• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Atatürk'ün ve Ecevit'in çırağıyım; sen de hırsızların ustası

Dün sanırım tekrar bir programdı, zira gece 3 gibi denk gelip seyrettim, Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu programda özellikle şu altına yatmak lafı eleştirildi, daha uygun bir dille söyleseniz, anlatsanız olmaz mıydı denildi, ben halka hitap ediyorum dedi devamında açıklamalar yaptı ama duyduğum bana yetti, bu laf şahsen beni yaraladı, demek ki hepsi böyle düşünüyor, hiçbir makam ve lider ayırt etmeksizin objektif olarak baktığınızda görüyoruz ki aslında hepsi bizim bu dilden anladığımızı düşünüp böyle laflar ediyorlar, biz daha iyi bir siyaseti hak etmiyor muyuz?

Sürekli bir kavga dövüş, ağır üsluplar, makamlarının ağırlığını göz önünde bulundurmadan birbirlerine altına yattı, siyasi sapık, o bu deyip duruyorlar, bu mudur yönetme şekilleri?

İlk mesajımda da dediğim gibi belli bir görüşe yakın olunca bu üsluplar göze batmıyor ne yazık ki, alkışladığımız söyleyince halkın adamı, karşı olduğumuz söyleyince ahlaksız diyoruz.
Biz halk olarak çelişkilerle doluyuz demek ki.

Ama bakın Kılıçdaroğlu 2 yıl önce katıldığı programda ne demiş Sayın Mune, izlerseniz bu tabiri halkın kullandığını söylüyor. Yani halkın kullandığı tabir olduğu için halka onların deyimiyle sesleniyorum diyor.

Videoyu izledikten sonra cidden adamın iyi niyetli olduğunu anladım.

Şu Kılıçdaroğlu'nun SSK'yı söğüşlediğine koşulsuz şartsız inananların diğer soygunları gözümüze sokulmasına rağmen red etmesi cidden trajikomik.

Kılıçdaroğlu çalmadığına dair upuuuuuzun bir açıklama yaptı İstanbul Belediyesine adaylığını koyduğu dönemde, kendisini çağıran her programa katılıp tek tek cevap verdi ama yok izlemediniz dimi? Size bir yalan söylendi Kılıçdaroğlu SSk'yı batırdı diye ki SSK ticari bir kurum olmamasına rağmen, adam evraklarla konuşmasına rağmen inanmıyorsunuz çünkü dinlemiyorsunuz. Kanıt da olsa dinlemiceksiniz çünkü siz hükümet ne dese koşulsuz inananlarsınız.

Çünkü siz Ergenekon yalanına, KPSS 2010'da usulsüzlük olmadığı yalanına, paralelci Fetodur ve hükümeti kandırmıştır yalanına, barış süreci yalanına, 17 Aralık sürecinin olmadığı ve bakanların akpak olduğu yalanına hepsine koşulsuz inananlarsınız. Hani biçoğunun yalan olduğu, askerlerin ve düşünürlerin boşuna öldüğü ve hapiste yattığı, 2010'da çatır çatır hak yendiği, Fetoya tapan ve onu fütursuzca savunan sizlerken Fetonun bi dolu usulsüzlük yaptığı ortaya çıkınca da yüzsüz yüzsüz susanlarsınız.

Kılıçdaroğlu çok çok başarılı bir siyasetçi değil ama bence aralarında en dürüst ve dobra olanı. Milleti kandırmıyor en azından ona eminim.
Evet haklısınız.KK sütten çıkma ak kaşık ,başarılı olmaması savunmamak için yeterli bir neden değil mi?Madem öyle yalan ,biz kolay kanıyoruz,bizi de kandırsın o zaman,pardon çok dürüsttü unutmuşum

Evet haklısınız.KK sütten çıkma ak kaşık ,başarılı olmaması savunmamak için yeterli bir neden değil mi?Madem öyle yalan ,biz kolay kanıyoruz,bizi de kandırsın o zaman,pardon çok dürüsttü unutmuşum

Sizi kandırması için habire müslümanım, dindarım, islamcıyım demesi, Cuma namazlarına kamera ile katılması, başörtüsünü diline pelesenk etmesi, görgüsüz ve fütursuzca para harcayan Arap krallarına nişane vermesi falan gerek canım, 10 yüz yıldır Türkiye'nin seçmen kitlesi bu, KK dünyanın en dürüst adamı da olsa dini siyasete alet etmiyor o açıdan sizi kandıramaz, rahat olun yani...

Ama bakın Kılıçdaroğlu 2 yıl önce katıldığı programda ne demiş Sayın Mune, izlerseniz bu tabiri halkın kullandığını söylüyor. Yani halkın kullandığı tabir olduğu için halka onların deyimiyle sesleniyorum diyor.

Videoyu izledikten sonra cidden adamın iyi niyetli olduğunu anladım.

ZeyMurEl, önüne yatmak bir deyim evet, bende bunun bir deyim olduğunu söyledim, hatta örneklemelerde yaptım, tek ayrıldığım nokta direkt bakana söyleyip bunun aleyhine dönmesine zemin hazırlamak yerine ortaya söyleseydi dedim, ilk söyleyende Kılıçdaroğlu değildir, AKP demiştir bu lafı da dedim, yorumum duruyordur konuda, ama altına yatmak lafını da sarf etti Kılıçdaroğlu, ben altına yatmak lafını tasvip etmiyorum, önüne yatmak deyimi korumak kollamak, olası durumları engellemek manasındadır ama altına yatmak bildiğiniz argo bir laftır ve söylendiği gibi anlaşılır başka anlamı yoktur.
Siyasilerin üslubu bu hale gelmemelidir, he ama şunu da defalarca vurgulamaktan asla kaçınmayacağım, altına yatmak lafını AKP söyleseydi kendi kesimi tarafından tasvip edilme ihtimali muhtemeldi, bunun örneklerini yaşayıp gördük lakin altına yatmak lafı kim söylerse söylesin hiçte hoş bir laf değil, siyasiler olarak bakmayın konuya, birimize sen falancanın altına yattın deseler ne tepki veririz? Şahsen ben çıngar çıkarırım.

Aynen, ben Meclis'te olan 4 partiye de yeri geldiğinde eleştiri yapan bir seçmenim, belli bir partim yok oy verdiğim, siyasi düşüncem az çok bellidir, yeri gelir CHP'nin bir söylemini beğenir güzel söylemiş derim, yeri gelir AKP'nin bir duruşunu haklı bulurum, lakin epey bir zamandır hitap şekillerini hiç hoş bulmuyorum, hadi onlar iktidar için kıran kırana mücadele veriyorlar birbirlerine karşı fakat şahsen Cumhurbaşkanı taraf olsun istemezdim, bire bir kendisinin söylemediği sözlerde bile bir duruş sergileyip kınama yapmasını isterdim, kadınlara sözler sarf edildi, Atatürk'e sözler sarf edildi, saymakla bitmez, her vatandaş aynı siyasi görüşte, aynı yaşam biçiminde olamaz, her bireyin kendince hassas olduğu noktalar vardır, bunu göz ardı etmemeliydi, bir kesimi yüceltirken bir kesimi hor görmeseydi keşke.

Şahsen ben ne siyasi liderler, ne de ben milletin, Cumhur'un başkanıyım diyen bir lider tarafından böyle yönetilmek istemiyorum.
Liderlerin birbirine ya da halka hitap ederken saygın bir dilleri olmasını, kimseyi rencide etmeden siyaset yapmalarını istiyorum, çok şeyde istemiyorum aslında ama halk olarak biz bu tavırlarını alkışladıkça bu devran böyle devam edecek zira özür dilerim ama bizimde bir duruşumuz kalmadı, taraflılık işledi içimize.
Aynen, katılıyorum. Biz burda birbirimize hakaretler ediyorken işte siyasi partiler ne yapsın.ama ben gelişimin tabandan tavana olduğunu düşünüyorum. Yani biz burada aşağılamadan,küçümsemeden, alay etmeden konuşamadıktan sonra, desteklediğimiz liderler de aynını yapıyor işte.

Sizi kandırması için habire müslümanım, dindarım, islamcıyım demesi, Cuma namazlarına kamera ile katılması, başörtüsünü diline pelesenk etmesi, görgüsüz ve fütursuzca para harcayan Arap krallarına nişane vermesi falan gerek canım, 10 yüz yıldır Türkiye'nin seçmen kitlesi bu, KK dünyanın en dürüst adamı da olsa dini siyasete alet etmiyor o açıdan sizi kandıramaz, rahat olun yani...
Dindar olmak yeterli olsaydı Saadet partisi yıllardır zirveyi kimseye bırakmazdı.Ak partiye her oy veren dindar mı sizce:cool:. CHPnin dini siyaset etmemesi ,zamanında çarşaf açılımından belli zaten.

ZeyMurEl, önüne yatmak bir deyim evet, bende bunun bir deyim olduğunu söyledim, hatta örneklemelerde yaptım, tek ayrıldığım nokta direkt bakana söyleyip bunun aleyhine dönmesine zemin hazırlamak yerine ortaya söyleseydi dedim, ilk söyleyende Kılıçdaroğlu değildir, AKP demiştir bu lafı da dedim, yorumum duruyordur konuda, ama altına yatmak lafını da sarf etti Kılıçdaroğlu, ben altına yatmak lafını tasvip etmiyorum, önüne yatmak deyimi korumak kollamak, olası durumları engellemek manasındadır ama altına yatmak bildiğiniz argo bir laftır ve söylendiği gibi anlaşılır başka anlamı yoktur.
Siyasilerin üslubu bu hale gelmemelidir, he ama şunu da defalarca vurgulamaktan asla kaçınmayacağım, altına yatmak lafını AKP söyleseydi kendi kesimi tarafından tasvip edilme ihtimali muhtemeldi, bunun örneklerini yaşayıp gördük lakin altına yatmak lafı kim söylerse söylesin hiçte hoş bir laf değil, siyasiler olarak bakmayın konuya, birimize sen falancanın altına yattın deseler ne tepki veririz? Şahsen ben çıngar çıkarırım.
:KK9::KK9::KK9:

Dindar olmak yeterli olsaydı Saadet partisi yıllardır zirveyi kimseye bırakmazdı.Ak partiye her oy veren dindar mı sizce:cool:.Dini siyaset etmemesi zamanında çarşaf açılımından belli zaten.

Erbakan döneminde de Demirel, Özal falan vardı da onlardan fırsat gelmedi. Onlarında farkı yoktu bilirsin TC siyasetini dimi? Hep sağ partiler başa geçti, Elhamdülillah diyip götürdüler.

Aynen, katılıyorum. Biz burda birbirimize hakaretler ediyorken işte siyasi partiler ne yapsın.ama ben gelişimin tabandan tavana olduğunu düşünüyorum. Yani biz burada aşağılamadan,küçümsemeden, alay etmeden konuşamadıktan sonra, desteklediğimiz liderler de aynını yapıyor işte.
Vallahi şu siyaset bölümünün dili olsa da konuşsa, ben defalarca dile getirdim birbirimizi ayrıştırmamamız, eleştiriyorsak eleştirmeli ama hakaret, aşağılama yapmamamız gerektiğini lakin kulak ardı edildi, bazen de siyasiler böyle söylüyorsa bizim yapmamız normal denildi, hepimiz aynı kalıptan çıkmış gibi aynı şeyleri savunamayız, aynı görüşe sıcak bakamayız ama ortak bir dilimiz olabilir pekala, ben sizin siz benim hassasiyetlerime saygı göstersek, bir görüşü savunuyoruz diye birbirimizi hakaretvari laflar etmesek, belli bir duruş sergileyip bunu da siyasilere kınama mailleri vs gibi yollarla göstersek onlarda kendilerini düzeltmek zorunda kalır ama biz ne yapıyoruz, tek taraftan bakıp yanlışta olsa gidip helal olsun çok yaşa diyerek destekliyoruz, onları biz seçtik, bizim elimizde durun demek.
Biz gücümüzü unutmuşuz, güç onlarda sanıyoruz.

Buradan bakıncada durum tam olarak aynı gunnur .
İzliyoruz.
Gözümüzle görüp...
Kulağımızla duyuyoruz .

Ama o öyle değil böyle diyorsunuz .

Kaldı ki sizin duyup gördüğünüz manada söylese de bana ne , kendi kişisel tercihidir kimin neresi olduğunu düşündüğü. Beni bağlamaz , ikimizi bir kefeyede koymaz .

Ama onu demiyor , daha çirkinini söylüyor . Daha ayıp olan kendini değil , bir başkasını soktuğun sıfattır .

Kadın Erdoğanı sözde överken , Kılıçdaroğluuuuuu Erdoğanın G.... Kılııııııığııı diyor . Cümlesini tamamlasa olamazsın bile diyecek .

Bak bu daha çirkin . Çok çirkin.
Ama gerçek bu .

Ha bu ne farkettirir ?

Her defasında Akp seçmenine siz zaten G... kılı olmayı bile kendinize müstehak görüyorsunuz diyen ve büyük bir kitleyi etiketleyen insancıkların bu sevimli kıllı tüylü oyuncağını elinden alır .

Iste bende bunu anlamiyorum arkadasim. Ayni seye bakip farkli seyler goruyoz. Bu sadece bu sevimsiz mevzu icin degil bircok konu icin gecerli. Ayni yone bakip, tam ziddi seyler goruyoz.
Mesela sevimsiz baska bi konu ama sansar vakfi olayi var. Biz burda sayfalarca tartistik. Bugun cikip birkerede bisey olmaz diyen bir bakan icin bile, yok o oyle demedide boyle dedi deyip capslar paylasan akepeli arkadaslarim var.
Iste bi sorun var nerde bilmiyorum ama bi kesin kosulsuz (konu ne olursa olsun, ne kadar sevimsiz olursa olsun) olaylari fakli goruruyor. Hep bi hukumeti aklamaya cabalari...
Adamlar parsel parsel ulkeyi soydular, satmadiklari soymadiklari yer kalmamis kalkmis diyoki kkogluda ssk batirdi :)))
Ayni noktaya gelebilmek icin nerden nasil bakmamiz lazim Allaniseven bisey desin...

Son düzenleme:

Bu konudaki altına yatmak mı? Ben sadece önüne yatmak terimi için konuştum. Altına yatmak terimi nerede geçiyor, hırsızların altına yatmak terimi sanırım dediğiniz.

Evet siyasette argo konuşmak çok çok yanlış, koskoca adamlar. Bunda hem fikirim.

Ama bu argoya yuhhh diyenler senelerce Sayın C.Başkanının her türlü argo deyimini ayakta alkışladı. Yıllar önce bir seçim öncesi sokakta anket yapıyorlar, o zamanda RTE çiftçiye ananı da al git demiş, AKP seçmenine soruyorlar hepsi de diyor ki bu normaldir, bizden biri, bizde böyle konuşuyoruz falan dedi. İstisnasız 10 kişiden 7si böyle dedi.

İşte halk diyor ki bu adam bizden biri, Baykal neden hizipçi, sevimsiz bulundu çünkü argo yok, sömürü yok, dümdüz bi adam, aristokrat havası vardı. Şimdi KK analiz yapıp demek ki halk bunu seviyor demiş olabilir. Çünkü maalesef halk bunu seviyor, garip ama gerçek. Türk insanı aristokrat değil, kendi gibi konuşanı seviyor. Bu da taktiktir belki.

Haaa C.başkanını alkışlayıp buna abooooovv diyeni cidden anlayamıyorum.

Ananı da al gitten daha berbat bir açıklama değil.

Bu konudaki altına yatmak mı? Ben sadece önüne yatmak terimi için konuştum. Altına yatmak terimi nerede geçiyor, hırsızların altına yatmak terimi sanırım dediğiniz.

Evet siyasette argo konuşmak çok çok yanlış, koskoca adamlar. Bunda hem fikirim.

Ama bu argoya yuhhh diyenler senelerce Sayın C.Başkanının her türlü argo deyimini ayakta alkışladı. Yıllar önce bir seçim öncesi sokakta anket yapıyorlar, o zamanda RTE çiftçiye ananı da al git demiş, AKP seçmenine soruyorlar hepsi de diyor ki bu normaldir, bizden biri, bizde böyle konuşuyoruz falan dedi. İstisnasız 10 kişiden 7si böyle dedi.

İşte halk diyor ki bu adam bizden biri, Baykal neden hizipçi, sevimsiz bulundu çünkü argo yok, sömürü yok, dümdüz bi adam, aristokrat havası vardı. Şimdi KK analiz yapıp demek ki halk bunu seviyor demiş olabilir. Çünkü maalesef halk bunu seviyor, garip ama gerçek. Türk insanı aristokrat değil, kendi gibi konuşanı seviyor. Bu da taktiktir belki.

Yine Munenin söylediğine geldi.Tarafların kendi tuttuğu partinin başkanı söylediği itici gelmiyor,karşı tarafın ki itici geliyor:cool:

Yine Munenin söylediğine geldi.Tarafların kendi tuttuğu partinin başkanı söylediği itici gelmiyor,karşı tarafın ki itici geliyor:cool:

Ben ilk önüne yatmak terimini duyunca eşime yuhhh ne demiş, yazıklar olsun dedim. Asla tasvip etmem, takım tutar gibi parti tutan biri değilim. KK'yı bu sitede bile kaç defa eleştirdim.

Sonradan Halk Tv'de videosunu izledim, açıklamasını duydum (hiçbir kanal bu videoyu vermedi ve üstüne gitti KK'nın) ondan sonra da adamın art niyetli olmadığını, bu sözü cinsel fantezi olarak sarf etmediğini anladım ve hak verdim.

Eğer o videoyu izlemesem emin ol burada savunmazdım.

Dindar olmak yeterli olsaydı Saadet partisi yıllardır zirveyi kimseye bırakmazdı.Ak partiye her oy veren dindar mı sizce:cool:. CHPnin dini siyaset etmemesi ,zamanında çarşaf açılımından belli zaten.
Eski oy verenler, algı konusunda daha duyarlı idi, çünkü dinin çıkarları doğrultusunda alet edildiğini anladıkları an refah partisine oy vermeyi bıraktılar. Çünkü idrakları daha açıktı. Çünkü menfaatçi olanları kadar menfaatçi olmayanları vardı o partilerin. Çarşaf açılımı aslında demokratik anlamda, kişinin kılık kıyafeti mevzusunun olmadığını anlatmaya çalışmaktı. Yani çarşafta olsa, laik sistem adına bir sorun yok diye anlatmaktı.. (olay dileyen dilediğini giyer di) Bu siyasi hamleden ziyade görüş esnekliğidir. İlk başta akp ye oy verenler dindar falan mevzusu yoktu, ama keşke akp ye oy verenler dindar olsalar (!)
O kadar çok varki dindar kispetinin ardına sığınıp, akp=din kafası yaşayıp, aslında şahsi çıkarına kullanan..
Zaten dindar insanlar dini siyasete bulaştırmazlar emin ol..

Son düzenleme:

Ama işte AKP kanadı olsun CHP kanadı olsun birşeyi gözden kaçırıyor, ben aristokrat değilim ama bu siyasi üsluptan hiç hoşlanmıyorum, argo laflarla siyaset yapan kim olursa olsun tasvip etmiyorum, böyle yakışıksız sözlerle siyaset yapanları baştacı yapanlarıysa anlamakta güçlük çekiyorum.

Deniz Baykal demişsin, adı geçti hatırlatalım o zaman, zamanında Sayın Baykal'ın kaseti medyaya dağıtıldığında özel hayat denilmesine rağmen ne özeli genel bu genel deyip adamın halkın gözünde rencide edilmesine izin vermiştir Sayın Erdoğan.
Soruyorum etik midir? Aslaaaa.

Belki bugün paralel denen oluşumun bir komplosuydu ama o zamanlar paralel denmiyordu, hasretle selam ederiz Okyanus ötesine deniyordu, hükümet geniş çaplı soruşturma yapıp sorumluluları ortaya çıkarmadı.

Öte yandan Sayın Baykal'ın yerine adaylar çıktı aslında ama ne olduysa sessiz sedasız geri çekildiler, Kılıçdaroğlu tek başına genel Başkan adayı olarak oylandı, bu da etik midir? Aslaaaa, Baykal'a gözyaşı döken partililer yeni başkanlarının yanında yer aldılar birden, gözyaşları çabuk kurudu.

Velhasıl ben hiçbir partiye bunlar masumdur diyemiyorum, siyaset için kimin ne zaman ne yapacağını kestirmek güç zira.

Eski oy verenler, algı konusunda daha duyarlı idi, çünkü dinin alet edildiğini anladıkları an refah partisine oy vermeyi bıraktılar. Çünkü idrakları daha açıktı. Çünkü menfaatçi olanları kadar menfaatçi olmayanları vardı o partilerin. Çarşaf açılımı aslında demokratik anlamda, kişinin kılık kıyafeti mevzusunun olmadığını anlatmaya çalışmaktı. Yani çarşafta olsa, laik sistem adına bir sorun yok diye anlatmaktı.. (olay dileyen dilediğini giyer di) Bu siyasi hamleden ziyade görüş esnekliğidir. İlk başta akp ye oy verenler dindar falan mevzusu yoktu, ama keşke akp ye oy verenler dindar olsalar (!)
O kadar çok varki dindar kispetinin ardına sığınıp, akp=din kafası yaşayıp, aslında şahsi çıkarına kullanan..
Zaten dindar insanlar siyasete din bulaştırmazlar emin ol..

Ben Baykal ile ilgili bişeyler duymuştum mesela, yakınında görev alan birisi bir tanıdığıma anlatmış, adam oruç tutan, namaz kılan, her türlü yardımını yapan biriymiş. Ve adı asla bir hırsızlığa bulaşmamış, asla devletin olanaklarını eşi çocukları için kullanmamış, eşini çoluğunu çocuğunu hiçbir yerde görmedik. Keza Ecevitte öyleydi, Ahmet Necdet Sezer'de.

Ama onlar sevilmedi çünkü dindarım demediler. Dindarım demeyen dinsiz biz de, dindarım diyip, başörtüsünü rant amaçlı kullananlar dindar, o sebeple oylar onlara.

İşte CHP'de aklını kullanıp dindarım diyen, eşi kapalı birini başa getirsin başka türlü cınk oy alamaz...

Vallahi şu siyaset bölümünün dili olsa da konuşsa, ben defalarca dile getirdim birbirimizi ayrıştırmamamız, eleştiriyorsak eleştirmeli ama hakaret, aşağılama yapmamamız gerektiğini lakin kulak ardı edildi, bazen de siyasiler böyle söylüyorsa bizim yapmamız normal denildi, hepimiz aynı kalıptan çıkmış gibi aynı şeyleri savunamayız, aynı görüşe sıcak bakamayız ama ortak bir dilimiz olabilir pekala, ben sizin siz benim hassasiyetlerime saygı göstersek, bir görüşü savunuyoruz diye birbirimizi hakaretvari laflar etmesek, belli bir duruş sergileyip bunu da siyasilere kınama mailleri vs gibi yollarla göstersek onlarda kendilerini düzeltmek zorunda kalır ama biz ne yapıyoruz, tek taraftan bakıp yanlışta olsa gidip helal olsun çok yaşa diyerek destekliyoruz, onları biz seçtik, bizim elimizde durun demek.
Biz gücümüzü unutmuşuz, güç onlarda sanıyoruz.
Kolay yol, empati yapmadan karşı tarafı suçlamak. Ona buna hakaretler edip, memleketi kurtardığını düşünmek filan. Milletçe iyi biryere doğru gitmiyoruz doğru,ama başımızdakiler yüzünden toplum şöyle böyle demek,çok eksik bir düşünce. Toplum benim, sensin. Hiçbir siyasi oluşumun toplumun ahlakını geliştirebileceğine inanmıyorum.

Of ya bunlarınki de ozanların atışmasına döndü.
Siz daha siyaset yapıp güzelce iletişim kuramıyosunuz şu ülkeyi yönetmeye soyunuyorsunuz ya... Biz de koyun gibi izliyoruz olanları..
Bir kere RTE yi kesinlikle onaylamıyorum ama Kılıçdaroğlu başa geçmiş olsaydı gerçekten hiç kendi menfaatlerini düşünmeyecek miydi? Neden birbirine yedirmek için hep bu kanaldan girilir. Şimdiye kadar gelenlerden hangisi önce millet dedi?
Sezer'den başka biri gelmiyor aklıma.

Iste bende bunu anlamiyorum arkadasim. Ayni seye bakip farkli seyler goruyoz. Bu sadece bu sevimsiz mevzu icin degil bircok konu icin gecerli. Ayni yone bakip, tam ziddi seyler goruyoz.
Mesela sevimsiz baska bi konu ama sansar vakfi olayi var. Biz burda sayfalarca tartistik. Bugun cikip birkerede bisey olmaz diyen bir bakan icin bile, yok o oyle demedide boyle dedi deyip capslar paylasan akepeli arkadaslarim var.
Iste bi sorun var nerde bilmiyorum ama bi kesin kosulsuz (konu ne olursa olsun, ne kadar sevimsiz olursa olsun) olaylari fakli goruruyor. Hep bi hukumeti aklamaya cabalari...
Adamlar parsel parsel ulkeyi soydular, satmadiklari soymadiklari yer kalmamis kalkmis diyoki kkogluda ssk batirdi :)))
Ayni noktaya gelebilmek icin nerden nasil bakmamiz lazim Allaniseven bisey desin...

Fazlaca genelleme içindeyiz .
Herkes herkesi bir etiketle ötekileştiriyor.
Mesela elma armut ne varsa aynı sepete atma huyu var .
Kılıçdaroğlu önüne yatmak dediğinde adamı ahlaksız ilan etmenin yanlış olduğuyla şimdi altına yatmak dediğinde çirkinleştiğini aynı insan aynı anda görebilmeli mesela .
Malum bakanların kanun önünde hesap vermesi beklenmeli , bu sümen altı örtbas onaylanmamalı ama tüm Akp li siyasetçiler ve hatta bırak onu seçmenler hırsızlık ya da hırsıza yaltakçılıkla suçlanmamalı.Bunu aynı kişi yapabilmeli.
Erdoğanın üslubunu eleştirken dönüp Kılıçdatoğluna , Kılıçdaroğlunu eleştirirken dönüp Erdoğana bakmalı insan.
Mesela Ensar vakfında yaşananlar konuşulduğunda Bakan Semanın sözleri yersiz bulunmalı , dört bir koldan partililerin vakfı aklamasına tepki vermeli ama vay efendim din tüccarları bunlar , zaten bu yerlerin hepsi sapkın dememeli.
Gibi gibi gibi...
Olayları kendi içinde yorumlamıyoruz .
Ezberlenmiş üç beş kalıp var , her iki taraf bunlarla yüklenmeye çalışıyor birbirine.
Olaylara aynı yerden değilde ; biraz mecburi sokulduğumuz o kutunun dışından bakabilmek mesele .
Şimdi senin yazın güzel ama bunun ardına illa benim gibi gör baskısı gelmemeli . O zaman sen benim gibi gör bana ne , derim ve uzlaşma hayal olur :KK51:

Son düzenleme:
Back