- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
Merhabalar...
Saç dökülmesiyle ilgili daha önce Bir Derdim Var bölümüne konu açmıştım.
Yardımcı olmaya çalışan çok kişi oldu. Allah hepsinden razı olsun.
Ama tamamen problemi olanlar burada yardımlaşıyor. Ben de buraya geldim.
Son 1 yıldır saçlarım sürekli dökülüyor. Ama öyle böyle bir dökülme değil. Avuç avuç.
Tahliller yaptırdım,iki tane farklı cilt doktoruna gittim. Tahlillerin temiz dediler.
Saçlarımı çok düzleştirmekten dolayı olduğunu düşünmüştüm.
Doktor bana 'Düzleştirici saç dökmez,yıpratır saçları' dedi.
Vitamin ve serum verdi. İlk zamanlar işe yaradı ama sonra yine eski haline döndü.
Her yerde saçlarım var. Battaniyemin üstü bile saç dolu. Salon halısının üstü saç dolu. Hepsi de benim saçlarım. Tarıyorum dökülüyor,taramıyorum dökülüyor,banyoda dökülüyor. Sürekli dökülüyor.
Saçlarım çok gürdü önceden. Topuz yapardım kocaman olurdu. Sinir olurdum. Şimdi o kadar azaldılar ki. Yumurta kadar falan ancak oluyordur büyüklüğü.
Geçen sene saçlarımı düzleştirmem neredeyse 1 saati bulurdu şimdi 15 dakikada düzleştirebiliyorum saçlarımı.
Düşünün yani ne kadar azaldı.
Alnımın sağından ve solundan seyrelmeler başladı ve oradaki saçlarım inceldi.
Artık psikolojim bozuldu inanın. Ben kimsenin saçını ya da herhangi bir şeyini asla kıskanmam. Ama gür saçlı insanları görünce çok üzülüyorum kendi adıma. Benim de böyleydi diyorum.
Abimin saçları bile benim saçımın 3 katı.MaşAllah
Asla kıskanmıyorum ama onun erkek olarak bile o kadar gür iken ben bayan olduğum halde neredeyse başımda saçım kalmadı. Ya hepsi dökülürse de kel kalırsam diye kokuyorum.
Kazımayı bile düşünüyorum saçlarımı artık o dereceye geldim.
Ben de PKO rahatsızlığı var. Ondan da dökülme olurmuş diye duydum. Doktorum bana '10 kilo verip gel,yine düzelmezse ilaç tedavisine başlarız' dedi.
Yani dökülmelerim PKO'dan dolayıysa bile kilo vermeden ilaç kullanamam. Doktor vermiyor ilaç çünkü.
Ben saçlarımı eski haline nasıl getirebilirim? Bu dökülme nasıl durur? Yeni saçlar nasıl çıkar?
Lütfen yardımcı olun bana.
Saç dökülmesiyle ilgili daha önce Bir Derdim Var bölümüne konu açmıştım.
Yardımcı olmaya çalışan çok kişi oldu. Allah hepsinden razı olsun.
Ama tamamen problemi olanlar burada yardımlaşıyor. Ben de buraya geldim.
Son 1 yıldır saçlarım sürekli dökülüyor. Ama öyle böyle bir dökülme değil. Avuç avuç.
Tahliller yaptırdım,iki tane farklı cilt doktoruna gittim. Tahlillerin temiz dediler.
Saçlarımı çok düzleştirmekten dolayı olduğunu düşünmüştüm.
Doktor bana 'Düzleştirici saç dökmez,yıpratır saçları' dedi.
Vitamin ve serum verdi. İlk zamanlar işe yaradı ama sonra yine eski haline döndü.
Her yerde saçlarım var. Battaniyemin üstü bile saç dolu. Salon halısının üstü saç dolu. Hepsi de benim saçlarım. Tarıyorum dökülüyor,taramıyorum dökülüyor,banyoda dökülüyor. Sürekli dökülüyor.
Saçlarım çok gürdü önceden. Topuz yapardım kocaman olurdu. Sinir olurdum. Şimdi o kadar azaldılar ki. Yumurta kadar falan ancak oluyordur büyüklüğü.
Geçen sene saçlarımı düzleştirmem neredeyse 1 saati bulurdu şimdi 15 dakikada düzleştirebiliyorum saçlarımı.
Düşünün yani ne kadar azaldı.
Alnımın sağından ve solundan seyrelmeler başladı ve oradaki saçlarım inceldi.
Artık psikolojim bozuldu inanın. Ben kimsenin saçını ya da herhangi bir şeyini asla kıskanmam. Ama gür saçlı insanları görünce çok üzülüyorum kendi adıma. Benim de böyleydi diyorum.
Abimin saçları bile benim saçımın 3 katı.MaşAllah

Kazımayı bile düşünüyorum saçlarımı artık o dereceye geldim.
Ben de PKO rahatsızlığı var. Ondan da dökülme olurmuş diye duydum. Doktorum bana '10 kilo verip gel,yine düzelmezse ilaç tedavisine başlarız' dedi.
Yani dökülmelerim PKO'dan dolayıysa bile kilo vermeden ilaç kullanamam. Doktor vermiyor ilaç çünkü.
Ben saçlarımı eski haline nasıl getirebilirim? Bu dökülme nasıl durur? Yeni saçlar nasıl çıkar?
Lütfen yardımcı olun bana.
Son düzenleme: