ben bu evliliği sevemedim sanırım

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
34
kızlar merhaba
daha önce de yazmıştım sorunlarım vardı eşimle. daha ilk günlerde başladı sorunlarım. evlilikte hiçbir şeyi istediğim gibi yaşamadım. ankara dan eşimin babasıyla iş yapmak istemesi üzerine çıkıp küçük bi şehrin küçük bir ilçesine yerleştim. 10 ay oldu evleneli. işlerin yogunlugundan dolayı balayına gidemedk. çıkıp gezemedik. yaz boyu eşim çalıştı. bir günümüz birlikte geçmedi. bu şehirde kimsem yok. yapayalnız kaldım. hergün ağladım. üzerine eşimle tartışmalarım. mutsuzlugum. ailemin yanına 2 ayda bir gittim geldim duramadım burada çok sıkıldım. eşim bir şey demedi sağolsun. işler yazın istediğimiz gibi gitmedi. o kadar çaba ugraşa karşılık kazandıgımızla düğün orcu ödendi. tabi benim tüm altınlarım da bunun için harcandı. yani sadece kazanılanla ödenmedi herşey. kışa işimiz hiç olmadı. iş yeri arabalarından biri satıldı. yazın kazanınca tekrar alırız diye. yani kazandığımız bilmiyorum nasıl harcandı ama yazın kazanılan tamamiyle bitti gitti. ben de kışın paraya el koydum açıkçası. çünkü benim eşim de kayınbabamlar da tutumlu insanlar değil. kışın bişi yapmadım bi yere çıkmadım. hep oturdum evde yine. eşim ve hatta kayınbabamlar işe girdim yazın geri çıkardılar. buralarda çalışılmaz herkes laf eder dediler. :KK43: iş yeriyle ilgili bir sürü sorun çıktı. kayınbabam hastalıgı için ankaraya gitti kayınvalidem 15 gün kadar bizde kaldı. eşimin amcası vefat etti akrabaların bir kısmı bizde kaldı. görümcem doğum yaptı. kayınvalidem yanına gitti kayınbabam bizde kaldı. ben ders bile çalışamadım. hamileyim yeni öğrendim cenazenın olduğu zaman. mutlulugunu yaşayamadım. azıcık eşime naz yapamadım. el üstünde tutar dedim cok güzel olur hersey dedim olmadı. aöf sınavlarım var yarın adam akıllı çalışamadım. üstüne eşimle tartışmalarım yine. çok boğuldum. ben işyerini saıp ankaraya gidip eskisi gibi ikimizde çalışıp ayaklarımız üzerinde duralım istiyorum. eşim yanaşmıyor. hayalleri varmış vs. küçcük memlekette açtığı küçücük iş yeriyle türkiyeye mi yayılmayı hayal ediyor anlayamadım bir türlü. üstelik ne zaman bu konu açılsa hep kavga ediyoruz. ben burada duramıyorum artık dayanamıyorum. yazın tatile gidelim diyorum kayınbabam yazın işler yogun diyor. yahu ben evlendim ne hayallerle. hep yalnızım hep mutsuzum. ankaraya gideceğim 20 günlüğüne falan. eşimden bugün yaklaşık 1 ay kaıcam dedim 400 tl kadar alıyım 1 aylık harclıgım olsun kuzenlerle falan gezeriz annemlere bişiler alırım sonuçta orada kalıcam yicem içcem dedim. hamile olduğum için fındık fıstık balık falan tarzı şeyleri çok yiyorum onları falan babama yıkmayım dedim. yok 1000 lira al dei. astı suratını. halbuki ben ne kadar tasarruf ediyorum. kira şu bu falan bir sürü şey saydı. ama paramız var yani. hesabı zaten ben tutuyorum. ve 1 aya kalmıcak işler de başlıcak. ben sonuçta kimseye muhtaç olmayı aileme param yok demeyi sevmiyorum. onlar bu konuda rahattır o yüzden sanırım beni anlamıyor. çalışmama da izin vermedi. hep kendimi muhtaç hissediyorum. ben babamdan para istemezdim bekarken çalışıp kazanırdım. ne varsa kendim yapardım. üstelik aileme yardım ederdim. şimdi eşime el açıyorum. para istiyorum. surat asınca zoruma gidiyor. benim annem babam azarlamazdı beni şimdi şim en ufak şeyde çocuk gibi azarlıyor. mesela benim kedim var ankaraya gideceğiz. aşim de gelecek. o bi hafta kalacak ben de kediyi ne yapalım vs konuşuyorduk. ben kalıyım siz gidin ben arkadan geliyim olmazsa dedim. çünkü veterinere verip para vermek istemedi. ben de 1 hafta tek kalsın istemedim. bana babasının yanında surat astı bağırdı. sonra yüzüme bakmadı. babası sadece gülümsedi ama o kadar zoruma gitti ki. :KK43: daha birsürü şey. kayınvalidemin yanında kızıyor. artık kv bile benim ne kadar çok konuştugum dırdır yaptıgımla ilgili laf sokuyor gülerek tabi o kırmaz beni. çünkü eşim onlara öyle yansıtıyor.:KK43: çok zoruma gidiyor çok. hergün aglıyorum. aşırı duygusal bi yapım var. eşim de hep beni bişilerle üzüyor. annemlerden uzaktayım dertleşecek kimsem yok yanımda. hep tek başıma odaya kapanıp ağlıyorum. çok mutsuzum. ayrılmak istiyorum. onu da beceremiyorum.

Kışın iş olmuyor diyorsunuz para yok diyorsunuz sonra da aileme gideyim 400 tl para alayım yanıma diyorsunuz zaten 2 ayda bir gidiyormuşsunuz annen gelsin sana özlediysen. Yani zaten sıkışıksıınız ve hamilesin yazın iş yapıyorlar diyorsun yazlık bir bölge sanırım 1 aya işler zaten açılacak diyorsun şubat ayı yaz ayı olmuyor ki daha bahara bile kaç ay var. Herkes tatillere balayılarına gitmiyor ki gidemiyor yani mutluluklar yapılan tatilleri harcanan paraları neden kıyaslıyorsunuz eşinizi seviyorsanız fedakarlık yapmanız lazım kimseyle de sorununuz yok sadece bazı işlerden dolayı sizde kalmışlar bazen. Kaç ayınız var ders çalışmak için gelip kalmalarından dolayı çalışamadım diyorsunuz herkes bir eli yağda bir eli balda evlilik yürütmüyor oraya gittiğinde nasıl iş bulacak elalemin işinde çalışacak ben de hiç bilmediim bir şehre geldim ayak uydurdum günü geldi hiç dışarı çıkmadığım oldu arkadaş edinmek zor oldu ama düzenimi kurdum daha 10 aylık evlisiniz bir de kış ayı herkes evde bunalıyor normal şimdiden tatil planlar yapıyorsunuz o zaman gelince konuşup 1 hafta kaçarsınız.

kışın iş olmuyor evet ama ben olan paradan idare ederek kullandım yani şuanda var paramız. iş arablarından biri satıldı yazın 3-5 kuruş kenara atılmadığı içi o elimize harçlık oldu ben de sakladım harcamadım. oradan almak istedim. yazlık bir yerde değiliz inşaat işleri vs başlayınca bizim işlerimiz de başlıyor yani şubatın 2. yarısı işler başlayacak. havalar güzel olduğu için inşaat işleri de erken başlıyor. annemin gelmesi mümkün değil çünkü annem engelli. yürüyemiyor pek. arabayla da getirecek kimse yok. oldu ki biz alıp gelsek babam da gözlerinden engelli. o da tek kalamaz gelemez de. yani imkanı yok. ben balayına parasızlıktan gitmesem tamam. ama işlerden gidemiyoruz. kayınbabamla çalışıyorlar. eşim işi bilmiyor kayınbabama bağlıyız. zaten iş yerinde eşim olmasa da bi hafta işler idare edilebilir. yemek şirketi kayınbabam aşçı. eşim anlamaz yemekten sadece şoförlük yaptı yazın. tanıdıklarımız vardı 1 hafta idare edilebilirdi öyle söyleyim. ayrıc ben kimseden rahatsız olmadım. sadece bana göre fedakarlık yapıyorum. kimseyi kırmadım. bi kez yzümü asmadım. hiçbir şey demedim ne eşime ne ailesine demem de. dediğiniz gibi kimse keyfinden gelmiyor zaten. ama eşim hala buna ragmen beni ailesi yanında kçük düşüryor bazen. hiç sağol demiyor. geçen gün durmuş daha babamın yanında suratın bir karış diyor. yemin ediyorum yalan. ben ne anne ne babası yanında suratımı asmam üstleirne alınmasınlar diye. ha birşeye canım sıkılmıştır farketmeden olmuştur o ayrı. eşimin normalde ankarada işi vardı. boş değildi. eski işyerine girse ve ben de eskisi gibi işe girsem bu kazandıgımızdan fazlasını kazanırız. kazancını da geçtim. burada mutlu değilim. çünkü hiçbir şey hayal ettiim gibi olmadı. birbirimize vakt ayıramadık. eşim akşam gelip bilgisayarda oyun oynuyor. benimle muhabbet etmiyor. yazın da böyle oldu bu. benimnle sohbet bile etmiyor. hatta artık oyun oynucam diye benimle uyumuyor bile. ben yatıp uyuyorum o sonra geliyor.

ayrıca ilk sınavım aralık başındaydı. onda sorun yoktu. aralık 10 dan beri hiç boş kalmadım neredeyse. sınavım yarın. kaç ayınız var çalışmak için demişsiniz o yüzden söyledim bunu da. inanın gelip kalma olayı değil zoruma giden eşimin bi sağol dememesi. en basitinden bir olay anlatıyım. bir gün banyomun çok pis olduğunu farkettim akşamdı. cenaze olduğu için eve geç geliyorduk akrabalarla sabah erken gidiyoruz tekrar köye annemlerin yanınina. elektrik süpürgesini getirdim. aşkım sen burayı al ben de yatakları açıyım çok pis olmuş dedim. yarın alırız dedi. aşkım sabah erken gidiyoruz alamayız dedim. iki dakikanı alır dedim. sonra da neyse ben alırım dedim. yatakları açmaya gittim. geldim eşim süpürgeyi resmen yerlere kırarcasına vurarak banyo süprüyor. odada kuzenleri oturuyor. ya ver ben alıyım dedim. elinden almaya çalıştım ama sinirli değil. mahcup bi şekilde misafirlerim olduğu için üstlerine alınırlar diye çok korkarım ben. itti beni sert bi şekilde git başımdan alırım ben dedi. ama nasıl nefretle bakıyor. ve benim hamile olduğumu 2 gün önce öğrenmişti. o kadar zoruma gitti ki. anlatmak istediğim misafirden rahatsızlık değil. ben lafını bile etmedim etmem. ama eşim bana hiç destek çıkmıyor. ancak kavga edip beni alattıktan sonra aklı başına geliyor. zoruma giden bu.

Evlilikle alakalı değil mutsuz olman eşinin aldığı kararlarla ilgili
o şehir yaşantısını sevmiyor ama sende kasaba hayatını sevmiyorsun sanırım ankara hayalinden vaz geçeceksin ,kasaba hayatı zor , kaliteli ekemek dahi bulmak zor buna lokanta ekle, her marka yiyecek giyecek ancak şehirde ucuz olan şeyler var ha birde akrabayla iç,içe oluyorsun kaynana seni çağırıyor sen yakınında olunca sanırım hayatın bu şekilde devam edecek eğer eşin iflas etmezse ama iflas ederse senin istediklerini yapmak zorunda
kızlar merhaba
daha önce de yazmıştım sorunlarım vardı eşimle. daha ilk günlerde başladı sorunlarım. evlilikte hiçbir şeyi istediğim gibi yaşamadım. ankara dan eşimin babasıyla iş yapmak istemesi üzerine çıkıp küçük bi şehrin küçük bir ilçesine yerleştim. 10 ay oldu evleneli. işlerin yogunlugundan dolayı balayına gidemedk. çıkıp gezemedik. yaz boyu eşim çalıştı. bir günümüz birlikte geçmedi. bu şehirde kimsem yok. yapayalnız kaldım. hergün ağladım. üzerine eşimle tartışmalarım. mutsuzlugum. ailemin yanına 2 ayda bir gittim geldim duramadım burada çok sıkıldım. eşim bir şey demedi sağolsun. işler yazın istediğimiz gibi gitmedi. o kadar çaba ugraşa karşılık kazandıgımızla düğün orcu ödendi. tabi benim tüm altınlarım da bunun için harcandı. yani sadece kazanılanla ödenmedi herşey. kışa işimiz hiç olmadı. iş yeri arabalarından biri satıldı. yazın kazanınca tekrar alırız diye. yani kazandığımız bilmiyorum nasıl harcandı ama yazın kazanılan tamamiyle bitti gitti. ben de kışın paraya el koydum açıkçası. çünkü benim eşim de kayınbabamlar da tutumlu insanlar değil. kışın bişi yapmadım bi yere çıkmadım. hep oturdum evde yine. eşim ve hatta kayınbabamlar işe girdim yazın geri çıkardılar. buralarda çalışılmaz herkes laf eder dediler. :KK43: iş yeriyle ilgili bir sürü sorun çıktı. kayınbabam hastalıgı için ankaraya gitti kayınvalidem 15 gün kadar bizde kaldı. eşimin amcası vefat etti akrabaların bir kısmı bizde kaldı. görümcem doğum yaptı. kayınvalidem yanına gitti kayınbabam bizde kaldı. ben ders bile çalışamadım. hamileyim yeni öğrendim cenazenın olduğu zaman. mutlulugunu yaşayamadım. azıcık eşime naz yapamadım. el üstünde tutar dedim cok güzel olur hersey dedim olmadı. aöf sınavlarım var yarın adam akıllı çalışamadım. üstüne eşimle tartışmalarım yine. çok boğuldum. ben işyerini saıp ankaraya gidip eskisi gibi ikimizde çalışıp ayaklarımız üzerinde duralım istiyorum. eşim yanaşmıyor. hayalleri varmış vs. küçcük memlekette açtığı küçücük iş yeriyle türkiyeye mi yayılmayı hayal ediyor anlayamadım bir türlü. üstelik ne zaman bu konu açılsa hep kavga ediyoruz. ben burada duramıyorum artık dayanamıyorum. yazın tatile gidelim diyorum kayınbabam yazın işler yogun diyor. yahu ben evlendim ne hayallerle. hep yalnızım hep mutsuzum. ankaraya gideceğim 20 günlüğüne falan. eşimden bugün yaklaşık 1 ay kaıcam dedim 400 tl kadar alıyım 1 aylık harclıgım olsun kuzenlerle falan gezeriz annemlere bişiler alırım sonuçta orada kalıcam yicem içcem dedim. hamile olduğum için fındık fıstık balık falan tarzı şeyleri çok yiyorum onları falan babama yıkmayım dedim. yok 1000 lira al dei. astı suratını. halbuki ben ne kadar tasarruf ediyorum. kira şu bu falan bir sürü şey saydı. ama paramız var yani. hesabı zaten ben tutuyorum. ve 1 aya kalmıcak işler de başlıcak. ben sonuçta kimseye muhtaç olmayı aileme param yok demeyi sevmiyorum. onlar bu konuda rahattır o yüzden sanırım beni anlamıyor. çalışmama da izin vermedi. hep kendimi muhtaç hissediyorum. ben babamdan para istemezdim bekarken çalışıp kazanırdım. ne varsa kendim yapardım. üstelik aileme yardım ederdim. şimdi eşime el açıyorum. para istiyorum. surat asınca zoruma gidiyor. benim annem babam azarlamazdı beni şimdi şim en ufak şeyde çocuk gibi azarlıyor. mesela benim kedim var ankaraya gideceğiz. aşim de gelecek. o bi hafta kalacak ben de kediyi ne yapalım vs konuşuyorduk. ben kalıyım siz gidin ben arkadan geliyim olmazsa dedim. çünkü veterinere verip para vermek istemedi. ben de 1 hafta tek kalsın istemedim. bana babasının yanında surat astı bağırdı. sonra yüzüme bakmadı. babası sadece gülümsedi ama o kadar zoruma gitti ki. :KK43: daha birsürü şey. kayınvalidemin yanında kızıyor. artık kv bile benim ne kadar çok konuştugum dırdır yaptıgımla ilgili laf sokuyor gülerek tabi o kırmaz beni. çünkü eşim onlara öyle yansıtıyor.:KK43: çok zoruma gidiyor çok. hergün aglıyorum. aşırı duygusal bi yapım var. eşim de hep beni bişilerle üzüyor. annemlerden uzaktayım dertleşecek kimsem yok yanımda. hep tek başıma odaya kapanıp ağlıyorum. çok mutsuzum. ayrılmak istiyorum. onu da beceremiyorum.

büyük şehirde yaşayan insanın küçük şehirde yaşaması zor biz batmandayız 2.5 senedir ve boğuluyorum ki bizimki şark görevi sayılı gün ömür boyu orda yaşıcaksın öghhh

başka bir açıklaması olmaz genelde.
Aynen hep okuyorum
Asla istemiyordum oldu , olmasaydı keşke vs.
Çocuğun suçu ne arkadaş ??
Şu evliligi adam akıllı bi temele oturtmadan ne diye çocuk yaparlar sanki atlı kovalıyor.
Ya ben olmaz demiyorum ama genelde gördüğüm ilk aydan herkes hamile kalmaya çalışıyor derdiniz ne Alla sen? ?
Sonra da istemeden oldu..

Bi de dikkatimi çekti
Hem para yok diyorsun hemde annen lerin yanına her gidişin de 400 tl para istiyorsun
Ama olmaz ki hep bana hep bana..
Her gidisimde degil. Bu kez 1 aya yakin kalicam. Orada da alacaklarim oluyor. Gidecegim yerler oluyor. Ben babama yikamam ki. Kaldiki 400 liranin 100 lirasinin yeri vaf. Yani 1 ay icin 300 tl harclik istedim.hepsini harcamam bile belki. Sadece param kalmadi para istiyorim demek istemiyorum. Bn esimdn isterkn dahi utana cekine istiyorum sirf bu yuzden ise girDm. Daha once calisiyodum. Iyi bi sirketteydim. Cagri merkeziydi. Sigortam maasim gununde yatiyodu. Burada cagri merkezi buldm girdm. Hatta yetkili bayan isi bilene ihtiyacm vardi yonetici asistani lazim bana bi hafta calisip bakalim dedi. Ama ayni gun isten cikardilar. Hem de yalan soyleyerek. Isyrrinde de bi is aldk sana ihtiyacimiz var dedi esim. Onlar icin biraktim ama yalan ckkti. :-(( cocuk meselesine gelince evet kazayla oldu. hatta ihtimal bile vermemistim bi kereden bisi olmaz dedim.Allahim boyle istemis diyorum. Aldirmak istemedim asla dusunmedim.

Aynen hep okuyorum
Asla istemiyordum oldu , olmasaydı keşke vs.
Çocuğun suçu ne arkadaş ??
Şu evliligi adam akıllı bi temele oturtmadan ne diye çocuk yaparlar sanki atlı kovalıyor.
Ya ben olmaz demiyorum ama genelde gördüğüm ilk aydan herkes hamile kalmaya çalışıyor derdiniz ne Alla sen? ?
Sonra da istemeden oldu..
Cnm bnm eger gercekten isteseydim senden de kimseden de korkmazdim o Allahin bi lutfu ceza degil tovbe tovbe. Ben dusunmuyodum henuz ama keske olmasaydi demedim asla ben ayrilsam bile o cocuk olmasaydi tuh vah demem. Olmasi gerekiyomus oldu. Aurintilari da anlatirdim da kazayla olduguna dair sana ispat etmem bisi degistirmez. ;-) bilip bilmeden boyle konusman yanlis. Ben keske olmasaydi tuh vah dedim mi sen benim konumda bu sekilde yorum yaoiyosun. Iyiki olmus. Esimle aram bozuk diye daha 2 cm olmus bi bebisi istememem soz konusu bile olamaz. :-) bn onu simdiden cok seviyorum sen kafani yorma. Sendn daha cok dusundugum ve sevdigjm kesin.

O şehire zaten istemeden gelmişsiniz.Bir eliniz yağda bir eliniz balda olsaydı da yine mutlu olamazdınız.
Belki. Ama konustugumuz para biriktirip bi ev alip sonra tekrar donmekti. Esimle bu kadar soguk olmasaydik boyle olmazdi. Esim eskiden boyle degildi. Cok severdi beni. Ama artik ilgilenmiyor. Benle zaman gecirmiyor. Haliyle baskalarina ibtiyac duyuyorum. Tum sevdigim arkadaslarim ailem esimin akrabalari vs orada. Ben esimi kuzenlerini fln da cok severim yani sadece kendi aileme yakin olmak degil derdim. Bu yalnizlik. Esimin ilgisizligi. Cok bunaltti. Her kucucuk seyde kavgalar vs vs

Cnm bnm eger gercekten isteseydim senden de kimseden de korkmazdim o Allahin bi lutfu ceza degil tovbe tovbe. Ben dusunmuyodum henuz ama keske olmasaydi demedim asla ben ayrilsam bile o cocuk olmasaydi tuh vah demem. Olmasi gerekiyomus oldu. Aurintilari da anlatirdim da kazayla olduguna dair sana ispat etmem bisi degistirmez. ;-) bilip bilmeden boyle konusman yanlis. Ben keske olmasaydi tuh vah dedim mi sen benim konumda bu sekilde yorum yaoiyosun. Iyiki olmus. Esimle aram bozuk diye daha 2 cm olmus bi bebisi istememem soz konusu bile olamaz. :-) bn onu simdiden cok seviyorum sen kafani yorma. Sendn daha cok dusundugum ve sevdigjm kesin.
Canim bence sende bilip bilmeden konuşma benim bebegım yokki :KK66:) 2 yıllık evliyim 2 yil daha istemiyorum bu evlilik tamamen kafama yatana kadar.. tabi hayırlısı neyse. senden daha çok seviyorum demişsin de yani biraz komik olmuş :))
Öyle düşünme ne sevindim umarım hep öyle olur bi de ben seni kasdetmedim yazarken genel konuştum :)))

Anlattığınız şeyler çok zor şeyler aslında başka bir şehire gitmek filan:KK43: ama anladığım kadarıyla bilerek evlenmişsiniz... sabırlı olmalısınız her kışın bir de baharı var arkadaşım sıkmayın canınızı:)) hamilesiniz tabiki daha duygusal daha alıngan bir dönemden geçiyorsunuz. hayatınız hep böyle gidicek diye bir şey yok eşinizin para konusunda surat asması kırıcı olmuş gerçekten ama onun dışında eşinizle ciddi problemleriniz yoksa sabırlı olmanız gerektiğini düşünüyorum. Allah sabredene mukafatını fazlasıyla veriyor bu hayatta:)

Belki. Ama konustugumuz para biriktirip bi ev alip sonra tekrar donmekti. Esimle bu kadar soguk olmasaydik boyle olmazdi. Esim eskiden boyle degildi. Cok severdi beni. Ama artik ilgilenmiyor. Benle zaman gecirmiyor. Haliyle baskalarina ibtiyac duyuyorum. Tum sevdigim arkadaslarim ailem esimin akrabalari vs orada. Ben esimi kuzenlerini fln da cok severim yani sadece kendi aileme yakin olmak degil derdim. Bu yalnizlik. Esimin ilgisizligi. Cok bunaltti. Her kucucuk seyde kavgalar vs vs
Farklı aktiviteler oluşturun kendinize ne bileyim örgü örün mesela.Çok dağıtıyor kafayı.Sanırım kimse olmadığından eşinize sarmışsınız ve içten içe bu durumun suçlusu eşiniz diye düşünüyorsunuz.

X