Ben Avrupalı değilim. Ben Almancı değilim...

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.315
1
156
Sevgili kk Arkadaslarim bu topigi bir derdim var bölümüne acmak istemedim cünkü bu sadece benim deyil bütün gurbetci vatandaslarimizin yasadigi sorunlar daha uygun bir bölüm varsa tasinabilir.
Ben 20 yildir Isvicrede yasiyorum az cok alistim sayilir ama tabiki bir yanim hep eksik hep özlem icinde bütün Ailem Türkiye de benim gibi bircok arkadaslarim var.
Beni cok rahatsiz eden konulari burada paylasmak istedim sizinle benim gibi düsünen paylasabilir burada farkli düsüncesi olanlarada saygim sonsuz yazabilir.
Malum izin vakti yaklasiyor izine gidecegiz insallah yüregimiz kipir kipir heyecanliyiz ama vatanimiza varinca bazi sözler beni cok derinden yaraliyor daha gümrükten vatanimiza adim attigimiz an avrupalilar geldi gene deniyorsenağlama
arkadaslar sizlere soruyorum biz nereliyiz?? burada (ausländer) yani yabanciyiz kendi vatanimizda Avrupali- Almanciyiz biz nereliyiz????
bizlerki burada iki kültür arasinda yasayan zaman zaman sorunlar yasayan insanlariz
cocuklarimizi elimizden geldigi kadar Türk kültürüyle yetistirmeye calisiyoruz.
ben cocuklarimi camilere gönderiyorum dinimizi Kuran imizi ögrensinler diye Tür okuluna gönderiyorum Atatürk ü Cumhuriyetimizi Milli degerlerimizi Tarihimizi ögrensinler diye TR okulunda yönetim kurulunda görevliyim 29. ekim- 10 kasim- 23. nisan -18. mart canakkale sehitleri anma günü... gibi günlerde etkinlikler düzenliyoruz bu günlerin anlamini ögrensinler diye yoksa iki kültür arsinda cocuklarimizi kaybedecegiz allah muhafaza.
Türkiyeden evlenip gelen arkadaslarimiz burada yetisen eslerine uyum saglayabilmek icin cok zorluklar yasayanlar oluyor ayri kültürlerde yetismis iki insan zamanla asiliyor ama yillar geciyor sorunlarla. görüntüde görsellikte cok güzel görünen ama icin hüzün tasiyan AVRUPA.
Velhasil bunun üzerine yazilacak cok seyler var ben birkacini sizinle paylasmak istedim.
ben diyorumki ben Almanci Avrupali deyilim.
BIZ TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDASIYIZ NE MUTLU TÜRK ÜM DIYENEturkbayragi
birde kücük bir siir paylasmak istiyorum.

ALMANYADA YABANCI; TÜRKİYEDE ALMANCI

Bi anda yaşlar boşaldı gözünden, biz kimdik, kendi VATANIMIZDA bile yabancımıydık yani

Ben ALMANCI değilim amca, ben YABANCI değilim; benimde ciğerim yanık, EZAN sesine hasret yüreğim

Benim hücrelerim türkü söyler, ağıt yakar gözlerim, sen görmesende kınalıdır ellerim

Ve tenim, tenim memleket kokar alabildiğini, benide gozlaklar ağlatır, yakar memleket şiirleri

Hüzün benide soldurur, ve bu dert, bu dert beni iflah etmez, ÖLDÜRÜR

Ben ALMANCI değilim, ben ALMANCI değilim amca, ben YABANCIN değilim

VATANIMA varır varmaz, önce toprağı öpeceğim

VE YEMİN OLSUNKİ DOĞDUĞUM TOPRAKLARDA ÖLECEĞİM,

DOĞDUĞUM TOPRAKLARDA
(alinti)

saygilarimla.

Gurbet..
Gurbet öyle bir mefhum ki,hem düşlenen hem zaman zaman ,yaşadığınız şartlara bağlı olarak,hüzünlendiren..Ne onunla,ne onsuz..
5-6 sene önce,babamın eğitimimize olan sonsuz sevda ve tutkusu ile başladı herşey.Bütün imkanlarını bizlere adadı,Benim için en büyük yatırım EĞİTİM ve AHLAKA olan yatırımdır der hep..Annem canım benim,tek kızını nasıl yolluyosun dedilerse de gururla ve belki içi yana yana,Sana o kadar çok güveniyorum ki ,başıma gelen en güzel şeysin diyerek uğurladı beni- gözleri dolu..Aklımın ucundan dahi geçmeyen bir ülkede buldum kendimi tıp fakültesinde okumak için,tıpkı Martı Jonathan ın hikayesi gibi bilirsiniz,o ana dek ailenizle berabersiniz hep ,sıcak aile toplantıları,geziler gülüşler dokunuşlar tatlı bir muhabbet,dolu dolu ve keyifle geçen sonsuz zamanlar..Ailenin derin sıcaklığı ve şefkati..Gün geldi büyüdü artık o martı evden ayrılırken hem koca bir gurur hakimdi ortamda hem de tarifi imkansız bir duygu hüzün ve mutluluğun yoğrulmuşluğu..
Çok şey öğretti bana gurbet,çok şey kattı..İnsanları insanlığı aslolanı şükrü öğretti..Beni ben yapan da gurbetti ,derler ki Allah cc gurbette daha bir içinde olur insanın daha bir sarılır sımsıkı tutunur kuluna..Öyle derler işte,belki aidiyetten belki de bir avuntu..Ama hak veriyorum çünkü insan yurdundan uzakta herşeyi tek tek düşünüyor,daha bir anlam kazanıyor yaşanılanlar,geceleri gökyüzüne bakarak selam yolluyorsun sevdiklerine,denize atıp gönderiyorsun öpücüklerini..
Büyüyorsun kısaca büyütüyor seni gurbet.Her halukarda o kadar güzel ki herşey..Hayatımdan memnunum ve defalarca kez şükrediyorum..Ailemden Allah razı olsun,şimdi evliyim 1 buçuk yaşında kocaman bir hediyemiz var Rabbimden..Bu dünyayı nerede olursak olalım Cennete çevirmek bizlerin elinde..Evliliklerimiz de küçük cennetlerimiz aslında,gurbet ise bir imtihan herşey gibi..
Anne ve babalarımızı sık sık ziyaret eder,görüşürüz bizlerin mutluluğu ile mutlanır coşarlar..Demem o ki gurbetçi almancı sıfatları boş aslında hepsi kader kısmet..
Ailelerimizin dizi dibinde olup huzursuz da olabilirdik yeter ki sağlık lı ve hayırlı günlerimiz olsun..Biz her halukarda şükretmesini,herşeyi güzelleştirmesini biliriz inşallah.
Özümüzden türklüğümüzden inançlarımızdan asla birşey kaybetmeyerek..

Seyraninin dediği gibi Aşkın iğnesi ile dikilen dikiş,kıyamete kadar sökülmez imiş..
Bizim vatan aşkımız böyle işte,kıyamete kadar taze kıyamete kadar diri..
Özellikle yurtdışında insan yetiştiren,insan iyileştire,fedakar ve kahraman öğretmenlerimizin doktorlarımızın ellerinden öperim bütün işçilerimizin,çalışanlarımızın öğrencilerimiz Allah yar ve yardımcısı olsun..

Uzun oldu,tutamadım kendimi yine ,hakkınızı helal edin..
Emeiğine yüreğine sağlık gülüm,harika bir konu..
Beytul Hıkmeden sanıyorum.

Libyanacim okadar güzel yazmissin cok güzel ifade etmissin canim.
Allahima bin sükür esim cocuklarim yanimda sagligim huzurum yerinde Allah c.c bu günümüzü aratmasin:Saruboceq:
ama bayramlar Türkiye deki gibi gecmiyor annemiz babamiz hasta olsalar yanlarinda olamiyoruz kardeslerimiz evlenirken mutlu günlerini göremiyoruz yani iyi yada kötü günlerimizi birlikte paylasamiyoruz hep bir yil sonrayi sayarak geciriyoruz ve izin vakti geliyor beni üzen sey vatanimiza gittigimizde mesela alisverise gidiyoruz duydugumuz söz avrupalilar geldi ya onun icin fiyatlar yüksek onlar gidince düser,
trafikte veya gezerken gene avrupalilar doldu, almancilar burdaya onun icin trafik böyle gibi sözler duymak cok üzüyor beni. ben vatanimda yabanci olmak istemiyorum.
burada yabanciyiz vatanimda avrupali denmesi cok üzücü.turkbayragi
canim bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan

canim cok güzel bir konuya deginmissin,tskler gülüm.evet bende gelin olarak geldim almanya ya.baslarda cok zorlandim,dili farkli,dini farkli yabanci yerde yabanciydim yani,baslarda cok agladim.alismak cok zor oldu benim icin.Allahtan esim bu konuda cok yardimci oldu bana ve kendini o kadar güzel yetistirmis ki,kültürümüzü,dinimiz,tarihimizi,cografyamizi o kadar güzel ögrenmiski,bazen benim bile türkiye hakkinda bilmedigim konulari söylerken agzim acik kaliyor,ben türkiye de yasamisken bunu nasil ögerenmedim diye utandigim anlar cok oldu.bu konuda burada yetismis ama vatanimizi hic unutmamis esimden,hic zorluk cekmedim ama burada yasamak konusun da evet,esimin yabanci arkadaslari,almanca birsey sorduklarinda cevap verememenin slkintisini cok yasadim.agladigim anlar oldu.mafoldumbentürkiyede de,yabanciligi yani bizim vatandaslarin bizlere takmis oldugu isim almanci,ki bu laftan nefret ederim,bunu da yasadim.ooooo almanci gelmis,nasilsin almanci,ne zaman geldin almanci. nedemek almanci,ben almanci falan degilim ben türküm.turkbayragive bu sekil de konusanlari,gercekten ciddi bir sekilde uyardim.ben yirmi küsür yil türkiye de yasadim.neyin ne oldugunu cok iyi biliyorum,alisveristeyiz birgün,birsey aliyorum fiyatini sordum,alicagim artik,birara annemle almanya ile ilgili bir konu gecti,ve satici bir anda alacagim ürünün fiyatini degistirdi. cok üst bir fiyat verdi ve inanamadim,resmen kaziklaniyordum ve iste olan o zaman oldu,satici ile aramizda büyük bir tartisma cikti.burada yasayan vatandaslarimiz konusurken ki,cok normal kendini belli ediyor,ister istemez. alisveriste gercek fiyat da,vermiyorlar,kar kardir hesabi.ama benim böyle bir sorunum yok.kimse benim avrupa da yasadigimi anlayamiyor.sunu anladim ki,kendini avrupada yasadigini belli etmiyeceksin,artik bu konuda cok dikkatliyim.burada yasamak konusun da ise,vatanimi hicbiryere degismem diyorum.turkbayragi

canim kanaryacim bende zaten kendi vatanimizda bizlere takilan bu almanci sözüne cok kiziyorumsenağlama
neden burada yabanci vatanimizda almanci olalimÇok üzgünüm çoook
gecen sene tr de bir cay bahcesinde oturuyoruz karsidan bir kalabalik geliyor yanimdaki markadas bak bu gelenler avrupali dedi bende nerden anladin dedim arkadas onlar toplu halde gezerler etraflarina cok bakinirlar magazalarda cok dolasirlar uzaktan bile anlasilir dedi ve o arada bize dogru yaklastilar gercekten aralarindan bazi gencler fransizca konusuyorlar. bende neden böyle düsünüyorsun bende disardan geliyorum demekki bizim icin böylemi düsünüyorsunuz dedim arkadas aman canim sende cok alingan olmussun dedisenağlama
kendi vatanimda bulari duymak beni cok üzüyorsenağlamaturkbayragi

ayy ayy kıyamam ben yaa.
belliki çok üzülmüşsüm .haklısında canım benim.oysa bilselerki asıl memleketlerinde yaşayanlar bilmezler memleketlerini değerini.asıl gurbetlik ceken bilir özlemi,değeri,kaybettikleri,yaşayamadığı birliktelikleri.içlerinde hissederler vatan sevgisini,türklğü.
ama ama işte davranış kuralları ile,yani avrupa,kurallarına göre dahamı saygılı kibar davranıyorsunuzda fark ediliyor onu bende anlamış değilim.benimde dayımlar almanyada,senelerdir.çocuklar bebeydiler gittiklerinde,büyüdüler,evlendiler çocukları bile oldu,tabii hepside orda oldu.
inan geldiklerinde o kadar çok belli ediyorlarki kendilerini.giyimleriyle,yedikleriyle,sürekli almanca konuşmalarıyla,hareketleriyle.ne bilim yaa ben bile kınıyorum akrabam oldukları halde.bir hava atarlar,olur olmaz şeylere.sürekli bura ile almanyayı kıyaslamaları.yok orda şöyle böyle hep bir üstün tutum içersindeler.türkiyeyi küçük görmeleri delirtiyor beni.
işte canımın içi,kendi akrabam olduğu halde bile bu gibi gurbetcilerimiz sizlere böyle bir adı yakıştırmaya sebeb olabiliyor.
ha sorsan onlarda türküz diye geciniyorlar ama :1no2:asla ben onları artık ne oldukları belli değil diyorum.iki kültür örf ve anane arasında sıkışmış.asıl bunalıma girmiş bir zümre diyorum.

ne güzel senin gibi düşünen gubetcileirmizin olması.teşekkürler bitanem,duygularını sıkıntını dile getirdiğin için.umarım bundan sonra yüreğinde yaşadığın duygularına göre davranılır.opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

irnacim haklisindir öyleleride var ama biz cocuklarimla ecde hep türkce konusuyoruz bence en önemlisi ana dil kizimin almanca ögretmeni bile demisti ana dilini iyi bilen cocuk yabanci dili daha iyi ögrenir diye.
bazen cevirip almanca konustuklari oluyor ama esimde bende evde türkce konusmaya özen gösteriyoruz.
Türkiyeye gidince kesinlikle almancayi yasakliyoruz kendi aralarinda konussalarda toplumda gereksiz sanki onlar hakkinda konusuluyor gibi sagolsunlar cocuklarimda dikkat ediyorlar.
benim cocuklarim Türkiyeyi cok seviyorlar akrabalarim arkadaslarim diyorlar senin cocuklar hic orada büyümüs gibi deyil sanki burada yasiyorlarmis gibi diye.
elimizden geldigi kadar türk örf ve adetlerini hep anlatiriz konusuruz hernekadar burada yasasakta bizler Türk üz bunu unutmasinlarturkbayragi
canim duyarliligin icin cok tesekkür ederimopuyorumnanaktan insallah:Saruboceq:

oy oy oy kiyamam ya sen iclenmissin sen üsüzlmüssün sen dertlenmissin yengosum pirlantam benim:teselli:
biliyosunki ben dogma büyüme isvicreliyim yani cifte vatandas ama yinede NE MUTLU TÜRKÜM DIYENEturkbayragi
KI MALUM BABAM MAKEDON OSMANLI TÜRKLERINDEN YANI VE O BILE BIZLERIN TÜRK PASAPORTU ALMAMIZI ISTEMIS
ben burda dogdugum icin alisigim ne yabancilik cekiyorum nede cok fazla hasretlik cünkü sükürki ailem yanimda cok sevdigim yakinlarim akrabalarim yanimda ama tabii büyüklerimizi dede ve anneanelerimizin özlemide baska oluyo
fakat ben tr ye gittigim zaman 2haftadan sonra evimi özlüyorum buralari özlüyorum derler ya dogdugun yer diil doydugun yere bak diye ki ben dogma büyüme buraliyim bu durumda ben ne oluyorum ya???
dogma büyüme isvicreli
baba makedon
anne ispartali ben simdi neyimkaydirigubbakcemile3

seninde o güzel yüregine saglik yengosum pirlantam negüzel bi konuya deyinmissin nekadar güzel ifade etmissinopuyorumnanaktan

canim incim güzel yegenim sen nereli oluyorsun simdi cevap bulmak zor sanirim bide kocanin memleketi var en iyisi ispartaliyim dezemuszemus
Tabiki bende buralara alistim evim yerim burda kurulu düzenim var:asigim: senin gibi akrabalarim varŞeniz
amma velakin senede birde olsa vatanimiza gidiyoruz gecen sene sende gördün dügün icin alisveris yaparken bile avrupalilar burda deyip hele birde farkederlerse fiyati ikiye katliyorlarÇok üzgünüm çoook
en cokta bize almanci avrupali demelerine sinir oluyorum ben türküm yauv:delphin:turkbayragi

canim kanaryacim bende zaten kendi vatanimizda bizlere takilan bu almanci sözüne cok kiziyorumsenağlama
neden burada yabanci vatanimizda almanci olalimÇok üzgünüm çoook
gecen sene tr de bir cay bahcesinde oturuyoruz karsidan bir kalabalik geliyor yanimdaki markadas bak bu gelenler avrupali dedi bende nerden anladin dedim arkadas onlar toplu halde gezerler etraflarina cok bakinirlar magazalarda cok dolasirlar uzaktan bile anlasilir dedi ve o arada bize dogru yaklastilar gercekten aralarindan bazi gencler fransizca konusuyorlar. bende neden böyle düsünüyorsun bende disardan geliyorum demekki bizim icin böylemi düsünüyorsunuz dedim arkadas aman canim sende cok alingan olmussun dedisenağlama
kendi vatanimda bulari duymak beni cok üzüyorsenağlamaturkbayragi
haklisin canim bende cok kiziyorum iste,benim yurt disinda yasadigimi anlamiyorlarda esimden anliyorlar,biliyosunuz buradaki erkekler vücutlarini sporla gelistirmis benim esim de öyle,kasli yani,gördüklerinde hemen abi yurtdisinda nerde yasiyosunuz...soru bu,esimde yok ben yurt disinda yasamiyorum,yanlisiniz var diyor soranlar da yok abi kesinlikle yurt disindansin sen diyorlar,esim nerden biliyorsun deyince,vücut dan abi yürüyüsünüzden diyorlar.her ne kadar saklasak ta anlasiliyor bu,biz türkiyede mümkün oldugunca almanca konusmamaya calisiyoruz ama yinede anlasiliyor ve alisveriste gercekten zorluk cekiyoruz bu konuda.vatandaslarimizin bizi kaziklama konusunda bunu yapmamalari lazim hem ayip hem cok günah.bu duruma gercekten üzülüyorum..

Son düzenleme:
oy oy oy kiyamam ya sen iclenmissin sen üsüzlmüssün sen dertlenmissin yengosum pirlantam benim:teselli:
biliyosunki ben dogma büyüme isvicreliyim yani cifte vatandas ama yinede NE MUTLU TÜRKÜM DIYENEturkbayragi
KI MALUM BABAM MAKEDON OSMANLI TÜRKLERINDEN YANI VE O BILE BIZLERIN TÜRK PASAPORTU ALMAMIZI ISTEMIS
ben burda dogdugum icin alisigim ne yabancilik cekiyorum nede cok fazla hasretlik cünkü sükürki ailem yanimda cok sevdigim yakinlarim akrabalarim yanimda ama tabii büyüklerimizi dede ve anneanelerimizin özlemide baska oluyo
fakat ben tr ye gittigim zaman 2haftadan sonra evimi özlüyorum buralari özlüyorum derler ya dogdugun yer diil doydugun yere bak diye ki ben dogma büyüme buraliyim bu durumda ben ne oluyorum ya???
dogma büyüme isvicreli
baba makedon
anne ispartali ben simdi neyimkaydirigubbakcemile3

seninde o güzel yüregine saglik yengosum pirlantam negüzel bi konuya deyinmissin nekadar güzel ifade etmissinopuyorumnanaktan
incim sende esim gibisin,oda trye gidince slkildim ben almanya ya gitmek istiyorum diyor.sen bu arada isvispartali oluyorsun canimkaydirigubbakcemile3

haklisin canim bende cok kiziyorum iste,benim yurt disinda yasadigimi anlamiyorlarda esimden anliyorlar,biliyosunuz buradaki erkekler vücutlarini sporla gelistirmis benim esim de öyle,kasli yani,gördüklerinde hemen abi yurtdisinda nerde yasiyosunuz...soru bu,esimde yok ben yurt disinda yasamiyorum,yanlisiniz var diyor soranlar da yok abi kesinlikle yurt disindansin sen diyorlar,esim nerden biliyorsun deyince,vücut dan abi yürüyüsünüzden diyorlar.her ne kadar saklasak ta anlasiliyor bu,biz türkiyede mümkün oldugunca almanca konusmamaya calisiyoruz ama yinede anlasiliyor ve alisveriste gercekten zorluk cekiyoruz bu konuda.vatandaslarimizin bizi kaziklama konusunda bunu yapmamalari lazim hem ayip hem cok günah.bu duruma gercekten üzülüyorum..
evet canim haklisin hakkimizi yiyorlar ben yillarca sabah 4 te 5 te ise gittim esimde öyle cok zorluklarla calisiyoruz sitres atmak icin hasret gidermek icin gidiyoruz.
dedigin gibi demekki ne kadar dikkat etsekte anlasiliyor:sm_confused:
bir senesinde dondurmacidayiz ama cocuklara zaten hep tembihliyoruz almanca konusmayin diye adam ogluma nerden geliyorsunuz dedi bizde buraliyiz dedik adamda tamamda yurt disindan nerdensiniz dedi, burada yasiyoruz dedik adam söylemesenizde biz anlariz dedi.
nasil anladigini sordum cünkü kiyafetleri oradan almistik deyisik bir tarz deyildi adam durustan yürüyüsten bakistan 100 metre ilerden tanirim dedi:sm_confused:
bize almanci demesinler yeterturkbayragi

içim burkuldu okurken beasenağlamane zorlu bir süreç ama yine de ne mutlu türküm diyeneturkbayragi

evet canim haklisin hakkimizi yiyorlar ben yillarca sabah 4 te 5 te ise gittim esimde öyle cok zorluklarla calisiyoruz sitres atmak icin hasret gidermek icin gidiyoruz.
dedigin gibi demekki ne kadar dikkat etsekte anlasiliyor:sm_confused:
bir senesinde dondurmacidayiz ama cocuklara zaten hep tembihliyoruz almanca konusmayin diye adam ogluma nerden geliyorsunuz dedi bizde buraliyiz dedik adamda tamamda yurt disindan nerdensiniz dedi, burada yasiyoruz dedik adam söylemesenizde biz anlariz dedi.
nasil anladigini sordum cünkü kiyafetleri oradan almistik deyisik bir tarz deyildi adam durustan yürüyüsten bakistan 100 metre ilerden tanirim dedi:sm_confused:
bize almanci demesinler yeterturkbayragi
evet canim kendimizi ne kadar saklarsak saklayalim anlasiliyoruz,cok haklisin dedigin gibi bize almanci,yabanci demesinler yeter canim.biz, burda türklügümüzle gurur duyuyor,ne kadar milliyetci oldugumuzu burdaki yabancilar bile biliyor artik,türkiye adina birsey oldumu,sevinc olsun,üzüntü olsun bir bütün oluyoruz.bunu yakin zamanda yasadik biliyorsun,türkiye maclarinda nasil costugumuzu,türkiye sesiyle caddeleri nasil doldurdugumuzu yasadik hepimiz.turkbayragi

evet canim kendimizi ne kadar saklarsak saklayalim anlasiliyoruz,cok haklisin dedigin gibi bize almanci,yabanci demesinler yeter canim.biz, burda türklügümüzle gurur duyuyor,ne kadar milliyetci oldugumuzu burdaki yabancilar bile biliyor artik,türkiye adina birsey oldumu,sevinc olsun,üzüntü olsun bir bütün oluyoruz.bunu yakin zamanda yasadik biliyorsun,türkiye maclarinda nasil costugumuzu,türkiye sesiyle caddeleri nasil doldurdugumuzu yasadik hepimiz.turkbayragi
evet canim bizlerin ne kadar milliyetci bayragina düskün oldugumuzu ögrendiler artikturkbayragi
o maclari arkadaslarla toplanip evlerimizde birlikte izledik o sevic görülmeye degerdi bütün caddeler türk bayraklariyla donandi türkiye sesiyle cinladi konvoy olup türk bayraklariyla turlar atildi polisler hayretle izledilerturkbayragi
canim destegin icin sana cok tesekkür ederim canimkanaryamvereliniortakopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

evet canim bizlerin ne kadar milliyetci bayragina düskün oldugumuzu ögrendiler artikturkbayragi
o maclari arkadaslarla toplanip evlerimizde birlikte izledik o sevic görülmeye degerdi bütün caddeler türk bayraklariyla donandi türkiye sesiyle cinladi konvoy olup türk bayraklariyla turlar atildi polisler hayretle izledilerturkbayragi
canim destegin icin sana cok tesekkür ederim canimkanaryamvereliniortakopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bizde tam 50 araba cok yavas bi sekilde turk bayraklari ve marslariyla o gun sevincimizi caddelere tasimistik turkbayragi

ama biz her ne kadarda kabul etmesek genede baskalarina göre ausländeriz genede alamanciyiz :çok üzgünüm: bu yillardir böyle ama insallah artik degisir diye umud ediyorm.

incim sende esim gibisin,oda trye gidince slkildim ben almanya ya gitmek istiyorum diyor.sen bu arada isvispartali oluyorsun canimkaydirigubbakcemile3

zemuszemuszeshisimi koymussun ya yillardir aradigim bi kimlik gibiydi demekki isvispartaliyim ha saolasin kanaryam beni aydinlatdigin icinopuyorumnanaktan

bizde tam 50 araba cok yavas bi sekilde turk bayraklari ve marslariyla o gun sevincimizi caddelere tasimistik turkbayragi

ama biz her ne kadarda kabul etmesek genede baskalarina göre ausländeriz genede alamanciyiz :çok üzgünüm: bu yillardir böyle ama insallah artik degisir diye umud ediyorm.
insallah canim :Saruboceq: zaten burada ausländeriz beni üzende o zaten senağlama
bari vatanimizda avrupali almanci demesinlersenağlamaturkbayragiopuyorumnanaktan

ne demek canim benim öyle güzel konu acmissinki asil ben sana tsk ederim icimizi döküyoruz

Back