- 1 Eylül 2011
- 102
- 11
-
- Konu Sahibi Madame_de_Pompadour
canım sana şunu söylemeliyim öncelikle 2 aylık bir bebeğin kalbi durduysa zaten o sorunlu bir bebeğin olmasındandı.ben ilk bebeğimi kaybettim hemde neler yaşayarak 3 gün yoğun bakımda yattım benim de hayatım tehlikedeydi.ama gözümü kararttım ve tekrar hamile kaldım.bak kızım şimdi 4 yaşında.oğlumu unuttummu asla.ama acım ilk günkü gibi değil.2.hamileliğmde gittiğim doktor riskli gebelik profosörüydü ve ilk 3 ayda ölen bebek sorunlu bir bebektir zaten demişti bir keresinde.sende güçlü ol.2.de eminim hiçbir sorun yaşamayacaksın.
((
inşallah tez zamanda hamile haberini alırız canım senden
hamile kalmak, devam ettirmek hepsi çok çok zor
Allah yardımcısı olsun herkesin
bende bu cuma ikici bebegimi kaybettim ilki 11 haftalıktı karnımda öldü ikincisi 6 haftalıktı düştü evet çok zor insan ne yapacak ne düşünecek bilemiyor eşekten düşmüşe dönüyor sabretmek ve şüktermekten başka yapacak birşey yok rabbim yardımcımız olsun
inşallah canım ne kadar güzel konuşmuşssun
şu an içim öyle acıyor ki, sorunlu bebek olduğunu kabul etmek de beni üzüyor aslında. neden sorunlu acaba diye
bilemiyorum. biz samsunda olmamıza rağmen doktor sorunu yaşadık
ve ilk gebeliğimdi, cahildim herkes kadar. bugün öğrendim ki kalp atışlarının bile sayısına göre doktor bebeğin durumu hakkında bilgi verebilirmiş.
biz kalp atışını duyup mutlu olmuştulk sadece. bilinçlendiren yoktu
tekrar hamile kalır mıyım bilemiyorum, ama bildiğim her şeyden önce iyi bir doktorun şart olduğu
Babamı kaybettiğimde kullandığım bir sakinleştirici vardı. Ondan kullanıyorum iki gündür. Sersem gibi yapsa da beni birazdaha iyi oluyorum. SEni çok iyi anlıyorum canım ve acını paylaşıyorum
Bebeğimi soracaklar diye kimselerle görüşmek istemiyorum ben de. evden çıkmayı düşünmüyorum. Herkes çslış daha kolay atlatırsın dedi ama izin aldım bu hafta. Hakkımızda hayırlısı
bak baslarda bende oyle dusunuyordum yakın cevreme zaten dedım ben unuttum sızde unutun bana da bısey sormayın dıye soranada oyle dıyorum gectı ben unuttum sızde unutun gectı bıttı dıyrum gecıstırıyorum cnm yapma sakınlestırıcı falan rabbım daha buyuk acılar yasatmasın sen den bır parca ama cok buyuk degıldı benımkıde oyle ya daha buyuk olsaydı hıssetseydın canlanmıs olsaydı en azından oyle dusun helede ılk dusuk sıkma canını baban ıcınde basın sagolsun
amin cnm taktırı ılahı yapcak bısey yokCok tesekkur ederim canim
Hayirlisi buymus demeye calisiyorum artik
Allah'im ne bana ne baskalarina yasatmasin bir daha
Meraba bende 10 haftalik bebegimi kaybettim ..hic bir sorunumuz yoktu midem bile bulanmiyordu 😟 2 gun once gece kanamayla uyandim bebegim beni terk etti..kendime gelemiorum icim yaniyo ona bakamamisim gibi geliyo birdaha bu duyguyu tadamiycam die õdūm
Kopuyo nasil atlaticam ne yapicam 😞
geçmiş olsun arkadaşım
aynı duyguları ben de hissediyorum ama kendimizi üzmekten başka bir işe yaramıyor
çok zor biliyorum ama yapabileceğimiz tek şey iyi düşünmek ve Allah'ın taktirine bırakmak bundan sonrasını
foruma böyle bir konu açmak kimsenin istemeyeceği gibi benim de hiç istemeyeceğim bir şeydi. Ama maalesef bugün bebeğimi aldırmak zorunda kaldım
öncekikınularıma bakarsanız aslında hafif tehlikeli bir gebelikti benimkisi. Biraz aşagıdaydıbebeğim ilk kontrolumde. Ancak ikinci sefer gidilen kontrolde duyulan kap atışları beni de sevindirdi anne olabilme ümidiyle.
Ancak dün kontrole gittiğimizde ikinci kez kalp atışlarını duymayı beklerken kalbinin durdugunu öğrendik. O an dünyam başıma yıkıldı. Muayenehaneden nasıl çıktığımı bilemedim. Ardından başka bir doktor. Ve yine aynı sonuç. üstelik bebeğimin kalbi on gün önce durmuş. Ve ben içime bir ara gelen 'acaba bir şey mi oldu, sanki bir şey hissetmiyorum' hissinden başka hiçbir şey anlamadım kalbinin durduğuna dair.
Dün bütün gece hastanedeydim. Ve kimseyi almadılar yanıma. Doğumhanede beş doğum ve doğum sancısı yaşayan anne adaylarını gördüm, feryatlarını duydum. Düşük hakkında hiçbir fikrim yoktu. Vücuduma yerleştirilen ilaç, ardından suni sancı serumu, sabaha kadar süren ağrılar, dinmek bilmeyen gözyaşları ve düşmeyen bir bebek..
Sabaha da anestezisiz bir kürtaj..
Doktor 3 ay korun dedi ancak bir daha cesaretim olur mu zaten, bilemiyorum. Geleceğe dair tüm umutlarım neredeyse tükendi, bir gece de her şey darmadağın oldu. Ailem, eşim herkes çok üzgün. Ancak en büyük acıyı yaşayan elbetteki bizleriz.
Birileriyle acımı hem paylaşmak istiyorum hem de kimselerle konuşmak istemiyorum. Ruh halim berbat.
Beterin beteri var elbette ve her işte bir hayır. Ancak bu kadar sevinip heveslenmişken her şeyin başa dönmesi ve yaşanılan kayıp gerçekten çok yıpratıcı. Aklımda hep bebeğimi neden kaybettiğime dair şüpheler ve asla cevabını bulamayacağım sorularım var. Ve hiç bir zaman unutamayacağım bir kaybım. Gerçekten çok zormuş. Allah bana ve benim gibilere yardım etsin..
canım gene olur allahın ıznıyle uzme kendını sen dua et allah yardımcın olsun ınsallah cok zor bır durum
İnsallah canim, cok saol.
dusunmemeye calisiyorum ama olmuyo cogu zaman. Allah hayirlisini versin tabi..tek sigindigim bu, bu aralar. Baskasi elimden gelmiyor cunku
Bende hamileyken bu siteye giriyordum ama bu forum hiç dikkatimi çekmemişti kim düşünebilir ki bebeğini kaybedeceğini ben normal dogumdan sezeryana gectiğimde bile içimde hiç korku yoktu gireceğim çıkacagım kızımı alacagım kucagıma diye ama öyle olmadı dogumdan sonra 3 ay küvezde kaldı kuzum ve kaybettik çok büyük bi acı ne kadar ufak şeylere kafa yormuşum zamanında diyorum allah kimseye vermesin bu acıyı karnındaykende aynı doguncada aynı acı gecen birisi bana diyor seninki çok büyük bi acı benim arkadaşım allahtan hiç görmeden kaybetti aklı sıra moral veriyor işte, seni ve diğereleri hepinizi çok iyi anlıyorum ama geçecek bunlar inşallahForuma böyle bir konu açmak kimsenin istemeyeceği gibi benim de hiç istemeyeceğim bir şeydi. Ama maalesef bugün bebeğimi aldırmak zorunda kaldım
Öncekikınularıma bakarsanız aslında hafif tehlikeli bir gebelikti benimkisi. Biraz aşagıdaydıbebeğim ilk kontrolumde. Ancak ikinci sefer gidilen kontrolde duyulan kap atışları beni de sevindirdi anne olabilme ümidiyle.
Ancak dün kontrole gittiğimizde ikinci kez kalp atışlarını duymayı beklerken kalbinin durdugunu öğrendik. O an dünyam başıma yıkıldı. Muayenehaneden nasıl çıktığımı bilemedim. Ardından başka bir doktor. Ve yine aynı sonuç. Üstelik bebeğimin kalbi on gün önce durmuş. Ve ben içime bir ara gelen 'acaba bir şey mi oldu, sanki bir şey hissetmiyorum' hissinden başka hiçbir şey anlamadım kalbinin durduğuna dair.
Dün bütün gece hastanedeydim. Ve kimseyi almadılar yanıma. Doğumhanede beş doğum ve doğum sancısı yaşayan anne adaylarını gördüm, feryatlarını duydum. Düşük hakkında hiçbir fikrim yoktu. Vücuduma yerleştirilen ilaç, ardından suni sancı serumu, sabaha kadar süren ağrılar, dinmek bilmeyen gözyaşları ve düşmeyen bir bebek..
Sabaha da anestezisiz bir kürtaj..
Doktor 3 ay korun dedi ancak bir daha cesaretim olur mu zaten, bilemiyorum. Geleceğe dair tüm umutlarım neredeyse tükendi, bir gece de her şey darmadağın oldu. Ailem, eşim herkes çok üzgün. Ancak en büyük acıyı yaşayan elbetteki bizleriz.
Birileriyle acımı hem paylaşmak istiyorum hem de kimselerle konuşmak istemiyorum. Ruh halim berbat.
Beterin beteri var elbette ve her işte bir hayır. Ancak bu kadar sevinip heveslenmişken her şeyin başa dönmesi ve yaşanılan kayıp gerçekten çok yıpratıcı. Aklımda hep bebeğimi neden kaybettiğime dair şüpheler ve asla cevabını bulamayacağım sorularım var. Ve hiç bir zaman unutamayacağım bir kaybım. Gerçekten çok zormuş. Allah bana ve benim gibilere yardım etsin..
bende gayet saglikli erken dogmasina ragmen cok hizli toparlanan ve hatta agu yapmaya bile baslamis olan canim kizimin bir sabah uyandigimda cansiz bedeniyle karsilastim.o anin sokunu hala her an her dakika yasiyorum.cok sukur ki bi kizim daha var onun sayesinde azda olsa acim hafifliyor.ama kizimda daha 3 yasinda ve tv.da vs. bir bebek gordugunde "anne kardesim bak" diye havalara ucuyo ve ne yapicagimi bilemyorum cok zor bi donemden geciyorum daha 32 hun oldu meleyip gideli benimle benzer seyleri yasayanlarin yorumlarini bekliyorum kendimi cok yanliz hissediuyorum.bir daha bebek dusunmeli miyim? bi yandan cok korkuyorum yine ayni seyleri yasamaktan bi yandanda belki baska bi bebekle avunurum diye dusunuyorum lutfen yorumlarinizi bekliyorum...allah ayni acilari bidaha yasatmasin.........