Ben bu savaştan yenik çıktım,bembeyaz gelinliğimi giyemeyeceğim..BİTTİ...

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
nişanlım annesi ve ben....biliyorsunuz arkadaşlar en başından belli.kimlikteki yaşım 3 yaş büyük yazıldığı için nişanlım ve annesinin buna inanmayışı,düğünün ertelenmesi,hakaretler,aşağılanmalar vs vs..en son konumda nişanlımın sn 3 haftadır beni eskisi gibi aramadığından bahsetmiştim..soğuk davranışlar,aramamalar,sürekli aşağılamalar ve yaşım kimliktekinden gerçekte 3 yaş küçük olduğumu ispatlama kanıtı..evet herşey böyle başladı,tüm sorunların başlangııcı..kimlikteki yaşım olduğumdan 3 yaş büyük yazıyor bazı aile sebeplerden,ama nişanlımın kimlikteki yaşımdan gerçekte 3 yaş küçük olduğumun kanıtını istemesi..yanii diploma gibi..çok saçma değilmi?nişanlım benden diplomamı görmek istedi kızlar..gerçek yaşımın 3 yaş küçük olduğu ve lise mezunu olduğuma ancak öyle inanabilirmiş..yoksa bu düğün uzadıkça uzar eğer diplomanı göstermezsen dedi.zaten nisanda olan düğünü temmuza atmışlardı.ben ve ailem yapılan haksızlıklara,saçmalığa,hakarete ve aşağılamaya daha fazla dayanamadık bitirdik sonunda..enim evliliğim bir belge üzerine kurulmazdı.diplomamı göstereyim ve evlenelim böyle bir evlilik olabilirmi arkadaşlar şaka gibi resmen..nişanlım çabucak kabul etti bitmesini ve konuyu nişanda takılan altınlara getirdi.ben en başında altınları yada hiç bir iğnesi kalsın istememiştim ama ben ona bitti diyorum o ise bana altınlardan bahsediyor ne zaman iade ederseniz diye..inanamadım.ve herşeyi vericektim ama ben acı duymanı beklerken altın peşine düşüyorsun vermiyorum dedim.sen ne kadar ........................sin demezmi bana..yıkım üzerine yıkım.şok geçirdim o an..sonrasında herşey kalsın ama helal etmiyorum artıkta aramıcam seni dedi ve kapattı tlfnu..bugün ise facesinde nişanlı durumunu ilişkisi yok olarak değişmiş..benim baktığımı bilmediği halde hemde..herşey bitti snunda ve ne yazıkki böyle bir adam için hala içim o kadar acıyorki,öyleine yenik ve yıkılmış durumdayımki,dibe vurdum battım,hayallerim,gururum,onurum herşeyi yıktılar..tek bir belge diploma adına..haketmedimki ben bu kadarını eşyalarım alındı salon tutuldu,nasıl atlatıcam bunu ben,ne yapıcağım şimdi ne????sudan çıkmış balık gibiyim arkadaşlar ALLAHıma bırakıyorum imam nikahıda yapmışlardı nasıl vebalimi ödeyecekler nasıl??

walla dıyecek bı sey yok... hak yerını bulmus... hayırlısı buymus demek kı.. üzülmeye gerek yok cnm bnm...

canım çok üzüldüm okuyunca,gerçekten çok zor yaşadıkların,ama böyle bir insanla evlenmektense ne olduğunu en başında anlaman çok daha iyi olmuş,şu an canın yanıyodur,ağlıyosundur üzülüyosundr belki ama daha sonra belki çok daha kötü şeyler olacaktı..bence çok çiğ insanlarmış nişanlında anneside,sanki 3 yaş büyük olsan ne olcakki,lafı bile olmaz..sen içini ferah tut cnm ....

çok üzüldüm :59:
ama evlenmeden bitmesi belki bi bakıma iyi olmuştur.. hakknda hayırlısı olsun canm..
allahından bulsun.. böyle biri için üzülme sakın.. zaman herşeyin ilacıdır

canım çok üzüldüm okuyunca,gerçekten çok zor yaşadıkların,ama böyle bir insanla evlenmektense ne olduğunu en başında anlaman çok daha iyi olmuş,şu an canın yanıyodur,ağlıyosundur üzülüyosundr belki ama daha sonra belki çok daha kötü şeyler olacaktı..bence çok çiğ insanlarmış nişanlında anneside,sanki 3 yaş büyük olsan ne olcakki,lafı bile olmaz..sen içini ferah tut cnm ....

benim içim rahat cnm ama sdece böyle bir sebepten dlayı bitmesine,bu kadar emeğin boşuna gitmesine inanamıyorum..ben acı yaşarken o bana altın hesaı yapıyor birde..enim hayallerim,umud ttiklerimin hiç önemli değil onlar için..bana yazık değilmi??sence hakettiğim bir durummu allahaşkına cnm

çok üzüldüm :59:
ama evlenmeden bitmesi belki bi bakıma iyi olmuştur.. hakknda hayırlısı olsun canm..
allahından bulsun.. böyle biri için üzülme sakın.. zaman herşeyin ilacıdır

cnm o kadar cnm acıyorki,ben haketmedim böyleine bir seepten bu duruma getirdiler..kaullnediler..annesi bayram yapıyordur şimdi..ALLAH a versinler hesaını dini nikahta vardı

oyle bir belge varsa gonderin ona
ve sizi bos yere sucladigini gorsun vicdan azabi ceksin
bitmeside daha hayirli oldu

üzüldüm cnm...böylesi daha hayırlıymış demekki
para altın derdine düşmüşler iğrençler

herşeyin en iyisi senin olsun
karşına öyle biri çıksın ki iyiki annesi 3yaşı sorun etmişte evlenmemişiz diyesin
çok mutlu olasın:)/amiinn

Son düzenleme:
hayırlısı olsun.kendinizi yıpratıp üzmeyin nişanlılıkta bunu size yaşatan evlenince kim bilir neler yapacaktı.zararın neresinden dönsen kardır.dinen evlisin şaitler huzurunda seni boşamalı yoksa nikahın devam eder.bu konu çok hassas bir konudur.geçen gün bu forumda biri soruyordu dini nikahı ne zaman yapayım diye.resmi nikah olmadan olmamalı.umarım bundan sonra herşey gönlünce olur.

hakkinda en hayirlisi olmus...
evet hayallerin yikildi, su anda yasadiklarin hic hos degil...
ama birde söyle düsün, ya evlendikten sonra görseydin o insanin gercek yüzünü...
o zaman o giydigin gelinligin, oturdugun evin, esyalarin hic bir anlami kalmayacakti zaten gözünde...
klise olmus bir laf ama zaman herseyin ilaci, gün gelecek cok kötü olacaksin, gün gelecek ohh be diyeceksin ama hergün biraz daha alisacaksin ve alistikca yasanmisliklari kabulleneceksin...
umarim cok kolay atlatirsin ve rabbim sana yeni ve güzel kapilar acar....

Bosuna uzuluyorsun , nasil bir insan oldugu iyi ki evlenmeden once ortaya cikmis! Boyle bir insanla evli oldugunu dusunebiliyor musun ya ?! Onca senelik beraberlikte sen sacma sapan bir bahane yuzunden ayrilmanin esigine geliyorsun o seni kazanacagina altinlar diyor. 3 yas buyuk olsan nolucak olmasan ne olucak , inanilir gibi degil!!!

cok kotu bir olay ama bu kadar kucuk bir sebepten evlenmekten vazgeciyorsa zaten yeterince sevmiyor demektir....

her şey daha kötü olabilirdi canım.. evlenmeden kendini yine iyi kurtarmışsın bence.. ayrılman iyi olmuş.
şimdi acı çekmen tabi ki normal ama ilerde iyi ki ayrılmışım ondan diyeceksin.. onun için üzülmeye bile değmez ama işte.. arkana bakmamaya çalış..

canım benim önceki konunda da konuşmuştuk.
bu adam sana iyi bir koca olmazdı.
sadece bir diploma yüzünden ayrılmadınız siz.
ortada üstü kapatılan çok daha büyük problemler var.
anne faktörü mesela.
bütün bunların birikimiyle bu ayrılık oldu.
üzülme...evlenip de dul kalmandan çok daha iyi oldu, evlenmeden görmüş oldun herşeyi.
hepsi zamanla geçecek sabret:71:

Ah be güzel arkadasım hepimizin dertleri farklı farklı. Neyi kime ispat etmeye calısıyor bu insanlar. Evlenirken sağlık raporu falan isterler ama sizinkiler asmış ADLİ TIPTAN KEMİK yaşı istiyolar.

Hadi annesini anlarım. Bazen ailelerimiz kontrolden cıkıp isteklerinin farkında olmayabiliyorlar. Ya nişanlın? Nasıl bu kadar sacma sapan davranabiliyor. 30 olsan nolurrr 25 olsan nolur. Kalbin, sevginin yaşı mı olurmuş...

Ben olsam böyle bir adamdan,böyle bir aileden kurtulduğuma sevinirdim...
Bence hakkınızdaki en hayırlı karar buymuş emin olun
Her şerin ardında bi hayır vardır derler bundan emin olun ve dik durun
hiç üzülmeyin,bu adam sizi sevseydi böyle üzmezdi...
Allaha havale edin onları
İlahi adalet öyle güzel çıkarır ki insanın ahını..
Yeter ki sabredin,bekleyin ve görün...

yaş ve diploma bu kadar önemliymiş demekki. sende daha önemliymiş hatta. valla senin adına sevindim böyle öküzlerle evlilik kurulmaz canım. diploma nedir ki ben öyle profların içindeyimki tam öküzler ama öyle insanalrda varki ilkokul mezunu tam bir insan. sakın üzülme ağlama değmez bu seninle ilgili bişey değil onlar bahane aramışlar resmen. allah yolunu açık etsin ve bir daha böyle kişilerle karşılaştırmasın

Çok üzüldüm:((
köpek gibi pişman olur inş..
en azından için rahatlasın diye..
Bu kadar zalimlik duymadım ben..

Öncelikle çok çok geçmiş olsun .
Verilmiş sadakanız varmış ki erkenden grdünüz o kişnin yüzünü
Asmayın suratınızı kndinizi yıpratmayın sadece şükredin .Siz Allah'ın sevdiği kuluymuşsnz ki size daha büyük acılar çektirmeden kurtarmış o adamdan .Evlenip ayrılmak daha zor olucaktı .
İnsan ister istemez üzülüyor harcadığı günlere saatlere. . .Amaşu saatten sonra yapıcak birşey
Karşıdaki kişide biraz olsun gurur olsaydı hemen altınların peşine düşmezdi .Size laik bir eş değilmiş zaten. İnşallah bundan sonra size hakedenlerle karşılaşırsınız ve yaşadığnız tüm acıları unutursunuz :71:

Çok çok geçmiş olsun...Üzülmemek elde değil,birlikte bir dünya hayal edip kapısından girmeye ramak kalmışken böyle bir durumla karşı karşı kalmak,Rabbim dayanma gücü versin...Ama bir yandan da çok şükretmeniz lazım bu gün olmayacak şeyleri bahane edenler yarın neler yapmazlardı ki size...

Dini nikah resmi nikahtan sonra yapılır aslında ve mehir sizin hakkınız istemesi bile çok saçma...

Back
X