arkadaşlar herkese yardımcı olması açısından ben de yazmak istedim. işlemi yaptırmadan önce ben de burdan bilgi almıştım çünkü.
benim yüzümün sağ tarafından kulağıma yakın ufak bir benim vardı. sivilce tedavisi için dermatolağa gidiyordum, o sırada benimi de göstermiştim çünkü renk değiştiren ve de büyüyen bir bendi. doktorum almamızda fayda var deyince de bekletmek istemedim,
estetik olarak bana bir rahatsızlığı yoktu zaten sadece saçlarımı topladığım zaman görünüyordu. iz konusunu da pek dert etmedim o yüzden. genel cerraha yönlerdi beni doktorum. 5 dakika süren bir işlemdi, hiçbir şey anlamadım. ertesi gün de pansumana gittim. 1 hafta oldu, dün de dikişlerimi aldırdım. şimdi yapmam gereken contractubex jel ile sabah, öğle, akşam hafif bir masaj yapmak ve de güneşten korumak.
iz konusuna gelince şu an tabii ki bir kırmızılık var, dikişler dün alındı çünkü. öyle mucizeler beklemeyin. zamanla o kırmızılık geçecek ve de hafif bir iz kalacak. cilt tipinize göre kalmayadabilir. doktorunuza sorun, söyler zaten. bana çok beyaz tenlisin, ciltin iz bırakmaya müsait, ama bu iz seni rahatsız edecek bir iz olmayacak demişti. açıkçası şu anki kırmızılık da beni rahatsız etmiyor. daha önce de bir kaza geçirmiştim, çeneme 3 dikiş atılmıştı ki kaç sene önceydi, o zamanlar estetik dikiş atılamıyordu. şimdi hiç iz yok anca elimle bulabiliyorum yerini. yani merak etmeyin, öyle düşündüğünüz kadar büyük bir iz kalmayacak.
ücret konusuna gelince de, bakırköyde özel bir hastanede yaptırdım. 290 tl verdim, ne yazık ki sigorta karşılamıyor. patolojiye gitmesini istemezseniz 150-200 tl arası düşüyor, çoğunu patoloji alıyor çünkü. ama bendeki gibi bir risk söz konusuysa tabii ki patolojiye gitmesi gerekiyor. sonuçları da aldım, temiz çıktı neyseki.
estetik amaçlarla yaptıranlar için bir şey diyemem, ancak herhangi bir risk söz konusuysa bile hiç düşünmeden yaptırın, stres yaptığınıza değmez.
doktorumun da söylediğine göre benimki gibi benler 30-40 yaşlarına gelindiğinde 2 katı büyürmüş, yani beklemeye gerek yok. hepinize kolay gelsin :)