• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben evliliği çiçek böcek güneş bulut mu sanmışım?

Evlenmeden önce nasıl biriydi? Aynı davranışlara hiç şahit oldunuz mu yoksa sonradan 180 derece değişti mi?
Çok tatlı dilli teması çok seven, sorunlarda alttan alan dayanamayıp yazan kıyamayan biriydi. Ha ama çok mutlu bir insandı diyemem. Güler yüzlü sakin bir insandı. Biraz melankolik bir hali vardı ama bu kadarını tahmin etmiyordum. Biz tam bir hareketli cıvıl cıvıl minik kız ile sakin ağırbaşlı erkek çiftiyiz. İllaki değişecekti sanki bu kadarını beklemiyordum.

Evlilik çiçek, böcek, bulut, aşk, mutluluk değil. Çünkü hayat öyle çiçek böcek bulut ... değil. Siz artık hayatı birlikte yaşıyorsunuz. Önceleri sadece aşkınızı birlikte yaşıyordunuz. hayatlarınız ayrıydı, evleriniz ayrıydı. Evlilik böyle bir şey. Sanmayın ki çıkarken yaşadığınız o heyecanlar, çiçekler, kelebekler evlendiğiniz zaman 24 saat haftanın 7 günü aylarca yıllarca öyle sürecek. Siz şu anda birlikte çıkmıyorsunuz, siz şu anda birlikte şu hayat denen, kah mutlu ama kah mutsuz, zorluklarla dolu, stresli ve yorucu olan, ve çoğunlukla vasat olan şeyi yaşıyorsunuz. Normal yani. Siz çıkarken 24 saat sizinle mi ilgileniyordu? Sizinle buluştuğunda, ya da telefonda konuştuğunda sizinle ilgileniyordu canımlı cicimliydi onu dışında ise evde telefonuyla oynuyordu, ofluyordu pofluyordu vs. Annesinin kurduğu sofrada yemeğini tıkınıyordu ve belki de sofrayı toplamıyordu. Siz şimdi birlikte bir hayat yaşayacaksınız. sofrayı toplamasını istiyorsanız tatlı dille söyleyeceksiniz mesela. Yeni yeni alışacaksınız birbirinize ve birlikte yaşamaya. 7/24 çiçek böcek kelebek olmayacak.
Kesinlikle bende yazarken biraz esprisine yazdım inanın biz zorlu süreçlerden getirdik bu evliliğe kendimizi elbette hayatta her şey insan için çiçek böcek olmayacak. Ama birbirimizle savaşmak mantıklı gelmiyor bir olup hayatla mücadele etmeye çalırız sanmıştım. Her cephede savaş verir oldum.

İkinci kısımda öyle haklısınız ki evet evet evde nasıl bir insandı bilemem yine telefonla takılan yemek yiyip paşa olan biri olmuştur büyük ihtimalle.

Eşimin sırf rahat batması durumundan depresif göründüğünü düşünüyorsam (yani bir derdi yoksa) ben çıkar yürüyüşümü yapar açar filmimi izler çayımı höpürdetirim. Noldu noldu neden böylesin diye üstüne düşmek hatadır. Kimsenin kahrını çekmeye gelmedik dünyaya. Çekmek istesek evlenmez anamıza babamıza hizmet ederdik.
Bana emek veren doğurup büyütüp okutup iş güç sahibi yapan insanlara yaparken zerre de gocunmazdım kesinlikle.

Yeni evlilikte böyle şeyler olmaz bence , eşiniz evlendigine pişman olmuş ve bekarliğini özlüyor, bizde yeni evliyken kavga ederdik ama barışınca herşeyi unutur birbirimizden ayrılamazdık ve boşanma kelimesini her kavgada ben dile getirirdim ama eşim asla ağzına alamazdı ve hicbir zamanda almadı, bence bu evlilikten hayır gelmez 😕 bari çocuk yapmayın kendinizi garantiye alın maddi manevi...
Bu halde ikimizinde hiç niyeti yok zaten.

ben galiba hatırlıyorum eski konuları

siz çıkarken 1) uzak ilişki yürütüyordunuz
hani yanınıza geliyordu gidiyordu ama sanmıyorum ki evlenmeden önce birlikte yaşamış olun..ben eşinizden biraz muhafazar vibe alıyorum çünkü bu konularda
2) eşiniz haftada 2-3 gün arkadşalarıyla çıkıp gece yarılarına kadar gelmiyordu. bu da bekarlıktan beri hep brlikte olduğu grubuydu ve sizin eşleriyle filan hiç ortak bir ortamınız yoktu.
adam bunu normal devam ettirmek istiyordu. siz birlkite birşey yapmanız gerektiğini onun kafasına göre arkadaşlarıyla 2lere kadar takılaması gerektiğini düşünüyordunuz.

karıştırmıyorsam o sizdiniz.

o zaman da demiştim. eşiniz evliliği böyle bir şey olarak tahayyül ediyor.
onun için sorun yok.
burada tüm sorun eden sizsiniz, diye.

inanılmaz doğru ve tecrübe kokan bir yorum. sonuna kadar katılıyorum.

ek olarak kendimden örnek vermek istiyorum. 3,5 senelik ilişkimizi evlilikle tamamladık 1 senedir evliyiz
ve ben ilk zamanlar çok çok zorlandım. yani eşim benim için tanıyanların da onayladığı üzere kendince çok fazla fedakarlık yaparak, asla yapmam dediği şeyleri kabul ederek, ben de onun için aynı şekilde çok fazla fedakarlık yaparak bin bir zorlukla evlendik diyebilirim ama aynı evin içine girince bir çok küçük şeyden bir çok problem çıkabiliyor, dışarda sevgili olduğunuz adamla aynı eve girdiğinizde ne yazık ki o aşk aynı şekilde devam etmiyor, he karşılıklı emek verip özveride bulunup alışınca çok güzel bir yere evriliyor, büyüklerimizin verdiği öğütler çok önemli bunları kulak arkası etmemek lazım. bizim de şu an yeni yeni oturdu diyebilirim, hala arada tartışmalar olur anlaşmazlıklar olur bunlar bütün evliliklerde olur. mühim olan (iki tarafın da) birbirini nasıl idare edeceğini öğrenmesi bu konuda istekli olması :KK200:
Ben bunu buraya yazıyorum çünkü arkadaşlarıma anlatsam probisin o senin için neler yaptı derler anlattıklarımı sorun olarak değerlendirmez falancanın kocası şöyle derler.Daha önceki konumda da yazmıştım. Ülkenin bir ucundan bir ucuna günü birlik uçakla gider beni görür dönerdi. Öyle bir değer vermek öyle bir saygı sevgi idi aramızdaki. Ama şimdi ikimizde hayal kırıklığına uğradık.Dışardan gıpta ile bakılan bir çiftizdir. Bazen nazar mı diye düşündüğüm olur.

Bi mesguliyetiniz yok gibi geldi bana? Ikiniz de birbirinizden mutluluk beklio gibisiniz. Ama boyle olmaz herkes kendi mutluluğundan sorumludur.

Kişilere göre değişir tabii ama evlilik mutsuzluk üzerine kurulu bir durum değil. Evet cennetten bir bahçe de değil mi elbette ilk beş yıl zorladığı zamanlar oluyor ama bu 1. Yıl 6 kereyse 2. Yıl 4 kere yani giderek oturuyor ve huzurlu bir hal alıyor. Tabii bunun iki tarafla da ilgisi var. İki tarafta birlikte büyüyüp gelişecek duygusal anlamda.

Biz 4. yıla giriyoruz evlilikte. Ben geçmişe dönüp bakınca ne kadar geliştiğimizi görüyorum. Birbirimizi dinlemeyi öğrenmişiz. Eşimin beni anladığını görmek çok iyi bir his, ben de ona bu hissi yaşatmak istiyorum ondan görünce.

Eşinizde büyük bir sıkıntı var. Ya rahat batıyor ya da geçmişte takılı kalmış bir şeyleri unutamıyor. Bu bir kadın olabilir sizden gördüğü bir hareket olabilir. Bazı insanların böyle takıntıları olabiliyor. Bunu aşmanın yolu yine ondan geçiyor. Siz tek başınıza bir şey yapamazsınız.
Eşim hiç ailesinde tatışma falan görmemiş annesi hep alttan almış babasını o hep sorunsuz bir evlilik olacağını sandı sanırım ve çok çatışınca hiç birini unutmadı.üstüne yenilerde eklendi.

Kendim aşmayı deniyorum aşamazsam boşanmadan önceki son çarem terapist. Çünkü bu günlerimizin böyle geçip gitmesi yüreğimi parçalıyor.

Eşiniz mutsuz olduğunu söylemiş. Neymiş onu mutsuz eden?

Eşiniz bu şekilde devam edecekse, sinirlerinizin bayağı güçlü olması gerekiyor. Buna değer mi onu düşünün.
benim fikrimce
adam bu kızın evlilik beklentisinin farklı olduğunu
kendisinin normal gördüğü evliliği onun normal görmediğini, yavaş yavaş anlıyor.

e bunlar severek evlenmiş
adam sevgi dolu, ağır, etrafında sevilen bir abi. kendini ideal eş olarak görüyor o esasen.
kızın evliliklerini ideal görmemesine çok bozulyor bence şu anda.

yükske ihtimale etraıfnda hep böyle alttan alan mülayim kadınlara alışmış..ve en önemlisi kendi eşinin de öyle olacağına needeys %100 emin olarak evlenmişti...
mesela arkadşalarıyla çıkmasına eşinin laf söylemesie inamıyor yükske ihtimalle.

bir de çalışan kadın bu. çalışan kadından kendi anaannesi zamanı şeyler bekliyor .....

ben galiba hatırlıyorum eski konuları

siz çıkarken 1) uzak ilişki yürütüyordunuz
hani yanınıza geliyordu gidiyordu ama sanmıyorum ki evlenmeden önce birlikte yaşamış olun..ben eşinizden biraz muhafazar vibe alıyorum çünkü bu konularda
2) eşiniz haftada 2-3 gün arkadşalarıyla çıkıp gece yarılarına kadar gelmiyordu. bu da bekarlıktan beri hep brlikte olduğu grubuydu ve sizin eşleriyle filan hiç ortak bir ortamınız yoktu.
adam bunu normal devam ettirmek istiyordu. siz birlkite birşey yapmanız gerektiğini onun kafasına göre arkadaşlarıyla 2lere kadar takılaması gerektiğini düşünüyordunuz.

karıştırmıyorsam o sizdiniz.

o zaman da demiştim. eşiniz evliliği böyle bir şey olarak tahayyül ediyor.
onun için sorun yok.
burada tüm sorun eden sizsiniz, diye.
Evet saatine kadar doğru hatırlıyorsunuz zahmetinize teşekkür ederim.

Doğru.Bende o da muhafazakar kesimden sayılırız. Öyle çevre ile çok kapalı bir iletişimimiz yok ama dini hassasiyetlerimiz var.

Ben istersem kendimi değiştirebilirim. belki zor olur yinede yaparım ama evliliğe uygun olanın kendi davranışlarım olduğunu düşünüyorum.

Bi mesguliyetiniz yok gibi geldi bana? Ikiniz de birbirinizden mutluluk beklio gibisiniz. Ama boyle olmaz herkes kendi mutluluğundan sorumludur.
Ben mutluyum ve aslında meşgulüm çalışıyorum. Eve geldiğimde de mutlu bir insan görmek istiyorum. Öfleyen puflayan sürekli yakınan insan ile günler devriliyor sadece hayat yaşanmıyor.

benim fikrimce
adam bu kızın evlilik beklentisinin farklı olduğunu
kendisinin normal gördüğü evliliği onun normal görmediğini, yavaş yavaş anlıyor.

e bunlar severek evlenmiş
adam sevgi dolu, ağır, etrafında sevilen bir abi. kendini ideal eş olarak görüyor o esasen.
kızın evliliklerini ideal görmemesine çok bozulyor bence şu anda.

yükske ihtimale etraıfnda hep böyle alttan alan mülayim kadınlara alışmış..ve en önemlisi kendi eşinin de öyle olacağına needeys %100 emin olarak evlenmişti...
mesela arkadşalarıyla çıkmasına eşinin laf söylemesie inamıyor yükske ihtimalle.

bir de çalışan kadın bu. çalışan kadından kendi anaannesi zamanı şeyler bekliyor .....
Bana hep senin dikbaşlılığını maracağız derdi. Sürpriz olmaması gerekiyordu. Ben sonradan değişmedim ki.

Ve evet ona bazı konularda eleştirdiğimde içkim kumarım mı var. Geldiğim gittiğim görüştüğüm yerler insanlar belli diyor. Ona göre bu yeterli iyi bir eş için.Sorulmasın söylenmesin istiyor. Ama bir gün bambaşka bir yere gitse haberim bile olmaz.

Bana hep senin dikbaşlılığını maracağız derdi. Sürpriz olmaması gerekiyordu. Ben sonradan değişmedim ki.

Ve evet ona bazı konularda eleştirdiğimde içkim kumarım mı var. Geldiğim gittiğim görüştüğüm yerler belli diyor. Sorulmasın söylenmesin istiyor. Ama bir gün bambaşka bir yere gitse haberim bile olmaz.
ya işte şey

kendisi ideal eş
muhafakazar, ağır, içkisi kumarı mı var, karıya kıza mı gidiyor zaten biliyorsun kimlerle takılıyor...Alla Alla...

bu abiler bi anlayamadı o zaman gidip mahallesinde ortaokul mezunu beklentisi dövmesin, eve ekmek getirsin, ana-babama gitmeme karışmasın... olan bir ablayla evlenseydi. o ablalar zaten herif karışmasın gezsin sabahlara kadar daha bile mutlu olabiliyor...

hem okumuş çalışan, bilinçli kadınla evlen
hem ev işi yapma
hem baban-deden zamanı erkek figürü gibi davran
hem sen ideal koca değilsin böyle kusura bakma denilince (direkt demek değil de iş oraya gelince) de bozul.

o muhafazakar kesim şeyleri var ya kadın istanbul gibi olmalı fethi zor, fatihi tek (ki istanbulun bir dolu fatihi olmuştur da neyse) siz onun için fethettiği istanbul gibi bir şeysiniz sanırım...çok seviyordur eminim. ama sene 2022, siz muhafazakar da olsanız sizin beklentileriniz farklı...
Evet saatine kadar doğru hatırlıyorsunuz zahmetinize teşekkür ederim.

Doğru.Bende o da muhafazakar kesimden sayılırız. Öyle çevre ile çok kapalı bir iletişimimiz yok ama dini hassasiyetlerimiz var.

Ben istersem kendimi değiştirebilirim. belki zor olur yinede yaparım ama evliliğe uygun olanın kendi davranışlarım olduğunu düşünüyorum.

bence de son derece makul davranışlarınız. normali sizin evlilik anlayışınız zaten.

umarım bir orta yol bulursunuz.

Eşim hiç ailesinde tatışma falan görmemiş annesi hep alttan almış babasını o hep sorunsuz bir evlilik olacağını sandı sanırım ve çok çatışınca hiç birini unutmadı.üstüne yenilerde eklendi.

Kendim aşmayı deniyorum aşamazsam boşanmadan önceki son çarem terapist. Çünkü bu günlerimizin böyle geçip gitmesi yüreğimi parçalıyor.
Eğer geçinmeye gönlü varsa terapist işe yarar. Bir de tabii sevginin ağır basması gerekiyor.

Maalesef bizden önceki nesil yani annelerimiz aşırı özverili olarak bireysel kadın benliklerini bastırmış. Bu tarz ailelerde yetişen erkekler de eşlerinden bunu bekliyor. Ailede ne gördüyse olayı. Mesela benim babam anneme hep yardım eder ve onu hizmetçi/köle gibi görmezdi. Ben de beni öyle görmeyecek biriyle mutlu oldum. Eski eşim tam tersiydi. Kadın dediğin şudur budur şeklinde sürekli bir yük bindirmeye çalışıyordu. O nasıl olmamı istediyse öyle olmama rağmen sonu gelmiyordu. Doymuyordu. O noktada ben hiçbir şey yapamazdım. Yapamadım da ve çok şükür ki bitti.

ya işte şey

kendisi ideal eş
muhafakazar, ağır, içkisi kumarı mı var, karıya kıza mı gidiyor zaten biliyorsun kimlerle takılıyor...Alla Alla...

bu abiler bi anlayamadı o zaman gidip mahallesinde ortaokul mezunu beklentisi dövmesin, eve ekmek getirsin, ana-babama gitmeme karışmasın... olan bir ablayla evlenseydi. o ablalar zaten herif karışmasın gezsin sabahlara kadar daha bile mutlu olabiliyor...

hem okumuş çalışan, bilinçli kadınla evlen
hem ev işi yapma
hem baban-deden zamanı erkek figürü gibi davran
hem sen ideal koca değilsin böyle kusura bakma denilince (direkt demek değil de iş oraya gelince) de bozul.

o muhafazakar kesim şeyleri var ya kadın istanbul gibi olmalı fethi zor, fatihi tek (ki istanbulun bir dolu fatihi olmuştur da neyse) siz onun için fethettiği istanbul gibi bir şeysiniz sanırım...çok seviyordur eminim. ama sene 2022, siz muhafazakar da olsanız sizin beklentileriniz farklı...

bence de son derece makul davranışlarınız. normali sizin evlilik anlayışınız zaten.

umarım bir orta yol bulursunuz.
Yorumunuzu t shirt olarak basıp gezmek istiyorum.
Arkadaşları da evli bir tencere takımına karısı adama karışmıyor mesela. Benim bir ihtiyacım olduğu için mi karışıyorum sana. İki günde anlaştık ya bu koyuyor ona. Zaman zaman iyi hissetse de sonra birden nasıl bana karışır perileri geliyor herhalde çekiyor elini her şeyden.

Son düzenleme:
Eğer geçinmeye gönlü varsa terapist işe yarar. Bir de tabii sevginin ağır basması gerekiyor.

Maalesef bizden önceki nesil yani annelerimiz aşırı özverili olarak bireysel kadın benliklerini bastırmış. Bu tarz ailelerde yetişen erkekler de eşlerinden bunu bekliyor. Ailede ne gördüyse olayı. Mesela benim babam anneme hep yardım eder ve onu hizmetçi/köle gibi görmezdi. Ben de beni öyle görmeyecek biriyle mutlu oldum. Eski eşim tam tersiydi. Kadın dediğin şudur budur şeklinde sürekli bir yük bindirmeye çalışıyordu. O nasıl olmamı istediyse öyle olmama rağmen sonu gelmiyordu. Doymuyordu. O noktada ben hiçbir şey yapamazdım. Yapamadım da ve çok şükür ki bitti.
Mesajınıza hem hak verdim hem son kısmına üzüldüm. Bende sizinki gibi bir aileden geldim. O hizmetçi gibi görmez ama bazı şeyler erkeklik gururuna dokunuyor.

Geçenlerde şunu farkettim. Hiçbir çalışan kadın böyle bir koca istemez. İşte o an boşanmaktan korkmadım yada başkasıyla mutlu olma ihtimalinden çünkü olamaz. Olursa kadım çalışmıyor demektir. O zamanda evi geçindiremez.

Sinirimden ekstra gelir getiren ek işimi bıraktım. Dengemiz şaştı. O zaman erkeğim erkek diyorsan tek başına çevir bir evi bende erim erim diyeyim.

Sonumuzun hayır olmasını temenni ediyorum.

Ben bunu buraya yazıyorum çünkü arkadaşlarıma anlatsam probisin o senin için neler yaptı derler anlattıklarımı sorun olarak değerlendirmez falancanın kocası şöyle derler.Daha önceki konumda da yazmıştım. Ülkenin bir ucundan bir ucuna günü birlik uçakla gider beni görür dönerdi. Öyle bir değer vermek öyle bir saygı sevgi idi aramızdaki. Ama şimdi ikimizde hayal kırıklığına uğradık.Dışardan gıpta ile bakılan bir çiftizdir. Bazen nazar mı diye düşündüğüm olur.
hah aynen işte bizim de öyleydi, inan bana çoğu kez benimle evlenmek için deliren ailesini arkadaşlarını silmeyi göze alan adam bu mu dediğim bile oldu, evlendik büyüsü bozuldu dediğim oldu, ayrılsak mı acaba dediğim bile oldu. tabii ki karşılıklı eminim eşimin de bunu düşündüğü dediği zamanlar olmuştur.
mesela biz çift terapisi de aldık, he sorunlarımıza bu tek başına çözüm oldu mu, net bir şekilde evet o oldu diyemiyorum belki zamanla birbirimizin ev içi dilini çözdük belki de profesyonel yardım işe yaradı ama zamanla yavaş yavaş düzene giriyor. en azından bizim öyle oldu.
ortada çok çok çok büyük bi sevgi varken, şiddet ihanet çok büyük saygısızlık yokken bence sahip olunan şeyi kaybetmemek için uğraşmalı insan, bir şeyler tolere ediliyor zamanla ve tabii ki karşılıklı şekilde
bi de sanırım evlilik öncesi çok badireler atlatınca sanırım sonrası için beklentilerimiz de aynı ölçüde büyük oluyor

hah aynen işte bizim de öyleydi, inan bana çoğu kez benimle evlenmek için deliren ailesini arkadaşlarını silmeyi göze alan adam bu mu dediğim bile oldu, evlendik büyüsü bozuldu dediğim oldu, ayrılsak mı acaba dediğim bile oldu. tabii ki karşılıklı eminim eşimin de bunu düşündüğü dediği zamanlar olmuştur.
mesela biz çift terapisi de aldık, he sorunlarımıza bu tek başına çözüm oldu mu, net bir şekilde evet o oldu diyemiyorum belki zamanla birbirimizin ev içi dilini çözdük belki de profesyonel yardım işe yaradı ama zamanla yavaş yavaş düzene giriyor. en azından bizim öyle oldu.
ortada çok çok çok büyük bi sevgi varken, şiddet ihanet çok büyük saygısızlık yokken bence sahip olunan şeyi kaybetmemek için uğraşmalı insan, bir şeyler tolere ediliyor zamanla ve tabii ki karşılıklı şekilde
bi de sanırım evlilik öncesi çok badireler atlatınca sanırım sonrası için beklentilerimiz de aynı ölçüde büyük oluyor
Evet eşimde aldatma namusla ilgili bir sorun şiddet yoksa bunlar dert değil diyor ama ben evliliğe uygun görmüyorum davranışlarını madem dert değil çözse keşke.

Umarım vizede iyi gelir terapist. Atlatmış olmanıza sevindim.

Ay kendimi tanıtmakta nasıl yormuş. İşte eski konularımı bilen bilir yeni evliyim eşimle arkadaşları nedeni ile git gelli bir evliliğimiz oldu. En son uzun uzun(en uzunu iki haftayı bulan) bir küslüğümüz oldu. Ben ufak çapta bir sinir krizi geçirip aynı tavırı takındım. Öyle olunca ne yapacağını şaşırdı. Annemlere anlatalım boşanalım dedi. Benim kimseyi karıştırmama konusunda hassas olduğumu biliyor ya oraya oynuyor. Tamam dedim git al gel madem benim artık bu triplerw bir çözümüm yok. Neyse gitti aldı geldi. Ben anlatıyorum o susuyor. Sonra o da anlattı falan derken ailesi iki gün iyi işte oğlum dediler. Sen küsmeyi nerden çıkardın ailende böyle şey mi gördün dediler. Bana hak verdiler. Neyse tatlıya bağlayıp gittiler.

Sonrasında bir iki hafta iyi gittik ama ardından kah kendimi iyi hissetmiyorum kah şuram ağrıyor(her gün başka bir yer ve gidelim doktora dediğimde yok deyip yakınmaya devam ediyor) kah buram ağrıyor kah mutsuzum demeye başladı. O böyle söylerken benim içim şişiyor tabiki. Yani sürekli bir yakınma hali. Yatarken cinsel hayat dışında tek bir temas yok ikimizde iki uçta. Telefonda tel bir güzel söz yok.

Neyse dün yemekten sonra ne bir eline sağlık demek var ne bir gelip yardım etmek zaten o günden beri telefondan kafasını kaldırmıyor. Dün gittim yanına konuşmaya canını sıkan bir şey mi var birden ne oldu diye. Bilmiyorum mutsuzum falan demeye başladı. Senle alakası yok gerçekten falan dedi. Ama evde iki kişiyiz. Eve bir geliyor surat beş karış ben mutlu bir insanım ama bu hali benim bütün mutluluğumun katili.Benim aşk dolu ilişkim böyle bir evliliğe evrildi. Yani bu git geller bu haller beni çok yordu. Sanki ama bugün ama yarın boşanacakmişız gibi hissetmeye başladım. Ara ara aniden gelen ağlama krizlerim var.Sorun bende sanırdım. Ama bende olmadığına iknayım artık.

Acaba her evlilikte daha da yeniyiz olur mu böyle şeyler? Ya da evliliği ben çiçek böcek güneş bulut mu sanmışım? Çok mu sabırsızım? Bu gibi bir sebep için boşanmaya değer mi?
Eşiniz bence bezdirme politikasıyla size "ne yaparsan yap git arkadaşlarınla takıl" falan dedirtmeye çalışıyor. Hani, beni evde olmaya zorlarsan işte böyle olur kafaları ;)

Back