Ben de sizin gibiydim.Ilk iki sene cok zorlandim.Kolik , reflu ve sut alerjisi vardi kizimda.Dunyadan kopmustum.Cozum olarak annemden cok yardim aldimSlm kizlar;
30 yasindayim 11 aylik bebegim var 2,5yillik evliyim
Bebegimi kendim buyutuyorum esim oglen 12 ise gidiyor gece 12 geliyor cok az goruyor oglumu hic yardimi yok
Ben baya zorlaniyorum bebegim kucukken kolikdi simdide cok hareketli ve bana yapisik diyebilirim
Bazen anac bi insan olmadigimi dusunuyorum..
Bilmiyorum sabrim cok az bebegime gun boyu bakmak oynatmak zor geliyor wc ye bile zor gidiyorum odadan cikinca agliyor herseyimi aglama esliginde yapiyorum aglatmamaya calisiyorum ama illaki oluyor
Iyiki bebegim var cok guzel bi duygu ama neden bana bu kadar zor geliyor ona bakmak ,sizlerede zor geliyor mu?
Bazen ilac kullanmayi dusunuyorum psikolojim bozuluyor enerjim hic olmuyor,yanlis anlasilmasin bebegimi isteyerek dunyaya getirdim tek varligim ama boyle zor bir bebek olacagi aklima gelmemisti insan yasamadan bilmiyor..yani lutfen kimse demesin madem neden dogurdun diye..
Iyiki var oglum...
Soracagim su sizde mi boyle zorlaniyorsunuz boyle psikolojiniz bozuluyor o dogdugundan beri tadına vararak ne yemek yiyebildim ne de bi yere gidebildim esim hic yanimda olmadi yok yok..
Hayattan geri kalmis gibiyim, vaktim olsa sunu sunu yaparim gibi dusunceler beynimde hic biseye vaktim yok
Ablam der bazen bana birak islerini hallet hatta gece bile kalabilir cok uykusuz kalirsan der asla birakmam isim olursada isimi halledip kosa kosa gidiyorum oglumun yanina onsuz da bisey yapmak istemiyorum
Inanin cok tuhaf duygularim var..
Sanirim tek cocuk bana yeterli bazilari 2 cocuk daha iyi birlikte oynarlar diyorlar ama inanin bu 1 yasa kadar olan surec gozumun onune geldikce cook korkuyorum hamileligimde basli basina bulantili gecti ..
Esim bebegimizi cok seviyor ama bakamiyor,iki seviyor hoop bana veriyor mizmizlaninca
Ben sabirsiz anneye tavsiyeniz neler?
Bana tek cocuk yeter dimi ..cunku ben bebeginin zorluklarina karsi hemen pes ediyorum hemen mutsuz oluyorum umutsuz oluyorum enerjim gidiyor o bebek deyip hayatimi gule simara devam edemiyorum,hayattaki en guzel sey anne olmak ama en zor da seymis,Allahim bu 3 cocuk yapanlarda nasil bir duygu var nasil bi sabir var hayrett!
Siz kendinizi anlatirken ayni yegenimi anlattiniz. Onun ogluda kolikti. Cok hareketli ve aglak bir bebek. Odadan disari cikartmaz. Uykusuda cok hafif uyutmasida zordur. Yegenimde cok bunaliyor. Anliyorum sizi gercekten zor bir surec. Ama sabredin gececek hepsi.Slm kizlar;
Bebegimi kendim buyutuyorum esim oglen 12 ise gidiyor gece 12 geliyor cok az goruyor oglumu hic yardimi yok
Ben baya zorlaniyorum bebegim kucukken kolikdi simdide cok hareketli ve bana yapisik diyebilirim
Bilmiyorum sabrim cok az bebegime gun boyu bakmak oynatmak zor geliyor wc ye bile zor gidiyorum odadan cikinca agliyor herseyimi aglama esliginde yapiyorum aglatmamaya calisiyorum ama illaki oluyor
Iyiki bebegim var cok guzel bi duygu ama neden bana bu kadar zor geliyor ona bakmak ,sizlerede zor geliyor mu?
Bazen ilac kullanmayi dusunuyorum psikolojim bozuluyor enerjim hic olmuyor,yanlis anlasilmasin bebegimi isteyerek dunyaya getirdim tek varligim ama boyle zor bir bebek olacagi aklima gelmemisti insan yasamadan bilmiyor..yani lutfen kimse demesin madem neden dogurdun diye..
Iyiki var oglum...
Soracagim su sizde mi boyle zorlaniyorsunuz boyle psikolojiniz bozuluyor o dogdugundan beri tadına vararak ne yemek yiyebildim ne de bi yere gidebildim esim hic yanimda olmadi yok yok..
Hayattan geri kalmis gibiyim, vaktim olsa sunu sunu yaparim gibi dusunceler beynimde hic biseye vaktim yok
Ablam der bazen bana birak islerini hallet hatta gece bile kalabilir cok uykusuz kalirsan der asla birakmam isim olursada isimi halledip kosa kosa gidiyorum oglumun yanina onsuz da bisey yapmak istemiyorum
Sanirim tek cocuk bana yeterli bazilari 2 cocuk daha iyi birlikte oynarlar diyorlar ama inanin bu 1 yasa kadar olan surec gozumun onune geldikce cook korkuyorum hamileligimde basli basina bulantili gecti ..
Esim bebegimizi cok seviyor ama bakamiyor,iki seviyor hoop bana veriyor mizmizlaninca
Bana tek cocuk yeter dimi ..cunku ben bebeginin zorluklarina karsi hemen pes ediyorum hemen mutsuz oluyorum umutsuz oluyorum enerjim gidiyor o bebek deyip hayatimi gule simara devam edemiyorum,hayattaki en guzel sey anne olmak ama en zor da seymis,Allahim bu 3 cocuk yapanlarda nasil bir duygu var nasil bi sabir var hayrett!
Öncelikle herkesin çocuğu bir değil,kendini kimseyle kiyaslama bazi bebekler gerćekten çok zor hani 10 çocuğa bedel derler ya aynen öyle.Seni yargılamak kimseye düşmez ne yaşadığını sadece sen bilirsin.Benim kızimda tam bir ilgi manyağı benim annem yanimda ve biz 2 kişi bile onun isteklerine zor yetişiyoruz.Bu arada kızım daha 9.5 aylik :) Bazen benimde aklimdan geçiyor 9 aydir hiç tv yi açıp bir film izlemedim dün gece bu aklıma geldi mesela,zor canım ama tavsiyem biraz rahat ol sanırim sen de benim gibi bebeğinin çok üstüne düşüyorsun ve pimpiriklisin ama ipleri biraz salmak gerekiyor eğer psikolojin kaldırmıyorsa biraz daha relax bir anne ol ben de öyle olmaya çalışıyorum yoksa böyle yok acaba azmi ilgilendim,acaba karni açmı,acaba mutlu bir bebek mi vs vs. içi içini yiyor insanin ve yetersizlik duygusu oluşuyor.Bence sen evladını çok seven ilgili bir annesin ama kendine çok yükleniyorsun.Biraz rahatla mükemmel olmak zorunda değilsin hiç birimiz mükemmel anne değiliz:)Slm kizlar;
Iyiki var oglum...
Ahh cnmm nerdeeAlıntı:"Baba, annenin yükünü gerektiğinde alırsa, anne de çocuklarına karşı daha sabırlı, mutlu olur."
Ins yaa ne guzel soylemissinizzz :)Ben de sizin gibiydim.Ilk iki sene cok zorlandim.Kolik , reflu ve sut alerjisi vardi kizimda.Dunyadan kopmustum.Cozum olarak annemden cok yardim aldim
Cok bunaldigimda anneme birakip otel tutup o gunu herseyden uzaklasarak gecirdigim.gun bile oldu. Anac olmadigimi ve ikinci bir bebegi kaldiramayacagimi dusunuyorum. Ancak kizim 3 yasina girip huysuzluklari yavas yavas azaldikca aramizda daha derin bir bag olustu
Ilk iki sene surekli yan yana olmak ,.tuvalete bile gidememek, calisma hayati , iki yas sendromu ve disleriydi derken vs hersey cok yipratiyor.Ancak anac olmasanizda emin olun cocugunuzla cok guzel bir iliskiniz olacak
Esim hicc yardimci degil benimde cnmmBenim kızım da şimdi 11 aylık ve aynı şekilde eşimden hiçbir hayır yok bana, ne çocuk bakımı ne de ev işleri konusunda.. Üstelik ben bu sıkıntıları ikinci seferdir yaşıyorum şöyle ki bir de büyük oğlum var 9 yaşında..
Benim bulduğum birkaç çözüm var sen de uygulamak isteyebilirsin;
-Kızımı kız kardeşime iki saatliğine bırakıp spora gidiyorum,
- Fırsatını bulduğum her an çok yorgun da olsam dışarı çıkartıyorum, park deniz kenarı komşu evi
- Özellikle pinterestten etkinlik buluyorum ki bence çok çok önemli beyin gelişimi için
Eltimle ablam var ablam ise girecek eltime birakabilirim aradada sanki yuk oluyorum icimde hic istemiyor birakmakanne oldunuz diye süper insan değilsiniz ki. yorulmanız,bıkmanız çok doğal. size yardımcın olacak kimseniz yok mu
en azından haftada bir saat bırakıp şöyle bi yürüyüş yapsanız daha iyi hissedersiniz. kendinizi üzmeyin, böyle düşünmeniz bile iyi bir anne olduğunuzu gösterir bebek bakmak kolay iş değil..Eltimle ablam var ablam ise girecek eltime birakabilirim aradada sanki yuk oluyorum icimde hic istemiyor birakmak
Ablam 2 ay sonra ise gircek sanki yuk olucam cok da sever oglumu ama ne bileyim ole
Geçen ay kızımın diş dönemindeki ağlama nöbetinde alttan gelen sesi hatırlattı yazınızSokaktan gelen ağlama sesine bile sustursana şunu diye çığlık atmışlığım var,
Çocuğum olursa Allah belamı vermiş gibi hissetmem inşallah
Sizin gibi hisseden yeni anne çok ,o süreç bitip çocuk sakinleşince hepsinin geçtiğini söylüyorlar,Allah kolaylık versin.
Baş ağrısı.Geçen ay kızımın diş dönemindeki ağlama nöbetinde alttan gelen sesi hatırlattı yazınız
Oda aynen öyle demişti 'sustur şu çocuğu' ve o cümleyi duymamla cama koşup kadına hakkettiği lafları söylemem bir oldu. Ve düşündüm. Küçücük bi bebeğe sustur şunu diye bağıracak kadar ne yaşamıs olblirsin.
Küçücük bir bebek çaresiz ve ağrısını dindiremeyen annesi ne yazık ki.Baş ağrısı.
Evet o çocuklar susunca güzel,cıyak cıyak bağırınca değil.
Çaresizliklerinin acısını başkalarından çıkartmaya hakkı yok kimsenin.
Herkes de hak ettiği lafı duysun ama dimi.
3 çocuk doğurdum ,birini kaybettim ,2 çocuğuma da kimseden yardım kabul etmeyerek kendim baktım . Kaybetmenin verdiği büyük acı ve tekrar kaybetme korkusuyla .babam kanserdi. .üçüncü doğumum çok buruk oldu ..sevincim yarım kaldı ..Babam hep yanımdaydı bu sefer ameliyat olduğu için gelememişti..kizim çok yaramaz .. ben de çok sabırsızım ama nasıl büyüdüğünü anlayamadım ..babama çok üzüldüğüm için büyüdüğüne bile tanıklık edememişim. .yakın zamanda babamı kaybettim .kızım emiyordu, iki yaşını geçmesine rağmen biraktiramamistim ..bu vesileyle o da bırakmak zorunda kaldı .Slm kizlar;
Iyiki var oglum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?