- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 211
-
- Konu Sahibi icimdekibosluk
flört dönemimiz kısa sürdü, nişanlanana kadar kıyafetten hiç sorun yaşamadık; facebook paylaşımlarında da durum aynı.. Flört dönemimiz sorunsuzdu. Ne zamanki nişana karar verdik, ilk sinyal yandı. Nişan kıyafetim gayet sıradan dekoltesiz ise de ona göre çok açıktı ve bu kıyafeti giyerek onu ezdim geçtim. Nişan öncesi bu kıyafetten dolayı büyük bir kriz çıktı aramızda, yüzüğü attım. Sonra bir kıyafetten ötürü yapılır mı dedim , dedik. Çünkü başka hiçbir sorun yoktu aramızda. Aileler de çok iyi anlaştılar.. Oturduk konuştuk kıyafette ne istiyor, neye oluru yok; ben ne istiyorum vs.. Anlaşmıştık. Onun istediği kendi ailesinin yanında kalın askılı da olsa kısa bir şey giymemem, dizüstü etek giymememdi. Tamam dedim , bunlar nedir ki yani? Ancak öyle olmadı... Evlendik sorun olmayan kıyafetlerim sorun oldu. Biz bizeyken bile karışmaya başladı kıyafetlerime, kıyafetlerimi yakmakla yırtmakla tehdit etti.eşinizi tanıyacak vakit bulamadınız mı?
mesela nişanlıyken de facebook paylasımlarınıza sizin konusmalarınıza giyiminize karısmıyor muydu?
çözüm mü, var mı öyle bir şey? O kadar düşünür oldum ki şu kadın-erkek meselesini ve ülkemizdeki kadının yerini. Her gün okuduklarımız, şiddet , tecavüz haberleri.. Neden diyorum, neden? Bir insan, nasıl cinsiyetinden ötürü başka bir insanı değersiz görebilir, nasıl ona mal muamelesi yapabilir? Nasıl bir zihniyettir? İşte bunları eşimle konuştuğumda bana Kuranı Kerim'den , hadislerden örnekler veriyor. Verdiği örnekler de şunun gibi şeyler: "Erkeğiniz sizi yatağa çağırdında elinizde ne iş varsa derhal bırakın. Erkeğinizi memnun edin..." Tabii cümleler tam olarak böyle olmasa da verdiği mesajlar böyle...
.. Bende beğendiği hiçbir şey yokmuş. Eeee o zaman niye evlendin dediğimde de "Boşluk anımdaydım, zamanla düzelirsin , çevremdeki kadınlar evlendikten sonra değiştikleri için seni de öyle olacak sandım vs vs" Bu lafları sıralarken onu tokatlamak istiyorum. Gel de feminist olma
Ben ne diyorum siz neye takılmışsınız? Gerçekten yazmasaymışım keşke utandım.bütün kadınlar hepimiz uzun boylu,dikkat çekici,bla bla bla....
Eş problemli belli. Kadını ezmeye çalışan cinsten ama sizin sondaki cümleleriniz de çok normal değil bence. Evli bir kadının yapması ve yapmaması gereken şeyler diye bir şey olabilir mi? İçip dağıtan, gece çıkan, erkek arkadaşı olan ev işlerini umursamayan kadın kocası tarafından silkelenmeli mi?Üniversite mezunu, çalışma hayatı olan ; kaliteli bir sosyal çevresi ve sosyal yaşamı olan bir kadınım. Henüz 30'lu yaşları görmemiş kendimce eli yüzü düzgün boylu poslu, dikkat çekici bir tipim. Benim derdim şu ki, eşim benim ayakları yere basan, kafası çalışan, sosyal ve siyasi meselelere duyarlı ve bu konulara kafa yoran, fikir sunmaya çalışan biri olmamı hazmedemiyor. Eşim de ünv.mezunu güya ancak yetiştiği çevre ve kültürü çok ataerkil. En basitinden benim haberleri izlememi, facebookta herhangi bir siyasi paylaşımda veya bir köşe yazarının yazısını paylaşmamdan rahatsız oluyor. Ona göre "normal kadın" gibi davranmıyormuşum. Yani kısacası, sen kadınsın siyasetten konuşmak senin neyine demeye getiriyor? Onun bu egemen erkek söylemlerinden nefret ediyorum, bir yere kadar susabiliyorum karşısında. Geçenlerde bana "Özgür kadın ağzıyla konuşma" dedi. Feministlikten nefret ediyor. Sürekli "evli normal kadınlar" gibi davranmamı istiyor. Sürekli başkalarıyla kıyaslıyor, her şeyimi eleştiriyor. Sanki anormal bir kişiliğim var veya anormal bir yaşamım varmışçasına konuşup duruyor. Kaldi ki evli bir kadınım ve yapmam / yapmamam gerekenleri bilen bir kişiyim. Ne içer dağıtırım ,ne geceleri dolaşırım , ne erkek arkadaşım vardır, ne de ev işlerinde umursamaz biriyim.. Ne bekliyor ki bu adamlar? Parasını kazanan, söyleyecek sözü olan , birey olan bir kadından niye bu kadar korkuyorlar ki?
Evet hatalı bir ifade kullanmışım. Kesinlikle bunları yapan bir kadın hırpalanmamalı. Herkes bazen içip dağıtmak, bağıra bağıra şarkı söylemek, adeti olmadığı halde sigara içmek ne biliiim o gün yemek , temizlik yapmak istemeyebilir.Bunları yaptı diye kötü muamele görmemeli. Öyle yazdım çünkü eşime göre bir kadında bunlardan özellikle erkek arkadaş, gece gezmesi varsa kadın hak ederEş problemli belli. Kadını ezmeye çalışan cinsten ama sizin sondaki cümleleriniz de çok normal değil bence. Evli bir kadının yapması ve yapmaması gereken şeyler diye bir şey olabilir mi? İçip dağıtan, gece çıkan, erkek arkadaşı olan ev işlerini umursamayan kadın kocası tarafından silkelenmeli mi?
Evet hatalı bir ifade kullanmışım. Kesinlikle bunları yapan bir kadın hırpalanmamalı. Herkes bazen içip dağıtmak, bağıra bağıra şarkı söylemek, adeti olmadığı halde sigara içmek ne biliiim o gün yemek , temizlik yapmak istemeyebilir.Bunları yaptı diye kötü muamele görmemeli. Öyle yazdım çünkü eşime göre bir kadında bunlardan özellikle erkek arkadaş, gece gezmesi varsa kadın hak ederEş problemli belli. Kadını ezmeye çalışan cinsten ama sizin sondaki cümleleriniz de çok normal değil bence. Evli bir kadının yapması ve yapmaması gereken şeyler diye bir şey olabilir mi? İçip dağıtan, gece çıkan, erkek arkadaşı olan ev işlerini umursamayan kadın kocası tarafından silkelenmeli mi?
Yanlış bir insanla yanlış bir evlilik yapmışsınız...Evet hatalı bir ifade kullanmışım. Kesinlikle bunları yapan bir kadın hırpalanmamalı. Herkes bazen içip dağıtmak, bağıra bağıra şarkı söylemek, adeti olmadığı halde sigara içmek ne biliiim o gün yemek , temizlik yapmak istemeyebilir.Bunları yaptı diye kötü muamele görmemeli. Öyle yazdım çünkü eşime göre bir kadında bunlardan özellikle erkek arkadaş, gece gezmesi varsa kadın hak eder
Bunu duymak ne acı... Kendime bile zor söylüyorum, çevremdekilere arkadaşlarıma ise hiç söyleyemiyorum.Yanlış hesap Bağdat'tan döner mi?Yanlış bir insanla yanlış bir evlilik yapmışsınız...
Benim eşim de gizli maço aklınca.Çıkarttırmadım o huyunu dışarı.Kadın dediğin diye lafa girer gerisini getiremez getirtmem,kaldı ki sabah bana kahve Türk kahvesi yaptı ve kadınlar günümü kutladıÜniversite mezunu, çalışma hayatı olan ; kaliteli bir sosyal çevresi ve sosyal yaşamı olan bir kadınım. Henüz 30'lu yaşları görmemiş kendimce eli yüzü düzgün boylu poslu, dikkat çekici bir tipim. Benim derdim şu ki, eşim benim ayakları yere basan, kafası çalışan, sosyal ve siyasi meselelere duyarlı ve bu konulara kafa yoran, fikir sunmaya çalışan biri olmamı hazmedemiyor. Eşim de ünv.mezunu güya ancak yetiştiği çevre ve kültürü çok ataerkil. En basitinden benim haberleri izlememi, facebookta herhangi bir siyasi paylaşımda veya bir köşe yazarının yazısını paylaşmamdan rahatsız oluyor. Ona göre "normal kadın" gibi davranmıyormuşum. Yani kısacası, sen kadınsın siyasetten konuşmak senin neyine demeye getiriyor? Onun bu egemen erkek söylemlerinden nefret ediyorum, bir yere kadar susabiliyorum karşısında. Geçenlerde bana "Özgür kadın ağzıyla konuşma" dedi. Feministlikten nefret ediyor. Sürekli "evli normal kadınlar" gibi davranmamı istiyor. Sürekli başkalarıyla kıyaslıyor, her şeyimi eleştiriyor. Sanki anormal bir kişiliğim var veya anormal bir yaşamım varmışçasına konuşup duruyor. Kaldi ki evli bir kadınım ve yapmam / yapmamam gerekenleri bilen bir kişiyim. Ne içer dağıtırım ,ne geceleri dolaşırım , ne erkek arkadaşım vardır, ne de ev işlerinde umursamaz biriyim.. Ne bekliyor ki bu adamlar? Parasını kazanan, söyleyecek sözü olan , birey olan bir kadından niye bu kadar korkuyorlar ki?
Dönebilir, ama bu size bağlı. Bir erkeğin egosu altında bir ömür boyu yaşayıp onun gibi çocuklar yetiştirmeye katlanabilecekseniz devam edin. Ama katlanamayacaksanız bağdattan geri dönüş bileti almaya bakın. Bana bunu söylemek kolay tabi, uygulamak zor.Bunu duymak ne acı... Kendime bile zor söylüyorum, çevremdekilere arkadaşlarıma ise hiç söyleyemiyorum.Yanlış hesap Bağdat'tan döner mi?
Üniversite mezunu, çalışma hayatı olan ; kaliteli bir sosyal çevresi ve sosyal yaşamı olan bir kadınım. Henüz 30'lu yaşları görmemiş kendimce eli yüzü düzgün boylu poslu, dikkat çekici bir tipim. Benim derdim şu ki, eşim benim ayakları yere basan, kafası çalışan, sosyal ve siyasi meselelere duyarlı ve bu konulara kafa yoran, fikir sunmaya çalışan biri olmamı hazmedemiyor. Eşim de ünv.mezunu güya ancak yetiştiği çevre ve kültürü çok ataerkil. En basitinden benim haberleri izlememi, facebookta herhangi bir siyasi paylaşımda veya bir köşe yazarının yazısını paylaşmamdan rahatsız oluyor. Ona göre "normal kadın" gibi davranmıyormuşum. Yani kısacası, sen kadınsın siyasetten konuşmak senin neyine demeye getiriyor? Onun bu egemen erkek söylemlerinden nefret ediyorum, bir yere kadar susabiliyorum karşısında. Geçenlerde bana "Özgür kadın ağzıyla konuşma" dedi. Feministlikten nefret ediyor. Sürekli "evli normal kadınlar" gibi davranmamı istiyor. Sürekli başkalarıyla kıyaslıyor, her şeyimi eleştiriyor. Sanki anormal bir kişiliğim var veya anormal bir yaşamım varmışçasına konuşup duruyor. Kaldi ki evli bir kadınım ve yapmam / yapmamam gerekenleri bilen bir kişiyim. Ne içer dağıtırım ,ne geceleri dolaşırım , ne erkek arkadaşım vardır, ne de ev işlerinde umursamaz biriyim.. Ne bekliyor ki bu adamlar? Parasını kazanan, söyleyecek sözü olan , birey olan bir kadından niye bu kadar korkuyorlar ki?