• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Atatürk'ün ve Ecevit'in çırağıyım; sen de hırsızların ustası

Kolay yol, empati yapmadan karşı tarafı suçlamak. Ona buna hakaretler edip, memleketi kurtardığını düşünmek filan. Milletçe iyi biryere doğru gitmiyoruz doğru,ama başımızdakiler yüzünden toplum şöyle böyle demek,çok eksik bir düşünce. Toplum benim, sensin. Hiçbir siyasi oluşumun toplumun ahlakını geliştirebileceğine inanmıyorum.
Doğru, milletçe iyi bir yere gitmiyoruz ve buna kendi ellerimizle zemin hazırlıyoruz, siyasi üslup böyle değildi bir vakitler, ben Turgut Özal zamanını da iyi biliyorum, Demirel, Ecevit, Çiller, Erbakan konuşmalarını da bilirim, Erbakan'ın en ağır lafı hadi ordan gulu gulu dansçıları gibi laflardır, rencide etmez tebessüm ettirir, belki sert söylemlerde oluyordu, Meclis'te tartışmalar çıkıyordu ama böyle bir dil kullanılmıyordu.
Evet belki siyasi oluşumlar toplum ahlakını doğrudan etkilemiyor ama kullandıkları dili benimsetiyorlar pekala, çoğu laf artık normal geliyor, oysa biz bir zamanlar siyasilerin edebe aykırı, aşağılayıcı sözleri meydanlarda söyleseler ayıplayabilecek bir halktık.

Of ya bunlarınki de ozanların atışmasına döndü.
Siz daha siyaset yapıp güzelce iletişim kuramıyosunuz şu ülkeyi yönetmeye soyunuyorsunuz ya... Biz de koyun gibi izliyoruz olanları..
Bir kere RTE yi kesinlikle onaylamıyorum ama Kılıçdaroğlu başa geçmiş olsaydı gerçekten hiç kendi menfaatlerini düşünmeyecek miydi? Neden birbirine yedirmek için hep bu kanaldan girilir. Şimdiye kadar gelenlerden hangisi önce millet dedi?
Sezer'den başka biri gelmiyor aklıma.
Problem şu ki, RTE nin halen Akp başkanı gibi davranması ve Akp li seçmen arkadaşlarımızın da bu ayırıma girmemesi yada bilmiyoruz işte.. Mevzu Rte yedi içti mevzusu değil aslında, sorgulamamak kaynaklı..
Kılıçdaroğlu CB olsaydı ne olurdu bilmiyoruz, daha başbakanlığını göremedik ne yazıkki.. Başbakanlık dersek, Dsp hükümeti kadar şaibesiz hükümet olmadı.. Adamlar çalıştı, akp üstüne kondu. Bu net bence.

Problem şu ki, RTE nin halen Akp başkanı gibi davranması ve Akp li seçmen arkadaşlarımızın da bu ayırıma girmemesi yada bilmiyoruz işte.. Mevzu Rte yedi içti mevzusu değil aslında, sorgulamamak kaynaklı..
Kılıçdaroğlu CB olsaydı ne olurdu bilmiyoruz, daha başbakanlığını göremedik ne yazıkki.. Başbakanlık dersek, Dsp hükümeti kadar şaibesiz hükümet olmadı.. Adamlar çalıştı, akp üstüne kondu. Bu net bence.

RTE’nin AKP başında gibi olduğu zaten aleni ve tartışmasız. Seçimlerde bile resimlerini kullanacak, meydanlardan el sallayacak kadar aleni.. Olanlar aşikar zaten. Gün geçmiyor ki sarayda bir yere gönderme yapacağı bir konuşma yapmak için yemek vermesin.

Ama maalesef Kılıçdaroğlu’nun kapasitesi de laf sokmaktan öteye gidemiyor.

Fazlaca genelleme içindeyiz .
Herkes herkesi bir etiketle ötekileştiriyor.
Mesela elma armut ne varsa aynı sepete atma huyu var .
Kılıçdaroğlu önüne yatmak dediğinde adamı ahlaksız ilan etmenin yanlış olduğuyla şimdi altına yatmak dediğinde çirkinleştiğini aynı insan aynı anda görebilmeli mesela .
Malum bakanların kanun önünde hesap vermesi beklenmeli , bu sümen altı örtbas onaylanmamalı ama tüm Akp li siyasetçiler ve hatta bırak onu seçmenler hırsızlık ya da hırsıza yaltakçılıkla suçlanmamalı.Bunu aynı kişi yapabilmeli.
Erdoğanın üslubunu eleştirken dönüp Kılıçdatoğluna , Kılıçdaroğlunu eleştirirken dönüp Erdoğana bakmalı insan.
Mesela Ensar vakfında yaşananlar konuşulduğunda Bakan Semanın sözleri yersiz bulunmalı , dört bir koldan partililerin vakfı aklamasına tepki vermeli ama vay efendim din tüccarları bunlar , zaten bu yerlerin hepsi sapkın dememeli.
Gibi gibi gibi...
Olayları kendi içinde yorumlamıyoruz .
Ezberlenmiş üç beş kalıp var , her iki taraf bunlarla yüklenmeye çalışıyor birbirine.
Olaylara aynı yerden değilde ; biraz mecburi sokulduğumuz o kutunun dışından bakabilmek mesele .
Şimdi senin yazın güzel ama bunun ardına illa benim gibi gör baskısı gelmemeli . O zaman sen benim gibi gör bana ne derim ve uzlaşma hayal olur :KK51:

Heh işte her seçmen oy vermediği parti kadar oy verdiğini de eleştirse, her dediğini onaylamasa bugün tellioğulları seferoğulları gibi olmazdık.

Ama maalesef yapamıyoruz, yapanlar bir elin parmakları kadar, Ensar vakfı olayında sadece Bakanın değil, Hükümetin politikası komple yanlış, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle ilgili konuyu ne çabuk unuttuk, dernek didik didik edilmedi mi? Türkan Saylan'ın evi ve 81 ayrı adrese baskın yapılmadı mı? Ki bu dernekte tecavüz vakası yoktu, olay çok başkaydı, neden aynı tavır adı tecavüz vakasına karışan vakıf için gösterilmedi? Ki hatırlarsınız Türkan Saylan hakkında çarşaf çarşaf haber yapıldı, bu tecavüzcünün adı dahi alenen yayınlanmıyor, tutuklanınca söyleeee suratının rengini göreceğimiz bir haberi yok, Ensar komple kötüdür demek genellemektir ve hatalıdır evet ama açtığı evler yasal değildir, hadi yasal diyelim, tutuklanan kişinin lojmana çocukları götürmesine kimse ses etmemiştir, öyleyse bildiği halde susan herkes sorumludur.

Hükümet her vatandaşa, her derneğe, vakfa eşit yaklaşmalı, siyasi partiler halkın her kesimine hitap edebilmeli, siyaset yapmak adına da üslupları çirkinleşmemeli, yapabiliyorlar mı? Valla bence hayır, eh bu durumda da seçmen bari kötünün iyisini seçeyim deyip oy veriyor, nedendir bu hepsi topyekün değişsin, bir ders alsınlar demek yerine bu biraz daha iyi deyip oy verme zorunluluğu hissetmek onu da anlamıyorum, keşke bir olsakta sandıklara gitmesek, tek bir oy çıkmadığını görüp bir kendilerine gelseler ama yapmayız, ben yaparımda Nasrettin Hoca gibi tek kalırım.

Heh işte her seçmen oy vermediği parti kadar oy verdiğini de eleştirse, her dediğini onaylamasa bugün tellioğulları seferoğulları gibi olmazdık.

Ama maalesef yapamıyoruz, yapanlar bir elin parmakları kadar, Ensar vakfı olayında sadece Bakanın değil, Hükümetin politikası komple yanlış, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle ilgili konuyu ne çabuk unuttuk, dernek didik didik edilmedi mi? Türkan Saylan'ın evi ve 81 ayrı adrese baskın yapılmadı mı? Ki bu dernekte tecavüz vakası yoktu, olay çok başkaydı, neden aynı tavır adı tecavüz vakasına karışan vakıf için gösterilmedi? Ki hatırlarsınız Türkan Saylan hakkında çarşaf çarşaf haber yapıldı, bu tecavüzcünün adı dahi alenen yayınlanmıyor, tutuklanınca söyleeee suratının rengini göreceğimiz bir haberi yok, Ensar komple kötüdür demek genellemektir ve hatalıdır evet ama açtığı evler yasal değildir, hadi yasal diyelim, tutuklanan kişinin lojmana çocukları götürmesine kimse ses etmemiştir, öyleyse bildiği halde susan herkes sorumludur.

Hükümet her vatandaşa, her derneğe, vakfa eşit yaklaşmalı, siyasi partiler halkın her kesimine hitap edebilmeli, siyaset yapmak adına da üslupları çirkinleşmemeli, yapabiliyorlar mı? Valla bence hayır, eh bu durumda da seçmen bari kötünün iyisini seçeyim deyip oy veriyor, nedendir bu hepsi topyekün değişsin, bir ders alsınlar demek yerine bu biraz daha iyi deyip oy verme zorunluluğu hissetmek onu da anlamıyorum, keşke bir olsakta sandıklara gitmesek, tek bir oy çıkmadığını görüp bir kendilerine gelseler ama yapmayız, ben yaparımda Nasrettin Hoca gibi tek kalırım.

Canım benim , evet bir cinnet her şeyi çözer . Hiç birimiz gitmeyelim sandığa , bu kendi içinde her şeyi doğru yaptığını sanan adamlar (doğru iktidar..doğru muhalefet..) bir tokat yesin , düzeltsin hatalarını eyvallahta ...
Ben babam yaşında bu adamların , siyasi hayatları benim yaşıma denk bu insanların akılları başına gelsin diye ... bir silkelensinler diye sandığa gitmezsem , topyekun gitmezsek ... ülkenin içine düşeceği durumu göze almam .
O kaos ortamı , o ekonomik dalgalanma , o anarşinin baş göstermesi , o uluslararası konum ... şimdikini mumla aratır .
Ha napcaz ?
Birbirimizden nefret etmeyeceğiz .
Biz birbirimize nefret duymazsak , biz bir olduğumuzu gösterirsek kemik kitle denen ideolojik maske iner . Siyasette daha orta yollu bir hal alır .
Hadi Erdoğan meydanlarda çoşarken , uslüp çizgisi bozulunca miting alanındakiler tepki göstersin ... Hadi Kılıçdaroğlu Akp ye laf sokunca p kitle alkışlamasın . Bir , iki , üç .... Kaç sefer dayanırlar .
Neyi alkışladığımızı ve neyi yuhladığımızı biz bileceğiz mune , bize kimse öğretmeyecek .Aksine biz öğreteceğiz .

Ama tabii bunların hepsi hayal .(maalesef)

Bu konunun epilasyon vakti gelmiş :D yorumlar almış başını gitmis gene gil meraklısı deyzeye :D

Fazlaca genelleme içindeyiz .
Herkes herkesi bir etiketle ötekileştiriyor.
Mesela elma armut ne varsa aynı sepete atma huyu var .
Kılıçdaroğlu önüne yatmak dediğinde adamı ahlaksız ilan etmenin yanlış olduğuyla şimdi altına yatmak dediğinde çirkinleştiğini aynı insan aynı anda görebilmeli mesela .
Malum bakanların kanun önünde hesap vermesi beklenmeli , bu sümen altı örtbas onaylanmamalı ama tüm Akp li siyasetçiler ve hatta bırak onu seçmenler hırsızlık ya da hırsıza yaltakçılıkla suçlanmamalı.Bunu aynı kişi yapabilmeli.
Erdoğanın üslubunu eleştirken dönüp Kılıçdatoğluna , Kılıçdaroğlunu eleştirirken dönüp Erdoğana bakmalı insan.
Mesela Ensar vakfında yaşananlar konuşulduğunda Bakan Semanın sözleri yersiz bulunmalı , dört bir koldan partililerin vakfı aklamasına tepki vermeli ama vay efendim din tüccarları bunlar , zaten bu yerlerin hepsi sapkın dememeli.
Gibi gibi gibi...
Olayları kendi içinde yorumlamıyoruz .
Ezberlenmiş üç beş kalıp var , her iki taraf bunlarla yüklenmeye çalışıyor birbirine.
Olaylara aynı yerden değilde ; biraz mecburi sokulduğumuz o kutunun dışından bakabilmek mesele .
Şimdi senin yazın güzel ama bunun ardına illa benim gibi gör baskısı gelmemeli . O zaman sen benim gibi gör bana ne , derim ve uzlaşma hayal olur :KK51:

En 12den vuran yorum ....

Sikti artik ya turban ve Ataturk uzerinden siyaset yapilmasi. Ayrica ben artik ne yazik ki CHP nin ATA'nin izinde bir parti oldugunada inanmiyorum. HDP ile bir olup secimlerin hemen ertesi gunu birlikte nasilda salladik dedigi gun benim icin Attaturkun ilkelerinden cikmis oldu. Hirsizlik konusunda da soyleyecegim tek sey su an bu suc ile yargilanan bir cok insan var ve onlara haksizlik yapiliyor. Mafem hirsizlik suc degil bu ulkede madem bakanlar hirsizlik yapabiliyor ve madem iktidar buna goz yumuyor onlarda serbbest kalsin o halde. Hirsizliktan ziyade gelecegimi calan boylesi bir yonetime de hakkimi helal etmiyorum haram zikkim olsun.

Canım benim , evet bir cinnet her şeyi çözer . Hiç birimiz gitmeyelim sandığa , bu kendi içinde her şeyi doğru yaptığını sanan adamlar (doğru iktidar..doğru muhalefet..) bir tokat yesin , düzeltsin hatalarını eyvallahta ...
Ben babam yaşında bu adamların , siyasi hayatları benim yaşıma denk bu insanların akılları başına gelsin diye ... bir silkelensinler diye sandığa gitmezsem , topyekun gitmezsek ... ülkenin içine düşeceği durumu göze almam .
O kaos ortamı , o ekonomik dalgalanma , o anarşinin baş göstermesi , o uluslararası konum ... şimdikini mumla aratır .
Ha napcaz ?
Birbirimizden nefret etmeyeceğiz .
Biz birbirimize nefret duymazsak , biz bir olduğumuzu gösterirsek kemik kitle denen ideolojik maske iner . Siyasette daha orta yollu bir hal alır .
Hadi Erdoğan meydanlarda çoşarken , uslüp çizgisi bozulunca miting alanındakiler tepki göstersin ... Hadi Kılıçdaroğlu Akp ye laf sokunca p kitle alkışlamasın . Bir , iki , üç .... Kaç sefer dayanırlar .
Neyi alkışladığımızı ve neyi yuhladığımızı biz bileceğiz mune , bize kimse öğretmeyecek .Aksine biz öğreteceğiz .

Ama tabii bunların hepsi hayal .(maalesef)
Ben sana birşey diyeyim mi Aus, sandığa gitmesek hiç korktuğun gibi olmaz, bu ülkede bir Cumhurbaşkanı var değil mi? Hepten yönetimsiz kalmayız yani, 7 Haziran'da sandıktan tek başına iktidar çıkmadı, hükümet kurulamadı da ne oldu? O gün ne kadar etkilendiysek sandıktan tek bir oy çıkmadığında da o kadar etkileniriz. Seçime giderken Başbakan kimse ona seçim hükümeti kurması için yetki verir Cumhurbaşkanı, onlarda takkelerini önüne koyup iktidarıyla muhalefetiyle kavga yerine doğru dürüst siyaset yapmanın yoluna giderler, hepsi şöyle bir durup düşünmek zorunda kalır.

Anarşi diyorsun, şu an haftasonu huzurla bir alışveriş merkezine gidebiliyor musun gülüm?
Büyük şehirde yaşayanlara soruyorum, kaçınız yaşadığınız şehirlerin kalabalık yerlerine korkusuzca gidiyorsunuz şu günlerde?
Ekonomik dalgalanma mı? Gülüm iflas erteleme yapan şirketlerden haberin yok sanırım, uluslararası konumumuzda bugünden farklı olmaz.

Tamda benim dediğime geliyorsun, ben bize öğretecekler demedim ki zaten, neyi alkışladığımızı neyi eleştirip tepki gösterdiğimizi biz bileceğiz, bunun yoluysa seçmen olarak ağırlığını koyup yok size oy demektir.
Ama bunu hiçbiriniz yapmazsınız, yani ben Nasretttin hocalığa devam :KK14:

Teyze yanlış konuşmuş ama ilk defa izledim,kızmayın ama çok güldüm.
Söylediği;
Kılıçdaroğlu sen merdivene ters bindin ama milleti ters bindiremezsin
Gör milletin sahibini
Allah be....versin inşallah
Erdoğanın gö...... kı...(kılıyım demiyor,Kılıçdaroğlu Erdoğanın gö.....kı... diyor)

Tekrar izle derim,senin dediğin gibi değil..

Ben sana birşey diyeyim mi Aus, sandığa gitmesek hiç korktuğun gibi olmaz, bu ülkede bir Cumhurbaşkanı var değil mi? Hepten yönetimsiz kalmayız yani, 7 Haziran'da sandıktan tek başına iktidar çıkmadı, hükümet kurulamadı da ne oldu? O gün ne kadar etkilendiysek sandıktan tek bir oy çıkmadığında da o kadar etkileniriz. Seçime giderken Başbakan kimse ona seçim hükümeti kurması için yetki verir Cumhurbaşkanı, onlarda takkelerini önüne koyup iktidarıyla muhalefetiyle kavga yerine doğru dürüst siyaset yapmanın yoluna giderler, hepsi şöyle bir durup düşünmek zorunda kalır.

Anarşi diyorsun, şu an haftasonu huzurla bir alışveriş merkezine gidebiliyor musun gülüm?
Büyük şehirde yaşayanlara soruyorum, kaçınız yaşadığınız şehirlerin kalabalık yerlerine korkusuzca gidiyorsunuz şu günlerde?
Ekonomik dalgalanma mı? Gülüm iflas erteleme yapan şirketlerden haberin yok sanırım, uluslararası konumumuzda bugünden farklı olmaz.

Tamda benim dediğime geliyorsun, ben bize öğretecekler demedim ki zaten, neyi alkışladığımızı neyi eleştirip tepki gösterdiğimizi biz bileceğiz, bunun yoluysa seçmen olarak ağırlığını koyup yok size oy demektir.
Ama bunu hiçbiriniz yapmazsınız, yani ben Nasretttin hocalığa devam :KK14:

Yooo ben genel tablodan bahsediyorum .
Toplu bir eylem farklı kaos doğurur .
Bunun tarihte değişik örnekleri mevcut .
Yoksa ben aus olarak sandığa gider , çiçek böcek çizer pusulaya dönerim .

Neyse, sen yazdıklarımı partiden vazgeçememek olarak algılıyorsun ama b
en gerçekleri görüyorum .

Senin dediğini yapalım . Türkiyede geçerli oy sayısı 12 milyon , açılan sandık %100
Hdp %90 olsun mesela , nasıl ?

Sen ben bu protestoyu yaparken , kimin ne işine yarayacak genel bakmak lazım .

Apolitik bir duruşa saygım var , memlekette oy verecek adam bulamayana da saygım var .

Ama hadi bir çılgınlık yapalım kimse oy vermesin kısmı , hem inandırıcı değil hem doğru değil ( bence )

Tekrar izle derim,senin dediğin gibi değil..
Tamam hadi dediğin gibi olsun yanılayım,çok ta önemli değil,benim için ne deyip ne demediği.O kadar okudun sadece oraya mı takıldın?:KK53:Sence K.K Atatürk'ün çırağı olmaya aday mı,çok mu başarılı bir lider:cool:

Yooo ben genel tablodan bahsediyorum .
Toplu bir eylem farklı kaos doğurur .
Bunun tarihte değişik örnekleri mevcut .
Yoksa ben aus olarak sandığa gider , çiçek böcek çizer pusulaya dönerim .

Neyse, sen yazdıklarımı partiden vazgeçememek olarak algılıyorsun ama b
en gerçekleri görüyorum .

Senin dediğini yapalım . Türkiyede geçerli oy sayısı 12 milyon , açılan sandık %100
Hdp %90 olsun mesela , nasıl ?

Sen ben bu protestoyu yaparken , kimin ne işine yarayacak genel bakmak lazım .

Apolitik bir duruşa saygım var , memlekette oy verecek adam bulamayana da saygım var .

Ama hadi bir çılgınlık yapalım kimse oy vermesin kısmı , hem inandırıcı değil hem doğru değil ( bence )

Senin şahsına yazmıyorum Aus, genel olarak ele alıyorum konuyu, seni alıntılayıp cevap yazmam samimiyetine güvenmemdendir.

Ben sandığa milletçe gitmeme fikrimin bir rüyadan ibaret olduğunun farkındayım zaten, çünkü ta en başından beri yazdığım gibi milletçe birlik olup bir duruş sergileyemiyoruz, sergileseydik ben hala iddialıyım öyle kaos maos çıkmazdı.

Partiler mevzuna hiç girmeyeyim çünkü ben
basın açıklamaları, gerek duruma göre aldıkları tavırlara bakınca hepsinin birbirinden gayet memnun olduğuna inananlardanım.

Back