• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Atatürk'ün ve Ecevit'in çırağıyım; sen de hırsızların ustası

Yahu kadının söylediğinden bananesi. Biz Kılıçdaroğlu nun ilk söylediğinden daha ileri gitmesini eleştiriyoruz.
Ya bu konuşmanın elle tutulur neresi var ?

Adam siyasi ahlak yasası diyor farkında mısınız?

Sonra istediği yasa ile ilgili külliyen ters düşecek açıklamalar yapıyor .

Daha önceki konuda önüne yatmak lafını savunduğum K.K , şimdi altına yatmak diyor ....
Hırsız diyor ....

Hani siyasi ahlak ?

Sende oyunu rakibinin kuralları ile oynuyorsun işte , o sana cezai ehliyeti yok diyor (en kibar deli deme şekli) sen ona hırsız ... O sana , sen ona ; o sana , sen ona ... Altta kalanın canı çıksın .

Seçmende bu göz yaşartan siyasi ahlak arenasında ya apolitik oluyor ya en uzağa işeyeni seçiyor .

Aferin , devam .
İronik olan bir güruhun kendilerini ilerici, demokratik, çağdaş olarak niteleyip diğerlerini ise cahil olarak nitelemesi. Yani ben bi fark göremiyorum al birini vur ötekine.

Teyze yanlış konuşmuş ama ilk defa izledim,kızmayın ama çok güldüm.
Söylediği;
Kılıçdaroğlu sen merdivene ters bindin ama milleti ters bindiremezsin
Gör milletin sahibini
Allah be....versin inşallah
Erdoğanın gö...... kı...(kılıyım demiyor,Kılıçdaroğlu Erdoğanın gö.....kı... diyor)
Deynep, şu kulaklarını yıkat, gözünüde kontrol ettir :KK70:
Bu arada milletin sahibi ne demek ya:KK57: (kadının dediği)
Bildiğin şirk koşmaktır bu:KK57:

Ya cidden çok manasızca uzadı bu mevzu ama ben yım vurgusunu duyuyorum. G.... Kı... olmazsın demesi lazım, senin anladığın şekilde olsa, oysa ben o iyelik ekini duyuyorum.
Bak bunu AKP seçmeni böyledir, demek için demiyorum, ben kadın bunu söyledi diye diyorum.
Ama şeyi ben yanlış anlamışım Belanı versin inşallah diyormuş, benim ömürümü değil.
Neyse dediğim gibi öyle ya da böyle fikri kendisini bağlar.

Yukarıda yazdım, belanı versin inşallahı, beni ona versin (bazı köylük yerlerde ömrümü ona versin manasında kullanılır) anladım.
Ben de ilk dinlememde yim eki var gibi algıladım ama teyzenin siveden kaynaklanıyor olabilir o. Gılii diyor sonra videonun kapanmasıyla m sesi eklenmiş gibi algılıyor olabiliriz.

Ama benim de algıladığım orda bir iyelik eki var. Siz buraya nereden geldiniz yav okumadım sayfaları :KK53:

Deynep, şu kulaklarını yıkat, gözünüde kontrol ettir :KK70:
Bu arada milletin sahibi ne demek ya:KK57:
Bildiğin şirk koşmaktır bu:KK57:
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Tamam 6.hissim kuvvetli ama bu da fazla oldu.Kalp kalbe karşı derler doğruymuş. Tam sana özel mesaj atacaktım sabahtan beri yorum yazmadın ,nedendir diye(keşke yazmasaymışsın daha iyiydi:KK70:)
Bak gö....kı...dedikten sonraki dudak ifadesinden siz sonunda kılıyım diyor sanıyorsunuz.Tekrar takrar izledim.Hem bas bas bağırıyor ,duymamam imkansız,kulaklarım keskindir:KK53:
Birde yemez o kelimeyi etmek,eve varınca eşiyle kavga sebebi olur.
Karakola gidip görüntüleri izlettiririm bak:KK53:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış" sözünün ardından başlayan tartışmayla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Bizim için artık yok hükmündedir, bu zat siyasette çırak bile olamadı" açıklamasına ağır ifadelerle cevap verdi. "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Bülent Ecevit'in çırağıyım; sen de hırsızların ustasısın" diyen Kılıçdaroğlu,

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Hangi alanda ahlaki kural yok? Sadece siyasette. Siyasi ahlak yasası çıkmalı. Bu olursa kurtulur Türkiye...

Mekke’nin ileri giden ailelerinden bir kadın hırsızlık yapıyor. Birisini araya koyuyorlar. Gidin sevgili peygamberimize söyleyin, bu kadını bağışlasın. Giden Ubama bin Zeyid. Sahabedir. Usame gider, ricada bulunur. Bu kadını affedin der. Eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’nun kitabındaki cümleleri okuyorum. Sevgili peygamberimiz bu talep üzerine öfkelenir ve “Geçmiş ümmetlerin helak olmalarının başlıca sebeplerinden birinin cezaların sadece fakir ve zayıflara tatbik edilip, zengin ve soylunun affedilmesidir” der ve ardından ekler; “Allah’a yemin ederim ki, hırsızlık yapan Muhammed’in kızı olsaydı, yine cezayı uygulardım.”

Kendi hırsızlarını korudular mı, korumadılar mı? Hırsızların altına yattılar mı, yatmadılar mı? Yine kıyameti koparacaklar, Kılıçdaroğlu bunu niye dedi? Kim hırsızın önüne yatarsa, karşısında beni bulur.

"Ben Atatürk'ün ve Ecevit'in
çırağıyım; sen de hırsızların ustası!"

Bana siyasette çırak diyor. Siyasette Mustafa Kemal Atatürk ve Bülent Ecevit’in çırağıyım. Ama sen de hırsızların ustasısın ve aile boyu hırsızlık yaptınız.

Oturduğu saray haram saraydır. Çoluk çocuk fakir iken, sen kalkıyorsun kendine saray yaptırıyorsun, kaç para deyince de açıklamıyorsun. Bir hırsızlar, iki böyle saraylarda oturanlar açıklamazlar.

Burada linki

http://m.t24.com.tr/haber/kilicdaro...in-ciragiyim-sen-de-hirsizlarin-ustasi,335970

Her konuda da Atürk'ü kullanmasalar olmucak ..
Senin önce bir duruşun olsun .. Cumhuriyet ve Halk partisi olarak adına yakışır hareket et ..
Ben gönülsüzce Chp ye oy verenlerdenim ama bu adamı hiç mi hiç desteklemiyorum ..

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:Tamam 6.hissim kuvvetli ama bu da fazla oldu.Kalp kalbe karşı derler doğruymuş. Tam sana özel mesaj atacaktım sabahtan beri yorum yazmadın ,nedendir diye(keşke yazmasaymışsın daha iyiydi:KK70:)
Bak gö....kı...dedikten sonraki dudak ifadesinden siz sonunda kılıyım diyor sanıyorsunuz.Tekrar takrar izledim.Hem bas bas bağırıyor ,duymamam imkansız,kulaklarım keskindir:KK53:
Birde yemez o kelimeyi etmek,eve varınca eşiyle kavga sebebi olur.
Karakola gidip görüntüleri izlettiririm bak:KK53:
Yahu teyzenin niyeti ne bilemiyorum.. sonuçta birilerinin mabadı söz konusu.. Ona ne? (niyeti yada söyleme maksadı ne olursa olsuni şivede olsa)
Ayrıca milletin sahibi lafı, seçmeninin köleleştirmeyi kabullenişi değilmi? Çok vahim bir söz.. Kalbimin sahibi dese samimi bulurduk :KK53: Erdoğan ne düşünmüştür bilmem, sonuçta olayın muhatabı o :KK53:

Yahu teyzenin niyeti ne bilemiyorum.. sonuçta birilerinin mabadı söz konusu.. Ona ne?
Ayrıca milletin sahibi lafı, seçmeninin köleleştirmeyi kabullenişi değilmi? Çok vahim bir söz.. Kalbimin sahibi dese samimi bulurduk :KK53: Erdoğan ne düşünmüştür bilmem, sonuçta olayın muhatabı o :KK53:

Adım gibi eminim ki söyleme amacı kalbinin sahibi,milletinin sevgisini kazanan ,milletin oyunu alan ,baştaki lider,şampiyon,neyse ileriye gitmeyeyim kızarsın onu demek istiyor.:KK53:.Sakın KK da bunu anlatmak istiyordu,yanlış anladınız demeyin vururum sizi.:KK53:
Erdoğan izlediyse hoşuna gitmiştir :KK53:Sözler tabii ki yanlış,siyaset bu ,kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama hakaret etmeye de kimsenin hakkı yok.Her izleyişimde güldürdü beni teyze, şivesi ,tipi çok tatlı gıliii,

Son düzenleme:
Siyasi üslup iyice çirkinleşti, parti başkanları konuşma adabının ayarını ziyadesiyle kaçırdı, Cumhurbaşkanı, ki konumu itibariyle tüm partilere eşit olması gerekir, siz ne yapıyorsunuz, halka, birbirinize hitap şeklinize çekidüzen verin demesi gerekirken makamından konuya müdahil oluyor, halk çıkıyor kıl lafı ediyor, bu kıl lafı ister kılıyım şeklinde anlaşılsın ister CHP lideri için denmiş olsun çok yakışıksız ve en garibi de ne hikmetse bizlerde bir görüşe sıcak bakıyorsak o görüşün söylemlerini masum, karşıt görüşün söylemlerini çirkin buluyoruz, oysa alkışladığımız veya ayıpladığımız üslupların birbirinden farkı yok.

yine de cumhurbaskaninin parti lideri gibi cikipta yorum yapmasi dogru degil.
Konusanlardan biri siyasi parti lideri digeri cumhurbaskani.
Evet, bu kesinlikle hatalı zaten, Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine aykırı davranmamalı, makamının bir ağırlığı var, parti başkanları kendi aralarında kavga edebilir, sert dille birbirine laf edebilir, üsluplarda bir çirkinlik aşırılık olursa devreye girer Cumhurbaşkanı, o da tek bir partiye değil, çıkar der ki "Beyler söylemleriniz haddi aşmaktadır, siyasi ahlaka, edebe aykırıdır, demokrasi ve düşünce özgürlüğü birbirinize hakaret etmek, aşağılamak değildir lütfen hepiniz sözlerinize dikkat ediniz."
Heh işte o zaman halk olarak deriz ki bravo Cumhurbaşkanına tam yerinde ve gayet isabetli bir müdahalede bulundu.

yine de cumhurbaskaninin parti lideri gibi cikipta yorum yapmasi dogru degil.
Konusanlardan biri siyasi parti lideri digeri cumhurbaskani.
Üslup konusunda sıfırın altındayız yani,ama millet olarakda böyleyiz malesef. Cidden nasılsanız öyle yönetilirsiniz lafı çok doğru.

Evet, bu kesinlikle hatalı zaten, Cumhurbaşkanı tarafsızlık ilkesine aykırı davranmamalı, makamının bir ağırlığı var, parti başkanları kendi aralarında kavga edebilir, sert dille birbirine laf edebilir, üsluplarda bir çirkinlik aşırılık olursa devreye girer Cumhurbaşkanı, o da tek bir partiye değil, çıkar der ki "Beyler söylemleriniz haddi aşmaktadır, siyasi ahlaka, edebe aykırıdır, demokrasi ve düşünce özgürlüğü birbirinize hakaret etmek, aşağılamak değildir lütfen hepiniz sözlerinize dikkat ediniz."
Heh işte o zaman halk olarak deriz ki bravo Cumhurbaşkanına tam yerinde ve gayet isabetli bir müdahalede bulundu.
hiç beklenmeyecek bir davranış cb den

Üslup konusunda sıfırın altındayız yani,ama millet olarakda böyleyiz malesef. Cidden nasılsanız öyle yönetilirsiniz lafı çok doğru.

Dün sanırım tekrar bir programdı, zira gece 3 gibi denk gelip seyrettim, Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programda özellikle şu altına yatmak lafı eleştirildi, daha uygun bir dille söyleseniz, anlatsanız olmaz mıydı denildi, ben halka hitap ediyorum dedi devamında açıklamalar yaptı ama duyduğum bana yetti, bu laf şahsen beni yaraladı, demek ki hepsi böyle düşünüyor, hiçbir makam ve lider ayırt etmeksizin objektif olarak baktığınızda görüyoruz ki aslında hepsi bizim bu dilden anladığımızı düşünüp böyle laflar ediyorlar, biz daha iyi bir siyaseti hak etmiyor muyuz?

Sürekli bir kavga dövüş, ağır üsluplar, makamlarının ağırlığını göz önünde bulundurmadan birbirlerine altına yattı, siyasi sapık, o bu deyip duruyorlar, bu mudur yönetme şekilleri?

İlk mesajımda da dediğim gibi belli bir görüşe yakın olunca bu üsluplar göze batmıyor ne yazık ki, alkışladığımız söyleyince halkın adamı, karşı olduğumuz söyleyince ahlaksız diyoruz.
Biz halk olarak çelişkilerle doluyuz demek ki.

Katılıyorum, sadece kendi tabanının hoşuna gidecek şekilde davranması yanlış bencede. Sonuçta oy vermeyen insanların da kendisini cumhurbaşkanı tarafından temsil edildiğini hissetmesi lazım sebepler sonuçları doğuruyor işte.

Dün sanırım tekrar bir programdı, zira gece 3 gibi denk gelip seyrettim, Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programda özellikle şu altına yatmak lafı eleştirildi, daha uygun bir dille söyleseniz, anlatsanız olmaz mıydı denildi, ben halka hitap ediyorum dedi devamında açıklamalar yaptı ama duyduğum bana yetti, bu laf şahsen beni yaraladı, demek ki hepsi böyle düşünüyor, hiçbir makam ve lider ayırt etmeksizin objektif olarak baktığınızda görüyoruz ki aslında hepsi bizim bu dilden anladığımızı düşünüp böyle laflar ediyorlar, biz daha iyi bir siyaseti hak etmiyor muyuz?

Sürekli bir kavga dövüş, ağır üsluplar, makamlarının ağırlığını göz önünde bulundurmadan birbirlerine altına yattı, siyasi sapık, o bu deyip duruyorlar, bu mudur yönetme şekilleri?

İlk mesajımda da dediğim gibi belli bir görüşe yakın olunca bu üsluplar göze batmıyor ne yazık ki, alkışladığımız söyleyince halkın adamı, karşı olduğumuz söyleyince ahlaksız diyoruz.
malesef, belkide sırf bizi oyalamak için bilinçli yapıyorlar. Bizde işte sayfalarca,kıldı, tüydü, kırıp geçiriyoruz birbirimizi ne yazık ki.

hiç beklenmeyecek bir davranış cb den
Tamam sert üslubu var da Onunla uğraşan da çok.CHP ayrı uğraşıyor,Paraleli ayrı,HDPsi ayrı,gazetecisi ayrı,iş adamı ayrı,yabancı güçleri saymıyorum bile.Hangi sinir dayanır buna.Biz burada 5 kişi üstümüze gelse sinir küpü oluyoruz ,biraz da o yönden bakmak gerekir.:KK66:

Cok haklisiniz
Ben apolitik biriydim mesela son secimler haric
Giderdim verirdim oyumu Chp'ye.
Mukemmel olduklari icin degil ama parti icinde
Tipki Muammer Incenin butce gorusmelerinde yaptigi konusma gibi dusuncelerimi ifade eden insanlar oldugu icin. O konusma mesela Beni Cok etkilemisti.
Politika falan cok konusmazdim dedigim gibi sevmezdim pek
Ama insanlarin cani yaniyor.
Yasananlar saka gibi
Elimizden bir sey gelmiyor
Bu kadar haksizliga, bu kadar olaya
1 gram gelisme yok.
Gidisat kotu.
Yaz tatilinde turkiyeye gidecektik
Esim gitmek istemiyor korkuyor
Insanin gercekten cani yaniyor.uzuluyor.

Katılıyorum, sadece kendi tabanının hoşuna gidecek şekilde davranması yanlış bencede. Sonuçta oy vermeyen insanların da kendisini cumhurbaşkanı tarafından temsil edildiğini hissetmesi lazım sebepler sonuçları doğuruyor işte.

Aynen, ben Meclis'te olan 4 partiye de yeri geldiğinde eleştiri yapan bir seçmenim, belli bir partim yok oy verdiğim, siyasi düşüncem az çok bellidir, yeri gelir CHP'nin bir söylemini beğenir güzel söylemiş derim, yeri gelir AKP'nin bir duruşunu haklı bulurum, lakin epey bir zamandır hitap şekillerini hiç hoş bulmuyorum, hadi onlar iktidar için kıran kırana mücadele veriyorlar birbirlerine karşı fakat şahsen Cumhurbaşkanı taraf olsun istemezdim, bire bir kendisinin söylemediği sözlerde bile bir duruş sergileyip kınama yapmasını isterdim, kadınlara sözler sarf edildi, Atatürk'e sözler sarf edildi, saymakla bitmez, her vatandaş aynı siyasi görüşte, aynı yaşam biçiminde olamaz, her bireyin kendince hassas olduğu noktalar vardır, bunu göz ardı etmemeliydi, bir kesimi yüceltirken bir kesimi hor görmeseydi keşke.

Şahsen ben ne siyasi liderler, ne de ben milletin, Cumhur'un başkanıyım diyen bir lider tarafından böyle yönetilmek istemiyorum.
Liderlerin birbirine ya da halka hitap ederken saygın bir dilleri olmasını, kimseyi rencide etmeden siyaset yapmalarını istiyorum, çok şeyde istemiyorum aslında ama halk olarak biz bu tavırlarını alkışladıkça bu devran böyle devam edecek zira özür dilerim ama bizimde bir duruşumuz kalmadı, taraflılık işledi içimize.

Şu Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı söğüşlediğine koşulsuz şartsız inananların diğer soygunları gözümüze sokulmasına rağmen red etmesi cidden trajikomik.

Kılıçdaroğlu çalmadığına dair upuuuuuzun bir açıklama yaptı İstanbul Belediyesine adaylığını koyduğu dönemde, kendisini çağıran her programa katılıp tek tek cevap verdi ama yok izlemediniz dimi? Size bir yalan söylendi Kılıçdaroğlu SSk'yı batırdı diye ki SSK ticari bir kurum olmamasına rağmen, adam evraklarla konuşmasına rağmen inanmıyorsunuz çünkü dinlemiyorsunuz. Kanıt da olsa dinlemiceksiniz çünkü siz hükümet ne dese koşulsuz inananlarsınız.

Çünkü siz Ergenekon yalanına, KPSS 2010'da usulsüzlük olmadığı yalanına, paralelci Fetodur ve hükümeti kandırmıştır yalanına, barış süreci yalanına, 17 Aralık sürecinin olmadığı ve bakanların akpak olduğu yalanına hepsine koşulsuz inananlarsınız. Hani biçoğunun yalan olduğu, askerlerin ve düşünürlerin boşuna öldüğü ve hapiste yattığı, 2010'da çatır çatır hak yendiği, Fetoya tapan ve onu fütursuzca savunan sizlerken Fetonun bi dolu usulsüzlük yaptığı ortaya çıkınca da yüzsüz yüzsüz susanlarsınız.

Kılıçdaroğlu çok çok başarılı bir siyasetçi değil ama bence aralarında en dürüst ve dobra olanı. Milleti kandırmıyor en azından ona eminim.

Back