Ben ağlarken..

Canım biz 1,5 sene bekledik çocuk için.Bende her ay ağlardım üzülürdüm hamile haberi aldığımda kıskanmak değilde kahrolurdum işte.. Bu işler nasip kısmet işi.Öncelikle şuna inanmalısın.Herşey Allah'tan.. Allah dilediği kuluna verir, dilediğine vermez, dilediğine verir daha anne karnıydayken alır.Eğer sen ruhunu, kalbini gerçekten Allah'a teslim edersen, tevekkül edersen rabbim hayırlısı ne ise nasip eder. Bak ben hamile kaldım, o kadar mutlu oldum ki millet bana herkese söylemeyin belki düşer vs dedi.Düşün ben çok mutluyum millet mutluluğuma balta vuruyor.Ben o kadar inançlıydım ki dedim herşey Allah'tan.Rabbim ne nasip ederse.. Allaha şükür bebeğim sağlıklı.Benim sana tavsiyem eşinede kendinede dünyayı dar etme.Çocuğu hayatının odak noktasına koyma.Kafana gerçekten takmadığın an ve rabbim ol dediğinde olur.İnan sabret olur.

bence çok abartmışsın 5 ay için bir dram çıkarmışsın, adamın da yemeğini burnundan getirmişsin.
bence mantıklı düşünmeye çalış. insanlar 20 yıl bekliyor bazen. daha 5 ay ya hu.

Eşin yanlış bişey yapmamış ki
Sen adet oldun diye en fazla morali biraz bozulur
Ama karalar bağlayıp ağlamaması çok normal.

Ben de kızıma cidden doğru söylüyorum bi arkadaş millet atıyor demiş ya ona istinaden yazıyorum:) tek seferde hamile kaldım,iki numaraya karar verdik,gecen ay olmadı ,her bebekte aynı olmuyor,kısmet artık önümüzdeki yumurtalara bakıcaz,reglim yeni bitti suan yeni yumurtaya anlattım süreci benim niyetim seni döllemek sen ne dersin dedim ;) 15 hazirana belli olur yumurtanın fikri :deli:

Bazen bişeyleri o kadar tutkulu istiyoruz ki farkında olmadan hayat akarken biz hala gözlerimiz gökyüzünde niye niye olmuyor istediğim diye çocuk gibi ağlarken o noktada takılıp, sıkışıp kalıyoruz. Şimdi bu çocukluk degil de nedir? Küçük çocuklarımıza biraz büyüdükleri zaman " şşş sakin ol bakalim, her istediğin şeye istediğin anda ulasamayabilirsin, böyle zamanlarda beklemeyi bilmelisin, böyle yerlere yatarak tepinerek ağlamak onu sana getirmeyecek ki, bak bebek değilsin artık..." deriz ve sabırlı olmayı öğretiriz degilmi? Bir sure sonra da beklemeyi ve sabretmeyi öğrenirler. Oysa siz olgun bir kadınsınız. En azindan oyle olmalısınız. Bu süreci eşinize de zehir etmeniz sadece çocuk kaprisi, başka hiçbir şey degil. Böyle sebeplerle kalp kırıp huzursuz bir ortam oluşturursanız ilerde daha ciddi sebepleriniz olduğunda eşiniz artık umursamamaya başlayabilir...

Bilenler bilir 5 aydir bebek istiyoruz.Yok olmuyor. Bu ay cok inandim yine olmadi.Aksi gibi işte cok sikintili stresli bi donemdeyim.Delirecegim acayip duygusalim.esimle adet oldugum ilk gun yani dün,tartistim aptal bi sebepten,bi sucu yoktu benim sinirimi ondan cikarmamdi.adet oldugumu bu sabah ögrendi. Ama bekledigim hassasiyeti gostermedi darginlik devam etti. Bu arada biz hic tartismayiz..herzaman bana deger veren seven bir adamdir. Bana ne olduyda bu bebek calismalarindan sonra basladi.bugun erkek arkadaslariyla iftara gitti. Gitsin sorun yok zaten oructa degil fakat saat 11 oldu aramiz limoni diye bende yazmiyorum. Ben evde agliyorum.. o arkadaslariyla.aradim nerdesin dedim sesi cok iyi surdayim diyor iyi dedim kapadim. Yine arayan ben ama.ben istiyorum ki ben kotuyum herseyi soylemeye gerek yok anlamasi tahmin etmesi yanimda olmasi lazimdi. En yakin arkadasim hamile, ona cok sevindim o ayri konu ama benim israrimla benden sonra basladi calismalara, cok sevindim.fakat allah yukarda bogazima icime bi yumruk oturdu,kiskanmak degil anlayin iste, dağildim... Kirginim cok..esime..bugun yanimda olmaliydi..Ben soylemeden anlamaliydi,,boyle guclu durmaya calisarak hata mi ettim..

5 aydır siz hamile kalamadınız tamam ama olacak çocuk eşinizle ikinizin ortak. Sonuçta o da 5 ayda baba olamadı. Bu kadar stres üzüntü iyi değil hem 5 ay çok kısa bir süre. Evet korunmayı bırakılan ay hamile kalınabilir, tek ilişkide de hamile kalınabilir, sizin 5 ayda demekki bebek oluşumu için olacak ortam denk gelmedi ya da denk geldi ama stres Vs etkiledi olmadı. Keskin sirke küpüne zarar demişler şuanda en çok kendinize sonra eşinize zarar veriyorsunuz. Neden hamile kalmadınız diye. Veren de Allah alan da Allah biraz böyle düşünün.

Ben de kızıma cidden doğru söylüyorum bi arkadaş millet atıyor demiş ya ona istinaden yazıyorum:) tek seferde hamile kaldım,iki numaraya karar verdik,gecen ay olmadı ,her bebekte aynı olmuyor,kısmet artık önümüzdeki yumurtalara bakıcaz,reglim yeni bitti suan yeni yumurtaya anlattım süreci benim niyetim seni döllemek sen ne dersin dedim :KK66: 15 hazirana belli olur yumurtanın fikri :deli:
Millet atıyor değil yalan söylüyor, gerçeği saklıyor bana komik geliyor:) tek denemede olan elbette var. İlk geceden hamile kalanda ama bana ayyy ilk denemede olduuu varya diyen hatun kişinin Aslında rahim filmleri çektirdiğini, eşinin varikosel ameliyatları olduğunu tesadüf eseri öğrendim:)) kullandığı ilaçlar ortaya çıkınca böyle bir cümle kurdum. Tedavi ayıp değil günah değil. Ama karşısında çabalayan 5. Ayda off olmadı ya diye ağlayan bir insana yalanlar söylemesi de terbiyesizliktir bence. Yoksa Pek tabi tek seferde olabilir:)))

Merhaba canim Allah tez zamanda nasip etsin ınsallah, benimde neredeyse 2.5 yıla yaklaştı. Biliyorum öyle yıpratıcı bir süreçki, ama hala umudum var hiç bir zaman yitirmediğim.. ama moral bozukluğun adetten kaynaklı bu kadar üzülme

Benım bi tanıdığımda senın gibiydi hemen hop bebek olsun istıyodu .Her ay basıbasım donuyo midem bulanıyo sonuç bebek falan yok hepsı psikolojik. Ama düzeldi bis sure sonra oda takmamaya başladı 1 yıl sonra suan hamile .Yapma bunu kendine. 5 Ay 'dan bahsediyosun .

Ee ne var bunda? Altı üstü adet olmuşsun. Çok büyük bir ameliyat falan geçirmemişsin. Bu kadar düşürme kendini. Duygusal olarak daha sağlam durman lazım. Deneme çalışmalarından sonra ilk 6 ay 1 sene olmaması da normal.

Evet arkadaslar anladim hepinizin ortak fikri çok abarttigim yönünde sanirim.Daha sakin olmaya çalişacağim.Hatta şöyle yapmayi düşünüyorum,önümüzdeki bir kaç ay bu meseleyi hic düşünmeyip canimi sikmamaya çalisacagim.Hatta uzun zamandir katilmak istedigim bir kurs vardi ona yazilacagim kafami dagitmak icin.Bir cogunuza katiliyorum daha 5.ci ayda bu stres fazla.Yorumlayanlara tesekkurler.

Simdiden bu kadar dramatize etme
Biraz guclu olmalisin
Henuz 5 ay olmus
10 sene ugrasanlar napsin?

Kocan her dakka yaninda olup teselli veremez sana.

Simdiden boyle yaparsan isin zor.

Evet arkadaslar anladim hepinizin ortak fikri çok abarttigim yönünde sanirim.Daha sakin olmaya çalişacağim.Hatta şöyle yapmayi düşünüyorum,önümüzdeki bir kaç ay bu meseleyi hic düşünmeyip canimi sikmamaya çalisacagim.Hatta uzun zamandir katilmak istedigim bir kurs vardi ona yazilacagim kafami dagitmak icin.Bir cogunuza katiliyorum daha 5.ci ayda bu stres fazla.Yorumlayanlara tesekkurler.
Aynen canim
5.ayda bu stress fazla.

Kafani dagit biraz

Degisik seylerle ugras.

Hayirlisi

Allah en kısa zamanda bebek sahibi olmayı nasip eder inşallah.

Ben söylemeden anlasin demissiniz de olmuyor öyle. Belki o da stresli sadece siz mı stres yapıyorsunuz? Siz söylemeden anlayın bir kerede

5 ay çok kısa bir süre
Stresten uzak durun
Olur inşallah

Back
X