Ben bu kaynanayla ilgili baslik acmaya biktim!

Acaba boyle esi olan varmidir naptilar bosadilarmi
evet sorununun en büyüğü kocan, birak git annenin evine annen cocuga baksin sende bi is bul calis kocanda barışmak isterse sende düzenli bi is bul bi ev tut gel beni ve cocugumuzu al yoksa bosanirim de!!
is bulup ev tutarsa sende isi birakma annen çocuğunuza baksin sende calismaya devam et bi süre sonrada kresemi verirsin isimi birakirsin sana kalmis. aklima bu çözüm geldi

Kayınvaliden mecbur değil ki bunları yapmaya. Evine yerleşip bir de beklentiye girmen saçma geldi üzgünüm. Yarı zamanlı kayınvalidesiyle yaşayan biri olarak seni anlamak ve sana hak vermek çok isterdim inan. Ama yazdıkların manasız ve saçma geldi arkadaşım. Sürekli işi rahat deyip duruyorsun kayınvaliden için. Buradan çıkardığım tek şey çalışma hayatına dair ciddi bir deneyimin olmadığı. Ben çalışmAma rağmen kayınvalidemin arada evini temizlerim. Çoğunlukla yemeği ben yaparkm. Bulaşıkları yıkarım. Vs. Kaç yaşında kadın bana mı hizmet edecekti.

Ayrı eve çıkmaya durumunuz yok tmmda faturalarıdamı ödeyemiyorsunuz? Eğer öyleyse taşınacaklar demişsiniz onlar taşınınca nasıl ödeyeceksiniz faturaları? Eşiniz çalışmıyor mu? Çalışıyorsa en azından doğalgazı ödeyin yani bi zahmet.

Onun isine gelir evden cikcaz dersek onun istedgide o alicam size cadir cadirda yasayin diyo en iyisi onu gormezden gelmek

Siz neden kendi sorumluluğunuzu kv ye yüklüyorsunuz? Koskoca çocuklu insanlarsınız bakmaya mecbur mu ki size bir de işine gelir diyorsunuz?
Madem o kadar şikayetçisiniz bir iş bulur bebeği çok becerikli ve düşünceli annenize bırakırsınız o vakit.

Anneniz babanız laf sokmak yerine damatlarına ve size hayat dersi vermeliler. Ama anlaşılan onlar da siz gibi uyanık geçiniyorlar.

Onlar ev alicaklar bekliyoruz bizde ayri eve cikmaya durumumuz yok

Eee o zaman çekeceksin bunu yapacak bir şey yok. Kadın çocuklarına bakmamıs diye annelik sevgisi yok gözümde anne değil diyorsun. Farkında misin bilmiyorum ama kadın sizi evine almış hala çocuğuna bakıyor. Bütün gün çocuğa bakıyorum diye evin işini görmemek çok saçma. O da seninle inatlasiyor belli. O da kendince haklı karı koca bütün gün evde oturup evi kirletiyorsunuz çocuğun da var iyice dagiliyordur o ev gelip sizin tüm gün yaptığınız pisligi temizleyin birde.

Kusura bakmayin ama kv nin kendi annesi bile,onu haksiz buluyosa cevrede onu taniyan herkes ogullari,kocasi dahi onu haksiz bulupta sizin gelip burda beni haksiz buluyo olmaniz butun insanlarn salak sizin akilli oldugunuzu gosteriyo o zamansa oyleyse tamam ben haksizim o hakli

Zaten anlattiklarina gore çok tuhaf kosullarda insanlar tuhaf bir aile yapısı içinde yaşıyorsun. Evet bir kk kadınlarının akıllı olmasi abes değil.

Burada bir ilk herhalde bir kV haklı bulundu - hem de kombiyi gece kalkıp kapatmasına rağmen - tebrikler.

Bir de yorulmuyormuş onu söylüyor ya ayrıca ifrit oldum, bizim gelin de benim işime maaşıma kafasını takmış oh ne güzel işin var oh ne rahatsın sizin kadar paramız olsa şunu bunu yapardık deyip duruyor çıldırtıyor beni.

Bu kadar şahane ise sen de gir üni sınavına kazan oku bitir atan sen de benim şartlarıma sahip ol , yok olur mu hazır getirin yiyip içeyim bir de ev işlerinden şikayet edeyim:kızgın:

Eee sen bunları söylemiyor musun gelinine? Ne diyor o zaman.

O kadindan cok annemin emegi var evde ben yapamdigim icin o geliyo temizliyo mutfagini bulasiklarini ben burda laf yapcak diye yemek bile yemiyorum annem getiriyo hadi sen cocuk bakmaktan yapamiyosun bisey demesin sana ondan yapiyorum diyo evi dun temizledi benim odami temizledivpogca yapar borek yapar getirir herkes yer ama bi tesekkur bile etmez getirdigi canaklari bile yikamaz ben yiakyim diye kenara koyuyo makinaya koymak cok zor degil eline yapismaz alip koysa
Sizin odanizi niye anneniz temizliyo gelip? Yani herkesin çocuğu var siz biraz fazla mı salmışsınız kendinizi acaba?

Konu sahibi kusura bakmayin da dunya sizin etrafinizda donmuyor malesef anneniz isleri yapsin kv calisip size baksin bide ev acsin baska?
Ben de kv me cok yakin oturuyorum kizimin dogdugundan beri uyku problemi vardi 1 yasina kadar gunde ogle uykusuyla beraber 4 saat uyuyordu kolikti surekli agliyordu ustelik calisiyordum ama kimseye bebegime bak yemegimi yap demedim. hamileyken bile dogumdan sonra ikram ederim diye hamurisi yapip dondurucuya attim annemle kv bi de onlarla ugrasmasin o hengamede diye.
Kimse sizin sorumluluklarinizi ustlenmek zorunda degil. evlenmeyi cocuk dogurmayi biliyorsaniz isteyerek olmasa bile dogurmaya bilincli sekilde karar verdiyseniz bakacaksiniz kacarak evlenmeyi akil ettiyseniz ev isi yapacak gerekirse calisacak sorumluluklarinizi yerine getireceksiniz. kimse size ev almak zorunda da değil. gencecik insanlar niye ondan bundan yardim bekler eli ayagi tutarken anlamadim gitti.

Kocama bile bana bakmak zorundasin demem, o sekilde dusunmem bile, kaldi ki kayinvalideme diycem bana bakmak zorundasin diye. Allah korusun. Benim de bebegim vardi,kendi annemle gorusmuyoduk, kayinvalidem de gelmiyodu, tek basima evimi de cekip cevirdim, cocuguma da baktim, 6 aylik olunca bakici tutup ise girdim, Allahima cok sukur bin sukur kimseye de muhtac olmadik. Allah korusun konu sahibinin durumuna dusmekten. Konu sahibi sana da kocana da bebeine de kimse bakmak zorunda deil. Pes valla kaynanalardan nefret ederim ama senin kaynanan cok hakli. Gir ise calis, kimseye eyvallahin olmasin, faturani da ode. Bebeine de annen bakar. Senin o yonden artin da var bak bizim gibi bakiciya para da vermezsin.

Sizi gaza getirmek gibi olmasin.. ama okurken bile elim ayagim titredi sinirden. sabrinizi kutlarim. ben kesinlikle sakin kalamazdm. arayi acsaniz ne degisecek mecburen donup dolasip tekrar konusmak zorunda kalacaksiniz. Cunku ayni evde yasiyorsunuz size bol sabirlar diliyorum. :KK43:

Çalışan kadınlar çocuklarını doğurup atmış olmuyorlar, kimseye muhtaç olmadan dimdik durmak için birisine emanet etmek zorunda kalıyorlar. Yoksa yaktığın fatura bile başına kakılır işte böyle. Başkasının eline bakarak yaşadın ama çocuğuna kendin baktın diye madalya vermeyecekler sana. Koca koca insanlarsınız gerçekten kadın sizin faturanızı ödemek zorunda değil. Hem kadın çalışmış çocuklarını kendi büyütememiş diye kadını hor gör, hem çalışıp kazandığı parayı senin ısınmana harcamasını bekle. Bi de işten gelsin evi de temizlesin başka?

Çalışan kadınlar çocuklarını doğurup atmış olmuyorlar, kimseye muhtaç olmadan dimdik durmak için birisine emanet etmek zorunda kalıyorlar. Yoksa yaktığın fatura bile başına kakılır işte böyle. Başkasının eline bakarak yaşadın ama çocuğuna kendin baktın diye madalya vermeyecekler sana. Koca koca insanlarsınız gerçekten kadın sizin faturanızı ödemek zorunda değil. Hem kadın çalışmış çocuklarını kendi büyütememiş diye kadını hor gör, hem çalışıp kazandığı parayı senin ısınmana harcamasını bekle. Bi de işten gelsin evi de temizlesin başka?
Ben çalışan bir kadın olmamanın ezikliğini yaşıyorum mesela :KK43:

Ben çalışan bir kadın olmamanın ezikliğini yaşıyorum mesela :KK43:
Ay yok çalışmamak eziklik değil kesinlikle ama eşinin geliri yetmiyorsa da sırf çocuğuma bakcam diye milletin eline bakmak nedir? Çalışan kadını aşağılamak nedir? O kadın çalışmasa şimdi aç susuz sokakta kalmışlardı belli ki. Hem çalışsın faturamı ödesin evi geçindirsin, hem evi temizlesin. Hem de vay efendim zaten analık yapmamışmış..

X