- 12 Temmuz 2006
- 56.550
- 217.174
- 1.223
- 52
Doğru, milletçe iyi bir yere gitmiyoruz ve buna kendi ellerimizle zemin hazırlıyoruz, siyasi üslup böyle değildi bir vakitler, ben Turgut Özal zamanını da iyi biliyorum, Demirel, Ecevit, Çiller, Erbakan konuşmalarını da bilirim, Erbakan'ın en ağır lafı hadi ordan gulu gulu dansçıları gibi laflardır, rencide etmez tebessüm ettirir, belki sert söylemlerde oluyordu, Meclis'te tartışmalar çıkıyordu ama böyle bir dil kullanılmıyordu.Kolay yol, empati yapmadan karşı tarafı suçlamak. Ona buna hakaretler edip, memleketi kurtardığını düşünmek filan. Milletçe iyi biryere doğru gitmiyoruz doğru,ama başımızdakiler yüzünden toplum şöyle böyle demek,çok eksik bir düşünce. Toplum benim, sensin. Hiçbir siyasi oluşumun toplumun ahlakını geliştirebileceğine inanmıyorum.
Evet belki siyasi oluşumlar toplum ahlakını doğrudan etkilemiyor ama kullandıkları dili benimsetiyorlar pekala, çoğu laf artık normal geliyor, oysa biz bir zamanlar siyasilerin edebe aykırı, aşağılayıcı sözleri meydanlarda söyleseler ayıplayabilecek bir halktık.