Farklı firmalarda ön muhasebecinin takip ettiği bir iş.görev tanımı içerisinde yoksa yapmayacaktır ve haklıdır.
Etsin istifa. Piyasada ön muhasebeciden bol ne var?Merhaba arkadaşlar bir konuda içim daraldı size danışmak istedim.
Küçük bir firmada yöneticiyim. Aile şirketi olduğu için çok kurumsal bir firma değil. İşim dışında farklı bir departmanında işini yeri geliyor yapıyorum hayır yapmıyorum deme şansım yok. Her neyse işverenim firmadaki dairelerin kiralarının takibinin yapılmasını istedi. Bende yoğun olduğum için ön muhasebecimize koordineli bir şekilde takip edelim dedim. Gelen kiraları ben takip ediyorum sadece kiracılarla görüşülmesi gerektiğinde görüşecek ayda 3-4 saatini alır en fazla. Neyse dün gelip ben bu işi yapamam ablası başkasına yaptır ben yoğunum x kişisi ayaklarını uzatıp yatıyor dedi yetkin var yaptır filan dedi birde işveren sürekli beni arayıp rahatsız ediyor ben ara eleman değilim yeni birini alın filan dedi üslubu beni çok rahatsız etti ona rağmen ikna etmeye çalıştım birlikte yaparız düşündüğün kadar vaktini almayacak diye. En son ben bu işi yapmam ısrar edersen istifa ederim dedi bu tavır karşısında ne yapılmalıdır?
Maalesef piyasa iş yok bende yapmadığım bir çok işi yapıyorum stresim çok fazlayken altımda çalışan birinin bu üslupla konuşması bana pek normal gelmiyor. Ki dediğim gibi ön muhasebeci olup bu işi takip edenler var.İnsanlar artık bıkkın artık özel sektör özel işlerini yaptırmaya kadar ilerledi.
O yüzden ben çok anormal bulmadım çoğu kişinin diyemediğini diyebilmiş bir çalışan ne mutlu.
Farklı firmalarda ön muhasebecinin takip ettiği bir iş.
Ama verilen iş zaten ön muhasebe iş tanımında olan, ön muhasebecinin takip etmesi gereken bir iş.farklı firmaların ne yaptığı onu ilgilendirmez ki. bir işçi, işe alınırken iş tanımı kesin şekilde tanımlanmalıdır ve hatta mümkünse kendisine yazılı olarak da iletilmelidir. orada net şekilde yapması gereken işler belirtilir ve onların dışına çıkmaya mecbur değildir.
Alnından öpülesi bir çalışan. Siz neden ısrar ediyorsunuz ki anlayamadım. İnsanlar köle değil.Merhaba arkadaşlar bir konuda içim daraldı size danışmak istedim.
Küçük bir firmada yöneticiyim. Aile şirketi olduğu için çok kurumsal bir firma değil. İşim dışında farklı bir departmanında işini yeri geliyor yapıyorum hayır yapmıyorum deme şansım yok. Her neyse işverenim firmadaki dairelerin kiralarının takibinin yapılmasını istedi. Bende yoğun olduğum için ön muhasebecimize koordineli bir şekilde takip edelim dedim. Gelen kiraları ben takip ediyorum sadece kiracılarla görüşülmesi gerektiğinde görüşecek ayda 3-4 saatini alır en fazla. Neyse dün gelip ben bu işi yapamam ablası başkasına yaptır ben yoğunum x kişisi ayaklarını uzatıp yatıyor dedi yetkin var yaptır filan dedi birde işveren sürekli beni arayıp rahatsız ediyor ben ara eleman değilim yeni birini alın filan dedi üslubu beni çok rahatsız etti ona rağmen ikna etmeye çalıştım birlikte yaparız düşündüğün kadar vaktini almayacak diye. En son ben bu işi yapmam ısrar edersen istifa ederim dedi bu tavır karşısında ne yapılmalıdır?
Farklı firmalarda ön muhasebecinin takip ettiği bir iş.
Ben yöneticiyim altımda çalışanlar var benimle muhattap oluyor bu işi şu kişiyle birlikte organize et takip et diyor? İşverenimin dediğini yapıyorum.İşveren size yap demiş siz neden başkasını kendinize ortak ediyorsunuz? Maaşınız da ortak ederseniz belki kabul eder.
İnsanlar köle değil bende değilim işverenimin dediğini yapıyorum. Ben bu işi yapmıyorum dediğimde ben kapının önüne konulurum.Alnından öpülesi bir çalışan. Siz neden ısrar ediyorsunuz ki anlayamadım. İnsanlar köle değil.
İş de var işçi de var. Biraz dik durursanız size bir daha böyle şeylerle gelmezler. İnsanları sindirip herşeyi yaptırıyorlarMaalesef piyasa iş yok bende yapmadığım bir çok işi yapıyorum stresim çok fazlayken altımda çalışan birinin bu üslupla konuşması bana pek normal gelmiyor. Ki dediğim gibi ön muhasebeci olup bu işi takip edenler var.
İşte bu korku yüzünden çalışan görev tanımı dışında bir sürü yüke maruz kalıyor. Ama geç çıkarsa mesai ücreti yok biraz fazla dinlenme yapsa sıkıntı olur. Biraz dik duruş sergileyin patron çekinsin size bunu söylerkenİnsanlar köle değil bende değilim işverenimin dediğini yapıyorum. Ben bu işi yapmıyorum dediğimde ben kapının önüne konulurum.
kirasini vakitlice ödemeyen kiracilarla mi konusacak? oysa evet görevi olabilir ama baska bir seyse neden gorevi olsun ki? o zaman baska on muhasebeciler wc temizliyor de wc temizlet, cay falan iste.Farklı firmalarda ön muhasebecinin takip ettiği bir iş.
Bu yüzden iş akdini sonlandırmak gibi bir düşüncemiz yok.kirasini vakitlice ödemeyen kiracilarla mi konusacak? oysa evet görevi olabilir ama baska bir seyse neden gorevi olsun ki? o zaman baska on muhasebeciler wc temizliyor de wc temizlet, cay falan iste.
sınırlarını korumus. muhtemelen is sozlesmesinde yazmiyordur, buna guveniyordur. bu yuzden kovsaniz bile "is sozlesmemde olmayan seyi yapmami istediler" diye avukat tutup sizde 4-6 maas ya da + tazminat koparabilir.