Ben dayanamiyorum, hamileyken boşanan var mı ?

Burda bu kadar kitlenecek ne var. Paranız var anladığım kadarıyla. Haftada 2 gün yardımcı alın. Bir gün börek, kek, sarma, köfte tarzı şeyler yapın atın dolaba porsiyonluk. Bı günde temizlik yaptırın, düzenli tutarsanız, dağılmadan, yorulmadan bı hafta gider.

Yani bu kadar evde heder olmayınca yorumlayınca diğer konular çözüme daha rahat ulaşabilir.

Düşünceleriniz başkalarının hayatları hakkında yargılayıcı bir tona bürünüp akıl verme noktasına ulaştığında mücadele vermeniz değil ama sorumluluk almanız gerekiyor
Düşüncelerimi yazarken orada bir ayrıma varılması gerektiğini ve bu durumun ayrıştırıcılığı olması gerektiğini, başkasının sorumluluğunun, hatalarının bedelinin bir başkasına aktarılmaması gerektiğini savundum.
Ayrıca burada yazılan hersey bir akıl verme noktası taşıyor.
Çocuğun aldırılması gereken düşünce ile aldırılmamasını gereken düşünce arasında yönlendirme olarak bir fark yok.
Çocuğu aldırdıktan sonra oluşacak fizyolojik veya psikolojik durumlarda, kadının yanında olması gerekiyor bu durumda bu düşünceyi savunan birinin.
Burası bir platform. İnsanlar buraya akıl almak için yazıyor.
Bizlerde düşüncelerimizi söylüyoruz hepsi bu.
Benim yaptığım şey ile karşı düşünce arasında nitelik farkı yok herkes aynı şeyi yapıyor.
Sonuçta karar kadının.
Ama ben doğru bildiğim düşünceden vazgeçmek zorunda değilim sizlerin bakış açısına uymuyor diye.

eğer farazi değilse nickiniz psikolog olmalısınız daha iyi bilirsiniz sağlıksız ailelerde yetişen çocukları bekleyen travmatik olayları…
Ben bu düşünceyi savunuyorum zaten sağlıksız aileler de büyüyen çocukların durumlarını.
Benim savunduğum düşünce şu.
Evlilik sonrası hemen çocuk yapılmaz.
Karşı taraf anlaşılmaya çalışılır.
Bu kısmı yapamadı ve hamile kaldı.
Şuan gerçekleri gördü doğru mu?
Bir ailesi var ve benim arkamda durur diyor.
Çocuğu aldırmak yerine o evden uzaklaşıp çocuğu daha sağlıklı bir ortam da büyütme mücadelesine girmesi gerekiyor.
Evet bu büyük bir yük.
Ama sonuçta korunmasız ilişki sonrası çocuk olacağını hepimiz biliyoruz.
Kadın Doğum hapları içersin eşinin haberi olmadan çok çocuk çocuk diye baskı yaparsa.
Günümüz çağında kadınlar için çok imkan var.
Ha bunlar yapılmadı ise bundan sonra ki gereken yapılacak.
Ama o masum üzerinden değil.

2 haftalık fizyolajik ve psikolojik dönemi yaşamamak için, bir ömürlük fizyolojik ve psikolojik döneme girsin demek çok mantıklı gerçekten .eee bu mantıkla doğduktan sonra da yanında olmamız gerekmiyor mu o zaman ? Hem de senelerce.kürtaja karşı olnunabilir ama şu dediğiniz de mantıklı mı şimdi ? Sevmediğin adamdan çocuk yapıp, hayatın boyunca ona tek başına bakıp, kendi hayatının büyük bir bölümünden vazgeçsin demek çok vicdanlıca evet.çocuklu kadın senelerce ne çalışabilir ne de yeni biriyle sağlıklı bir ilişki kurabilir.

Son düzenleme:
Adam sizi seks ve mutfak makinası olarak görüyor anladığım kadarıyla…
Ben kararlı, boşanmayı kafasına koymuş, özgüveni olan, ailesi arkasında boşanan çok insan gördüm.
De siz boşanmazsınız daha 5 tur döner bu evlilik…
Kv ve kp konusu en tepemi attıran konular hele dön bi ailenin evine neler oluyor bi gör…

Mantığı ben kurmadım bana çocuğu alıp büyütmem gerektiği söylendiği için o açıklamayı yaptım.
Bana bu teklif ediliyor ise bende karşı görüşe bunu teklif ederim önermesiydi.
Gelelim diğer konuya.
İki haftalık fizyolojik ve psikolojik dönemi yaşayıp sonra hayatına bakmak mı sizce mantıklı olan.
Bakın arkadaşlar bu bebek resmi ve dini nikahlı eşinden.
Çocuk olmasın diye gereken mücadeleyi yapmayan kadın hatta olursa birseyler daha düzelir diye düşünen bir kadın bu süreçten sonra gereken sorumluluğu almalı.
Bu bir tecavüz bebeği değil.
Kadın da gayet kocası ile sevgililik dönemi yaşayarak ve severek evlenmiş
. Olan olmuş ve karnında ki bir canlı.bir canlının yaşamına son vermesini söylemeniz bile ne kadar büyük bir olay bunun farkında değilsiniz.
Dünyada üç çocuklu kadınla evlenen bekar harika insanlar var.
Bir çocugu olması kadını kusurlu yapmaz.
Kadının ailesi destek olurmuş.
Zaten boşa tartışıyoruz bebek 17 haftalıkmış.

Şanslısın ki ailen arkanda duracak cinstenmis. Ama bunu da oyuncak haline getirmemek lazim. İstemiosan kendine dokundurtmayacaksin. Eşinden korkuyo musun? Nasi sesini cikarmadan her denileni yapip da icten ice bileniyorsun o noktayi bi anlatır misin? Korkuyosan ayirliyorum diye degil bugün doktora gittim hareket etmemem gerekiomus diye annene git. Once anneni ara durumum boyleymis evde de yoruluyorum diye sizlan gel desin sana. Sonra esine soyle annem cagiriyor biraz kal diyo korkuyorum bebege bisey olcak diye de. Bu sinir ofke ve stresle olabilir de zaten. Biraz kendi canına acı lutfen. Bırak kalsin tek basina bir ay bisey olmaz.

Boş konuşmayın. 10 haftaya kadar kürtaj haktir. Ister tecavuz bebegi olsun ister aşkla yapılmış olsun sacma sapan seyler yazmayin. Kimse güzel bakamayacagi bebegi dogurmamali. Zaten size de sormuyoruz çok şükür kürtaj olurken. Ana baba bakar diye bebek mi yapılır. Bi kadın önce kendine guvenebiliosa dogurmali. Günahsa kendininkiyle birlikte başka bi hayati karartmak daha buyuk gunah. Bi kadin tereddütsüz kürtaj olsun vakit geçirmeden o bebegi hiç istemiyorsa eğer. Bu, bu kadar net ve açık bisey. Evet tartışmaya gerek yok.

Bizim ülkemizde dini nikah diye bir şey yok.evet nikahlı ama.belli ki islami bir bakış açınız var.bir çoğumuza uymuyor.

Eski bir iş arkadaşım hamile ikem kocasından ayrıldı . Şu anda başka birisi ile evlendi , ondan da bir bebegi oldu coooook Mutlu . Degerinizin bilinmedigi yerde durmayin

Boş konuşmuyorum 10.haftaya kadar değil anne rahmine düştükten sonra çocuğu aldırmak gibi bir hakkın yok.
Aklı olan her insan eylemlerinden sorumludur.
Yapmayacaksın çocuk olacak bitecek.
Sen bana sorma kürtaj olurken.
Ben kendi doğrularımı anlatırken de sana sormuyorum çünkü.
Kabul et yada etme ben üzerime düşeni söylemek zorundayım.
Senin hayatında beni zerre bağlamıyor.
Cevap verirsen cevap verme hakkım doğuyor bunu kullanıyorum sadece.
İyi günler.

İste bu yuzden korkuyorum. Esim beni sevmiyo desem degil, ilgisiz desem degil. Ama ilgili de degil. Bilmiyorum cok bunaldim. Bosanip kurtulmana sevindim. Mutlusundur insallah. İnan beni anlayan birini gormek cok guzel
Çok mutluyum çocuğumda sıfırdan bu hayatta olduğu için hiç sıkıntı yaşamadım 2 yaşında evet bosaninca bağın kesilmiyor çocuk olduğu için ama en azından aynı evin içinde delirmiyosun ayda 2 defa görüyorsun ama dediğim gibi naçizane tavsiyem doğum dan sonra karar ver aklında hiç soru işareti kalmasın birde seviyor olsa inan boşanma ihtimalini bu halde dusunmezsin eşin buna fırsat vermez seni bu duruma ve düşünceye o getiriyor kimse boşanma düşüncesiyle evlenmiştir sonuçta senin gibisinide bulamayacağını bildiği için de ağlayıp zikliyor bosanicam diyince

Üzgünüm ama çocuk doğunca herşey daha da tepetaklak olacak. Çocuk zaten zorlu bir süreç ve bütün sorumluluk sana yüklenecek eşin de hep kaçmak için bahane arayacak. Lütfen iyi düşün zaten annenin psikolojisi bebeğin gelişimini ciddi etkiliyor.

Nasi yok kim diyor? Bu işin sencesi bencesi yok hukuki olarak her kadının hakkı bu. Ben kendi dogrumu değil genel geçer doğruyu söylüyorum. Senin doğruna göre mi oluşacaktı kurallar. Ver tabi cevap, cevap verme demiyorum. Sadece haksızsın :) her istemeyen oluyor kürtaj işte.

Hukuki hakkınızın olması demek bazı gerçekleri değiştirmiyor. Anne sağlığını tehdit eden, bebeğin kalbinin durmuş olması, kesenin olup bebeğin olmaması gereken durumlarda yapılabilir.
Sağlıklı bir gebelik sonlandırılmamalı.
Hukuki değil vicdanı konuşuyorum.
Kanun dışı konuşuyorum diye haksız mı oluyorum
H

Sende benimle uğraşıp burada Benin düşünceme uygun akıllar veriyorsun aşk olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…