İyi günler,
Paylaşmak istediğim konu pek neşeli bir konu değil, fakat benim gibi bu durumu yaşayan birileri varsa benimle paylaşmayı uygun görüp kendi tecrübesini ve hikayesini dinlemek isterim.
Sorunun başlığından konu belli.
Evlendiğimde 23 yaşındaydım, 2020 senesinin Ekim ayında evlendim (10/10/2020). Aralık ayında hamile olduğumu öğrendim fakat Ocak ayında (2021) bir düşük yaşadım. İlk çocuktu tabiki ve üzüntümü anlatmaya kelimelerim yetmez. Bu üzücü olaydan sonra taşınacağımı biliyordum ve Covid aşısını yaptırana kadar aylar geçti. Yani rahatça diğer evime geçip, iki doz aşımı yaptıktan sonra rahat bir şekilde hamileliği düşünmek istedim. Haziran ayında (2021) yeni evime taşındım, yerleşene kadar tekrar 2-3 ay hamilelik düşüncemi erteledim çünkü bazı mobilyalar eksikti ve pandeminden dolayı her üründe gecikme sorunu vardı. Herşey yerine oturmasını bekledim çünkü o stressle hamile kalmak istemedim. Zaman biraz geçtikten sonra Kasım ayında (2021) tekrardan hamile olduğumu öğrendim (11 ay sonra), bu sefer tamam dedim fakat nerdeyse 2-3 hafta sonra kanamam başladı ilk düşük başlangıcımda olduğu gibi. Acile gittiğimde kalbi atıyordu fakat kanamam vardı. Durması gerekirken 10 gün boyunca kanadım ve kanamalarım gittikçe çoğalıyordu. Tekrar acile gittiğimde işte "dekolman plasenta" tehşisi konuldu; yani kısacası bebek rahimden kopmaya başlamıştı ve ardından tam kalp atışı dinlemeye gerektiğinde hiç bir şey duymadım. Ben o an anladım fakat benimle ilgilenen jinekolog bana doğruyu söylemedi duymadığına dair hiç bir şey demedi. Sadece yerimden kıpırdamamayı söyledi tekrar "yapışması" imkanı var diye ama ben dediğim gibi anlamıştım. Erken bir şekilde 14 aralıkta ultrason çektiğimde bebek daha yenİ 3mm olduğunda kalbini görmüştüm. Şimdi 7mm iken duymamazlık olur mu ?
3 ocağa hastaneden ultrason yapmak için randevu verildi ama ben onun kalbi atmıyor diye söyledim, bana birşey demeyip orda görüşme sonlandırdı.
Ne yazık ki tahmin ettiğim gibiydi içimde ölmüş ve o sebepten kopma yaşıyordum ve kanamalarım durmuyordu. İlk hamileliğimde neden düşük yaşadığımı hiç bilmiyorum bu ikinci hamilelik için aynı şekilde kanamam vardı ve kalbi yerindeydi ne olduysa bu kabusu tekrar aynı senede iki kere yaşadım ikisi aynı haftada.
Bu bebeği 28 aralıkta kaybettim. Diğerini 26 ocakta . İki hamileliğim altıncı haftasında sonlandı.
Uzun lafın kısası, benim gibi iki düşük yaşadıysanız bu haftalarda size bir neden verdiler mi ? Tekrardan sağlıklı bir hamilelik yaşadınız mı sonuna kadar?
Türkiye'de oturmuyorum, Fransa'da yaşıyorum ve burda en fazla üç tane düşük yaptıktan sonra durumu birazcık daha ciddiye alıp araştırma yapıyorlar ondan önce istediğin kadar düşük yap kendi üzüntün ve hayal kırıklığınla yaşıyorsun.
Kan sulandırıcı kullanıyorum ama ondan değil dediler, folik asit kullanıyordum hamileliğimden önce ve hamileliğimde. Öğrendiğimden beri hep uzanıyordum kendimi yormuyordum, yememe içimeme dikkat ediyordum, eşimle aramda kan uyuşmazlığı sorunu yok, tekrar annemin ve babamın evine yerleştim sırf yatakta uzanmak için,yani insanın aklında ne varsa düzgün bir şekilde uyguluyordum.
Birde ikisinin altıncı haftasında sonlanması çok garip. Artık bu haftada ne oluyorsa anlamadım gitti. Şimdi yeni 25 yaşıma girdim ve kucağım bomboş, üzüntüden ne yapacağımı şaşırdım..
Eğer sizde bu durumu yaşadıysanız, lütfen kendi tecrübenizi, yaşantınızı paylaşırmısınız benimle ?
Teşekkürler