ben bu kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım..

saat mi belirleseniz acaba ?
mesela ''anne ben zamansız arıyorum galiba, her aradığımda yeni uyuttum falan diyosun.. saat kararlaştıralım ben o vakitlerde arayım, merak ediyorum, aklım sizde kalıyo benimde'' desen nasıl olur tutumu ?

Ne güzel siz bi çözüm bulmuşsunuz.Bizde buluruz inşallah
evet çok küçük o yüzden merak ediyorum kaynanama güvenmemekle alakası yok durumun.
ev bodrum kat olduğu için telefonu çekmiyor mecburen ev telefonundan arıyorum
bende resepsiyonda çalıştığım için cep telefonu kullanmam yasak o arasa açamıyorum :KK43:
durumlar karışık

artıkk dengeyi kuruyorumm bende ne yapalım

senin durumun biraz sıkıntılı canım

ev telden araman ii olmuyordur haliyle

kesinlikle bende hele hasta olduğunda tedirginliğim halt safada olurdu annelik duygusu canım işte

yoksa emanetime gözüm kapalı emanet ettim yüreğim o konuda rahat

suyuna gidin bence, zamanla eşinizle de aranız açılır
insan kendi çocuğuna bile yeri geliyor tahammülü azalıyor
o kadın en son kaç yıl önce çocuk baktı
alınganlık yapabilir yapmasa iyiydi ama yapıyor işte
hoşgörmeniz lazım
çocuğunuz ve kendi iyiliğiniz için

saat mi belirleseniz acaba ?
mesela ''anne ben zamansız arıyorum galiba, her aradığımda yeni uyuttum falan diyosun.. saat kararlaştıralım ben o vakitlerde arayım, merak ediyorum, aklım sizde kalıyo benimde'' desen nasıl olur tutumu ?

evet yada uyanıkken eşimi çaldırsın ben arıyım falan gibi çözümler üretmeye çalışıyorum kafamda.

suyuna gidin bence, zamanla eşinizle de aranız açılır
insan kendi çocuğuna bile yeri geliyor tahammülü azalıyor
o kadın en son kaç yıl önce çocuk baktı
alınganlık yapabilir yapmasa iyiydi ama yapıyor işte
hoşgörmeniz lazım
çocuğunuz ve kendi iyiliğiniz için

haklısın ben elimden geldiğince hoşgörülü olmaya çalışıyorum hiç istediğim yerlerden patlak veriyor.
en son ikiz bebek bakmış 5-6 yıl önce
kızıma çok şükür iyi bakıyor ama biz anlaşamıyoruz :KK43:

evet yada uyanıkken eşimi çaldırsın ben arıyım falan gibi çözümler üretmeye çalışıyorum kafamda.
en temizi saat belirleyin siz..
oturun kayınvalidenizle kararlaştırın..
misal öğleden önce 11 de arayın, öğleden sonra bi 2 de bi 5 te arayın falan..
böylelikle hem söylenemez, hem haberi olmuş olur.. hem çalan telefonun sen olduğunu bilir.. ikiniz içinde şahane çözüm olur..
eşinizi falan hiç sokmayın araya..

selam arkadaşlar,

sizden akıl istiyorum çünkü artık kaynanama nasıl davranacağımı şaşırdım.

kızıma kaynanam bakıyor ben çalışıyorum.İnsan çocuğunu gün içinde nasıl diye merak eder arar dimi!!
bende arıyorum ve her seferinde "tühh yeni uyumuştu..yeni ayağıma aldım sallıyordum..ayy telefonun sesine uyandı galiba dur bi bakıyım" gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Artık dün en sonunda dayanamadım.Kızımın uyandığını tahmin ettiğim bir saatte yine aradım.Yine aynı tepki tam ayağıma almıştım uyutuyordum dedi.Bende ne yani aramıyım mı dedim oda olur mu canım tabi arayacaksın senin çocuğun falan dedi.Böyle konuşup kapattık telefonu.

Sonra hopp eşimi aramış kaynanam.ben demişim ki ne diyosun aramıyım mı yani !! demişim ki alakası yok
çok darılmış kırılmış eli ayağı titriyormuş bilmem ne.Eşimde sen her seferinde aradığında tüh uyandı şimdi yatırdım diyormuşsun demiş. Kaynanamda biraz geri vites yapmış.Eşime de tembihlemiş bana söylemesin eşimi aradığını diye.Tabi ben öğrendim ve kaynanama karşı buz gibiyim. Bugün de çalışıyorum ve kızıma yine o bakıyor ve inanın sabahtan beri arayıp kızım nasıl diye soramadım :KK43: eşime aratıyorum ara bakalım ne yapıyormuş diye.

bi de geçici bi süreliğine aynı evde yaşıyorum.Bu akşamdan itibaren annemde kalacağım haftasonu. Yüzünü göresim yok.Ya kocamla aram bozulsaydı bu konuda resmen beni şikayet etmiş arayıp.
ben napıcam kızlar nasıl arayıp sorucam kızımı?nasıl davranacağımı şaşırdım :KK43::KK43:
cnm ben de annemle böyle sorunlar yaşadım bakmasından memmunsan aramıycaksin alışırsın cnm hem babaanne o güzel bakar merak etme biraz alıngan oluyorlar kayda almayacaksın laflarını ki annem bunun on katını yapıyor canı sağolsun güzel bakılıyor ya o yeter boşver zamanla alışacaksın arama birde şunu yap falan filan diye söyleyince emir alıyorlarmış gibi düşünüyorlar küçük bir hediyeyle gönlünü al cnm sonuçta işin içinde çocuk var herşeyi yüzüne söylemeyin kısacası çocuk büyüyene kadar idare etcen bacım onlar alıngan oluyorlar :)) bizzat ben yaşıyorum

selam arkadaşlar,

kızıma kaynanam bakıyor ben çalışıyorum.İnsan çocuğunu gün içinde nasıl diye merak eder arar dimi!!
bende arıyorum ve her seferinde "tühh yeni uyumuştu..yeni ayağıma aldım sallıyordum..ayy telefonun sesine uyandı galiba dur bi bakıyım" gibi tepkilerle karşılaşıyorum.

Artık dün en sonunda dayanamadım.Kızımın uyandığını tahmin ettiğim bir saatte yine aradım.Yine aynı tepki tam ayağıma almıştım uyutuyordum dedi.Bende ne yani aramıyım mı dedim oda olur mu canım tabi arayacaksın senin çocuğun falan dedi.Böyle konuşup kapattık telefonu.

Sonra hopp eşimi aramış kaynanam.ben demişim ki ne diyosun aramıyım mı yani !! demişim ki alakası yok
çok darılmış kırılmış eli ayağı titriyormuş bilmem ne.Eşimde sen her seferinde aradığında tüh uyandı şimdi yatırdım diyormuşsun demiş. Kaynanamda biraz geri vites yapmış.Eşime de tembihlemiş bana söylemesin eşimi aradığını diye.Tabi ben öğrendim ve kaynanama karşı buz gibiyim. Bugün de çalışıyorum ve kızıma yine o bakıyor ve inanın sabahtan beri arayıp kızım nasıl diye soramadım :KK43: eşime aratıyorum ara bakalım ne yapıyormuş diye.

bi de geçici bi süreliğine aynı evde yaşıyorum.Bu akşamdan itibaren annemde kalacağım haftasonu. Yüzünü göresim yok.Ya kocamla aram bozulsaydı bu konuda resmen beni şikayet etmiş arayıp.
ben napıcam kızlar nasıl arayıp sorucam kızımı?nasıl davranacağımı şaşırdım :KK43::KK43:

Çocuğunuza baktığı için idare eden (tabiri caizse alttan alan) tarafa siz olmalısınız. Alttan alan taraf derken kendinizi ezdirin demiyorum ama. Bence aramamakla hata etmişsiniz ben olsam arardım o sizin çocuğunuz ve arayıp sormak sizin en doğal hakkınız. Sanırım bu olay bugün değil dün ya da geçtiğimiz günlerde yaşandı. Aynı evde yaşıyormuşsunuz keşke olayın olduğu gün eve gittiğimde konuşurdum açık açık anne bir sorun varsa ikimizin arasında ikimiz halledelim olur mu diye. Bu durumda eşinizin size söylediğini anlayacak ama anlarsa anlasın.

en temizi saat belirleyin siz..
oturun kayınvalidenizle kararlaştırın..
misal öğleden önce 11 de arayın, öğleden sonra bi 2 de bi 5 te arayın falan..
böylelikle hem söylenemez, hem haberi olmuş olur.. hem çalan telefonun sen olduğunu bilir.. ikiniz içinde şahane çözüm olur..
eşinizi falan hiç sokmayın araya..

kızımın uyku saatleri pek belli olmuyor kesin yine denk gelirim o saatlerde aradığımda :)
en güzel uyanıkken bize haber versin biz arayıp görüşelim
zaten 5 te çıkıyorum 5 buçukta evdeyim
bugünde çok özledim bir an önce görmek istiyorum hiç arayamadım :KK43:

annem 60 yaşında kadın daha başta açık açık ben o sorumluluğu alamam dedi bende zorlayamıyorum bak diye :KK43:

Benim annem de 60 yaşın üzerinde.
Kızıma bakabildi.
Şu anda da çocuklarımı servise veriyor.
Kayınvalideniz annenizden daha çok yardımcı aslında size.
Kaprisli de olsa bakıyor.
Anneniz gibi ben bakamam deyip işin içinden çıkmıyor..

selam arkadaşlar,

Ayyy Allahtan eşiniz makul düşünen bir insanmış keşke bakıcı anne tutmaya çalışsanız :KK43:

ben ona empatı kurmasını soyledıgımde bana hak vermıstı ama ben bunu dıyene kadar bayagı bı gerılıp uzulmustum...
sonraları anlayıp o yonde davranması çözdü sorunu.. insan merak edıyor aramak ıstıyor...ben cok ıyı hatırlıyorum kendı annemın bıze gıttıgı zaman anne benı ara ordan dedıgımı.... sırf kızım naapıyo dıye sorabılmek ıcın hemde...bu çok can sıkıcı...sızı en ıyı ben anlarım sanırım.. ama guzel bır dılle yineleyin pes etmeyin çünkü aramadan duramıyor insan. en azından bebekken..şimdi ben aramadıgım gunler cok oluyo meselaaa cunku buyudu ve aklım kalmıyor.. bıraz empatı kursalar allah aşkınaa....

aynı şeyleri hissettiğim bi anne buldum sonunda.
tavrımı belli ettiğim zamanda böyle bozuluyor işte.
hangi kelimeleri seçip konuşacağımı şaşırdım artık :KK43:

o "ne diyosun" dediğimi zannediyor.Yani kelimesine takılmamış.
Bebeğim 7 aylık henüz konuşamıyor ama iyi olduğunu duymaya ne yaptığını bilmeye hakkım var diye düşünüyorum.
Tamam çok şükür bakıyor,ilgileniyor saolsun ama bu tür yaşanan şeyler de iki tarafı da üzüyor.
Ben sizin çocuğunuza bakıyorum,yemek yapıyorum,topuk dikenim ağrıyor demiş eşimde istemiyorsan baka anne zorlamıyoruz seni demiş.
off çok daraldım napıcam bilmiyorum :KK43:
daralma cnm boşver idare et kızın içinee kadında haklı ki annem evinde baktı benim eve hiç gelmez bile işimi bile yapmaz gelsede onunda topuk dikeni var sakın kadını terslemeyin iyi geçinin evladın için deyim boşver takma

Çocuğunuza baktığı için idare eden (tabiri caizse alttan alan) tarafa siz olmalısınız. Alttan alan taraf derken kendinizi ezdirin demiyorum ama. Bence aramamakla hata etmişsiniz ben olsam arardım o sizin çocuğunuz ve arayıp sormak sizin en doğal hakkınız. Sanırım bu olay bugün değil dün ya da geçtiğimiz günlerde yaşandı. Aynı evde yaşıyormuşsunuz keşke olayın olduğu gün eve gittiğimde konuşurdum açık açık anne bir sorun varsa ikimizin arasında ikimiz halledelim olur mu diye. Bu durumda eşinizin size söylediğini anlayacak ama anlarsa anlasın.

evet dün oldu olay.
Arasam eminim telefonda dün yaşanan konu açılacak tartışma boyutuna falan gelecek diye korkuyorum.Belki yüzyüze konuşuruz.Ama konuşmakta istemiyorum bi şekilde üstü kapansa bu olayın süper olur.
Dün işten geldiğimde konuşamadım çünkü benim annemle teyzem gelmişti kızımı görmeye.Kaynanamın da yüzü asıktı bende olay biraz soğusun diye kızı da alıp anneme gittim.Bu akşamda öyle yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem çok fena trip atan biri çünkü yorgunum uykusuzum hiç çekecek halde değilim :-/

sinirlendirmiyim diye aramıyım mı yani ?

soyle anne hangı saatte uyutmuyosan o zaman arayayım de....ve hergun arama.....sana usttekı mesajımı yazarken mısal kapım çaldı cadı uyandı içimden kapımı çalana az saydırmadım:KK17:
bu arada işi bırakma sonra bebişini hıç bırakamıyosun hele dillenınce...benım 19 aylık oldu daha dönemedım işime

evet dün oldu olay.
Arasam eminim telefonda dün yaşanan konu açılacak tartışma boyutuna falan gelecek diye korkuyorum.Belki yüzyüze konuşuruz.Ama konuşmakta istemiyorum bi şekilde üstü kapansa bu olayın süper olur.
Dün işten geldiğimde konuşamadım çünkü benim annemle teyzem gelmişti kızımı görmeye.Kaynanamın da yüzü asıktı bende olay biraz soğusun diye kızı da alıp anneme gittim.Bu akşamda öyle yapmayı düşünüyorum. Kayınvalidem çok fena trip atan biri çünkü yorgunum uykusuzum hiç çekecek halde değilim :-/
alttan alman gerekiyor cnm yoksa kim bakcak çocuğa onuda düşün ya bakıcı tutcan ya kadının gönlünü hoş tutcan :)) zor ya ama büyüyorlar öyle böyle en güzeli babaannesiyle kalması iyi olur

Benim annem de 60 yaşın üzerinde.
Kızıma bakabildi.
Şu anda da çocuklarımı servise veriyor.
Kayınvalideniz annenizden daha çok yardımcı aslında size.
Kaprisli de olsa bakıyor.
Anneniz gibi ben bakamam deyip işin içinden çıkmıyor..

evet o konuda anneme hem kırgınım hem kızgınım zaten
ama biz 3 kardeşiz bizi de babannem büyütmüş o yüzden bakacaksın diye zorlayamıyorum onu
sorumluluk almaktan korktuğunu söyledi
2-3 günde bi kaynanama gidip destek oluyor saolsun
evet yardımcı ama burnumdan getiriyor
sabahtan beri gamlı baykuş gibi düşünüp duruyorum napıcam diye :KK43:

anne olup çalışmak zorunda olsaydınız kime baktırırdınız peki?
çalışmazdım zorunda olsaydım anne olmazdım...benim annem bakıyor Allah esirgesin bir şey olursa kreşe veririm heralde annemde allah razı olsun bendeim annemde 65 yaşında kızım 2 yaşında benden çok anemle kalıyor bence siz annenize kırılın kaynanan el ne de olsa...

Ben olsaydım kızıma baktığı için daha bir özen gösterirdim.
İyi ki varsınız.
Siz yanındayken içim gerçekten rahat gibi.
Böyle davrandığınızda eminim daha bir özen gösterecek, daha çok bilgi verecektir..

evet dün oldu olay.

Bence olayın üstünü kapatmayın, çünkü bugün kapatırsanız yarın öbür gün yine aranızda geçen bir konuşmayı abartıp eşinize söyleyecektir. Belki eşinizle aranızın açılmasına dahi sebep olabilir o yüzden sorun varsa direkt bana söylemeni isterim diye bir ikazda bulunmanız daha iyi olacaktır.

X