- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.423
- 598
Yapın zaten,elinize,öfkenize sağlık.Küçücük bir bebek çaresiz ve ağrısını dindiremeyen annesi ne yazık ki.
Kızım diş dönemindeydi bütün ev halkı sakinleştirmeye çalıştığımız halde uykudan kalkıp ağlamaya başladı. O an bi anne kızının o ağrısını derdini dindirememenin öfkesiyle o altta öküz gibi anıran kadına değil laf saymak herşeyi yapabilir.
Esim hicc yardimci degil benimde cnmm
Ayy hic birakmak istemiyorum ya kimseye aklim kaliyo sacma ama boyleyim
Bazen diyorum ablama haftanin 3 gunu birakip kursa mi gitsem ama yapamiyorum
Pinterest kullaniyorum ne gibi etkinliklere bakiyorsniz
Ah be canim basina gelmedigi icin asla bilemezsin.oglum ilk 3 ay kolikti.kolik bir bebegi susturmanin neredeyse imkansiz oldugunu yasayan bilir.bir gun tam 20 saat evet 20 saat(en ufak bir abarti yok)tek bir dakikayi birak 1 saniye bile susmadan agladi.ustelik bir de kizim var.kizim usluydu ama oglumun aglamalarina o da uyuyamadi o gun.2 bebek ayni anda surekli agliyor.ne yaparsan yap bos.salla yedir icir sev kiz oynat altini al ustunu degistir disari cikart iceri sok farketmez.yok yok yok.biri esimde biri bende.cildirdik o gun.en son oturdum ben de agladim onlarla.20 saat dusunun.o gun ilk kez neden anne oldumki ben dedim(4.aydan sonra hersey duzeldi ve cocuklarimla ask yasamaya basladim)ama o gun inan intihari dusundum.balkona dogru bir anda kosayim ve atayim kendimi diye plan yaptim cesaret edemedim.yani o gun birisi bana sustur su cocugu dese ya sinir krizi gecirir hastanelik olurdum ya o balkondan atardim kendimi ya da diyen kisiyle yolusurdum bilemiyorum su an.cocuklarimdan once benimde bebek sesine hic tahammulum yoktu ama simdi ne zaman aglayan bir bebek duysam annesine uzuluyorum ve kosup kadincagiza yardim edesim geliyor.o nedenle su an bunu anlaman cok zor.ilerde birgun bebegin olunca ki umarim uslu bir bebegin olur anlarsin.su an ne desek bosYapın zaten,elinize,öfkenize sağlık.
Karşılıklı her şey,laf söylemeyi bilen duymayı da bilir,sıkıntı yok.
Çocuğum olmasın ama olursa biliyorum başıma geleceğiAh be canim basina gelmedigi icin asla bilemezsin.oglum ilk 3 ay kolikti.kolik bir bebegi susturmanin neredeyse imkansiz oldugunu yasayan bilir.bir gun tam 20 saat evet 20 saat(en ufak bir abarti yok)tek bir dakikayi birak 1 saniye bile susmadan agladi.ustelik bir de kizim var.kizim usluydu ama oglumun aglamalarina o da uyuyamadi o gun.2 bebek ayni anda surekli agliyor.ne yaparsan yap bos.salla yedir icir sev kiz oynat altini al ustunu degistir disari cikart iceri sok farketmez.yok yok yok.biri esimde biri bende.cildirdik o gun.en son oturdum ben de agladim onlarla.20 saat dusunun.o gun ilk kez neden anne oldumki ben dedim(4.aydan sonra hersey duzeldi ve cocuklarimla ask yasamaya basladim)ama o gun inan intihari dusundum.balkona dogru bir anda kosayim ve atayim kendimi diye plan yaptim cesaret edemedim.yani o gun birisi bana sustur su cocugu dese ya sinir krizi gecirir hastanelik olurdum ya o balkondan atardim kendimi ya da diyen kisiyle yolusurdum bilemiyorum su an.cocuklarimdan once benimde bebek sesine hic tahammulum yoktu ama simdi ne zaman aglayan bir bebek duysam annesine uzuluyorum ve kosup kadincagiza yardim edesim geliyor.o nedenle su an bunu anlaman cok zor.ilerde birgun bebegin olunca ki umarim uslu bir bebegin olur anlarsin.su an ne desek bos
Allah gonlune gore versin olursada uslu olsun.cocuk buyutmek demir leblebi cignemek.Çocuğum olmasın ama olursa biliyorum başıma geleceği
Ablam yaptı iki tane,az da olsa şahit oldum yaşadıklarına.Allah gonlune gore versin olursada uslu olsun.cocuk buyutmek demir leblebi cignemek.
Yorumları okuyamadım canım ama benim de dokuz aylık bir kızım var. Ben anaç biriyim diyebilirim ameliyathanede gördüğüm an bebeğimi bir an önce odaya geçip sevmek istedim. Tek başımaydım eşim işte olmadığı zamanlar aynı seninki gibi sever oynar verirdi bana ama artık o da çok alıştı. Bu arada benim burcum boğa eşimin ikizler. Neyse eşim şu an tamam dese bir çocuk daha istiyorum doyamadım kızımın bebekliğine. Bunları kendimi övmek için yazmıyorum. Ben bu kadar düşkünken yavruma dediğin gibi bazen hayattan geri mi kalıyorum önceden olsa şunları yapardım diyorum. Ama yavrum olmadan eşimle bile bi yere gitmem keyif almam ki. Daha tek bir gece onsuz bi yatakta uyumadım çok şükür. Seninle alakalı bi durum değil sadece biraz daha sosyal olmaya bak hergün dışarı çıkmaya çalışıyorum ben mesela inan çok iyi geliyor. Oğlunla birlikte keyif alacağın şeyleri yapmaya çalış. Ve en önemlisi eşine de bu durumu anlat ondan da sana çocuk bakmak için değil seninle ilgili olmasını belli et. İnan ki karı koca ilişkileri her şeyi etkiliyor. Moralin bozuk bunalımlıysan çocuğunun en ufak hareketi batar gözüne. Ama o annesine muhtaç dünyadan bihaber bi minnoş. Kendini iyi hisset iyi ol. Mutlu sağlıklı bol neşeli günler dilerim :)Slm kizlar;
30 yasindayim 11 aylik bebegim var 2,5yillik evliyim
Bebegimi kendim buyutuyorum esim oglen 12 ise gidiyor gece 12 geliyor cok az goruyor oglumu hic yardimi yok
Ben baya zorlaniyorum bebegim kucukken kolikdi simdide cok hareketli ve bana yapisik diyebilirim
Bazen anac bi insan olmadigimi dusunuyorum..
Bilmiyorum sabrim cok az bebegime gun boyu bakmak oynatmak zor geliyor wc ye bile zor gidiyorum odadan cikinca agliyor herseyimi aglama esliginde yapiyorum aglatmamaya calisiyorum ama illaki oluyor
Iyiki bebegim var cok guzel bi duygu ama neden bana bu kadar zor geliyor ona bakmak ,sizlerede zor geliyor mu?
Bazen ilac kullanmayi dusunuyorum psikolojim bozuluyor enerjim hic olmuyor,yanlis anlasilmasin bebegimi isteyerek dunyaya getirdim tek varligim ama boyle zor bir bebek olacagi aklima gelmemisti insan yasamadan bilmiyor..yani lutfen kimse demesin madem neden dogurdun diye..
Iyiki var oglum...
Soracagim su sizde mi boyle zorlaniyorsunuz boyle psikolojiniz bozuluyor o dogdugundan beri tadına vararak ne yemek yiyebildim ne de bi yere gidebildim esim hic yanimda olmadi yok yok..
Hayattan geri kalmis gibiyim, vaktim olsa sunu sunu yaparim gibi dusunceler beynimde hic biseye vaktim yok
Ablam der bazen bana birak islerini hallet hatta gece bile kalabilir cok uykusuz kalirsan der asla birakmam isim olursada isimi halledip kosa kosa gidiyorum oglumun yanina onsuz da bisey yapmak istemiyorum
Inanin cok tuhaf duygularim var..
Sanirim tek cocuk bana yeterli bazilari 2 cocuk daha iyi birlikte oynarlar diyorlar ama inanin bu 1 yasa kadar olan surec gozumun onune geldikce cook korkuyorum hamileligimde basli basina bulantili gecti ..
Esim bebegimizi cok seviyor ama bakamiyor,iki seviyor hoop bana veriyor mizmizlaninca
Ben sabirsiz anneye tavsiyeniz neler?
Bana tek cocuk yeter dimi ..cunku ben bebeginin zorluklarina karsi hemen pes ediyorum hemen mutsuz oluyorum umutsuz oluyorum enerjim gidiyor o bebek deyip hayatimi gule simara devam edemiyorum,hayattaki en guzel sey anne olmak ama en zor da seymis,Allahim bu 3 cocuk yapanlarda nasil bir duygu var nasil bi sabir var hayrett!
Bazı mükemmel üyeler gelip sizi nasil annesin diye azarlamadan bende yazayım dedim :)
Bence sorununuz bebeğiniz degil evin içinde rutin şeyleri yapmaktan bunalmış olmak asıl problem.
Havalar güzel akşam üstleri bebeği de alıp gezin parklara gidin nefes alın biraz.hem o hem siz mutlu olun.
Herkes bebeğine yalniz bakıyor büyüdükçe daha iyi olacak emin olun
Bu yorum olmadı bence.. Diş çıkaran bir bebeğin o ağzının içindeki ateşi hissetmediğiniz için bilemezsiniz.. O anne evladının gözünden akan yaşları, hissettiği acıyı anlamasına rağmen elinden bir şey gelemediği için ne kadar çaresiz kalır ve bunu anlayabileceğinizi hiç sanmıyorum.. Zaten çocuk istemiyorsunuz Allah da vermesin..Baş ağrısı.
Evet o çocuklar susunca güzel,cıyak cıyak bağırınca değil.
Çaresizliklerinin acısını başkalarından çıkartmaya hakkı yok kimsenin.
Herkes de hak ettiği lafı duysun ama dimi.
Allah'ın işine de karışacak değilsiniz.Bu yorum olmadı bence.. Diş çıkaran bir bebeğin o ağzının içindeki ateşi hissetmediğiniz için bilemezsiniz.. O anne evladının gözünden akan yaşları, hissettiği acıyı anlamasına rağmen elinden bir şey gelemediği için ne kadar çaresiz kalır ve bunu anlayabileceğinizi hiç sanmıyorum.. Zaten çocuk istemiyorsunuz Allah da vermesin..
Zaten çocuk istemiyorsunuz Allah da vermesin..
Beddua da edenindir,başına gelecekleri bilmeden atar.Yahu zorla mi? Herkes cocuk sevmek zorunda mi? Herkes baskasinin cocuguna katlanmak zorunda mi? Belki hem cocuklardan nefret edecek hem de 5 cocuk yapacak sana ne yani? Su kk da arada moda oluyor olayi bedduaya baglamak.
Beddua da edenindir,başına gelecekleri bilmeden atar.
Kendi kendine etti o lafı ,Yazık,insan kendini hiç mi düşünmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?