İçim kanaya kanaya okudum, okurken de bekarlık günlerime ve ailemin huzursuz evine geri döndüm nefesim kesildi sanki..
Öncelikle 23 yaşında bir genç kız olarak, düşünce yapınızı ve güçlü duruşunuzu, cümlelerinizi takdir ettim.
Ben bu hengameden kaçmak için senin yaşlarındayken çok severek evlendim, sonra eşimin biraz anneci olduğunu öğrenerek evliliğimde çok sancılı 1 senelik süreci tamamladıktan sonra Rabbim o kadar büyük ki "sen çok çektin" dercesine şuan herşey tamamen yoluna girdi. Ve birçok insana göre elhamdülillah çok iyiyim. Eşimle hiçbir zaman problemim olmamıştı zaten fakat herşeye karışan dominant kayınvalide ile de sorunlarımızı çözmesek de seviyeli bir şekilde işleri rayına oturtmaya çalışıyoruz. Herşeyden önemlisi de ben artık muyluyum. İnşallah sende çok mutlu olursun da tüm geçmişinin izleri silinir.
Ben tüm bu sıkıntıları yaşarken mottom şuydu; "Allah beni seviyor ki veriyor, beni unutmuyor, ona hergün dua etmem için, olgunlaşmam için beni sınıyor." Bu cümlelerin anlamını 5 yıl sonra daha iyi anlayacaksın. O kadar güzel bir insan oluyorsun ki sonra, yumuş yumuş tertemiz, huzurlu...(o ergenlik, hırçınlık, kavga dövüş günlerden eser kalmadıkça güzelleşiyorsun)
Babam içerdi, annem de herşeye susardı. Tüm çocukluk ve gençliğimiz kardeşimle birlikte, küfür, hakaret, bağrış çağrış hatta diklenmeye kalkarsan şiddet ile geçti. Çok zor ama sabret kendi yuvanı kurduktan sonra, kendi düzenine, kendi deryana daldıktan sonra giderek daha az aklına gelecekler ve giderek daha az umursayacaksın. Kimseden kimseye fayda olmadığını anladığında ise biraz daha duyarsızlaşacaksın inşallah. Sevgiler