- 12 Ağustos 2011
- 328
- 147
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dün akşam Zühtü Bey'e pansumana gittim.Dikiş bölgelerimi gördüm herhangi bir kızarıklık yoktu ve 1,5 cm yakın kesiler vardı.İz kalmaması için bir süre bantlı gezeceğimi söyledi.Kendiliğinden eriyen dikişlerde bölgenin kuru kalması için daha uzun süre kapalı kalıyor.
Dikişler alındığında buraya görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum.Özellikle menun musunuz öncesine göre, nasıl bir iz kalıyor, ne kadar ücret ödediniz gibi detaylara yer verirseniz bizleri de bilgilendirmiş olursunuz.
Öncelikle ben aldıran arkadaşlara geçmiş olsun henüz aldırmayı düşünenlerde umarım en kısa zamanda olup kurtulur bende dün çenemden bir tane boynumdan bir tane ve karnımdan iki tane aldırdım öyle estetik dikiş filan atıldı mı diye sorgulamadım ama bildiğin tıkır tıkır yorgan diker gibi diktiler yüzümde bir örtü vardı ve hissetmiyorsun ama hani ipi çekiyorlar ya kafam ister istemez kımıldadığı için tahmin edebiliyorsun
yüzümdeki benin dikişlerini 5 gün sonra istediğim yerde aldırabileceğimi diğer kalanları 15 gün sonra kendilerinin alacağını söylediler 3 gün boyunca su değmeyecek bu ilk 5 gün boyunca özellikle bantlar çıkarılmadan üstünden batikonla pansuman yapıcaksın dediler.
Ben sormayı unuttum onlarda söylemediler ama 5 gün sonra yüzümdekinin dikişlerini aldırdığımda bir krem kullanmaya başlayacakmıyım ? Acaba 2 hafta dolduğunda diğer dikişler için gittiğimde mi bir krem kullanmamı önerecekler. Kardeşim bir trafik kazası geçirmişti yüzünde bir sürü dikiş vardı ona contraktubex jel vermişti dr
bir fikri olan varmı? artık 5 gün sonra yüzümdeki dikişi aldırmaya gittiğimde buradaki dr a danışırım
Kızlar devlet hastaneleri, tıp fakülteleri ben alıyorken özel hastaneler neden hala para istiyor? Bir de ortalama fiyatlar nedir, bir ben için 240 lira istedi geçen bir hastane, sizce bu fiyat uygun mu?
Ben 4 gün önce lazerle dudağımın üzerinden ben aldırdım özelde. Fiyatı 240 liraydı. Şuan hafif yara gibi bir iz var ve bu yaranın bi hafta içinde düşeceğini söyledi doktor. Bakalım yara düştükten sonra nasıl bi görüntü çıkıcak meydana :) Önce-Sonra fotoğrafını atarım :)
Dün bende benlerimden kurtulduuuum
Sizlere neler yapıldığını ayrıntıları ile birlikte anlatmaya çalışacağım. Öncelikle anestezi uygulanması ile ilgili bir kâğıdı okuyup imzaladım. Benlerimin olduğu bölgelere lokal anestezi uygulandı. Anestezinin etkisini göstermesi için 10 dakika kadar bekletildim. Doktorum gelip neler yapacağını ayrıntılı bir şekilde anlattı. 10 dakika geçince hemşire hanım benlerimin olduğu bölgeleri antiseptik solüsyon ile sildi. Doktor bey kesi yapacağı bölgeleri çizerek işe başladı. Benlerim yüzeysel olduğu için tek kesi yapılarak alındı. Alınan benler patolojiye gönderildi. Bu arada doktorum dikişlerimi attı. Doktorum çenemin altındaki ve el bileğimdeki dikişlerimin alınacağını, ayak bileğimdeki dikişin eriyerek kaybolacağını söyledi. Dikişlerimin üzeri sargı bezi ile kapatıldı. İlk 2 gün bu bölgelere enfeksiyon kapmaması için su değmemesi gerektiği ve 2 gün geçtikten sonra sargıları çıkarmam gerektiği söylendi. Sargıları çıkardıktan sonra duş almam gerektiği ve düzenli olarak sabah-akşam Bepanthol kremi kullanmam gerektiği söylendi. Hanımlar şunu belirtmeliyim ki; benlerim alınırken ne ağrı ne acı hissettim. Hatta anladığınız üzere neler yapıldığını izledim. Anestezinin etkisi geçtikten sonrada ağrım olmadı. Hanımlar size tavsiyem; korkmayın ve güvendiğiniz doktora bu işlemi yaptırın
Hanımlar merak ettiğiniz diğer sorulara gelince; benlerimi Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisinde aldırdım. İlk muayenemi yapan doktorun adı Safa MANAV, operasyonu gerçekleştiren doktorun adı Ömer POLAT.Ayrıca devlet hastanesi olduğu için 18 lira ödeme yaptım..
merhaba. sizin bu yazınızı okuduktan sonra Gazi Tıp'tan randevu aldım. Ancak operasyona Ömer Bey girmiyormuş, Safa Manav giriyormuş. Safa Bey hakkında bilginiz var mı. Bir de siz operasyon geçireli neredeyse 8-9 ay olmuş. Bugünkü halinizden yani ben aldırma operasyonundan memnun musunuz? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Safa Bey'i de 2 yıldır biliyorum iyi bir doktor ve hastaları ondan çok memnun.Benlerimi aldırdığım için hiç pişman olmadım hep iyiki aldırmışım dedim :) Özellikle çenemdeki benden kurtulduğum için çok mutluyummm
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. operasyon noktalarında çok iz var mı acaba. bir de dondurma (yakma) işlemi varmış, ben aldırmada. bunu duydunuz mu hiç.