ben bu kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım..

soyle anne hangı saatte uyutmuyosan o zaman arayayım de....ve hergun arama.....sana usttekı mesajımı yazarken mısal kapım çaldı cadı uyandı içimden kapımı çalana az saydırmadım:KK17:
bu arada işi bırakma sonra bebişini hıç bırakamıyosun hele dillenınce...benım 19 aylık oldu daha dönemedım işime

5 buçuk aylıkken başladım
tam zamanında başladın dediler zaten
ben 1 yaşına gelene kadar bakmayı düşünüyordum ama eski işyerimden teklif gelince kaçırmak istemedim şartları çok iyi çünkü.
aramamayı deniycem başarabilirsem :-/

evet o konuda anneme hem kırgınım hem kızgınım zaten
ama biz 3 kardeşiz bizi de babannem büyütmüş o yüzden bakacaksın diye zorlayamıyorum onu
sorumluluk almaktan korktuğunu söyledi
2-3 günde bi kaynanama gidip destek oluyor saolsun
evet yardımcı ama burnumdan getiriyor
sabahtan beri gamlı baykuş gibi düşünüp duruyorum napıcam diye :KK43:

Bakın benim annem dünya iyisi bir annanedir.
Çocuklarıma çok özenir.
Kızım kreşe başlayana kadar asla televizyon açılmadı.
Ona her gün saatlerce kitap okudu.
Ama aynı annem birkaç kez ilacını verdin mi ya da yemeğini yedi mi gibi bana göre gayet doğal sorularımda kızarak bana bakıcı muamelesi yapma dedi.
Ki bu bizi çok seven her türlü yanımızda olan kendi canım.
Sanırım güçlerine gidiyor.
Sonuçta yaşlı insanlar ve azıcık çocuk gibi olup daha kolay inciniyorlar.
Görmezden gelmeye çalışmak en iyisi..
Biraz da pohpolamak..

annem 60 yaşında kadın daha başta açık açık ben o sorumluluğu alamam dedi bende zorlayamıyorum bak diye :KK43:
Kendi annene bu kadar hoşgörülü olabiliyosun ama hemde torununa hiç bakmadığı halde 60 yaş çokta değil üstelik gayette bakabilir.

Konu kv oluncada öküz altında buzağı arıyorsun. Hem demişsin işte aramayım mı diye niye demedim diyosunuz. Günde 10 defa 20 defa arıyorsan sıkılmıştır kadın sana rapor vermekten ki kötü bi şeyde dememiş. Kv değil sen alıngansın kadın ne dese suç.

5 buçuk aylıkken başladım
tam zamanında başladın dediler zaten
ben 1 yaşına gelene kadar bakmayı düşünüyordum ama eski işyerimden teklif gelince kaçırmak istemedim şartları çok iyi çünkü.
aramamayı deniycem başarabilirsem :-/

Bu kez siz strese girmeyecek misiniz aramayarak.
Üstelik kayınvalideniz kötü niyetliyse eğer çocuğunu hiç aramıyor diyerek şikayet edebilir.
Bu daha fena.
Yine aynı şeyi söyleyeceğim ama aradığınızda biraz kayınvalidinizle ilgili sohbet edip sonra kızınızı rayabilirsiniz.
Nasıl olduğunu soran birisine kinlenmez herhalde hiç kimse..

selam arkadaşlar,

sizden akıl istiyorum çünkü artık kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım.

kızıma kaynanam bakıyor ben çalışıyorum.İnsan çocuğunu gün içinde nasıl diye merak eder arar dimi!!
bende arıyorum ve her seferinde "tühh yeni uyumuştu..yeni ayağıma aldım sallıyordum..ayy telefonun sesine uyandı galiba dur bi bakıyım" gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Artık dün en sonunda dayanamadım.Kızımın uyandığını tahmin ettiğim bir saatte yine aradım.Yine aynı tepki tam ayağıma almıştım uyutuyordum dedi.Bende ne yani aramıyım mı dedim oda olur mu canım tabi arayacaksın senin çocuğun falan dedi.Böyle konuşup kapattık telefonu.

Sonra hopp eşimi aramış kaynanam.ben demişim ki ne diyosun aramıyım mı yani !! demişim ki alakası yok
çok darılmış kırılmış eli ayağı titriyormuş bilmem ne.Eşimde sen her seferinde aradığında tüh uyandı şimdi yatırdım diyormuşsun demiş. Kaynanamda biraz geri vites yapmış.Eşime de tembihlemiş bana söylemesin eşimi aradığını diye.Tabi ben öğrendim ve kaynanama karşı buz gibiyim. Bugün de çalışıyorum ve kızıma yine o bakıyor ve inanın sabahtan beri arayıp kızım nasıl diye soramadım :KK43: eşime aratıyorum ara bakalım ne yapıyormuş diye.

bi de geçici bi süreliğine aynı evde yaşıyorum.Bu akşamdan itibaren annemde kalacağım haftasonu. Yüzünü göresim yok.Ya kocamla aram bozulsaydı bu konuda resmen beni şikayet etmiş arayıp.
ben napıcam kızlar nasıl arayıp sorucam kızımı?nasıl davranacağımı şaşırdım :KK43::KK43:
edepsiz kadın nolacak zaten bu kv lerdeki çocukçu tavırlar yokmu beni benden alıyor arayacaksın tabiki ara her saat bası ara bence her saat bası da uyumuyordur ya yalan daha çok üstele bırak ne derse desin eşin de sesini çıkarıyormuş ne güzel

Kendi annene bu kadar hoşgörülü olabiliyosun ama hemde torununa hiç bakmadığı halde 60 yaş çokta değil üstelik gayette bakabilir.

Konu kv oluncada öküz altında buzağı arıyorsun. Hem demişsin işte aramayım mı diye niye demedim diyosunuz. Günde 10 defa 20 defa arıyorsan sıkılmıştır kadın sana rapor vermekten ki kötü bi şeyde dememiş. Kv değil sen alıngansın kadın ne dese suç.

Annem kızıma bakmıyor diye anneme kinlenip kaynanama tapmam mı gerekiyor anlamıyorum!! kendi annemde kayınvalidem de bakmak zorunda değil zaten istediği için bakıyor.

günde 10-20 kez aramıyorum 1-2 defa arıyorum oda en doğal hakkım.
Siz anne değilsiniz sanırım yeri gelince 10-20 defa da aranabilecek durumlar olacak belki zamanla allah korusun tabi..

torununa bakmasından memnun değilim demedim.sadece aramızdaki iletişim problemini nasıl çözebiliriz diye akıl istedim.
çok seviyor torununu ama çok alıngan bi insan nasıl konuşacağımı şaşırdım artık

Senin aileden birinin bakma imkanı yok mu
ya da en azından biraz kayınvalide biraz annenler baksa dönüşümlü olsa ..

selam arkadaşlar,

sizden akıl istiyorum çünkü artık kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım.

kızıma kaynanam bakıyor ben çalışıyorum.İnsan çocuğunu gün içinde nasıl diye merak eder arar dimi!!
bende arıyorum ve her seferinde "tühh yeni uyumuştu..yeni ayağıma aldım sallıyordum..ayy telefonun sesine uyandı galiba dur bi bakıyım" gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Artık dün en sonunda dayanamadım.Kızımın uyandığını tahmin ettiğim bir saatte yine aradım.Yine aynı tepki tam ayağıma almıştım uyutuyordum dedi.Bende ne yani aramıyım mı dedim oda olur mu canım tabi arayacaksın senin çocuğun falan dedi.Böyle konuşup kapattık telefonu.

Sonra hopp eşimi aramış kaynanam.ben demişim ki ne diyosun aramıyım mı yani !! demişim ki alakası yok
çok darılmış kırılmış eli ayağı titriyormuş bilmem ne.Eşimde sen her seferinde aradığında tüh uyandı şimdi yatırdım diyormuşsun demiş. Kaynanamda biraz geri vites yapmış.Eşime de tembihlemiş bana söylemesin eşimi aradığını diye.Tabi ben öğrendim ve kaynanama karşı buz gibiyim. Bugün de çalışıyorum ve kızıma yine o bakıyor ve inanın sabahtan beri arayıp kızım nasıl diye soramadım :KK43: eşime aratıyorum ara bakalım ne yapıyormuş diye.

bi de geçici bi süreliğine aynı evde yaşıyorum.Bu akşamdan itibaren annemde kalacağım haftasonu. Yüzünü göresim yok.Ya kocamla aram bozulsaydı bu konuda resmen beni şikayet etmiş arayıp.
ben napıcam kızlar nasıl arayıp sorucam kızımı?nasıl davranacağımı şaşırdım :KK43::KK43:

En güzeli o size '' uyuyor ayağımda sallıyorum'' vs sebepler sunduğunda az çok çocuğunuzun kaç saat uyuyacağınızı bilirsiniz misal 2 saat sonra arayın. 2 saat sonra yine aynı şeyleri duyarsanız söyleyin bu kibarca uyanmış olduğunu düşünmüştüm diye. Siz uyandığında beni haberdar edin bi sesini duyayım diyebilirsiniz ( eğer çocuğunuz konuşacak aylarda ise )

Annem kızıma bakmıyor diye anneme kinlenip kaynanama tapmam mı gerekiyor anlamıyorum!! kendi annemde kayınvalidem de bakmak zorunda değil zaten istediği için bakıyor.

Siz anne değilsiniz sanırım yeri gelince 10-20 defa da aranabilecek durumlar olacak belki zamanla allah korusun tabi..
Anneyim bende.... Benim annem çocuğuma bakmayı istemezde kv bakarsa annemin değeri düşer benim gözümde.
Kendi annene sonsuz hoşgörü gösterirken konu kv olunca her lafı sorun sana göre. Aman neyse istediğini yap tabi eşinde azarlamış annesini üzüldüm kadına

annenize kinlenmiyorsunuz ama eşinizi aranızdaki bu ufak konudan annesine laf söyletiyorsunuz.İyiki kadın gönül rızasıyla bakarım demiş hiç alınma gücenme hakkı yok kendi istediği için siz hiç tölerans göstermemeniz mi gerekli?

annenize kinlenmiyorsunuz ama eşinizi aranızdaki bu ufak konudan annesine laf söyletiyorsunuz.İyiki kadın gönül rızasıyla bakarım demiş hiç alınma gücenme hakkı yok kendi istediği için siz hiç tölerans göstermemeniz mi gerekli?

tabiki alınma gücenme olur ama pekala benimle çözebilirdi niye arayıp eşime anlatıyor.
ben hamileyken kasılmalarım 8. ayımda başladığında "ya seni korkutmak gibi olmasın ama benimde böyle olmuştu ölü doğum yaptım" dediğinde ben banyoya kapatıp kendimi ağladım. bende çok darıldım kırıldım unutamıyorum o günleri

günde 9 kere arayan arkadaşım bile var şirkette.
ben 2 kere zor arıyorum bu sefer ne diycek acaba diyerek.
evet mali yönden şuan bakıcı tutacak durumum yok
sorun çocuk büyütme işinde değil zaten bireylerin anlaşamaması bizdeki olay :KK43:

Kv île zaten kolay anlaşılmaz

Bir de 9 kere arayan çocuk sizinki yaşlarında ise ne öğreniyor

Yani gün içinde değişik ne olabilir

Bu kadar haberdar olma isteği ike bu çocukları okula kreşe de gönderemezler

Kv bu örneği de anlatıp ben kendimi kötü hissediyorum deyip onun sizi aramasını sağlayın tek çözüm o gibi

çalışmazdım zorunda olsaydım anne olmazdım...benim annem bakıyor Allah esirgesin bir şey olursa kreşe veririm heralde annemde allah razı olsun bendeim annemde 65 yaşında kızım 2 yaşında benden çok anemle kalıyor bence siz annenize kırılın kaynanan el ne de olsa...
çoook çooookk büyük konuşmak iyi değildir
kv niz hayatta değil galiba ondan bu kadar rahatsınız..

tabiki alınma gücenme olur ama pekala benimle çözebilirdi niye arayıp eşime anlatıyor.
ben hamileyken kasılmalarım 8. ayımda başladığında "ya seni korkutmak gibi olmasın ama benimde böyle olmuştu ölü doğum yaptım" dediğinde ben banyoya kapatıp kendimi ağladım. bende çok darıldım kırıldım unutamıyorum o günleri
unutulmuyor bende kayınvalidemden çektim çekiyorum hamileliğimin 26. haftasında işten dönerken arabayka kaza yaptım bacakalrım sıkıştı çıktım hast. yetiştim bebiği kaybediyordum doğuma kadar yattım geçmiş olsun bile demedi bide üstüne doğumdan sonra konu hakkında ile geri yorumlar yaptı bebeğime 4 saat bakarmısın dedim bakıcı bul baksın bakamam dedi bende ondan nefret ediyorum daha bir çok konudan ama bebeğime baksaydı minnet duyardım biraz daha idare ederdim benim annem bakıyor bana öyle laflar söylüyorki işte gelip ağlıyorum. 3 bin tl borca girdim dişlerini özelde yaptırmak için üstüne bin tl lik bisiklet istiyor .sürekli inceden laf sokuyor bana kızım gelmek istemiyor bazen ee emek vereni istiyor diyor o kadar bozuluyorum ki 8 aylık olana kadar ben baktım 4 aydır annem bakıyor her gün ayrı laf 5 dak. geciksem laf sokuyor yani demek istediğim bakıcı işi şans işi bebeiğnizi bakıp,basleyip,seven bir babanne ise sizde yutkunun ve idare edin evinize çıkınca rahat edersiniz aynı evde iyice yüz göz olmadan taşının dediğim gibi musait oldukça çaldırsın öyle arayın arayı bulmaya çalışın yoksa bakıcı ile çok zor ben ilk başta buldum kendi kendine uyusun istiyor gakguk yapmadan hemen yesin istiyor hiç nazını çekemiyor ben varken birde ben yokken nasıl olur allah bilir Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesin evladı kıymetli o huzurluysa sorun yok.

evet o konuda anneme hem kırgınım hem kızgınım zaten
ama biz 3 kardeşiz bizi de babannem büyütmüş o yüzden bakacaksın diye zorlayamıyorum onu
sorumluluk almaktan korktuğunu söyledi
2-3 günde bi kaynanama gidip destek oluyor saolsun
evet yardımcı ama burnumdan getiriyor
sabahtan beri gamlı baykuş gibi düşünüp duruyorum napıcam diye :KK43:
bu durumda kv niz fedakarlık etmiş görünüyor
yarın öbürgün bişey olup iyice kızarsa beğenmiyorsan annen baksın der daha çok üzülürsünüz

orta yolu bulun.. yukarıda da yazıldı aramak istediğinizde eşiniz haberleşsin
idare edeceksiniz başka çare yok

bende merak ettim gittiniz mi otele?

bu durumda kv niz fedakarlık etmiş görünüyor
yarın öbürgün bişey olup iyice kızarsa beğenmiyorsan annen baksın der daha çok üzülürsünüz

orta yolu bulun.. yukarıda da yazıldı aramak istediğinizde eşiniz haberleşsin
idare edeceksiniz başka çare yok

bende merak ettim gittiniz mi otele?

Eski konumdu :) henüz gitmedik havalar bir türlü ısınmadığı için 25 nisana erteledim.İnşallah haftaya cumartsi sıcak olur kızımla tadını çıkarırız :)

unutulmuyor bende kayınvalidemden çektim çekiyorum hamileliğimin 26. haftasında işten dönerken arabayka kaza yaptım bacakalrım sıkıştı çıktım hast. yetiştim bebiği kaybediyordum doğuma kadar yattım geçmiş olsun bile demedi bide üstüne doğumdan sonra konu hakkında ile geri yorumlar yaptı bebeğime 4 saat bakarmısın dedim bakıcı bul baksın bakamam dedi bende ondan nefret ediyorum daha bir çok konudan ama bebeğime baksaydı minnet duyardım biraz daha idare ederdim benim annem bakıyor bana öyle laflar söylüyorki işte gelip ağlıyorum. 3 bin tl borca girdim dişlerini özelde yaptırmak için üstüne bin tl lik bisiklet istiyor .sürekli inceden laf sokuyor bana kızım gelmek istemiyor bazen ee emek vereni istiyor diyor o kadar bozuluyorum ki 8 aylık olana kadar ben baktım 4 aydır annem bakıyor her gün ayrı laf 5 dak. geciksem laf sokuyor yani demek istediğim bakıcı işi şans işi bebeiğnizi bakıp,basleyip,seven bir babanne ise sizde yutkunun ve idare edin evinize çıkınca rahat edersiniz aynı evde iyice yüz göz olmadan taşının dediğim gibi musait oldukça çaldırsın öyle arayın arayı bulmaya çalışın yoksa bakıcı ile çok zor ben ilk başta buldum kendi kendine uyusun istiyor gakguk yapmadan hemen yesin istiyor hiç nazını çekemiyor ben varken birde ben yokken nasıl olur allah bilir Allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesin evladı kıymetli o huzurluysa sorun yok.

şirketteki arkadaşlarımda alttan al bi demet çiçek al öyle git bu akşam diyorlar
kızım için yapıcam galiba :-/

şirketteki arkadaşlarımda alttan al bi demet çiçek al öyle git bu akşam diyorlar
kızım için yapıcam galiba :-/
bencede yapın iyilikten zarar gelmez sonuçta evladınıza para ile birini tutsanız onun gösterdiği özveriyi göstermeye bilir beninde kırılacağım çok şey oluyor ama evladım huzurlu bakılıyor öğünü taze saatinde veriliyor diye çok mutluyum ve ne kadar gönül rızasıyla baksalarda kimse bir yaştan sonra bu kadar sorumluluğu istemez alıyorsada bizim idare etmemiz gerekiyor ufak pürüzleri.

X