- 5 Ekim 2008
- 357
- 219
-
- Konu Sahibi icimdekibosluk
Canım eşine bu lafları dedirtme. Muhatap olma işine bak. Önü sonu bıkacaktır. Yani inşallah bıkarEvet , benim ondan hiçbir anlamda üstün olmamı istemiyor. Giyim kuşamıma karışır, onun ailesiyle olan diyaloğuma müdahale eder.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma
Hayır kesinlikle kibirli biri , özgüven patlaması içinde olan biri değilim. Girişteki ifadelerim bu düşünceye kapılmanıza sebep olmuş olabilir. Eğitimli, ekonomik özgürlüğü olan , ailesinde özgür yetiştirilmiş aktif hayatın içinde olan bir kişinin eşim gibi bir zihniyete boyun eğmesi daha zordur, demek için kendimle ilgili o açıklamaları yapmıştım.sizde özgüven patlaması eşinizde geri kafalılık var
ama soyledikleri çok agır değil miEvet , benim ondan hiçbir anlamda üstün olmamı istemiyor. Giyim kuşamıma karışır, onun ailesiyle olan diyaloğuma müdahale eder.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma
Evet , benim ondan hiçbir anlamda üstün olmamı istemiyor. Giyim kuşamıma karışır, onun ailesiyle olan diyaloğuma müdahale eder.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma
çözüm mü, var mı öyle bir şey? O kadar düşünür oldum ki şu kadın-erkek meselesini ve ülkemizdeki kadının yerini. Her gün okuduklarımız, şiddet , tecavüz haberleri.. Neden diyorum, neden? Bir insan, nasıl cinsiyetinden ötürü başka bir insanı değersiz görebilir, nasıl ona mal muamelesi yapabilir? Nasıl bir zihniyettir? İşte bunları eşimle konuştuğumda bana Kuranı Kerim'den , hadislerden örnekler veriyor. Verdiği örnekler de şunun gibi şeyler: "Erkeğiniz sizi yatağa çağırdında elinizde ne iş varsa derhal bırakın. Erkeğinizi memnun edin..." Tabii cümleler tam olarak böyle olmasa da verdiği mesajlar böyle...Bi an ben mi yazdım diye şüpheye düştüm inan. Ben çok normal davrandığımı hatta pasifleştiğimi düşünürken eşim ben çok ilginç buluyor. Çözümü bulirsan bana da söyle sevaba girersin.
siyasi duruşumuz farklı ve bunu em başından biliyorduk. O muhafazakar görüşe sahip; bense herhangi bir tarafın savunucu değilim. Belirli bir ideolojim olmasa da kendimce bir görüşüm var. Ben insanlar arasında ayrımlara sebep olan her şeye karşıyım. Hümanist bir kişiliğim vardır. Kimseyi dininden ,mezhebinden, memleketinden ötürü farklı kefeye koymam. Ama eşim öyle değil..ya sizin ondan daha bilgili olmanızı istemiyor ya da siyasi ve dünya görüşünüz faklı. senin ondan farklı duruşunu hazmedemiyor.