BEN ÇOK MU TAKINTILIYIM

powerpoint

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
211
104
53
Merhaba,
Benim çok sorunlu,çok huzursuz bir ailem var. Kendimi bildim bileli huzur görmedim bu evde. Sürekli kavga ve olayların içindeydim. Çocukluğumu yaşayamadım. Çocukken arkadaşlarımla dışarda oyun oynarken bile evde şuan kavga var mıdır diye düşünmekten mutlu olamazdım. Kimsenin bir çocuğa bunu yaşatma hakkı yoktu ama malesef benim tüm hayatım böyle geçti.
Çocukluğumda evde hep bir süs eşyasıymışım gibi hissederdim. Babam devamlı kavga çıkarıp annemi aşağılardı. Annem ise babamı düşünmekten benimle asla ilgilenmezdi. Hep okuldan geldiğimde annem beni güler yüzle karşılasın isterdim ama o hep aceleyle kapıyı açıp yüzüme bile bakmadan sinirli sinirli arkasını dönüp giderdi. Ben hep babamla tartıştıkları zaman isterdimki en azından annem beni sakinleştirsin, gece yanıma gelip iki cümle söylesin, yalan da olsa geçecek kızım önemli bir şey yok desin. Ama hep görmezden gelindim. Çocukken acıkırdım, annemden bisküvi isterdim mesela. O kadar tahammülsüz davranırdıki bana. Hemen bağırıp terslerdi. Çekil başımdan baban gelecek derdi. Ben babamı yıllar önce zaten sildim. Aynı evde yaşadığımız için konuşuyorum gerekince. Yoksa onu affetmem mümkün değil. Ama annemi affetmek istiyorum. O da yaptıklarının farkında, ben bunları yüzüne vurunca kabul de ediyor. Şuan bana çok iyi davranıyor, arkadaş gibiyiz. Ama bu beni avutmuyor. Çünkü 24 yaşındayım artık. Ben çocukken başım okşansın istedim. Şimdi değil.

Çocukken ben hastalanırdım. Öksürdüğüm için annemden azar işitirdim. Acıkırdım, görmezden gelinirdim. Kavga ederlerdi, umursanmazdım. Olaki bir kavgayı görmedim, hemen bana anlatırdı annem. Hiç üzülür anlatmayayım, bunu da bilmesin demezdi. Ben onun çocuğuydum, ve çocuktum. Nasıl destek olabilirdim ki ona. Onun beni düşünmesi gerekliydi. Bunları ve daha binlerce şeyi aşamıyorum.

Şuanda da yeni bir derdim var. Ben artık kavgaya ve yüksek sese dayanamıyorum. Ölecek gibi hissediyorum. Devamlı anne babamı düşünüyorum. Kavga edecekler diye ödüm kopuyor. Ki ediyorlar da. O zaman dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyorum. Dayanamayıp öleceğim bir gün. Dışardayken de huzurlu olamıyorum. Aklım hep evde. Devamlı ailemi düşünüyorum ama devamlı. Kardeşim var benden küçük. O da benimle aynı şeyleri yaşayacak diye çok korkuyorum. Kardeşimi tek bırakamayacağım için evden de gidemiyorum. Gitsem daha kötü olacağım düşünmekten. Şimdi hiç değilse gözümün önünde herkes diye düşünüyorum. İyice takıntı haline geldi bu durum bende. Olurda bir kaç saat annemle babam iyi anlaşırsa sanki yeryüzündeki en mutlu insanım gibi hissediyorum. Mutlu olmamın tek yolu onların iyi olması gibi . Ama değiller. Ve ben mutlu olamıyorum. Sürekli kötü bir şey olacak hissiyle yaşıyorum. Kalbim sıkışıyor. Zaten panik atak hastasıyım. Çok zorlanıyorum artık. Karamsar ve mutsuz bir insanım.
O yüzden lütfen bana evden git vs demeden, nasıl umursamaz, kendi hayatına bakan, düşünmeyen bir insan olacağımı anlatır mısınız? Ben bunu iyice takıntı haline getirmeden kurtulmak istiyorum. Annem ile babamın tartışması,babamın bağırması dünyanın sonuymuş gibi görmekten nasıl kurtulurum? Biraz bencil ve gamsız olmak istiyorum.

Ve sizin de böyle bir hayatınız olduysa ve bunları aştıysanız nasıl yaptığınızı anlatır mısınız?

Son düzenleme:

Psikoloğa gitsem bile evde kavga olduğu sürece düzelemem gibi geliyor. Ve açıkçası psikoloğa gitmem gerektiğini söylediğimde ne derdin var diyip geçiştiriliyorum

şu yazdığın yazıyı annene ve babana okut lütfen belki içleri sızlar biraz
Sanmıyorum. Annem beni anlıyor ve elinden geleni yapıyor sayılır . Ama babam ben ne yaptım size benden nefret ediyorsun diye bağırır. Benden nefret edemezsin diye bağırmak nasıl bir ruh hali siz düşünün

Psikoloğa gitsem bile evde kavga olduğu sürece düzelemem gibi geliyor. Ve açıkçası psikoloğa gitmem gerektiğini söylediğimde ne derdin var diyip geçiştiriliyorum
Ben zaten tek sizin değil annenizin de gitmesi gerektiğini düşünüyorum
Babanız zannetmiyorum ki gelsin ama bi yerden başlamanız lazım

Ben zaten tek sizin değil annenizin de gitmesi gerektiğini düşünüyorum
Babanız zannetmiyorum ki gelsin ama bi yerden başlamanız lazım
Annem gitti zaten bir süre. Ama yararı olmadı. Çünkü sorun biz değiliz babam. Öncelikle onun tedavi olması gerek fakat imkansız. Annemi bu hale getirip sonra onunla psikoloğa gitmeye utanan bir insan çünkü

Annem gitti zaten bir süre. Ama yararı olmadı. Çünkü sorun biz değiliz babam. Öncelikle onun tedavi olması gerek fakat imkansız. Annemi bu hale getirip sonra onunla psikoloğa gitmeye utanan bir insan çünkü
Anneniz peki hiç boşanmayı düşünmedi ?
Yani bilemiyorum sırf sizin şu yaşadıklarınız için bile bunu yapabilirdi.

Geçen gün çocuklarımı düşündüğüm için eşimden boşanamıyorum diyen biri vardı
Ve halen çocuklarını kendine ve evliliğine kalkan gören tüm kadınlar LÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN.
Boşanıp çalışmak sorumluluk sahibi olmak yerine parası cebime canı cehenneme mantığı ile
büyütülen bir genç kız feryadı bu.
Umarım öyle güzel bir hayatın olur ki baba evinde yaşadıklarını unutamazsan bile.
Gülmeyi mutlu olmayı öğrenirsin.

Anneniz peki hiç boşanmayı düşünmedi ?
Yani bilemiyorum sırf sizin şu yaşadıklarınız için bile bunu yapabilirdi.
Boşanmayı düşünmedi. Babam geçen gün boşanmaya kalktı. Annem istemiyor. Neden istemiyorsun ben senin hayat boyu yanındayım diyorum ama yok asla boşanmaz annem.

Cocukken benzer durumdaydim. Hele haftasonlari gelsin istemezdim. Haftasonu yaklstikca icime bir huzursuzluk, bir korku gelirdi. Cunku babam her haftasonu fici gibi icer ve surekkli kiyamet kopardi bizim evde. Mutlu olamazdim.

Yatiya kalmak istemezdim biyerde cunku aklim evde kalirdi. Kavga ettiler mi, anneme bisey yapar mi diye... Halbuki elimden ne gelirdi.

Biraz daha buyuyup lise cagina geldigimde de devam etmisti bunlar. Haftasonlari mutlu mutlu eve gelirdim. Bakardim annemin surat asik elinde telefon, babam yine icmeye gitmis haliyle baslardi huzursuz bekleyis butun enerjimi yerdi.

Babam duzelene kadar gecmedi bende o "aklimin kalmasi, huzursuzluk, o kavgalarda yasanan sinir krizleri"

Nasil duzeldi dersen evi terk ettim aklim da kalsa, okulu birakacaktim. Artik nolursa olsundu. Tabi size yapin demiyorum bu cok delice bir hareket, hayatinizi cok daha beter hale sokabilirsiniz eger calismiyorsaniz ama calisiyorsaniz gidin, ayri ev tutun. Ben ozamanlar daha lise ogrenciisydim ama yasanmiyordu o evde. Anneme dedim ya boşanirsin ya da ben ceker giderim birbirinizi yiyin. Ben bunlari yasamak zorunda degilim dedim.

(Şu evinde kavga, gurultu bitemeyen, dayak yiyip cocugumm babaya cokk duskuncu tiplere de ornek olsun.)

Ben gittim evden...

Bi sure sonra babam özür diledi. Hala arada icer ama huzursuzluk yapmaz yillardir. Baya duzeldi, olgunlasti kac yasinda adam.

Çok çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için annemle babam boşansa ve şuandan itibaren babamı bir saniye bile görmeyeceksin deseler dünyanın en mutlu insanı ben olurum. Fakirlikten ,yokluktan sürünelim ama yine de bu huzursuzluğu yaşamayalım artık. Annem böyle düşünmüyor ne yazıkki. Bu benim düşüncem.

İnanın bunu yapmayı çok düşündüm. Kardeşim olmasaydı bunu kesinlikle yapardım ne pahasına olursa olsun. Ama ona bunu yapamam. Çünkü ben bunu yaparsam babam iyice kötüleşecek ve cezasını kardeşim çekecek. O olmasaydı zaten kaybedecek bir şeyim yok hayatta

Çoğu durumda çocuklarım için boşanamıyorum demek evlat sevgisi değil evlat sevgisizliğidir. Şekil A

İnşallah sen iyi bir eş bulup , mutlu bir yuva kurarsın , iyi ki boşanmışım ben de
Bunları yaşayacağınıza iyi ki boşanmışsınız tabiki. Her gün şükredin :) ben iyi bir eş bulup evlensem bile yine bunları düşüneceğim, aklım hep burada olacak ama.​

Allah karşına öyle birini çıkarsın ki Dünya ya inat hep gül,
Annen de maalesef O cesaret yok, Bu yarayı evlatlarında açtığı için aferin ona...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…