ben anaç bi insan degilim..

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Slm kizlar;
30 yasindayim 11 aylik bebegim var 2,5yillik evliyim
Bebegimi kendim buyutuyorum esim oglen 12 ise gidiyor gece 12 geliyor cok az goruyor oglumu hic yardimi yok
Ben baya zorlaniyorum bebegim kucukken kolikdi simdide cok hareketli ve bana yapisik diyebilirim
Bazen anac bi insan olmadigimi dusunuyorum..
Bilmiyorum sabrim cok az bebegime gun boyu bakmak oynatmak zor geliyor wc ye bile zor gidiyorum odadan cikinca agliyor herseyimi aglama esliginde yapiyorum aglatmamaya calisiyorum ama illaki oluyor
Iyiki bebegim var cok guzel bi duygu ama neden bana bu kadar zor geliyor ona bakmak ,sizlerede zor geliyor mu?
Bazen ilac kullanmayi dusunuyorum psikolojim bozuluyor enerjim hic olmuyor,yanlis anlasilmasin bebegimi isteyerek dunyaya getirdim tek varligim ama boyle zor bir bebek olacagi aklima gelmemisti insan yasamadan bilmiyor..yani lutfen kimse demesin madem neden dogurdun diye..
Iyiki var oglum...
Soracagim su sizde mi boyle zorlaniyorsunuz boyle psikolojiniz bozuluyor o dogdugundan beri tadına vararak ne yemek yiyebildim ne de bi yere gidebildim esim hic yanimda olmadi yok yok..
Hayattan geri kalmis gibiyim, vaktim olsa sunu sunu yaparim gibi dusunceler beynimde hic biseye vaktim yok
Ablam der bazen bana birak islerini hallet hatta gece bile kalabilir cok uykusuz kalirsan der asla birakmam isim olursada isimi halledip kosa kosa gidiyorum oglumun yanina onsuz da bisey yapmak istemiyorum
Inanin cok tuhaf duygularim var..
Sanirim tek cocuk bana yeterli bazilari 2 cocuk daha iyi birlikte oynarlar diyorlar ama inanin bu 1 yasa kadar olan surec gozumun onune geldikce cook korkuyorum hamileligimde basli basina bulantili gecti ..
Esim bebegimizi cok seviyor ama bakamiyor,iki seviyor hoop bana veriyor mizmizlaninca
Ben sabirsiz anneye tavsiyeniz neler?
Bana tek cocuk yeter dimi ..cunku ben bebeginin zorluklarina karsi hemen pes ediyorum hemen mutsuz oluyorum umutsuz oluyorum enerjim gidiyor o bebek deyip hayatimi gule simara devam edemiyorum,hayattaki en guzel sey anne olmak ama en zor da seymis,Allahim bu 3 cocuk yapanlarda nasil bir duygu var nasil bi sabir var hayrett!

Son düzenleme:
Ben de cok anac bir insan degilim ve bazi zamanlar gercekten zor. Ozellikle ilk zamanlar. Hem zamanla anne olarak biz guclenip daha dayanikli ve becerili hale geliyoruz hem de buyudukce cocukgun tavirlari oturuyor. Ama anne olmak her zaman zor ve guzel.

Gerçekten çok zor, ben komşunun bebeğinin ağlama sesine bile katlanamıyordum. Hatta bir kedi almıştım ve her gece miyavlayıp beni uyutmadığı ve gün içinde zombi gibi gezdiğim için geri vermiştim. Kediye bakamıyorsam çocuğa nasıl bakıcam acaba, çok merak ediyorum. Bebekli kadınların dayanma gücüne hayranım.

Evt cook guzel bi duygu ama bir o kadarda zormus yada bana zor geliyor bilmiyorum

Bazı mükemmel üyeler gelip sizi nasil annesin diye azarlamadan bende yazayım dedim :)

Bence sorununuz bebeğiniz degil evin içinde rutin şeyleri yapmaktan bunalmış olmak asıl problem.

Havalar güzel akşam üstleri bebeği de alıp gezin parklara gidin nefes alın biraz.hem o hem siz mutlu olun.

Herkes bebeğine yalniz bakıyor büyüdükçe daha iyi olacak emin olun

Neden kendinize bu kadar eziyet ediyorsunuz ki?
Ne güzel ablanız var destek oluyor.
Nefes almak için bebeginizi ona birakmaktan çekinmeyin.
Aklınız da kalmasın sonuçta ihtiyacınız var buna.

Süper Anne olmaya çalışmayın.
Mutlu anne olmaya çalışın.
Bebeğinizin buna ihtiyacı var.

Benim yeğenim 4 yaşında, fakat doğduğundan beri ortalığı ağlayarak birbirine katıyor. Yani görseniz 1 dakika oturursa şükreder dualar edersiniz. Ablam gram uyuyamıyor, çünkü salonda yeğenimle yatıyor. Asla kendi yatağında veya yatak odasında dahi yatmıyor. Götürmediği pedagog kalmadı. Ablamın bu yüzden birçok hastalığı çıktı, zayıflıktan bayılacak artık, psikolojisi çöktü tek çocukta..

Bence haklısınız, ablamdan çok iyi biliyorum çünkü.. Tabi ki Allah bu kuzucukları eksik etmesin, uzun uzun sağlıklı ömürleri olsun iyi ki doğmuşlar.. Bence siz de bir süre dinlenin, ablanız bakabilir birkaç saatliğine. O arada siz de çıkıp hava alırsınız, gezersiniz. Bu bile size çok ama çok iyi gelecektir..

Sokaktan gelen ağlama sesine bile sustursana şunu diye çığlık atmışlığım var,
Çocuğum olursa Allah belamı vermiş gibi hissetmem inşallah
Sizin gibi hisseden yeni anne çok ,o süreç bitip çocuk sakinleşince hepsinin geçtiğini söylüyorlar,Allah kolaylık versin.

Ben de bu duyguları yasiyorum maalesef kızım hiç birşey yemiyor arada sırada zorla yerse 5 6 kaşık çorba içiyor maalesef şu yemek yedirme mevzusu yüzünden ciddi manada sıkıntılı zamanlar geçiriyorum kızım 2 yaşına girecek 8 gün sonra birde 2 yas sendromuna girdik tabi Annelik çok güzel ama cidden çok çok zor

Ben sabrimin son demlerini oynuyorum inan 3.5 yasinda kizim ve buyudukce yaramazligi huysuzlugu da onunla buyuyor cevremdeki insanlar tanidik yada tanidik olmayan herkes "ayy Allah sabir versin " diyor kizimi gorenler oturup agladigim baskalarinin cocuklarina imrendigim cok oldu ama hep iyiki saglikli Allah baska dert vermesin dedim yatistirdim bir sekilde kendimi ve en son iki aydr bunalimdayim esimde hic yardim etmiyor benimde ayagina alip bir kre sallamadi bu zamna kdar bir kre sut icirmedi vs vs vee onumuzdeki hafta pedagoga goturme karari aldik cnku tek basima zapdolmuyor artik yani demem o ki sukret ve inan kimse mukemmel anne degil hickimse :)

Buyudukce duzelmesini umut ediyordum gözüm korktu suan daha sadece miziltisi var konusmuyor sanirim konusup anlatmaya baslayinca daha zor hersey suan iyi zamanlarim mi yoksa cunku yurumuyorda henuz

Buyudukce duzelmesini umut ediyordum gözüm korktu suan daha sadece miziltisi var konusmuyor sanirim konusup anlatmaya baslayinca daha zor hersey suan iyi zamanlarim mi yoksa cunku yurumuyorda henuz
En guzel zamanlarin emin ol. Ablana birak bakarim demis zatem biraz nefes al dsari cik alisvers yap ve acele etme hemen eve donme bnde oyle yapiyordum aklim kizimda kaliyordu simdi esime yalvariyorum 1 saat sen bak bnde arkadslarmla takilaym diye

ablan yardımcı olmaya çalışıyomuş işte, bırak ablana biraz dinlen. niye koştura koştura gidiyosun hemen. ayrıca çocuk sadece senin değil, eşin bakamıyo diye bişey olmaz. beraber payş-laşcaksınız sorumlulukları

Benim bebeğim de 18aylik ve 32yasindayim. Yazdıklarınızın hepsini harfien yaşadım.. yaşıyorum. Asla anaç olmadığınızı falan düşünmeyin. Tek başına bebek bakmak çok zor. Yaşımız da 18degil haliyle enerjimiz azalıyor. Psikolojimiz cokuyor.
Ablaniza bırakınca koşa koşa yanına dönmeniz zaten aslında gayet anaç bir yapıya sahip olduğunuzu gösteriyor. Ne insanlar var ananeye babanneye bırakıp keyfine bakıyor.
Umudunuzu yitirmeyin çünkü gitgide herşey rahatlamaya başlıyor. Bebeklikten çıkıp çocukluk başladıkça paylaşımlar artıyor. Tavsiyem, bol bol oyun oynayın bebeğinizle kaliteli zaman geçirmeye çalışın. İnternetten bebeginizin ayına uygun oyunlara bakıp uygulamaya çalışın. ev islerine fazla kaptırmayin çünkü sonu yok gerçekten. Bir daha 11aylik olmayacak ve geçen zaman geri gelmiyor. Bu zamanı iyi değerlendirin ve bebeğinizle mutlu olmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…