ben bu kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım..

Arayip ne soyluyosunuz? Hesap sorar gibi sunu yaptinmi, bunu yaptinmi, sunu yedimi, bunu ictimi tarzinda konusuyorsanir elbette rahatsiz olur.

Yani ya aramayin (onemli birsey oldugunda nasilsa arar), yana kayinvalidenin karsisina gecip 'acaba rahatsiz ediyomuyum seni aramakla?' diye sorun. Ve sirf merakinizdan, kiziniza ozleminizden aradiginizi dile getirin. Bukadar basit.

Belki de gerçekten bebeğin uyuyordur veya kayınvaliden uyutmaya çalışıyordur. Sonuçta 6-7 aylık bir bebek günde iki kere uyur. Uyuma anında arıyor olma olasılığın çok yüksek. Çoğu bebek zor uykuya dalar. Ben de o dönemleri yaşadığım için iyi bilirim evde bebek bakmak kolay değildir. Oğlum kapı gıcırtısından uyanırdı. Telefon çaldığında, zil çaldığında gerçekten sinir olurdum. Arayanlara bir kereden fazla telefonumu çaldırmayın ben sizi sonra ararım derdim.

iki annede yakınımızda bakalım bizde sorun olacak mı?
olursa dırek kreşe verırım, nasıl olsa işyerı 700 tl kreş parası verıyor kimseye muhtaç olmam.
bu güvence benı mutlu edıyor.çok şükür

bu her iş yeri içinmi geçerli ? yani böyle bir haber okumuştıum amaaa hayata gecırılmedı dıye bılıyorum ?
hayır canım o haber çıktı öyle kaldı.
ben kamuda işçiyim yıllardır bu kurumda boyleymıs.
yalnız sadece kadınlar yararlanıyor, erkeklerde ayaklanıyor.:)bızım çocuk var dıye.
bızımkı sendikal hak yanı.

Ne yani aramıyımla
Ne diyosun aramıyım mı arasında fark yok
kayınvalideler bedava çocuk bakıyor diye veriliyor sonra ne yapsa kabahat
çocuğunuzu kayaınvalide yerine bakıcıya verebilirsiniz

harikaymış vallaa..ciddi bir güvence..umarım özel sektör içinde bir güzellik düşünülür, zira gördüğünüz gibi insanlar ne hallerde cocuklarının bakımını saglıyorlar..

hayır canım o haber çıktı öyle kaldı.
ben kamuda işçiyim yıllardır bu kurumda boyleymıs.
yalnız sadece kadınlar yararlanıyor, erkeklerde ayaklanıyor.:)bızım çocuk var dıye.
bızımkı sendikal hak yanı.

Bakin anneniz o sorumlulugu alamam diyip basta yan cizmis kayinvalide ise bakarim demis allah razi olsun...cocugumu bakicilarla büyüten bir anne olarak soyluyorum hergun elini op kayinvalidenin cocuk bakmak kolay degil,butun hayatini veriyorsun...belki gercekten uykusuna kiyamiyordur bebeginin..bence biraz iyilikbilir olmakta fayda vardir,ben bakici teyzemizi aksam yemegini yediginde telefonla ariyorum ozellikle aksamlari eline saglik dedirtiyorum,allah senden razi olsun diyorum,para ile calistigi halde...

Boyle durumlarda en iyisi bakıcıya baktırmak bence. Kimseye eyvallahın yok kafa rahat. Ben anne değilim şuan empati kuramıyorum belki ama kendi çocuğum olunca ne anneme ne de KV baktırmam diye dusunuyorum

evet insan ister istemez bozuluyor.
kızım uyanıkken o beni arasa sorun kalmayacak belki.
bi orta yol bulur muyuz bakalım yaşayıp görücez

E siz de aramayayım mı diyeceğinize, o zaman sen beni ara günde birkaç kez, merakta kalmayayım, hem de çocuğu uyandırmamış olurum deseydiniz...

Umarım çiçek alıp gitmemişssinizdir. Evet bakmakla yukumlu değil anlıyorum bende öyle düşünüyorum ama merak ediyordur diye düşünmesi gerekir bence size trip atması çok yanlış
şu an ona mecbur olduğunuzu düşündüğü için bu kadar trip yapıyor
anneniz de bakmak isteseydi tavrı aynı mı olurdu şu an çok merak ettim

Hangi konuda rahatsız oluyorsanız açık bir şekilde dile getirin o bebeğin ANNESİ SİZSİZNİZ istediğiniz zaman ararsınız konuşursunuz durumunu sorarsınız en doğal hakkınız kimsede buna tepki veremez

bence sizin aramanız yerine o sizi arayıp haberdar etsin çocuğunuzla iletişim kurmanızı kvniz sağlasın belki daha iyi olacaktır hem sizin aklınız kalmamış olur hem kv nizin triplerini çekmezsiniz belli saat aralıkları vererek aramasını isteyin rica edin diğer durumları daha sonra tekrar değerlendirmeye alırsınız yine

Amneniz bakamaz mi kiziniza bakamayacak durumdaysa bakici tutun anneniz basinda dursun cok sanslisiniz ama.biliyor musunuz benim esim.haytta benim yanimda olmaz kendi gozleriyle gordu bana neler yaptilar ama neler neler ve esim hicbir zaman benim yanimda olmadi hatta suan bu konu yuzunden ayrilaym mi devam mi edeyim bir cikar yol ariyorum yani esini. Kiymetini bil kaynana da baktrma

selam arkadaşlar,

sizden akıl istiyorum çünkü artık kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım.

kızıma kaynanam bakıyor ben çalışıyorum.İnsan çocuğunu gün içinde nasıl diye merak eder arar dimi!!
bende arıyorum ve her seferinde "tühh yeni uyumuştu..yeni ayağıma aldım sallıyordum..ayy telefonun sesine uyandı galiba dur bi bakıyım" gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Artık dün en sonunda dayanamadım.Kızımın uyandığını tahmin ettiğim bir saatte yine aradım.Yine aynı tepki tam ayağıma almıştım uyutuyordum dedi.Bende ne yani aramıyım mı dedim oda olur mu canım tabi arayacaksın senin çocuğun falan dedi.Böyle konuşup kapattık telefonu.

Sonra hopp eşimi aramış kaynanam.ben demişim ki ne diyosun aramıyım mı yani !! demişim ki alakası yok
çok darılmış kırılmış eli ayağı titriyormuş bilmem ne.Eşimde sen her seferinde aradığında tüh uyandı şimdi yatırdım diyormuşsun demiş. Kaynanamda biraz geri vites yapmış.Eşime de tembihlemiş bana söylemesin eşimi aradığını diye.Tabi ben öğrendim ve kaynanama karşı buz gibiyim. Bugün de çalışıyorum ve kızıma yine o bakıyor ve inanın sabahtan beri arayıp kızım nasıl diye soramadım :KK43: eşime aratıyorum ara bakalım ne yapıyormuş diye.

bi de geçici bi süreliğine aynı evde yaşıyorum.Bu akşamdan itibaren annemde kalacağım haftasonu. Yüzünü göresim yok.Ya kocamla aram bozulsaydı bu konuda resmen beni şikayet etmiş arayıp.
ben napıcam kızlar nasıl arayıp sorucam kızımı?nasıl davranacağımı şaşırdım :KK43::KK43:
Benim KV böyleydi canım eltimin oğluna bakıyor seninki gene altdan alıyor bizimki ne arıyosun arıycaksan bırakmıcaksın sen merak etme diye ben bakıyorum bu çocuğa vs vs vs şükret bence aramayada devam et anne merak ediyorum özlüyorum uyanınca sen ara ozaman demek zor olmasa gerek.

Kızıma kayınvalıdem bakıyor..gozum hıc arkayaı cekmıyor..bazı seylerede katlanıyorum...bakıcı olsa sanki..onlarında afrası tafrası bitmiyor...kızımı arama ıstegım olsada kaynanamdan dolayı içim rahat aramıyorum...benımde kendı annem bakmaz..sıkıntıya girmez...kendi annem oyleyken kayınvalideme nediyim...kayınvalıdemde 66 yasında...misler gibi bakıyo kızıma...Allah razı olsun..bizlerin onlara faydası olmazsı gerekirken birde çocuklarımıza bakıyorlar...o yasta hiç mecbur değiller...

X