasıgı yıkayamıyormusunuz evde dört kisiniz demedi bana sinirleniyor o sinir hastasıymıs idare edecekmisim
ve gelirken bir baktım onu teselli ediyor sabret bacım diye
hadi huzurun kacmasın hadi bu adama sevgi ile bakın öbür kaynım ise bacısına kızıyor karıma bir sey demeye hakkınız yok diye simdide konusmuyorlar hanfendiyi cok ezmisler halbüki 9 ay boyunca yatmaktan baska bir is yapmadı onun acısını benden cıkardılar böyle bir esiniz böyle akrabaları olunca nasıl huzurunuz kalır bunun gibi bir cok olay annemgil yanında yok onlarla paylasamıyorum koca onların tarafında hic bir laf söyletmiyor bir tatile gidiyoruz ben kızlarla arka koltukta kaynana ön tarafta büyük kız kusuyor ön tarafa kucaga alınca rahatlıyor onu bile almıyor
simdide benden kücük kızımı istiyor o gün ne dedi biliyormusunz büyümesini bekliyormus alacakmıs benden vermezsemde annam evine yollayacakmıs esin annen bana niye böyle söyledi o gönder diyince gönderecekmisin dedim bana bir sürü kızdı küstü neymis efendim saka yapıyormus allah askına böyle sakamı olur simdi dua ediyorum insallah kendi gibi dünürleri olur ve bana yaptıklarının aynısını onlara yaparlar iyiyselerde kötüyselerde artık cok yoruldum cünki

Son düzenleme:
GENEL GEÇER FORMÜLLER VE İSTATİSTİKÎ VERİLER

Bir kadının gelecek endişesi evlenene kadar sürer.
Bir erkeğin gelecek endişesi evlenince başlar.
Başarılı bir erkek eşinin harcayabileceğinden daha fazla geliri olandır.
Başarılı bir kadın böyle bir erkeği evliliğe iknâ edebilendir.

MUTLULUKBir erkekle mutlu olabilmek için onu çok iyi anlamak ve az sevmek gerekir.
Bir kadınla mutlu olabilmek için onu çok sevmek ve anlamaya çalışmamak gerekir.

UZUN YAŞAM Evli erkekler bekar erkeklerden daha uzun yaşar ama daha erken ölmek isterler.

DEĞİŞİM ORANI
Bir kadın kocasının değişeceği inancıyla evlenir ama erkek değişmez.
Bir erkek karisinin değişmeyeceği inancıyla evlenir ama kadın değişir.

TARTIŞMA TEKNİKLERİ
Kadın bir tartışmada her zaman son sözü söyler. Bu sözden sonra erkeğin söyleyeceği herşey yeni bir tartışma konusudur.

"EVLEN ARTIK" VIDI VIDISI NASIL KESİLİR?
Her düğünde yanınıza gelip sizi mıncıklayarak "Artık sıra sende" diyen yaşlı akrabalara, cenazelerde aynısını yaparsınız bir daha evlilik lâfı ağızlarına almazlar.
[/B]

janetcim neden eşinle gidiyosun ben gitmiyorum desen evinde kalsan olmuyomu yapamazmısın böyle bişi yani kocanın dayağı falan varmı eğer varsa allah sabır versin canım ya ben dayanamam böyle bişeye benim babamın vardır şiddeti annemi hep döverdi bende hırsla büyüdüm ezdirmicem kendimi hiç bi erkeğe diye hala yapmaya çalışıyorum çocuğumda olsa benim bişeye zorlayamaz istemediğim ortama sokamaz yaparsa başına gelcekleri bilir gözünün yaşına bakmam çeker giderim korkar oda bilir yapacağımı zorlamaz beni ayyyy kızlar ben sizi görünce kendi derdimden utandım yaa :((

janetcim allah yardımcın olsun canım
eşin kaç yaşında kaç senelik evlisiniz canım
eşinin tavırları daha yeni evlenmiş 20lik delikanlı gibi canım ya
bazen erkeklerin olgunlaşması evliliği idrak etmeleri eşin kıymetini bilmeleri biraz zaman alır canım ama senin eşin çok gecikmiş gibi geldi bana

hayırlı cumalar arkadaslar aysegül cok sevindim senin adına insallah daha güzel günleriniz olurda bizimle paylasırsın
tinkimi sen nasıl oldun dün pek tadın yoktu heralde durumdan onu anladım sabret canım insallah hersey bir gün yoluna girecek herkesin hayatında böyle inisler cıkıslar var bak bu günlerde gececek ve insallah rahata kavusacaksınız

inşallah canım ama benim hiç umudum yok hala işsiz
aylak aylak geziyor dolmuşa başlıycaktı adamlar tanımadıkları için
araba vermek istememişler yani kıyafetinide aldık ama boşuna yaniii :delphin::delphin:
bilmiyorum canım benim o kadar yoruldumki anlatamam kendim iş aradım yok bulamıyorum :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

senin nasıl çocuğunu istiyorlar ya kafayı mı yemiş bunlar evlat verilebilirmi
yok ya vallaha kan beynime sıçrıyor ne demek bu :oklava::oklava:

Back