Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ben annemi kaybetmeyi kaldıramam :(
- Konu Sahibi flz99
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 19 Mart 2015
- 475
- 204
- 23
- 32
((((((((((((( offfffff.. Allah yardimciniz olsun umarim hicbiseycigi yoktur allah sizi annenize annecinizi size bagislasin uzun saglikli omur versin .. UzulmeyinAnnem daha önce meme kanseri tedavisi görmüştü. Fark ettiğimizde son evrelerindeydi, çok ağır tedaviler gördükten sonra çok şükür atlatmıştı. Ama o yaşadıklarından sonra öyle bir hastane korkusu gelmişti ki, kontroller için tekrar tekrar hastaneye gidip gelmeyi reddetti. Biz dil döktük, konuştuk, araya insanlar soktuk ikna etmeye çalıştık ama gidip kontrollerini yaptırmadı. Kaç yaşındaki kadın sonuçta, zorla elinden tutup sürükleyip götüremedik bizde. Kısaca biz annemin son durumunu yıllardır tam olarak bilemiyorduk.
Az önce babamın facebookuna girdim. Bazı olaylardan sonra arada girip bakıyordum ama onun bu durumdan haberi yok. Bir akrabamızla konuşmalarını okudum. Annemin diğer göğsünde bir kitle çıkmış geçen gün annemin eline gelmiş, o da babama söylemiş ama benden saklıyorlarmış üzülmeyeyim diye. Doktora gitmek içinde bayramdan sonrasını istiyormuş annem, korkuyormuş kötü bir şey çıkacak diye. En azından bayramı bilmeden bir umut kötü değildir diye geçireyim, kimsenin tadını kaçırmayayım diyormuş.
Kızlar ben ne yapıcam, bu kitlenin kesinlikle iyi huylu olduğunu düşünmüyorum Annem zaten hiç bakmadı kendine, kontrollerini de yaptırmadı bu lanet hastalığın nüks edeceğini hep bir şekilde tahmin ediyorduk. Eğer düşündüğümüz gibi kötü huyluysa o ağır tedavileri tekrar nasıl kaldıracak annecim Ben annemi kaybedersem ne yaparım ki kimim var başka benim şu hayatta. Mesajı okuyalı daha yarım saat bir şey oldu ama o andan beri elim ayağım titriyor, kendimi odama kapadım annemin yüzüne baktıkça gözlerim doluyor, nefesim kesiliyor. Ona bir şey yansıtmayayım diye çırpınıp duruyorum.
Kızlar nolur şu mübarek ramazan ayında dualarınızı eksik etmeyin, kötü huylu çıkmasın şu kitle. Bir de aranızda hiç ailesinde 2. kez kanseri yenebilen birileri var mı? Umut dolu şeyler duymaya ihtiyacım var galiba..
- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
- 448
Geçmiş olsun Allah şifa versin öncelikle. Babam kolon kanseriydi. Tamam kurtulduk derken 2 yıl sonra akciğere sıçradı. Onu ameliyat sonra kemo. Geçti dedik 1 yıl sonra tekrar akciğere sıçradı. Onuda atlattık şükürler olsun. Onun üzerinden 1.5 yıl geçti. Allah birdaha göstermesin.
Demem o ki güçlü kadın. Ilkini atlattiysa bir daha atlatır. Korkmakta haklısınız ama atlatır Allahin izniyle...
Demem o ki güçlü kadın. Ilkini atlattiysa bir daha atlatır. Korkmakta haklısınız ama atlatır Allahin izniyle...
- 10 Haziran 2015
- 21
- 43
- 3
Herşeyden önce geçmiş olsun,güçlü kalın ve hemen olumsuz düşünmeyin. Etrafımda kanser denen şu illeti atlatan birçok insan tanıyorum,Allahın izniyle kötü çıksa bile inşallah anneciğiniz atlatır,yeter ki inanın ve onun yanında olun. Anne denince benim için de akan sular durur. Size ve annenize kucak dolusu sevgiler...
Geçmiş olsun kötü düşünmeyin içinizi ferah tutun bence de mesajı gördüğünüzü söyleyin ama bunu söylerken lütfen üzüntünüzü belli etmeyin büyük ihtimalle anneniz yine bayramdan sonraya ertelemek isteyecektir bana kalırsa annenize danışmadan hastaneden randevunuzu alın güzel haberlerinizi bekliyoruz
- 20 Şubat 2015
- 4.863
- 2.614
- 133
- 26 Ocak 2015
- 648
- 935
- 53
Karbonatlı suyla kanseri yenenler varmış..bu tabiki bir alternatif..google a katbonatlı su yazın Kemal milat ın araştırmalarını ve kanseri yenenlerin yorumlarını okuyun..hepsi Facebook hesabından yazdığı için kişilerin gerçek olduğunu varsayıyorum ben..yani ben inandım..lutfen sizde bakın..hani ortada satılan bir urun yok bildiğiniz karbonat..
Peki çok teşekkür ederim araştıracağım bu karbonat olayını.
niye kontrollerini yapmamış ki. hemen olaya mudahale etsinler. elbette 2. kez kurtulanlar var. kanserin türüne bağlı. meme kanseri en başarılı sonuç alınanlardan biri diye biliyorum.allah şifa versin...
Sağolun.. Kontrollere başta gidiyor gibiydi aksatmalı da olsa ama daha sonra gitmek istemedi hiç bir şekilde. Oradaki hastaları görüyorum eski günlerim aklıma geliyor dedi, psikolojimi daha çok bozuyor hastaneye girince tansiyonum çıkıyor, fena oluyorum dedi. Tedavi sonrası psikolojisi gerçekten alt üst olmuştu onun etkisinden çıkamadı bir türlü. Bizde zorladık ama bir yere kadar ısrar edebildik koskoca kadın sonuçta.
Geçmiş olsun Allah şifa versin öncelikle. Babam kolon kanseriydi. Tamam kurtulduk derken 2 yıl sonra akciğere sıçradı. Onu ameliyat sonra kemo. Geçti dedik 1 yıl sonra tekrar akciğere sıçradı. Onuda atlattık şükürler olsun. Onun üzerinden 1.5 yıl geçti. Allah birdaha göstermesin.
Ne kadar güçlü bir babanız varmış Allah bir daha göstermesin. Hiç kolay değil tekrar tekrar atlatmak, böyle örnekler oldukça insan umutlanıyor biraz da olsa. Umarım bende böyle güzel haberlerle gelebilirim.
Herşeyden önce geçmiş olsun,güçlü kalın ve hemen olumsuz düşünmeyin. Etrafımda kanser denen şu illeti atlatan birçok insan tanıyorum,Allahın izniyle kötü çıksa bile inşallah anneciğiniz atlatır,yeter ki inanın ve onun yanında olun. Anne denince benim için de akan sular durur. Size ve annenize kucak dolusu sevgiler...
Çok teşekkür ederim. Benimde çevremde çok insan var kanserle savaşan. Kimi atlattı, kimi atlatamadı maalesef. Ailemizde de bu hastalıktan kayıplar var o yüzden ödümüz kopuyor bu hastalığın adını duyunca. Ben hep onun yanındayım zaten bana çok düşkün, hayatının odak noktası benim. O yüzden benim desteğim onun için çok önemli. İnşallah elimden geleni yapabilirim.
Cok zor bir durum. Annelerimiz bizim canlarimiz. Insallah birsey yoktur canim sen bu mubarek ayda bolbol namaz kil ve dua et biliyorsan hersey Rabbimde biter. Insallah bir sorun yoktur tatlim
Bol bol dua ediyorum zaten hem anneme hem tüm hastalarımıza. Bir kere geçtik zaten bu sınavdan, 2. kez yaşamayı inşallah göstermez Allah'ım.
Geçmiş olsun kötü düşünmeyin içinizi ferah tutun bence de mesajı gördüğünüzü söyleyin ama bunu söylerken lütfen üzüntünüzü belli etmeyin büyük ihtimalle anneniz yine bayramdan sonraya ertelemek isteyecektir bana kalırsa annenize danışmadan hastaneden randevunuzu alın güzel haberlerinizi bekliyoruz
Umarım buraya tekrar yazdığımda güzel haberlerle gelirim dediğiniz gibi. Biz randevu alırız da, onu o randevuya getirebilir miyiz çok şüpheliyim. Ama bayramdan sonrayı da beklemek istemiyorum. Çok sevdiği bir yeğeni var acaba onu mu araya soksam. Madem benim bilmemi istemiyormuş bayrama kadar, en azından benim yerime o ikna etmeye çalışır belki. Bende haberim yokmuş gibi seni bir kontrole getirelim bu ara diye konuyu açarım sık sık.
Allah anneciğini sana bagislasin sen babanla konus olaylari bildigini söyle kisa zamanda dr a gidin kanser vakalarinda erken teşhis ve tedavi önemliymis umutsuzluğa kapilmayin belkide göğsünde kitle yok bu sefer hemen üzme kendini
Amin canım inşallah İşte ben konuşmadığım için tam bilemiyorum ama mesajda babam kitleden bahsetmişti. Bu sefer diğer göğsünde çıktı, çok küçük değil demiş. Herhalde dokunduklarında anlarlar bu kadar emin konuştuğuna göre. Yani ortada bir kitle var o kesin ama tek umudum kötü huylu çıkmaması.
- 25 Ekim 2013
- 1.371
- 1.676
- 133
Halamın kızı da aynı hastalıkla mücadele etti yıllardır.Önce 1 göğsü alındı daha sonra kemiklere en sonunda ise ciğerine bulaştı kanser ama şuanda çok sağlıklı ve hayat dolu kendisi. Dışarıdan gören birisi onun yıllardır bu hastalıkla mücadele ettiğine kesinlikle inanmaz. Bu hastalıgın en büyük şifası canını sıkmayacak ve hayata pozitif bakacak.Halamın kızı bitkisel tedaviye de çok önem verdi otlar kaynatıp içiyordu hep.
Son Olarak Rahman Şafi İsmiyle Tecelli eylesin Acil Şifalar versin derim.... ( Benim de midemde kanserli kitle tesbit edildi parça alınıp tahlile gönderildi sonra iyi huylu olduğu anlaşıldı. Bu zaman sarfında annem bana hep aç karnına kantron yağı içmemi söyledi ve bende bir ara devamlı onu kullandım.Sizde düşünürseniz şayet )
Son Olarak Rahman Şafi İsmiyle Tecelli eylesin Acil Şifalar versin derim.... ( Benim de midemde kanserli kitle tesbit edildi parça alınıp tahlile gönderildi sonra iyi huylu olduğu anlaşıldı. Bu zaman sarfında annem bana hep aç karnına kantron yağı içmemi söyledi ve bende bir ara devamlı onu kullandım.Sizde düşünürseniz şayet )
Olumlu düşün belki iyi huylu.ayrica kötü huylu olsa bile umutsuz hissetme tedavisini görür tekrar.kolay şeyler değil biliyorum ama en azından farkindasiniz ve çözüm için harekete gecebilirsiniz Allah yar ve yardimciniz olsun.en kisa zamanda sifasini versin inşallahPeki çok teşekkür ederim araştıracağım bu karbonat olayını.
Sağolun.. Kontrollere başta gidiyor gibiydi aksatmalı da olsa ama daha sonra gitmek istemedi hiç bir şekilde. Oradaki hastaları görüyorum eski günlerim aklıma geliyor dedi, psikolojimi daha çok bozuyor hastaneye girince tansiyonum çıkıyor, fena oluyorum dedi. Tedavi sonrası psikolojisi gerçekten alt üst olmuştu onun etkisinden çıkamadı bir türlü. Bizde zorladık ama bir yere kadar ısrar edebildik koskoca kadın sonuçta.
Ne kadar güçlü bir babanız varmış Allah bir daha göstermesin. Hiç kolay değil tekrar tekrar atlatmak, böyle örnekler oldukça insan umutlanıyor biraz da olsa. Umarım bende böyle güzel haberlerle gelebilirim.
Çok teşekkür ederim. Benimde çevremde çok insan var kanserle savaşan. Kimi atlattı, kimi atlatamadı maalesef. Ailemizde de bu hastalıktan kayıplar var o yüzden ödümüz kopuyor bu hastalığın adını duyunca. Ben hep onun yanındayım zaten bana çok düşkün, hayatının odak noktası benim. O yüzden benim desteğim onun için çok önemli. İnşallah elimden geleni yapabilirim.
Bol bol dua ediyorum zaten hem anneme hem tüm hastalarımıza. Bir kere geçtik zaten bu sınavdan, 2. kez yaşamayı inşallah göstermez Allah'ım.
Umarım buraya tekrar yazdığımda güzel haberlerle gelirim dediğiniz gibi. Biz randevu alırız da, onu o randevuya getirebilir miyiz çok şüpheliyim. Ama bayramdan sonrayı da beklemek istemiyorum. Çok sevdiği bir yeğeni var acaba onu mu araya soksam. Madem benim bilmemi istemiyormuş bayrama kadar, en azından benim yerime o ikna etmeye çalışır belki. Bende haberim yokmuş gibi seni bir kontrole getirelim bu ara diye konuyu açarım sık sık.
Amin canım inşallah İşte ben konuşmadığım için tam bilemiyorum ama mesajda babam kitleden bahsetmişti. Bu sefer diğer göğsünde çıktı, çok küçük değil demiş. Herhalde dokunduklarında anlarlar bu kadar emin konuştuğuna göre. Yani ortada bir kitle var o kesin ama tek umudum kötü huylu çıkmaması.
- 4 Haziran 2010
- 380
- 161
- 103
psikolojisini anlayabiliyorum (biz bile hastaneye girince moralimiz bozuluyor yani) ama her kanser türünün tekrarlama olasılığı olduğu için önemli işte kontroller..
alternatif yöntemlerden falan bahsetmişler aman dikkat et. faydası olmasa ,zararı da olmayacak şeyler olsun. bunlar yüzünden de ilaçlarını ,tedavisini aksatmasın..
alternatif yöntemlerden falan bahsetmişler aman dikkat et. faydası olmasa ,zararı da olmayacak şeyler olsun. bunlar yüzünden de ilaçlarını ,tedavisini aksatmasın..
- 29 Ekim 2014
- 947
- 733
- 78
- 37
Genellik göğsün birinde kanser oluştuğu zaman öteki göğsindede oluşma ihtimali çok yüksek olduğu için öteki göğsünüde diğeri iyileştiği zaman hastayı riske atmamak için alıyorlar keşke kanser oluşmadan alsalardı.Annen niye bukadar kendini ihmal ediyorki o sadece kendisi için yaşamıyor eşi ve çocukları içinde yaşamak zorunda umarım bundan sonra ihmal etmez.Canım Allahtan hiçbir zaman umut kesilmez bu illeti üç dört defa yenenlerde var Rabbim yardımcınız olsun bu mübarek günlerde annene şifalar ihsan eylesin bayramdan sonrayıda beklemeyin ne kadar erken okadar iyi
- 17 Haziran 2015
- 58
- 31
- 3
- 27
Çok geçmiş olsun Allah inşallah sifasini versin dua edecegim size..
Kanseri birkac kez yenen insanlar var elbette ama bayrami beklemeyin. Bayrama cook zaman var hastalik ilerler. Hemen ilk iş gidin zaten gider gitmez belli olmuyor o test bu test derken biraz da ordan vakit yiyor. Geciktirmeyin yani. Annenizle konuşun ben öğrendim ve bekleyemeyiz temali konuşma yapin ikna edin doktor için. Mazallah hersey olabilir 3 4 haftalik süreçte aman geciktirmeyin
Kanseri birkac kez yenen insanlar var elbette ama bayrami beklemeyin. Bayrama cook zaman var hastalik ilerler. Hemen ilk iş gidin zaten gider gitmez belli olmuyor o test bu test derken biraz da ordan vakit yiyor. Geciktirmeyin yani. Annenizle konuşun ben öğrendim ve bekleyemeyiz temali konuşma yapin ikna edin doktor için. Mazallah hersey olabilir 3 4 haftalik süreçte aman geciktirmeyin
- 26 Ocak 2015
- 648
- 935
- 53
Halamın kızı da aynı hastalıkla mücadele etti yıllardır.Önce 1 göğsü alındı daha sonra kemiklere en sonunda ise ciğerine bulaştı kanser ama şuanda çok sağlıklı ve hayat dolu kendisi. Dışarıdan gören birisi onun yıllardır bu hastalıkla mücadele ettiğine kesinlikle inanmaz. Bu hastalıgın en büyük şifası canını sıkmayacak ve hayata pozitif bakacak.Halamın kızı bitkisel tedaviye de çok önem verdi otlar kaynatıp içiyordu hep.
Böyle hayat dolu insanlara bayılıyorum, ne olursa olsun yaşamdan bağını koparmıyorlar. Annem aslında pek öyle değil, hatta fazlasıyla karamsar. Bu hastalıkta da moral çok önemli, halanızın kızının tüm bu zorlukları atlatmasına onun neşeli bir insan oluşu çok yardımcı olmuştur kesinlikle. Bitkisel tedavileri de iyice araştırıcam sağolun mesajınız için..
psikolojisini anlayabiliyorum (biz bile hastaneye girince moralimiz bozuluyor yani) ama her kanser türünün tekrarlama olasılığı olduğu için önemli işte kontroller..
Kimse zaten sevmez hastaneye gitmeyi. Ben bile genelde gideceksem son ana falan bırakıyorum ya da önemli bir şey değilse erteliyorum. Ama mecburi durumları da aksatmamak gerek. Çok tehlikeli bir hastalık bu, bir kontrolü bile atlamamak gerekirdi ama bir türlü ikna edemedik maalesef. Alternatif yöntemleri kullanmaya da elbet hemen başlamayacağız. Zaten onu da kabul ettirebilir miyim bilmiyorum ama başlarsak da iyice bir araştırmak lazım. Ben önerileri bir kenara not alıyorum internetten falan hepsine bakacağım tek tek. Doktoruyla da konuşurum başlamadan önce.
Genellik göğsün birinde kanser oluştuğu zaman öteki göğsindede oluşma ihtimali çok yüksek olduğu için öteki göğsünüde diğeri iyileştiği zaman hastayı riske atmamak için alıyorlar keşke kanser oluşmadan alsalardı.Annen niye bukadar kendini ihmal ediyorki o sadece kendisi için yaşamıyor eşi ve çocukları içinde yaşamak zorunda umarım bundan sonra ihmal etmez.Canım Allahtan hiçbir zaman umut kesilmez bu illeti üç dört defa yenenlerde var Rabbim yardımcınız olsun bu mübarek günlerde annene şifalar ihsan eylesin bayramdan sonrayıda beklemeyin ne kadar erken okadar iyi
Doktor almayı teklif etmemişti yoksa diğer göğsünü de aldırırdık, zaten estetik kaygısı yoktu annemin ikisini de alsalar sorun etmezdi. Gerçi öyle illet bir hastalık ki göğsünü alsa başka bir yerden çıkabilirdi yine karaciğer gibi. Tüm iç organlarını da aldıramayacağına göre hiç bir zaman tam olarak önlemi alınamamış oluyor
Bizde anneme çok dedik, bak kendin için değilse bile bizim için tutunman lazım kontrollerini aksatmaman lazım diye. Ama dinlemedi işte. O kadar karamsar ki onun gözünde bu hastalık 2. kez tekrar ederse her şey bitmiştir. Daha ortada bu kitle bile yokken evde durup dururken konu açıyordu. Babama, ben ölürsem maaşımın hepsini kızıma ver falan diye akıl veriyordu. Ya da benden sonra şöyle yapın böyle yapın diyordu. İnanın bunları duya duya zaten psikolojim bozulmuştu, bir de kitleyi öğrendikten sonra yıkıldım. Hep söyledikleri aklıma geliyor.
Çok geçmiş olsun Allah inşallah sifasini versin dua edecegim size..
Evet haklısınız bayrama kadar beklersek bir de testler falan derken tedaviye başlamak ayları bulacak. O arada Allah korusun belki de iyice ilerleyecek. Nereden öğrendiğim konusunda geçerli bir yalan bulsam hemen söyleyeceğim de babamın mesajlarını okuyordum da diyemiyorum. Bir kaç gün içinde başka bir yol bulamazsam mecburen söyleyeceğim artık..
- 9 Eylül 2011
- 7.563
- 4.578
- 448
- 16 Nisan 2011
- 7.819
- 1.534
- 248
İnşallah dediğiniz gibidir, gerçekten şu an az da olsa umudum var bir şey çıkmayacağına dair. İçim ferahladı biraz olsun, çok teşekkür ederim cidden. Size de geçmiş olsun, umarım kısa zamanda bu kitlelerden tamamen kurtulursunuz da en azından sonunda iyi huylu çıksa bile yine de korku yaşamış olmazsınız.
Teşekkür ederim. İlk kanser teşhisi koyulduğunda da kitleyi eliyle farketmişti annem. O yüzden yine eline kitle gelince korktuk bizde. Bu karbonatlı su ne işe yarıyormuş peki duymamıştım daha önce?
Çok geçmiş olsun size de, Allah'ım tüm annelerimize, hastalarımıza şifa versin. Annemde meme kanseri tedavisi olurken, 6 kür kemoterapi almıştı, peşine de 1 ay kadar radyoterapiye gitmişti. Kitlenin bulunduğu göğsünü de almışlardı. Ben biraz araştırmıştım meme kanserinin en çok metastaz yaptığı yerler genelde kemik, karaciğer falan oluyormuş. Anneminde karaciğerinde kitleler vardı ama kötü huylu değildi o zaman, yine de bunları kontrol altına alalım demişlerdi. Tabi kontrole gitmediği için ne oldu ne olmadı bilemiyoruz. Kitleyi duyduğumdan beri korkuyorum belki de vücuduna yayılmıştır diye. Çok zor hastalık çok, hiç bir zaman tam anlamıyla kurtulduk denilemiyor her an tekrarlama ihtimali var.
Allahım sabır versin bizlere
onlar için zor bizler için dahada zor