ben anaç bi insan degilim..

Yapın zaten,elinize,öfkenize sağlık.
Karşılıklı her şey,laf söylemeyi bilen duymayı da bilir,sıkıntı yok.

Esim hicc yardimci degil benimde cnmm
Ayy hic birakmak istemiyorum ya kimseye aklim kaliyo sacma ama boyleyim
Bazen diyorum ablama haftanin 3 gunu birakip kursa mi gitsem ama yapamiyorum
Pinterest kullaniyorum ne gibi etkinliklere bakiyorsniz

Haftada bir iki saat bırakmakla başlarsan daha rahat alışırsın, gerekiyorsa bir hafta ablanla beraber bak, bebiş ona iyice alışır, sonra azar azar at kendini dışarı :)) Ben öyle yapmıştım mesela..

Pinterestte arama bölümüne örneğin 11 12 ay bebek aktiviteleri ya da 11 12 months baby activities yazarsan çokça fikir çıkacaktır.. Hepsi uygulanabilir olmuyor ama kimileri çok yararlı..

Yapın zaten,elinize,öfkenize sağlık.
Karşılıklı her şey,laf söylemeyi bilen duymayı da bilir,sıkıntı yok.
Ah be canim basina gelmedigi icin asla bilemezsin.oglum ilk 3 ay kolikti.kolik bir bebegi susturmanin neredeyse imkansiz oldugunu yasayan bilir.bir gun tam 20 saat evet 20 saat(en ufak bir abarti yok)tek bir dakikayi birak 1 saniye bile susmadan agladi.ustelik bir de kizim var.kizim usluydu ama oglumun aglamalarina o da uyuyamadi o gun.2 bebek ayni anda surekli agliyor.ne yaparsan yap bos.salla yedir icir sev kiz oynat altini al ustunu degistir disari cikart iceri sok farketmez.yok yok yok.biri esimde biri bende.cildirdik o gun.en son oturdum ben de agladim onlarla.20 saat dusunun.o gun ilk kez neden anne oldumki ben dedim(4.aydan sonra hersey duzeldi ve cocuklarimla ask yasamaya basladim)ama o gun inan intihari dusundum.balkona dogru bir anda kosayim ve atayim kendimi diye plan yaptim cesaret edemedim.yani o gun birisi bana sustur su cocugu dese ya sinir krizi gecirir hastanelik olurdum ya o balkondan atardim kendimi ya da diyen kisiyle yolusurdum bilemiyorum su an.cocuklarimdan once benimde bebek sesine hic tahammulum yoktu ama simdi ne zaman aglayan bir bebek duysam annesine uzuluyorum ve kosup kadincagiza yardim edesim geliyor.o nedenle su an bunu anlaman cok zor.ilerde birgun bebegin olunca ki umarim uslu bir bebegin olur anlarsin.su an ne desek bos

Çocuğum olmasın ama olursa biliyorum başıma geleceği

Allah gonlune gore versin olursada uslu olsun.cocuk buyutmek demir leblebi cignemek.
Ablam yaptı iki tane,az da olsa şahit oldum yaşadıklarına.
O çocuklar hep de olmadık yerlerde olmadık zamanlarda cıyaklar,
Bir tanesi, 22 saatlik yolda hiç durmadan ağlamış falan,
Resmen hayat işkencesi olarak gelmişler dünyaya bazı çocuklar.
Muhtemelen ben de o işkencelerden biriydim.

Yaşadıklarınizi çok iyi anliyorum aynen benim de oğlum öyleydi çok hareketliydi zor büyüttüm hatta 2.cocugu düşünmüyodum 9 yil sonra ikiz kizlarim oldu onlar daha zordu ama yaş olsun tecrübe olsun daha sakin ve anlayisliydim ama yipranmadim mi tabiki yiprandim ama biraz sabır annelik kolay değil inanin zaman su gibi akip geciyo ve yasadiklarini gülümseyerek hatirliyosunuz ve tekrar çocuk yapiyosunuz geçecek her ay biraz daha rahatlicaksiniz sabirli olun annelerin ustesinden gelemeyecegi sorun yoktur..

Cocugunu al at dışarı kendini. Yapmak istedigin her seyi cocugunla yapabilirsin, kisitlayan bizleriz aslinda kendimizi farkinda degiliz. Sen çocuguna degil çocugun sana uyacak. Öbür türlü sen mutsuz olunca cocuga gram faydan olmaz, kisiligide problemli olabilir.

Yorumları okuyamadım canım ama benim de dokuz aylık bir kızım var. Ben anaç biriyim diyebilirim ameliyathanede gördüğüm an bebeğimi bir an önce odaya geçip sevmek istedim. Tek başımaydım eşim işte olmadığı zamanlar aynı seninki gibi sever oynar verirdi bana ama artık o da çok alıştı. Bu arada benim burcum boğa eşimin ikizler. Neyse eşim şu an tamam dese bir çocuk daha istiyorum doyamadım kızımın bebekliğine. Bunları kendimi övmek için yazmıyorum. Ben bu kadar düşkünken yavruma dediğin gibi bazen hayattan geri mi kalıyorum önceden olsa şunları yapardım diyorum. Ama yavrum olmadan eşimle bile bi yere gitmem keyif almam ki. Daha tek bir gece onsuz bi yatakta uyumadım çok şükür. Seninle alakalı bi durum değil sadece biraz daha sosyal olmaya bak hergün dışarı çıkmaya çalışıyorum ben mesela inan çok iyi geliyor. Oğlunla birlikte keyif alacağın şeyleri yapmaya çalış. Ve en önemlisi eşine de bu durumu anlat ondan da sana çocuk bakmak için değil seninle ilgili olmasını belli et. İnan ki karı koca ilişkileri her şeyi etkiliyor. Moralin bozuk bunalımlıysan çocuğunun en ufak hareketi batar gözüne. Ama o annesine muhtaç dünyadan bihaber bi minnoş. Kendini iyi hisset iyi ol. Mutlu sağlıklı bol neşeli günler dilerim :)

Mükemmel anne geldi.Şaka şaka...3 çocuğum var,yardımsız büyüttüm.Fakat hiç te nasıl annesin diyemem pamukkıza.O sorumluluk hiç kolay değil.Ben üstesinden geldim,ama dışarıdan baktığım zaman duruma,1 çocuğa bakabilecek olan 1 le yetinsin,kardeş şart değil...Ben çocuklarımı kardeş sahibi yaptım evet, fakat bunu istedim gerçekten.Sizin ne istediğiniz önemli,çevrenin değil.Ayrıca bebeğini ablana bırakıp çıkmaktan kaçınma pamukkız,bu sana da,bebeğine de iyi gelir.Kendini de suçlama bırakınca.Sen iyi oldukça bebeğinle ilişkiniz daha iyi olacak.

Zor geliyor tabi kolay olur mu. Hele ki suan yasindan dolayi en cok sana muhtac oldugu zamanlar. Biraz buyuyunce biraz daha rahatlayacaksin. Annelik kolay degil,sana ozel bi durum da degil. Sabrinin zorlanmasi yorulman cok cok normal bunlar iyi anne olmadigin anlamina gelmiyor.

Bu yorum olmadı bence.. Diş çıkaran bir bebeğin o ağzının içindeki ateşi hissetmediğiniz için bilemezsiniz.. O anne evladının gözünden akan yaşları, hissettiği acıyı anlamasına rağmen elinden bir şey gelemediği için ne kadar çaresiz kalır ve bunu anlayabileceğinizi hiç sanmıyorum.. Zaten çocuk istemiyorsunuz Allah da vermesin..

Allah'ın işine de karışacak değilsiniz.
Terbiye ve had sınırından da haberiniz yok.
MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Yahu zorla mi? Herkes cocuk sevmek zorunda mi? Herkes baskasinin cocuguna katlanmak zorunda mi? Belki hem cocuklardan nefret edecek hem de 5 cocuk yapacak sana ne yani? Su kk da arada moda oluyor olayi bedduaya baglamak.
Beddua da edenindir,başına gelecekleri bilmeden atar.
Kendi kendine etti o lafı ,Yazık,insan kendini hiç mi düşünmez.

ben de ilk çocukta aynı şeyleri yaşadım.
bitmeyen işler, uykusuzluk, banyo ve wc için eşimin işten gelmesini beklemek, eşimin yardım etmemesi, 2-3 çocuk doğuranların deli olduğunu düşünmem vs.
2 ve 3. yü de doğurdum. ev işlerini artık umursamıyorum çünkü 3 çocuklu evin düzgün olma ihtimali yok, kabullendim. gündüz çocuk bakımı bende, işten sonra sabaha kadar eşimde.
ha başta çok kavga ettik ama pes etmedim.
şimdi de ev dandini ama burada takılıyorum.
kızlarımla hergün dışarıdayım.
yoksa ben de sıyırırdım.

çocuklarımın yaşı 4, 2.5 ve 1.

İlk yıllar çok zor. Hatta ilk oğlum çok sorunluydu. Uyku bile uyuyamıyordum. Psikolojim bozulmuştu. Bazen ağlama krizleri bile geçiriyordum.

Birkaç senesi var. Sonra düzeliyor.

Şimdi biri 8 biri 3.5 yaşında iki oğlum var.Çok seviyorum onları ama bir daha çocuk aslaaaa düşünmem. Pilim bitti valla

Sende az sabret. Biraz daha büyüsün. İkinci çocuğu hemen düşünme ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…