Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

Valla mecburiyetten zorunda kalanlara lafim yok. Dunya hali. Evlenirler iflas ederler ne bileyim hastalik olur muhtac kalirlar baba evine siginirlar ama durumu yok yani elemanin bastan belli. Gidip evlenip sonra sizlanmak bende oh olsun duygusundan baska sey uyandirmiyor.

Dediğim gibi bende kızdım yani kvnin kazandığını harcaması gayet normal faturaları dahi kemdi kazancıyla karşılıyor mecbur değil o yaştaki kadının bunları yapması. Ever mecbur değil ama içi temiz iyi bir kadın olsa ailem der yapıcam tabi der oda ayrı bi mevzu.
Oğlu hayırsız kadının oğul hayırsız olunca gelin kaynana birbirine giriyor işte. Gelinde çocuğu var kocasına bişey diyemiyor yada demiyor kocayla kötü olmak zararına olur diye düşünüyor yapmıyor.aslında baya arada kalmışlık var karşılıklı olarak. Kvye azıcık kendini sevdirmek için alttan alması gerekiyor.
O kv gece 12lere kadar çalışıyor acımıyor ama annesine bebeği bırakmaya kıyamıyor orası garip geldi bana.
Aslında çözüm odaklı konuşmak lazım
Enazından kv ile konuşup bebeğin yaşı dolunca enazından biraz büyümüş olacak ozaman annesine bırakıp çalışabilir. Mağdemki şimdi bırakamıyor

Dogru soylemis hem calisip hem cocuguna bakan bir suru kadin var. Kyv tavirlari yanlis olabilir ama sen her seyde art niyet aramamaya bak. Eger para konusunda sizi ozlkkle seni eziyorsa calisabilecegin islere bak. Kusura bakma ama ezilmemek icin hic bir sey yapmiyorsun gibi geldi.

Kayınvalidenizdeki Nasıl bir vicdan kendi öz tırununun hastalanması umrunda değil ama işler bu raddeye Nasıl geldi siz ona Nasıl davrandınızda sizinle böyle inatlaştı eğer burada olduğu gibi KARI diyerek konuşuyorsanız oda haklı hiçbir anne o kelimeyi hak etmez içinizden geçiyorsa bile bunu burda bari yazmayın belliki sizinde kayınvalidenizinde zihniyeti aynı DAVUL BİLE DENGİ DENGİNE denginizi bulmuşsunuz ve bütün bu sıkıntılarda eşiniz geri planda galiba eğer bir arada yaşamak istiyorsanız inatlaşmayı değilde ılımlı olmayı deneyin bi kerede belki tatlı dille herşey düzelir

Pardon da bu kadın gece gece işe gidiyor 4-12 çalışıyor siz kocanızla bunu kabullenip hiç sorun etmeyip bir güzel uyuyorsunuz kadıncağız işten geliyor ve kombiyi kapattı diye sorun mı yapıyorsunuz. Kadının parasını harcarken bir de suçluluk duyacağınıza surat mı asıyorsunuz pes doğrusu.

Kadın doğru söylemiş kendi çalışıp parasını veriyorsa tabii ki düşünecek size göre hava hoş sabaha kadar yansın nasılsa siz vermiyorsunuz parasını. İyi yer bulmuşsunuz valla. Eşiniz bence adam gibi iş bulsun karısına çocuğuna baksın ayrı ev açsın. Yoksa sizin hiçbirşey demeye hakkınız yok onun üstünden geçinip bir de kadına kızıyorsunuz. Allah razı olsun diyeceğinize. Para kolay kazanılmıyor hanmefendi millet boşa küçücük bebeğini bırakıp çalışmıyor. Kendi ayakları üzerinde durabilmek başkasına muhtaç olmamak için yapıyor.

geçen konudan hatırlıyorum eşinin babası ona haftalık 200 tl veriyordu, o yüzden geçinemiyorlardı eşi de başka iş bulmak istemiyormuş. burda en büyük sorun eş. gitse asgari ücretle bir yere girse gene daha çok para alır. eşinin ailesi de oğullarını kendilerine köle yapmışlar gelin de torun da mecbur yanlarında, bir de eziyet ediyorlar. ben konu sahibinin yerinde olsam ayrı ev ayrı iş bulana kadar pılımı pırtımı toplayıp anneme giderim dönmem.

Vallah hic saygida kusur etmedim aksam bu bu yemegi yap diyodu yapiyodum ben o ne soyledkce yapa yapa o iyice tepeme cikmaya basladi yinede saygida kusur etmiyorum bi laf soyluyo karslik vermiyorum susuyorum piskoljk tedavi gormus biri kendi annesi demisti patavatsiz benim kizim bisey derse takma diye durdk yere sinirlenen biri bugunde durdk yere sıkıcam hepinizim girtlagini oldurucem dedi hic duymamazliktan geldim

Bir de ev alacak diye bekliyormuşsunuz. Armut piş ağzıma düş. Kaynana durumunuz yok diye size ev almak zorunda mı. O kadın idip dışarıda çalışmak zorunda mı ay nasıl sinirlendim oturduğum yerde ya. Kadın o yaşında gece vakti çalışıyor siz yatıyorsunuz evde ve durumumuz yok ev alacak o yüzden onlarda kalıyoruz diyorsunuz ve kalkıp bu kaynanaya laf deyip burada çekiştirip karı falan diye hitaplarda bulunuyorsunuz yazık gerçekten.

Niye eşin çalışmıyor, neden sen çalışmıyorsun? illa ev almak mı zorundasınız kira olsun iki göz olsun kimsenin sırtından geçinmeyin kimsenin verdiğine de muhtaç olmayın o zaman kalkıp burada da şikayet etmeyeceksiniz. Elini taşın altına koy o zaman. Benim eşimin durumu iyi olmasına rağmen ben çalışıyorum bugünün yarını da var diye biz enayi miyiz acaba?

Aslında buradaki herkes size düşünce açınızın yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyor. Siz kendimizden mesulsünüz. Evet kv acımasız ama torununa acımıyor hastalanması umurunda ılmuyor. Ama bunun çaresi yok ki. Demekki sevmiyor. Napabiliriz? Hiçbişey. Çözüme odaklı olun bırakın kv ne yapıyor ne ediyor. Açınızı değiştirin. Takılıp kalmayın. Kvye olan nefretiniz sizi biryere götürmüyor bir kazanç sağlamıyor.

Siz kari koca yayilmis yatiyorsunuz,kv calisiyor
Onun evinde kaliyorsunuz. Elbette onun istedikleri olacak. Belli ki bikmis sizdenve artik basinizin caresine bakmanizi istiyor. Koskoca insanlarsiniz, evlenmeyi cocuk yapmayi biliyorsunuz da ayri yasamaya gelince durumumuz yok diyorsunuz,neden?

KV cok hakli! O saatlere kadar calis herseyi Sen karsila eve gel birde sizle ugrasiyor. Kvdenize sizin surat yapmaya hakkiniz bile yok. Okadar zorunuza gidiyosa gidin esinizle babanizda yasayin. destek olacaginiza Kadina bide nankorluk yapiyorsunuz. Bile bile sectiniz ayaklarinizin uzerinde durana kadar pasa pasa alttan alicaksiniz.

Ozaman bir işe girip çalışacaksın çocuğu kendi annene bırakıp yada eşin çalışacak en azından aynı evde kalsanız bile KVyle sizinde söz Hakkı'nız olur ama senin ve eşinin tavrıda hiç hoş değil

Kaburgalariniza tekme atacak kadar sizi doven kocanizla her gece ayni yataga giriyorsunuz da, su sacmasapan 2 laf mi sizi konuyu kayinvalide hakkinda acmaya itti?

Gerceklerle yuzlesin. Kocaniz ise yaramaz, terbiyesiz ve size bu eziyeti cektiren de o diger eziyetlerinin yaninda.

Siz de yaptiginiz yemegi marifetmis gibi anlatiyorsunuz.

Kendi evinde yasayan veya calisan kadinlarin yaptiklari yemek de tek bir is de evet marifettir, yapmak zorunda degiller.

Ama siz bu bilinc seviyesiyle o yemegi ya yapacaksiniz ya yapacaksiniz. Baskasinin evinde kalip evin ozelliklerinden sikayet edemezsiniz.

Kim size diyorsa kayinvalide size bakmak zorunda diye yanlis soylemis. Kimse size bakmak zorunda degil. Kendine bakamayan evlenmesin. Acisini da kayinvalideden cikarmaya calismasin.

Gidin kocanizla hesaplasin.

Acaba boyle esi olan varmidir naptilar bosadilarmi
Var canim benim dayim. Yengem calisir o yer. Ise girer iste en ufacik patronu laf soylese isi birakir gelir. Yengem calismasa ac kalmisti o uc cocuk. Annanemle oturuyolardi, annanemin emekli maasina bakiyolardi. Allahtan yengem akilli kadin da girdi bi ise evini de aldi simdi. Dayim hala yazin calisir kisin yatar. Cocuklar bile buyudu de diyolar annem ayaklari agriya agriya calisiyo babam hicbi sey yapmiyo diye. Biz bile soyledik bosan bunu niye besliyosun diye, kiyamiyo kocasina sefil olur diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…